Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@23:43:41 GMT

یزد رتبه دوم کشت محصول گلخانه های کشور را داراست

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۴۰۷۲۵

یزد رتبه دوم کشت محصول گلخانه های کشور را داراست

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی این سازمان ، سید جمال سجادی پور در بازدید از یکی گلخانه های دهستان ارنان مهریز اظهار داشت: از این مقدار 142 هکتار آن مربوط به سال قبل است و میزان تولید هم به 485 هزار تن افزایش یافت.
وی افزود: سال 98 که به سال رونق تولید نامگذاری شد، افزایش 150 هکتار کشت های متراکم در استان برنامه ریزی شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد اضافه کرد: تنوع بخشی در محصولات گلخانه ای و تولید انواع سبزی ، صیفی و گیاهان دارویی ،تولید کشت های نشایی در راستای صرفه جویی 25درصد آب و 20 درصدی مصرف انرژی از جلسه برنامه های سازمان در افزایس بهره وری در تولید محصولات کشاورزی است.
بر پایه این گزارش در این بازدید رئیس سازمان جهاد کشاوری، رضا زارع زاده مهریزی فرماندار مهریز و جمعی از مسئولان و کارشناسان حضور داشتند از فاز نخست کشت های نوین ان . اف . دی(NFD) در مجتمع گلخانه ای ارنان بازدید شد.
در این روش با حذف خاک از سطح گلخانه ، گیاه در بستر لایه ای از آب پرورش و تغذیه می شود و با عملکرد 650 تا 700 تن محصول در هر هکتار شاهد افزایش بهره وری و صرفه جویی در آب و انرژی خواهیم بود.
طوری که در کشت های فضای باز به ازای هر متر مکعب آب تنها 1.5 کیلوگرم محصول برداشت می شود و در گلخانه های معمولی این میزان تا 23 کیلوگرم افزایش دارد و در کشت های نوین مانند NFD این میزان به نحو قابل توجهی تا 60 کیلوگرم افزایش می یابد.
10 درصد سطح زیرکشت گلخانه های کشور در این استان قرار دارد.
یزد رتبه نخست تولید گوشت بلدرچین و کبک و پرورش اسب اصیل عرب ، رتبه دوم تولید محصول گلخانه‌ای، جایگاه سوم تولید پسته، مقام چهارم تولید زردآلو و قیسی ، مقام پنجم تولید انار ، رتبه هشتم تولید خرما ، دهم تولید تخم مرغ و چهاردهم تولید شیر را دارد.
زمین‌های قابل‌کشت استان 170 هزار هکتار است که در حال حاضر به دلیل تداوم 2 دهه پدیده خشکسالی ، کاهش بارندگی و توسعه کشت گیاهان کم آبخواه ، 116 هزار هکتار آن کشت می‌شود و از این میزان 69 درصد مربوط به باغ ها و 31 درصد مربوط به زمین های زراعی است.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال 1395، یک‌میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.
1968/ 2047/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 خرما زمین صرفه جویی گوشت محصولات کشاورزی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۰۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ضرورت شناسنامه‌دار کردن باغات مازندران گفت: تاکنون ۱۵ هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسن رزاقی در همایش باغداران شهرستان قائم شهر، با اشاره به لزوم اطلاع رسانی به باغداران درباره اهمیت شناسنامه کردن باغ و دریافت پروانه کسب و کار گفت: شناسنامه دار شدن باغات در 22 شهرستان مازندران اجرا می‌شود و هم اکنون با همکاری مسئولان و کارشناسان اتاق اصناف کشاورزی مازندران در حال انجام است.

وی افزود: در طرح شناسنامه دار کردن باغات که در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی و با هدف واگذاری فعالیت کشاورزی و باغی به مردم انجام می‌شود، ساماندهی فعالیت باغداران مازندران و تولید محصول سالم که قابلیت صادراتی داشته باشد، اجرا می‌شود.

رزاقی گفت: تاکنون 15 هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شدند.

وی تاکید کرد:  پیش بینی می‌شود قبل از برداشت مرکبات امسال در شهریور، باغات مرکبات شناسنامه دار بشوند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: 230 هزار بهره بردار مرکبات در مازندران داریم و در 160هزار هکتار باغات استان سالانه بیش از سه میلیون تن محصول مرکبات برداشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: میزان تولید در باغات مازندران قابل توجه است و ارتقای کیفیت محصول برای صادرات ضرورتی است که باید به آن توجه شود.

رزاقی گفت: باغداران مازندران با شناسنامه دار کردن باغات می‌توانند در تولید مرکبات نقش ایفا کنند.

وی یادآور شد: عضویت باغداران و کشاورزان در اتاق اصناف کشاورزی هم یک فرصت برای باغداران بوده که می‌توانند در تعیین قیمت عادلانه محصولات مطالبه گری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود
  • پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان 
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند