Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرحیم رهنما استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در خصوص عدم توجه کافی به منابع طبیعی و جغرافیای منحصر به فرد کشور اظهار کرد: اگر بخواهیم یک نگاه آمایشی به این موضوع داشته باشیم، مهم ترین نکته در این زمینه این است که سیاست ها و برنامه های آمایشی یکپارچه و منسجمی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همچنین از دید توسعه ای لازم است ظرفیت ها، چالش ها و توانمندی ها در آمایش سرزمینی شناسایی و مشخص شود و در واقع این موضوع مقدمه کار ما است و مراحل بعدی آن نیز به اندازه مرحله اول ارزش و اهمیت دارند که باید برای آن ها نیز برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد.

رهنما تصریح کرد: یکی از بخش های مهم پس از شناسایی ظرفیت ها و چالش های موجود، موظف کردن دستگاه ها به اجرای آن، اهداف آمایشی تا حد زیادی محقق خمی سازد زیرا بسیاری از توانمندی ها، راهبردها و نقاط ضعف و قوت مشخص می کند.

وی افزود: همچنین آمایش سرزمینی تاثیرات زیادی در زمینه بهره برداری از ظرفیت ها در راستای مشارکت بخش خصوصی، سرمایه گذاری و کسب درآمد زیرا توازن مطلوبی بین منابع طبیعی و ظرفیت ها و همچنین نیروی انسانی کشور ایجاد خواهد شد.

رهنما در ادامه گفت: یکی دیگر از مواردی که در آمایش سرزمینی به آن توجه می شود این است که اولویت ها و فعالیت های مهم توسعه ای مشخص می شود و به همین ترتیب موانع و چالش هایی که در زمینه پیشرفت علمی و پژوهشی به آن نیاز است نیز شناسایی خواهد شد.

وی بیان کرد: یکی از ضعف های ما در این زمینه ناکارآمد بودن بخش عمده ساختار مدیریتی و اجرایی کشور است که قطعا نیاز به بازنگری های جدی دارد، همچنین واگذاری اختیارات و وظایف باید به صورت مناسب تری تقسیم بندی شود زیرا اگر با این روال پیش برویم مطمئنا مشکلات بیشتر و بحرانی تری در این زمینه برای ما ایجاد خواهد شد.

رهنما افزود: اگر در حال حاضر کشورهای شمال خلیج فارس و جنوب خلیج فارس را به دقت بررسی کنیم، درمی یابیم که آمایش سرزمینی چه نقش مهمی در پیشرفت اقتصادی، صنعتی و ... کشورها دارد و کشور ما به درستی نتوانسته از همه ظرفیت های موجود استفاده کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما موقعیت جغرافیایی و منابع طبیعی بسیار خوبی داریم، همچنین از نیروی انسانی توانمند و انرژی ارزانی برخوردار هستیم که می توانیم با استفاده حداکثری از این امکانات، هزینه های تولید و عملیاتی کردن طرح های کاربردی را به حداقل برسانیم و زمینه رونق تولیدی و صنعتی کشور را فراهم کنیم.

انتهای پیام/

283 / 167 محمدرحیم رهنما آمایش سرزمینی موقعیت جغرافیایی هزینه های تولید منابع طبیعی ساختار مدیریتی رونق تولید

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آمایش سرزمینی موقعیت جغرافیایی هزینه های تولید منابع طبیعی ساختار مدیریتی رونق تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۲۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان

مهدی دوستی  استاندار هرمزگان در نشست با معاونان و مدیران سازمان انرژی اتمی کشور، افزود: تلاش مان بر این است که توسعه صنعت هسته‌ای در استان هرمزگان را متوازن با توسعه منابع انسانی منطقه پیش ببریم از این رو همزمان با آغاز عملیات اجرایی نیروگاه اتمی سیریک مقدمات تاسیس هنرستان مرتبط با این صنعت نیز در استان فراهم شده است.

وی همزمانی توسعه انرژی اتمی در استان و تربیت جوانان متخصص را مصداق پیشرفت پایدار دانست و گفت: پس از شهرهای تهران، اصفهان و مشهد چهارمین مدرسه انرژی اتمی کشور در هرمزگان احداث می‌شود و از مهرماه سالجاری دانش‌آموزان مستعد هرمزگان می‌توانند تحصیل خود در این مدرسه آغاز کنند.

نماینده عالی دولت در هرمزگان افزود: در راستای تحقق عدالت آموزشی دانش آموزان مستعد، جامعه مددجویی استان می‌توانند در این هنرستان تخصصی تحصیل رایگان داشته باشند.

دوستی گفت: با احداث این هنرستان تعداد هنرستان‌های تخصصی استان به ۲۹ عدد خواهد رسید که براساس امر رهبرمعظم انقلاب برای مهارت‌محور کردن آموزش‌ها شکل گرفته است.

وی افزود:استفاده از انرژی اتمی و هسته‌ای در موضوعات مختلف کشور می‌تواند منشا اثرات نیک بسیاری شود و در حل مسائل به کمک کشور بیاید.

دوستی، گسترش انرژی اتمی در استان را از مصادیق توسعه زیربنایی و پایدار دانست و تاکید کرد: استفاده از این صنعت می‌تواند بسیاری از چالش‌های استان را در حوزه‌های مرتبط با انرژی به خصوص برق و شیرین‌سازی آب دریا مرتفع کند.

در این نشست همچنین درخصوص تفاهم نامه‌های همکاری دوجانبه توسعه زیرساخت‌های آموزشی، پرورشی، بهداشتی و درمانی شهرستان سیریک بحث و گفت و گو شد.

عملیات اجرایی نیروگاه اتمی ایران هرمز بهمن ماه پارسال با دستور رییس جمهور و حضور رییس سازمان انرژی اتمی در سیریک هرمزگان آغاز شد که با تکمیل این نیروگاه، جمهوری اسلامی ایران جایگاه نخست منطقه در تولید انرژی برق هسته‌ای را کسب می‌کند.

نیروگاه اتمی سیریک شامل چهار واحد نیروگاه اتمی از نوع نسل توسعه یافته موسوم به نسل سوم پلاس هرکدام با ظرفیت حداقل یکهزار و ۲۰۰ مگاوات الکتریکی در مجموع به ظرفیت پنج هزار مگاوات ساخته خواهد شد و با احتساب سه هزار مگاوات نیروگاه بوشهر، ظرفیت نیروگاه‌های اتمی کشور به هشت هزار مگاوات افزایش خواهد یافت. 

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند
  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • نهاد مقدس کمیته امداد، یک نهاد دینی و انقلابی است
  • بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است
  • استفاده از ظرفیت مردم در راستای جهش تولید، از مهم‌ترین راهبردهای کمیته امداد فارس
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن