Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر عراق با اشاره به دستاوردهای سفر رئیس جمهور ایران به بغداد، روایتی از دیدار روز گذشته خود با مقام معظم رهبری را ارائه داد.به گزارش بلاغ، عصر امروز عادل عبدالمهدی در همایش اقتصادی تجاری ایران و عراق که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد با اشاره به سیل اخیری که بخش‌هایی از کشورمان را در برگرفت، با تسلیت نسبت به جان‌باختن تعدادی از شهروندان ایرانی، سفر رئیس جمهور ایران به عراق را یک سفر تاریخی و سرنوشت‌ساز خواند که برای هر دو کشور دستاوردهای بسیاری را به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست‌وزیر عراق گفت: سفر رئیس جمهور ایران به عراق علاوه بر همه دستاوردهایش، یک چیز مهم را از بین برد؛ این سفر، ترس، شک و کندی در اقداماتی که باعث شده بود تا کارهایی بر زمین بماند از بین برد و باعث شد تا توافقاتی که پیش از این به امضا رسیده ولی به مرحله اجرا نرسیده بود، اجرایی شود.از همین رو ما در کمتر از یک ماه، با یک هیئت تجاری بزرگ به ایران آمدیم تا این توافقات را پیگیری کنیم.

وی با اشاره به جنگ ایران و عراق گفت: دو کشور حدود 30 سال پیش با یکدیگر درگیر جنگ بودند ولی امروز شاهدیم رئیس جمهور ایران به عراق سفر می‌کند و ما در تهران حاضر می‌شویم و هر هفته مسئولین دو کشور سفرهایی را به عراق و ایران دارند و این علاوه بر میلیون‌ها سفری است که شهروندان ایرانی و عراقی به منظور زیارت، گردشگری، درمان و تحصیل به کشورهای یکدیگر سفر می‌کنند.

عبدالمهدی در ادامه به پیشرفت‌های ایران در زمینه‌های مختلف از جمله علوم، تکنولوژی و دانشگاهی اشاره کرد و افزود: امروزه وقتی به فهرست دانشگاه‌های معتبر دنیا نگاه کنیم نام برخی از دانشگاه‌های ایران هم در آن وجود دارد که روزبه‌روز در حال پیشرفت هستند و ما امیدواریم بتوانیم از این تجارب ایران استفاده کنیم.

نخست‌وزیر عراق به دیدار روز گذشته خود با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت:‌ ایشان در این دیدار به من موضوع مهمی را خاطرنشان کردند و تاکید داشتند که ما به علم، توجه ویژه‌ای داشته باشیم که این توصیه ایشان نشان دهنده نگاه صحیح و نافذ است.

وی در ادامه افزود: علی‌رغم همه پیشرفت‌های دو کشور ایران و عراق، ما هنوز در مکانیزم‌های اقتصادی، اداری، بانکداری و حتی تجاری، از مکانیزم کشورهای پیشرفته دنیا عقب هستیم و ما در این بخش در صف اول قرار نداریم درحالیکه ما باید از این غافله پیشی بگیریم و شکافی که هر روز بین ما و کشورهای پیشرفته عمیق‌تر می‌شود را کم کنیم چراکه مکانیزم و تکنولوژیی که ما امروز از آن استفاده می‌کنیم بعضاً مربوط به دهه 80 و 90 میلادی است.

عبدالمهدی با بیان اینکه جنگ ایران و عراق، سرمایه‌های بسیاری را از دو کشور گرفت گفت: قبل از جنگ نحس بین دو کشور، ایران و عراق روزانه 10 میلیون بشکه نفت تولید می‌کردند ولی اکنون نصف آن را تولید می‌کنیم و این کاهش تولید به دلیل کوتاهی و کاهش توانایی‌های ما نیست، بلکه به این دلیل است که بعضی‌ها نمی‌خواهند ایران و عراق پیشرفت کنند، زیرا می‌دانند اگر این دو کشور پیشرفت کنند منطقه هم پیشرفت خواهد کرد.

وی اظهار داشت: عراق زمانی از خطوط راه‌آهنی برخوردار بود که این کشور را به اروپا متصل می‌کرد ولی امروز این خط راه‌آهن در عراق وجود ندارد.

نخست وزیر عراق امنیت را یکی از مهمترین مولفه‌ها در توسعه و پیشرفت دانست و افزود: کشورهای منطقه بدون امنیت واقعی نمی‌توانند پیشرفت کنند چراکه در صورت عدم وجود امنیت واقعی، ممکن است همه دستاوردهایی که طی سالیان دراز به دست آمده در یک روز از دست رود.

عبدالمهدی با اشاره به پیشرفت کشورهایی از جمله مالزی، اندونزی و برزیل که در کوتاه مدت پیشرفت کردند، توانمندی ایران و عراق را بیش از این کشورها دانست و افزود: ایران و عراق مهد تمدن جهانی هستند و این دو کشور قدرت‌های مادی و انسانی بسیاری دارند و از همین رو لازم است که امروز بر ترس‌های خود غلبه کنیم و پا را از این پروژه‌های فعلی فراتر بگذاریم.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۳۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک

به گزارش خبرگزاری مهر، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق گفت: امروز ما میراث دار پیوندهای تمدنی عمیقی بین ایران و عراق هستیم. در دوران جدید میز جمهوری اسلامی ایران پشتیبان ملت عراق و طوایف بوده است. ما به دنبال عراقی قوی و مستقل هستیم و معتقد هستیم تنها این مسئله است که می‌توان امنیت جمهوری اسلامی ایران را نیز تضمین کند.

وی افزود: ریخته شدن خون ایرانی‌ها و عراقی‌ها در کنار یکدیگر نشان دهنده وحدت است. توسعه روابط با عراق از جمله رویکردهای مهم جمهوری اسلامی ایران است. رفع مشکلات موجود می‌تواند سرعت توسعه روابط را افزایش دهد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه ظرفیت‌های متعددی برای توسعه روابط از جمله روابط اقتصادی بین دو کشور وجود دارد تا سطح زندگی و رفاه دو ملت را بیش از پیش بالا برد، گفت: با توجه به پیشرفت‌های علمی ایران در حوزه‌های مختلف، امکان همکاری‌های مختلف وجود دارد. از جمله ظرفیت‌ها، صادرات خدمات فنی مهندسی ایرانی در حوزه‌های سد سازی، ساختمان سازی و … است. برای این منظور باید مشکلات حل و فصل شود. از جمله این مشکلات مطالبات شرکت‌های ایرانی از طرف عراقی است.

خاندوزی با اشاره به اینکه توانمندی شرکت‌های ایرانی نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های عراق داشته و می‌تواند نقش بیشتری داشته باشد. شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های دارو، کشاورزی، ساختمان، لیزر و موارد دیگر از جمله مواردی که می‌توان از ظرفیت آنها برای توسعه همکاری دو کشور استفاده کرد.

وی ادامه داد: از جمله مهم‌ترین شبکه‌های ریلی، خشروی، خانقین و بغداد و همچنین شلمچه بصره است. در مورد راه آهن شلمچه بصره توافق انجام شده و پروژه در مسیر انجام است اما مشکلاتی مانند مین روبی وجود دارد که باید با کمک دو کشور حل و فصل شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه آشنایی فعالان اقتصادی دو کشور از جمله تجار دو کشور می‌تواند به توسعه روابط بخش خصوصی دو کشور شود، گفت: از جمله راهکارهای سرمایه‌گذاری مشترک برای دو کشور احداث شهرک صنعتی مشترک است که از جمله توافقات قبلی اجلاس است. زمین این کار توسط دولت عراق تخصیص داده شده است و درخواست توسعه زیرساخت‌های لازم را داریم.

هدف‌گذاری توسعه روابط تجاری دو کشور تا ۲۰ میلیارد دلار

خاندوزی تاکید کرد: در اجلاس ششم بر توسعه روابط تجاری با ۲۰ میلیارد دلار تاکید شد. این موضوع نیازمند نظام حقوقی مناسب، همکاری‌های گمرکی، تقویت مکانیزم قابل اتکا پرداخت و … است. در حوزه استاندارد، امضای تفاهم همکاری الزامی است. سازمان استاندارد ایران پیش‌نویس لازم را ارسال کرده اما هنوز پاسخی از سمت طرف عراقی دریافت نکرده است. به منظور توسعه نجارت، سازمان توسعه تجارت پیشنهاد معرفی تجار و کالاهای قابل صادرات عراقی را داده است تا ظرف ماه‌های آینده شاهد یک نشست مشترک باشیم.

وی با بیان اینکه توافقات انجام شده و تعیین شده در کمیته‌های تخصصی ظرف دو روز گذشته می‌تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور باشد، گفت: ضمن اینکه برخی تفاهم‌نامه های مهم همکاری دو کشور آماده شده است که در سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهور به عراق به امضا خواهند رسید.

وزیر اقتصاد در ادامه گفت: ششمین دور از اجلاس کمیسیون مشترک ایران و عراق با همگرایی بالای دو کشور به پایان خود رسید. گام عملیاتی بسیار مهمی برای به نتیجه رساندن توافقات دورهای قبلی اجلاس برداشته شد. برای آنکه بتوانیم در جلسه مشترک مقامات عالی دو کشور دستاوردهای اقتصادی مهمی را بهره‌برداری کنیم، توافقات خوبی انجام شد. بر همین اساس شش کمیته تخصصی بین کارشناسان دو کشور تشکیل و موارد مختلف را بررسی کرد.

پیش‌بینی وزیر تجارت عراق از اجرای پروژه‌های مشترک

اثیر داود سلمان وزیر تجارت عراق نیز در این اجلاس گفت: پیوندهای دو کشور ایران و عراق عمیق است. ظرفیت خوبی برای همکاری دو کشور وجود دارد. ضمن اینکه منافع مشترک و روابط مستحکم اجتماعی بین دو کشور برقرار است. همه این مواردی دلیلی است برای توسعه همکاری‌های اقتصادی دو کشور.

وی ادامه داد: در صدد ایجاد پروژه‌های مشترک تخصصی در دو کشور هستیم. امیدوار هستیم این پروژه‌ها با کمک نهادهای ایرانی و عراقی و به ویژه فعالیت‌های بخش خصوصی، به درستی پیش برود. امیدوار هستیم که سطح روابط تجاری دو کشور تا حدی که آرزوی دو کشور است افزایش پیدا کند. در این رابطه باید بر سیاست‌های همگون دو کشور تاکید کرد.

اثیر داود با اشاره به اینکه ایران دومین شریک تجاری عراق است گفت: برنامه دولت فعلی عراق گشودن زمینه‌های همکاری با کشورهای همسایه و استفاده از ظرفیت‌های دو کشور است. ملاقات‌هایی با بازرگانان بخش خصوصی ایران خواهیم داشت و صحبت‌های آنان را گوش خواهیم داد. با وزیر و معاون اول رئیس جمهور توافق کردیم تا در پرتو این مکانیزم یک تاجر ایرانی بتواند وارد بازار عراق شود.

وی افزود: ما به فراهم کردن شرایط سرمایه‌گذاری در عراق توجه داریم. در عراق شاهد ساخت و بازسازی‌های مسکونی هستیم و ایران باید در این کار سهم داشته باشد. در این زمینه نیز توافقنامه‌ای امضا شده است. انتظار ما این است که بتوانیم از یک شریک قدرتمند در این زمینه استفاده کنیم. شیوه کار ما آشکار و واضح است و تنها می‌خواهیم در زمینه عملکرد هماهنگ باشیم.

مقدمات سه ماهه برای اجلاس ششم

علی فکری رئیس سازمان سرمایه‌گذاری های خارجی ایران نیز در ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری ایران و عراق گفت: طی یک سال گذشته شاهد نتایج مثبتی در حوزه تجارت، صدور خدمات فنی و مهندسی بودیم که از جمله نتایج نشست سال گذشته بود. از جمله مواردی که در نشست قبلی مورد توافق دو طرف قرار گرفت، می‌توان به پروژه شهرک صنعتی مشترک و آغاز پروژه راه آهن شلمچه به بصره اشاره کرد.

وی اظهار کرد: در اجلاس کمیسیون مشترک فعلی که مقدمات آن از سه ماه قبل آغاز شد، طرفین ضمن بررسی و تبادل نظر بین موضوعات مختلف گفتگو کردند. موارد در شش کمیته تخصصی مورد بررسی و توافقات انجام شد.

کد خبر 6098823 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • جدیدترین موضع گیری السودانی درباره جنگ غزه
  • جدیدترین موضع گیری السودانی درباره جنگ غزه در دیدار مقام آمریکایی
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • دو چالش پروژه راه آهن شلمچه-بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است