Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: ایران و عراق تصمیم گرفته‌اند در این منطقه پرآشوب روابطی دوستانه مبتنی بر منافع مشترک داشته باشند.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر عراق در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و عراق که در اتاق بازرگانی برگزار شد، بر توسعه روابط به منظور تقویت ثبات و امنیت در منطقه و فراهم کردن بسترهای لازم برای تسهیل سفر شهروندان و تجار ایرانی و عراقی تأکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهانگیری عصر امروز (یکشنبه) با ابراز خشنودی از اینکه به همراه نخست‌وزیر و مقامات ارشد عراق در این نشست حضور یافته است، گفت: امیدوارم فعالان اقتصادی دو کشور در آینده‌ای نزدیک روابط فیمابین را بیش از پیش مستحکم سازند و راه‌های جدیدی برای تعاملات اقتصادی بیابند.

بیشتر بخوانید:

وزیر بازرگانی عراق: به دنبال آن هستیم دروازه‌های گسترده‌ای به روی ایران بگشاییم راهبرد اقتصادی ایران در رابطه با عراق+فیلم تجارت ۸ میلیارد یورویی ایران و عراق

وی افزود: از پیروزی و سربلندی برادرانم در عراق در نبرد با داعش و تروریسم شوم تکفیری و قرار گرفتن عراق در مسیر برنامه‌ریزی و اقدام برای بازسازی و توسعه اقتصادی خرسندم و این پیروزی ارزشمند را به دولت و ملت عراق صمیمانه تبریک می‌گویم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در این نبرد، در حمایت از مردم و دولت عراق در برابر تروریست‌های تکفیری، درخواست دولت عراق را اجابت و کمک‌های خود را در اختیار دولت و ملت عراق قرار داد، اظهار داشت: ایران همواره از استقلال، وحدت سرزمینی و ملی، ثبات سیاسی، امنیتی و توسعه اقتصادی عراق حمایت کرده و در دوران پساداعش نیز نقش حمایتی و سازنده خود را در مسیر کمک به بازسازی و توسعه اقتصادی عراق حفظ خواهد کرد.

جهانگیری تصریح کرد: عراق به واسطه عبور موفقیت‌آمیز از چالش‌ها و با پیگیری روند سیاسی مبتنی بر مردم‌سالاری، در جهت استقرار و ثبات سیاسی حرکت کرده و وارد مرحله بازسازی شده است. جمهوری اسلامی ایران، عراق جدید را پلی برای همکاری و شراکت همه کشورهایی می‌داند که به استقلال و حاکمیت ملی این کشور پایبند بوده و به خواست و رأی ملت عراق احترام می‌گذارد، بر این اساس در مسیر سرعت بخشیدن به بازسازی عراق و توسعه اقتصادی این کشور، آمادگی همکاری دو و یا چندجانبه را منطبق با سیاست‌های تعریف شده دولت عراق داریم.

وی ادامه داد: شرکت‌های معتبر ایرانی و صاحب تجربه در بازار عراق نیز آماده تشکیل شرکت‌های مشترک با همتایان عراقی و طرف‌های سوم به منظور اجرای پروژه‌های مشترک در عراق هستند.

معاون اول رئیس‌جمهور، فشارهای خودخواهانه و غیرقانونی و یک‌جانبه آمریکا برای ایجاد محدودیت در مناسبات دولت و ملت ایران و عراق را خلاف منافع دو کشور توصیف و خاطرنشان کرد: ایران و عراق تصمیم گرفته‌اند در این منطقه پرآشوب و پرمنازعه، روابطی دوستانه و مستحکم مبتنی بر منافع مشترک داشته باشند، خوشبختانه همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق در سال‌های اخیر روند رو به رشد قابل توجهی داشته و به رقم ۱۲ میلیارد دلار در سال رسیده است.

جهانگیری تأکید کرد: راهبرد دو طرف در زمینه توسعه همکاری‌های اقتصادی رسیدن به رقم ۲۰ میلیارد دلار روابط تجاری در سال ۱۴۰۰ است، تحقق این مهم، نقش بسزایی در توسعه کمی و کیفی روابط و ارتقای شاخص‌های اقتصادی مناسبات دو کشور دارد.

وی، محصولات پلیمری و فراورده‌های آن، شیر و محصولات لبنی، ماشین‌آلات و به‌ویژه برق و گاز را از مهم‌ترین کالاهای صادراتی حال حاضر ایران به عراق عنوان کرد و گفت: در بخش گردشگری نیز شاهد رفت و آمد حدود ۷ میلیون گردشگر در سال بین دو کشور هستیم که نیمی از این رقم شهروندان عراقی هستند که برای زیارت، گردش و درمان به ایران سفر می‌کنند، این موضوع به خوبی بیانگر تمایل ملت‌های ایران و عراق برای ارتباط با یکدیگر و نشانی از شوق مردم دو کشور برای استفاده از جاذبه‌های طبیعی و استفاده از میراث فرهنگی مشترک است.

معاون اول رئیس‌جمهور، مراسم راهپیمایی اربعین را نماد مهمی از ظرفیت‌های کلان همکاری‌های فرهنگی و دینی بین دو کشور دانست و افزود: از مهمان‌نوازی گرم و صمیمانه دولت و مردم عزیز عراق برای مراسم اربعین سال‌های گذشته قدردانی می‌کنم و امیدوارم با همکاری گسترده و صمیمانه دو طرف، مراسم اربعین سال جاری با شکوه‌تر از همیشه برگزار شود.

جهانگیری اظهار داشت: آمریکایی‌ها باید بدانند که خواست غیرقانونی آنها برای محدود کردن روابط دو ملت با اراده ده‌ها میلیون ایرانی و عراقی منجر به شکست خواهد شد و نفرت فزاینده از آمریکا را در بین ملت‌های منطقه افزایش خواهد داد.

وی تصریح کرد: انتظار است بعد از سفر رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به عراق و حضور نخست‌وزیر دولت عراق در ایران، آن هم به فاصله کمتر از یک ماه، همکاری‌های دو کشور در تمامی سطوح و ابعاد افزایش یابد، توافقات به دست آمده در سفر ماه گذشته آقای روحانی، زیربنای همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور را تقویت خواهد کرد و ساختارهای خوبی را برای نهادینه شدن این همکاری‌ها ایجاد می‌کند.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: لازم می‌دانم از تلاش‌های مقامات دو کشور، به‌ویژه جناب آقای عادل عبدالمهدی قدردانی کنم، مطمئناً تدوام اجرای توافقات مهمی چون، لایروبی اروندرود براساس قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر، ترسیم نقشه راه همکاری‌های بانکی، ادامه صادرات برق و گاز ایران به عراق، همکاری‌های بهداشتی-درمانی، همکاری‌های نفتی، اتصال خط آهن شلمچه-بصره و تسهیل روادید برای تجار و بازرگانان و رایگان شدن روادید برای اتباع دو کشور که این مهم از سوی طرفین عملیاتی شده و گشایشی نیز برای سایر حوزه‌ها باشد، نیاز به پیگیری و حمایت مقامات عالی‌رتبه و نقش‌آفرینی فعالان اقتصادی دو کشور دارد.

جهانگیری گفت: در کنار این توافقات مهم، کارگشا و راهبردی، بسترهای زیاد دیگری را می‌توان برای دو کشور برشمرد، یکی از بسترهای مهم همکاری دو کشور در حوزه فنی و مهندسی است، در این رابطه شرکت‌های ایرانی آمادگی دارند تا در روند بازسازی عراق مشارکت فعال داشته باشند.

وی با تأکید بر همکاری‌های استان‌های مرزی، به‌ویژه بازگشایی مرز خسروی و سفر تجار و مسافران از استان کرمانشاه ایران و دیاله عراق، ضرورت رفع موانع گمرکی، تقویت گذرگاه‌ها، حمل و نقل جاده‌ای و رفع موانع فعالیت میان تجار را یاد آور شد و گفت: توافقات اخیر میان ایران و عراق زمینه‌ساز گسترش روابط دوجانبه در ابعاد مختلف خواهد بود که نه تنها به نفع مردم دو کشور بلکه به نفع صلح، ثبات و توسعه منطقه خواهد بود.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: یکی از راه‌های رسیدن به توسعه پایدار، ثبات و امنیت منطقه، ایجاد راهکارها و همکاری‌های مشترک و عقد پیمان‌های اقتصادی منطقه‌ای است، ایران معتقد است که ظرفیت‌های لازم برای ایجاد چنین همکاری‌هایی در بحث انتقال برق، احداث مسیرهای ترانزیتی، جاده‌ای و ریلی وجود دارد که با حضور بخش‌های خصوصی دو کشور و پشتیبانی دولت‌های عراق و ایران مبنای محکمی برای ایجاد ارتباط بین منافع ملت‌های منطقه و ایجاد نظم منطقه‌ای خواهد شد.

جهانگیری با اعلام آمادگی ایران برای به مشارکت گذاشتن ظرفیت‌ها و تجربیات خود در این زمینه با عراق و دیگر همسایگان، گفت: در نشست‌های بین‌المللی هم اعلام کرده‌ایم که مسیرهای ترانزیتی ایران به عنوان کریدوری امن، ارزان و کوتاه به منظور انتقال تجهیزات، ماشین‌آلات و مواد اولیه لازم در مسیر تحقق اهداف بازسازی عراق برای همه کشورهای علاقه‌مند قابل بهره‌برداری خواهد بود.

همچنین، "عادل عبدالمهدی" نخست‌وزیر عراق نیز در این نشست ضمن تسلیت به مردم نجیب و شجاع ایران به دلیل حادثه سیل و جان باختن تعدادی از هموطنان کشورمان، به ارتباط وثیق و گسترده میان دولت‌ها و ملت‌های ایران و عراق اشاره کرد و گفت: تبادل هیئت‌های بلندپایه و نیز سفر میلیون‌ها شهروند ایرانی و عراقی نشان از عمق روابط راهبردی و عمیق دو کشور دارد.

وی، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر در حوزه علوم و فناوری‌های نوین پیشرفت‌های چشمگیری به‌دست آورده است، تصریح کرد: دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایران همواره در فهرست بهترین نهادهای تحقیقی دنیا هستند که قابل ستایش است.

نخست‌وزیر عراق با اشاره به فرازی از سخنان مقام معظم رهبری در دیدار روز گذشته‌اش با ایشان مبنی بر اینکه «به علم توجه ویژه‌ای داشته باشید»، خواستار برنامه‌ریزی گسترده برای پیشرفته و علمی شدن سازو کارهای مختلف در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی میان دو کشور شد.

عبدالمهدی به خسارات فراوانی که به منطقه و دو کشور به خاطر جنگ‌های متعدد وارد شده اشاره کرد و با بیان اینکه این جنگ‌های نحس و نامیمون، زیرساخت‌ها و توانمندی‌های کشورهای منطقه را تخریب کرده است، گفت: این یک واقعیت است که کسانی هستند که نمی‌خواهند ایران و عراق پیشرفت کنند.

وی با تأکید بر اینکه پیشرفت و توسعه ایران و عراق منجر به توسعه و پیشرفت منطقه خواهد شد، خاطرنشان کرد: این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که امنیت واقعی در منطقه حکمفرما شود، زیرا اگر امنیت از بین برود هر دستاورد بزرگی که هم ایجاد شده باشد در مدت کوتاهی دوباره تخریب خواهد شد.

نخست‌وزیر عراق گفت: عراق به دنبال روابط مسالمت‌آمیز با همه کشورها، به‌ویژه همسایگان خود است تا امنیت را به منطقه بازگرداند، اگر امنیت در منطقه برقرار شود، ما قادر خواهیم بود تا فعالیت‌های خود را در حوزه حمل و نقل به یکدیگر متصل کرده و شاهد اتصال ایران به دریای مدیترانه باشیم.

