Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله سیدصمصام‌الدین قوامی، رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا گفت: شعار رونق تولید تقریباً هماهنگ با شعارهای اقتصادی چندسال اخیر به ویژه سال گذشته با عنوان کالای ایرانی بوده و این شعار اساس اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه بدون تولید ملی، وابستگی همیشگی است و تحریم برای مردم شکننده و آزاردهنده خواهد بود، بیان کرد: در همین قضایا و بلاهای طبیعی مانند سیل اگر از مدت‌ها قبل، زیرساخت‌ها و بنیادهای لازم زیست محیطی ایجاد شده بود درصد تخریب این حوادث بسیار کمتر می‌شد؛ بنابراین در اقتصاد هم اگر زیرساخت‌ها مانند تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی و شعارهای منظومه‌ای اقتصادی رهبری در سالیان اخیر مد نظر قرار گرفته بود امروز کشور در وضع بسیار بهتری قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید عام‌تر از کالا و خدمات

قوامی با بیان اینکه تولید را باید عام‌تر از صرفاً تولید کالا و خدمات بدانیم، اظهار کرد: تولید علم، نظریه، کالا و خدمات همه و همه تولید محسوب می‌شود؛ بنابراین مراکز علمی و آموزشی و دانشگاهی و حوزوی هم اگر به سمت تولید علم همراه با نوآوری بروند و مقلد صرف نباشند رسالت خود را در زمینه تولید ملی و رونق آن ایفا خواهند کرد.

امام جمعه پردیسان قم با بیان اینکه اکتفا کردن به مطالب علمای گذشته کار درستی نیست، افزود: اینکه بگوئیم فلان عالم در نجف فلان کار را کرده است و ما هم به آن بپردازیم و مباحثی که هزار سال است در حوزه بیان می‌شود باز هم بیان شود تولید علم نخواهد بود؛ باید ببینیم امروز جامعه به چه علومی نیازمند است و متناسب با آن تولید علم کنیم.

رونق فقه حکومتی، اقتصادی و اجتماع

نظریه‌پرداز مدیریت اسلامی ادامه داد: رونق فقه حکومتی، فقه اقتصاد، فقه اجتماع و سیاست و ... رسالت امروز حوزه است تا مبتنی بر قرآن و منظومه معرفتی اسلامی بتوانیم نظریه‌پردازی در عرصه‌های مختلف داشته باشیم.

قوامی گفت: ممکن است کلاسی هزار نفر مخاطب و جمعیت داشته باشد و استاد آن هم برجسته باشد ولی حرف جدید نداشته باشد و برعکس گاهی کلاسی پنج نفر شاگرد دارد ولی حرف جدید بزند و محصولات علمی قوی تولید کند.

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با تاکید بر شناسایی نیازهای نظام و قرار دادن خروجی علمی مبتنی بر اجتهاد برای رفع نیازها، تصریح کرد: این موضوع اولین رسالت حوزه در تحقق شعار سال‌های اخیر به خصوص امسال است.

گروه‌های تبلیغ تخصصی برای شعار سال

قوامی با بیان اینکه دفتر تبلیغات اسلامی گروه‌های تخصصی تبلیغ ایجاد کرده است افزود: یکی از کارهای خوب دفتر همین مسئله است و می‌توان از این فرصت و یا ایجاد گروه‌های تبلیغی چند نفره مبلغان را موظف به تولید آثار تبلیغی در زمینه شعار سال کنند و این افراد با حضور در دبیرستان‌ها، دانشگاه‌ها و کارخانه‌ها به تبیین بیشتر موضوع کمک کنند.

امام جمعه پردیسان با بیان اینکه ائمه جمعه هم می‌توانند در خطبه‌ها به تبیین این مسئله بپردازند، ادامه داد: البته فرصت خطبه‌ها محدود است و از طرفی باید متنوع و ناظر به مسائل روز هم باشند؛ لذا ائمه جمعه تنها ممکن است در یکی دو خطبه به آن توجه کنند، اما به مرور زمان فراموش می‌شود، ولی مبلغان متخصص می‌توانند در طول سال با روش‌های مختلف این شعار را زنده نگه دارند و اقتصاد و اقتصاد مقاومتی، بحث تولید و مصرف و ... که از مباحث تخصصی است را تبیین کنند.

تخصص گرایی و گفتمان‌سازی عمومی

وی با بیان اینکه شعار سال دو بعد علمی و گفتمانی دارد اظهار کرد: نباید کسانی که تخصص لازم را ندرند وارد مباحث علمی موضوع شوند؛ رهبر معظم انقلاب در سخنرانی عید در مشهد فرمودند که من کارشناس اقتصادی نیستم بنابراین حوزه باید از اقتصاددانان حوزه و دانشگاه از جمله انجمن اقتصاد حوزه برای این کار بهره ببرد، زیرا ورود افراد غیرمتخصص ابهامات را بیشتر می‌کند.

قوامی افزود: بحث دیگر گفتمان‌سازی عمومی است که باید داشته باشیم و از محاسن تولید ملی و استفاده از کالای ایرانی گفته شود و در کنار آن با نوشتن مقاله و کتاب و حتی فراخوان همایش این بحث در طول سال رایج باشد.

مبلغان به منبر اکتفا نکنند

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با تأکید بر اینکه اگر حوزه تولید علم واقعی کند به رسالت خود عمل کرده است، تصریح کرد: ترغیب و تشویق اقتصاددانان به سمت تولید نظریات اقتصادی راهگشا، تشویق دولت و کارآفرینان به سمت تحقق شعار سال و ترغیب نهادها برای اینکه از کالای خارجی در ادارات استفاده نکنند از دیگر کارهایی است که حوزه می‌تواند انجام دهد.

وی تاکید کرد: مبلغان به منبر اکتفا نکنند و حتی به کارخانه‌ها بروند و افراد موفق را تشویق و به دیگران معرفی کنند تا زمینه‌سازی برای شعار سال صورت بگیرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا قوامی شعار سال تولید ملی امام جمعه پردیسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۴۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای شورای شهر و روستا در تحقق شعار امسال همت مضاعف داشته باشند   

محمد خانچی معاون امور هماهنگی استاندار خوزستان امروز در همایش روز شوراها که در سالن شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزار شد؛ گفت: حمایت و توجه ویژه استاندار خوزستان از موضوعات عمرانی شهری و روستاها استان موجب ابجاد تحول در این حوزه شده است.

او افزود: با شروع دولت سیزدهم اعتباراتی که سال های سال به خوزستان پرداخت نشده بود به این استان تزریق شد و می تواند در کارنامه و عملکرد مجموعه شوراها و شهرداری تاثیر مثبتی داشته و امیدواریم در یک سال باقیمانده بتوانیم تحول جدی و اساسی را در سطح منطقه ایجاد کنیم.

آقای خانچی ادامه داد: شوراها مجموعه شورای شهر و روستا هستند نه شورای شهرداری، شورایی موفق است که مسائل منطقه خود را آمارگیری کرده و برای برطرف کردن آن ها راهکار ارائه دهد، شبانه روز به دنبال شهردار بودن و پرداختن به مسائل حاشیه ای شهرداری شهرداری نشان از ضعف عملکردی شوراها دارد.

معاون امور هماهنگی استاندار خوزستان گفت: شورای شهر و مجموعه شهرداری باید در کنار مردم بودن را تمرین کنند، از نگاه مردم شهر را اداره کنند و از نظرات آن ها استفاده کنند تا موفق شوند. 

این مقام مسئول افزود: نقش شوراها در تصمیم‌گیری‌های کلان مدیریت شهری و روستایی ابعاد مختلف دارد که یک بخش آن خدمات عمومی است و شوراها باید در سایر حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و رفع آسیب‌های اجتماعی که مردم را رنج می‌دهد هم نقش‌آفرین باشند و منشا بسیاری از اقدامات تاثیرگذار بوده و زمینه عمران و آبادانی شهرها و روستاها را سرعت بخشیده، از اینرو بستر همراهی های اجتماعی و رفع دغدغه های مردم را فراهم کرده اند. 

محمد خانچی یادآور شد: اعتباراتی تحت عنوان عوارض آلایندگی به استان پرداخت می شود محدود است و ممکن است در مرحله های بعدی دیگر این اعتبارات به استان تعلق نگیرد، ضرورت دارد شهرداری ها با خلق منابع جایگزین از وابستگی به این اعتبارات خودداری کنند. 

او در پایان با اشاره به شعار سال و تحقق آن اضافه کرد: شوراها با برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی تولید، ایجاد بازارچه‌های مرزی و توجه به اقتصاد دریا و اقتصاد گردشگری، توسعه فعالیت‌ها در حوزه آبزیان و رونق معادن و کشاورزی، می‌توانند ثروت‌های هنگفت موجود در کشور را از قوه به فعل برسانند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • حمایت از معلمان و کارگران بسترساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • جهش تولید با فعالیت کارگران معنا و مفهوم می‌یابد
  • کارگران در خط مقدم تحقق شعار سال قرار دارند
  • شورا‌های اسلامی می‌توانند بسترساز تحقق شعار سال باشند
  • بانک‌ها برنامه‌های خود برای تحقق شعار سال را ارائه کنند
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • گام عملی برای جهش تولید
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد
  • اعضای شورای شهر و روستا در تحقق شعار امسال همت مضاعف داشته باشند