عبدالمهدی با یادآوری این نکته که ایران و عراق مهد مهم‌ترین و قدیمی‌ترین تمدن‌های جهان بوده‌اند و می‌توانند آن پیشرفت‌ها را دوباره احیا کنند، بر تعامل با دنیا و سازگار شدن با سازوکارهای پیرامونی در همه حوزه‌ها به منظور بهبود فضای سیاسی و اقتصادی دو کشور تأکید کرد.

وی، یک بار دیگر از مهمان‌نوازی دولت و ملت ایران در این سفر قدردانی و اظهار امیدواری کرد در نشست تجار و سفرهای آتی مقامات دو کشور موانع پیش روی توسعه روابط دوجانبه هرچه سریع‌تر برطرف شود.

در این نشست وزرای صنعت، معدن و تجارت و نیروی ایران و وزیر بازرگانی عراق و نیز رئیس اتاق بازرگانی ایران و نایب رئیس اتاق بازرگانی عراق دیدگاه‌های خود در خصوص اهمیت گسترش مناسبات، رفع موانع، اقدامات انجام شده و پیگیری توافقات صورت گرفته اعلام کردند و خواستار توسعه روابط فیمابین در چارچوب کمیسیون مشترک شدند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی اخبار سیل آمریکا ایران جهانگیری روابط تجاری عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۲۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست

 

بین الملل تابناک: امروز دوشنبه، دهم ارديبهشت ۱۴۰۳ نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی برگزار شد و ناصر کنعانی در آخرین نشست هفتگی با خبرنگاران به پرسش‌های خبرنگاران داخلی و خارجی پیرامون مسائل مختلف سیاست خارجی پاسخ داد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه‌) در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران که در نمایشگاه بین المللی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، اظهارداشت: ما تقویت روابط با همه کشورهای خلیج فارس را مهمترین عامل برای تحقق ثبات، امنیت دسته جمعی، آرامش و پیشرفت پایدار برای همه منطقه می‌دانیم.

وی گفت: ما همواره منادی دوستی و برادری میان کشورهای منطقه بوده و هستیم و معتقدیم که کشورهای منطقه در چارچوب منافع مشترک می‌توانند امنیت منطقه‌ای را برای شکوفایی و توسعه پایدار محقق کنند.

کنعانی بیان کرد: برگزاری چنین نمایشگاهی در راستای ارائه توانمدی‌های صادراتی ایران در این منطقه که در شرایط خاصی هم به سر می برد و البته با مشارکت بازرگانان، تجار و مقامات دولت‌های دور و نزدیک نشان‌دهنده این است که ایران عزم و اراده‌ای جدی برای تحکیم ثبات و امنیت و توسعه پایدار منطقه دارد.

هم افزایی دستگاه‌های اجرایی در برگزاری نمایشگاه

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: در طول سه روز گذشته از برپایی نمایشگاه شاهد برگزاری نشست های دوجانبه بسیار خوبی بین تجار شرکت کننده و تولیدکنندگان ایرانی بودیم و پیش بینی می‌کنیم که حجم قراردادی که بسته می‌شود بیش از حجم قرارداد نمایشگاه گذشته باشد.

وی گفت: همچنین این نمایشگاه فرصت مناسبی را برای گفتگو میان مقامات ایران با مقامات بیش از ۲۲ کشور حاضر در این رویداد فراهم آورده است. 

کنعانی افزود: برگزاری این نمایشگاه در این مقطع زمانی خودش دست‌آورد بزرگی برای دولت جمهوری اسلامی ایران است. ایران هم در حوزه سیاسی و هم در حوزه امنیت و برای تثبیت امنیت در منطقه در مقابل کسانی که امنیت منطقه را دچار خدشه کردند مقتدرانه عمل می‌کند و هم نمایشگاهی را با چنین حجمی از حاضرین خارجی برگزار می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: این نمایشگاه مصداقی خوب برای همکاری میان دستگاه‌های مختلف کشور است. همانطور که ما شاهد همکاری میان دیپلماسی و میدان برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه بودیم، برگزاری چنین نمایشگاهی هم نشان دهنده هم افزایی مطلوب میان دستگاه‌های اجرایی کشور است.

برخورد خشن پلیسی با دانشجویان آمریکا محکوم است

وی گفت: آنچه در دانشگاه های آمریکا شاهد هستیم نشان دهنده بیداری افکار عمومی جهان نسبت به مساله فلسطین و عمق و دامنه تنفر عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی و نسل کشی در غزه توسط اسرائیل با حمایت آمریکا و برخی دولت‌های اروپایی است.

کنعانی تصریح کرد: کسانی که به عدالت فکر می‌کنند و بها می‌دهند بیش از این دیگر حمایت برخی دولت‌ها از نسل کشی اسرائیل را تحمل نمی‌کنند و نمی‌توان با برخوردهای خشن و پلیسی صدای معترضان را بست. وزارت امور خارجه ایران برخورد پلیسی را با مطالبات دانشجویی به هیچ وجه نمی پذیرد و این نوع برخورد را نگران کننده می‌داند و لازم است که جامعه جهانی با این مساله برخورد کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: آمریکا با اجازه دادن به پلیس برای برخورد خشن در محیط دانشگاه مشخص کرد که رفتار و رویکردی دوگانه با شعارهای حقوق بشری دارد. آنها باید اجازه دهند که داشجویان به بیان دیدگاه و ابراز رأی خود بپردازند و خاموش کردن صدای دانشجویان با رفتارهای خشن خاموش کننده مطالبات بر حق افکارعمومی جهان نخواهد بود و لازم است که دنیا و کشورهای حامی رژیم صهیونیستی به این مهم توجه کنند.

افق روشنی را در روابط میان ایران و عربستان داریم

وی گفت: مناسبات دوجانبه ایران و عربستان در مسیر طبیعی خودش پیش می‌رود و شاهد تداوم گفت‌وگوها و مشورت‌ها میان دو طرف در دو سطح سیاسی و اقتصادی هستیم و حضور هیأت اقتصادی عربستان در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران نشانه دیدگاه عربستان همسو با نگاه ایران به منظور زمینه سازی افزایش توسعه تبادلات تجاری است.

کنعانی بیان کرد: ما موضوعات اقتصادی را از ابتدای از سرگیری مذاکرات دو طرف در دستورکار داشتیم و هر دوطرف بر این مهم متفق القول هستند و گفتگوها در حال انجام است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در حال حاضر هیات وزارتی ایران به سرپرسی آقای خاندوزی وزیر اقتصاد به منظور شرکت در نشست بانک توسعه اسلامی در عربستان حضور دارند.

وی ادامه داد: همچنین، هیات شرکت کننده در سطح معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه به منظور شرکت در نشست منطقه‌ای داووس در عربستان حضور دارد و ما از فرصت گفتگوهای دوجانبه با طرف‌های‌ شرکت کننده استفاده می‌کنیم. افق روشنی را در روابط میان ایران و عربستان می‌بینیم و سفرای دو کشور گفتگوهای خود را با مقامات عالی رتبه دو طرف پیگیری می‌کنند.

سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم در جهان است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر نبود نقش سپاه در مبارزه با تروریسم چندجانبه باید اعضای پارلمان اروپا در پشت درب‌های پارلمان خود ور معرض تهدید تروریستی قرار می‌گرفتند 

وی ادامه داد: سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریستی در جهان است و توصیه می‌کنیم که در قبال سپاه درست تصمیم بگیرند و به درستی بیاندیشند.

کنعانی بیان کرد: اجرای اسناد و توافقات اصل مهمی است و مورد تاکید رهبری انقلاب هم هست که باید سازوکاری برای اجرایی کردن آنها تعیین شود. وزارت امور خارجه همواره در حوزه اجرای اسناد دوجانبه سازوکارهای پیگیری خود را داشته و دارد و در حوزه‌های دوجانبه اسناد را مورد مداقه قرار می‌دهد و نتایج بررسی خود را به دستگاه‌های دیگر هم ارجاع می‌دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: آیا اینکه صد در صد اسناد و توافقات دوجانبه اجرایی میشود به هرحال در این موضوع دو طرف وجود دارد. افزایش نرخ تبادلات و توافقات ایران با شرکای خارجی و افزایش حجم سرمایه گذاری های خارجی و تحقق برخی پروژه‌های مشترک چه در حوزه‌ همسایگان و چه با کشورهای دورتر نشان دهنده موفقیت نسبی ایران بوده و البته ما تلاش خود را همچنان ادامه می‌دهیم.

مبارزه با تروریسم در جهان عزم و اراده مشترک میطلبد

کنعانی بیان کرد: هرگونه اقدام و عملیات ترویستی چه علیه شهروندان و چه علیه اماکن دولتی در روسیه یا هرکشور دیگری از نظر ما محکوم است. ایران در مبارزه با تروریسم در کنار دوستان و از جمله روسیه است. تروریسم تهدیدی مشترک برای همه کشورهای جهان است. 

وی گفت: بعضی کشورها در راستای منافع نامشروع خود از تروریسم برای تأمین اهدافشان استفاده می‌کنند و این رویکرد مخرب و غلط برای تمام جهان نتایج دلخراشی داشته و رخدادهای تلخی چه در روسیه، چه در ایران و چه در برخی کشورهای دیگر منطقه نشان می‌دهد که همچنان تروریسم تهدیدی برای ملت‌ها به حساب می آید.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: برخی کشورها از تروریسم به عنوان ابزاری جهت تامین اهداف خود استفاده می‌کنند، اما تهدید این مساله برای همه کشورهای منطقه و جهان است و مبارزه با آن نیز عزم و اراده‌ای محکم و مشترک را می‌طلبد.

افغانستان به تعهداتش در قبال حق‌آبه ایران عمل می‌کند 

کنعانی افزود: در اجرای معاهده ۱۳۵۱ میان ایران و افغانستان ما مطالبه حق آبه تعیین شده ایران را از طرف افغانستانی به طور جدی در همه سطوح داشتیم. از ابتدای سال نیز بحث رهاسازی آب از سد کمال خان هم شروع شده و خوشبختانه در چارچوب گفتگوهای انجام شده ما شاهد جریان آب به سمت مرزهای ایران هستیم. 

وی ادامه داد: بر اساس اطلاعی که داریم از زمان رهاسازی این آب حدودا ۱۱۲ میلیون متر مکعب آب وارد مرزها و خاک ایران شده و جریان آب کماکان وجود دارد. در طول سال گذشته هیات حاکمه افغانستان در خصوص سد کمال خان اصلاح و مرمتی در دریچه‌های این سد انجام داده است. 

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران انتظار دارد که طرف مقابل بر اساس تعهد خود در قبال معاهده مزبور در خصوص حق آبه عمل کند. 

اگر آمریکا دنبال آتش‌بس بود، ارسال تسلیحات به اسرائیل را قطع می‌کرد 

کنعانی گفت: مسأله فلسطین مهمترین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی است، آتش بس فوری در این جنگ فوری‌ترین نیاز این مساله است و پس از آن نیز تحقق اهدافی از جمله گشایش کامل معابر کمک رسانی برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه است. موضوع آزادی و تبادل اسرا هم یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: اینکه آمریکا هم یکی از کشورهایی است که می‌خواهد راهکار سازش را پیگیری کند، اساسا در این مدت نشان داده که بازیگری برای ایفای این نقش نیست و اگر اراده‌ای برای آتش بس داشت می‌توانست با قطع فوری حمایت‌های مالی، سیاسی و عدم ارسال تسلیحات به اسرائیل به توقف جنگ کمک کند. دولت امریکا در این زمینه صلاحیت و صداقت خود را اثبات نکرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تلاش‌های دیپلماتیک ارزنده‌ای را در سازمان ملل و به‌ خصوص در شورای امنیت و بسیاری دیگر از مجامع منطقه‌ای و بین المللی داشته و همچنان هم به تلاش‌های دیپلماتیک خود تا دستیابی به آتش بس و توقف جنگ در غزه ادامه می‌دهد.

دیگر خبرها

  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • چرایی بدل شدن اردن به بخشی از سپردفاعی در خدمت صهیونیست‌ها
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار