Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@16:44:53 GMT

وقتی باران نقایص مهندسی را نمایان می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۴۴۷۲۰

وقتی باران نقایص مهندسی را نمایان می‌کند

آبگرفتگی یا به تعبیر کارشناسان آب افتادگی معابر در تمامی شهرهای کشور به یک پدیده دائمی پس از اندکی باران شدید تبدیل شده و شهر مشهد هم از این قاعده مستثنی نیست.

شنبه شب هفته جاری پس از باران چند دقیقه‌ای که البته حجم قابل توجهی هم داشت در ۴۰ نقطه از شهر مشهد شاهد بروز این اتفاق بودیم و تفاوتی بین مناطق برخوردار و غیر برخوردار شهر نبود، چراکه به گفته علیرضا صحراگرد، مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد ۲۶ مورد آبگرفتگی در بلوار احمدآباد، تقاطع عبدالمطلب و کریمی، تقاطع عبدالمطلب و مطهری، توس ۴۰، سه راه کاشانی، چهارراه راه‌آهن، چهارراه ۳۵ متری، میدان رسالت، بهمن ۲۶، تقاطع شهید ناصری و خواجه‌ربیع، زیرگذر مجلسی، شهید آوینی، تقاطع امت و علیمردانی، پل فجر، مقابل پارک بسیج، تقاطع وحدت و ولایت، گود فخار، بلوار حر، میدان شهید عباسپور، تقاطع صبا و قائم، تقاطع خلج و مهدی، تقاطع کوشش و فدائیان، تقاطع مهدی و کوشش، میدان انقلاب، میدان بسیج، میدان امام خمینی، چهارراه دانش و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اتفاق افتاد.

مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد یکی از علل ایجاد آبگرفتگی را آب خارج شده از دریچه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب دانست که موجب انسداد معابر شده بود.

  تکرار اتفاقات

قبل از پرداختن به این موضوع لازم است نگاهی به سابقه اتفاقات مشابه در سالیان اخیر در شهر مشهد بیندازیم که با اندکی جست وجو میان اخبار رسانه‌ها به این نتیجه می‌رسیم که در پی اندکی باران بیشتر از حد معمول در بسیاری از نقاط شهر شاهد وقوع این پدیده بوده‌ایم و هنوز هم هستیم.

اما نکته قابل توجه در این میان این است که پس از هر بار بروز آب افتادگی مدیران دست اندرکار موضوع در شهرداری یا شرکت آب و فاضلاب به وجود برخی ایرادات زیربنایی در حوزه تأسیسات یا سازه‌های سطح شهر اشاره می‌کردند و از برنامه‌ریزی برای رفع نقایص هم خبر می‌دادند.

به طور مثال در یکی از موارد آب افتادگی‌ها یکی از مدیران آب و فاضلاب مشهد هدایت آب باران به منهول‌های سطح شهر (چاه‌هایی برای اتصال چند شبکه به یکدیگر) را عامل اصلی آبگرفتگی معابر در شهر دانست.

 به گفته وی به دلیل جوابگو نبودن کانال‌های هدایت آب‌های سطحی، نیروهای شهرداری با باز کردن دریچه این چاه‌ها آب‌ها را به داخل آن‌ها هدایت می‌کردند که به لحاظ فنی دارای مشکل است.

از سوی دیگر در برخی از موارد هم به گفته کارشناسان در اقدامی غیر فنی آب‌های سطحی به داخل سیستم اگو هدایت شد تا به صورت موقت آب‌های جمع شده زیر پل امام حسین به کشف منتقل شود.

با تمام این اوصاف و با وجود اقدام‌های صورت گرفته و حذف تعداد قابل توجهی از نقاط آسیب‌پذیر، می‌توان گفت تعدادی از نقاط شهر مشهد سال‌هاست که به محل دائمی تجمع آب‌های سطحی در زمان بارندگی تبدیل شده‌اند که باید چاره‌ای اساسی برای آن‌ها اندیشید.

   نقایص مهندسی

یک شهروند مشهدی ساکن بلوار طبرسی می‌گوید: از زمان ساخت پل میدان فجر، همواره شاهد آب افتادگی در زیرگذر این پل بوده و هستیم.

رجبی می‌افزاید: سال‌ها قبل میزان حجم آبی که زیر پل جمع می‌شد خیلی زیاد بود و برخی از مأموران آتش‌نشانی که برای تخلیه آب به محل می‌آمدند از نبود چاله یا چاه جذبی زیر این پل گلایه داشتند که به نظر می‌رسد اگر چاهی برای جمع شدن این آب‌ها تعبیه می‌شد شاهد این مشکلات نبودیم.

یک راننده تاکسی هم می‌گوید: بسیاری از معابر مانند میدان امام علی(ع) در ابتدای بلوار امامیه به علت شیب‌بندی ناقص سطح معبر موجب تجمع آب‌های سطحی در یک نقطه می‌شود که این معضل را در بسیاری خیابان‌های شهر می‌توان دید.

شهروند دیگری با اشاره به موضوع ساخت وسازهای بی‌ضابطه در شهر می‌گوید: با نگاهی به نقشه‌های قدیمی شهر مشهد می‌بینیم تعداد زیادی کال در مناطق مختلف شهر وجود داشته که آب‌های سطحی از طریق از آن‌ها به خارج شهر منتقل می‌شد.

محمودی می‌افزاید: اما متأسفانه امروز تعدادی از این کال‌ها دیگر وجود خارجی ندارند و آن تعدادی هم که هستند بسیار کوچک‌تر شده‌اند به طور مثال کالی که در گذشته ۲۰ یا ۳۰ متر عرض داشته امروز عرض آن به کمتر از ۱۰متر رسیده که بی‌تردید اگر بارندگی‌های شدیدتری رخ بدهد این کال‌ها جوابگو نخواهند بود و شاهد اتفاقات تلخی خواهیم بود.

تعدادی از شهروندان هم لایروبی نشدن کانال‌های زیرسطحی را عنوان می‌کنند و به مواردی اشاره می‌کنند که در زمان بارندگی شاهد بالا زدن آب از دریچه‌های مختلف هستند.

برخی هم به طراحی جوی‌های باریک و کم عمق در بلوارهایی اشاره می‌کنند که در سال‌های اخیر ساخته شده‌اند. برای مثال شهروندی می‌گوید: بلوار سرافرازان در سال‌های اخیر ساخته شده و با توجه به شیب زیاد سطح معبر و آبریز بودن این محدوده تمهیدات لازم برای آب‌های جاری در زمان بارندگی اندیشیده نشده و همین موضوع موجب تجمع آب در میدان حر می‌شود.

   دستور کارشناسی ایرادات

در همین زمینه و به منظور اطلاع از تصمیم مدیران شهرداری برای رفع معضلات ذکر شده با خلیل‌الله کاظمی که سال‌ها معاون خدمات شهری شهرداری مشهد بود و با مشقات آب افتادگی معابر به خوبی آشناست و مدتی است که معاون حمل‌ ونقل و ترافیک و سرپرست معاونت فنی و عمران شهرداری مشهد شده گفت‌وگو کردیم و از برنامه این معاونت برای رفع این معضل پرسیدیم.

کاظمی می‌گوید: در سال‌های گذشته و پس از بروز هر مورد آب افتادگی علل وقوع آن از سوی کارشناسان بررسی شده و نقاط مستعد آب افتادگی در معابر شهر کاملاً شناسایی شده هستند.

وی می‌افزاید: با این وصف اواخر سال گذشته جلسات فنی بررسی علل بروز این مشکل برگزار و تصمیم گرفته شد تا کارشناسان حوزه فنی و عمران به صورت میدانی و بر اساس اصول مهندسی نقاط شناسایی شده را مورد مطالعه دقیق قرار دهند و ایرادات هر نقطه را احصا نمایند.

کاظمی ادامه می‌دهد: همچنین مقرر شد به محض شناسایی نواقص به تناسب نقص موجود و امکانات مورد نیاز در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به رفع آن‌ها اقدام شود که رفع ایرادات میادین فجر و جهاد و امام حسین (ع) در اولویت قرار دارند.

البته وی به این نکته هم اشاره می‌کند که انجام برخی اصلاحات در تأسیسات و زیرساخت‌ها تنها وظیفه شهرداری نیست و دستگاه‌های دیگری هم از قبیل آب وفاضلاب هم باید نسبت به رفع ایرادات و یا ایجاد زیرساخت‌های متناسب اقدام نمایند تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آبگرفتگی معابر سیل مشهد شهرداری مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۴۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان

آیین بهره‌برداری از پروژه تحکیم بستر، ایمن‌سازی، تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان در یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری تهران، مهدی صداقتی مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در آئین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» اظهار کرد: پروژه‌ای که امروز افتتاح می‌شود از نظر وسعت آن چنان ارقام بالایی ندارد، اما واقعیت این است که یک معضل بزرگ ترافیکی رفع شد.

وی ادامه داد: این گلوگاه ضمن ناایمن بودن باعث پس زدن ترافیک به چند نقطه می‌شد بنابراین اجرای این مهم یک کار اثرگذار است.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه تحکیم بستر بزرگراه آزادگان به طول ۱۲ کیلومتر و باز شدن محور ترافیکی فتح به ابوسعید دو کیلومتر طول دارد که با اجرای این پروژه‌ها ناایمنی که به دلیل تنگ بودن مسیر در گذشته وجود داشت حل شد، خاطرنشان کرد: این سه پروژه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشته است.

هادی حق‌بین، معاون فنی و عمران شهرداری تهران نیز تاکید کرد: ابعاد و بزرگی پروژه‌ها برای ما مهم نیست بلکه نیاز شهروندان و ایمنی شهر برای ما اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه این پروژه به لحاظ ابعاد جزو کوچک‌ترین پروژه‌ها است اما انجام آن ویژه و پیچیده بود، اضافه کرد: در منطقه ۲۱ تعداد پروژه‌هایی که در سال ۱۴۰۳ تعریف شده بزرگ مقیاس و اثرگذار است و ظرف شش ماهه نخست امسال تکمیل فاز دوم فتح- باغستان را داریم.

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه این تقاطع تأثیر فوق‌العاده زیادی بر کاهش ترافیک ورودی به آزادگان خواهد داشت، تصریح کرد: پروژه دیگری که برنامه ریزی شده و فاز تجهیز و عملیات اجرایی آن آغاز شده پروژه دو گاز است که سال‌ها متوقف مانده بود، فاز نخست پروژه تا پایان امسال تحویل شهروندان خواهد شد.

دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق تکمیل می‌شود

محمدرضا پوریافر، شهردار منطقه ۲۱ تهران با اشاره به اینکه این نقطه یکی از نقاطی بود که به دلایل مختلف از جمله باریک بودن تقاطع باعث نارضایتی مردم به ویژه در ترافیک صبحگاهی می‌شد، تاکید کرد: درخواست پلیس حل و فصل و ایمنی این نقطه بود که اهمیت اجرای پروژه را دوچندان کرد.

وی با بیان اینکه نیمه تمام ماندن این پروژه باعث نارضایتی مردم شده بود، اضافه کرد: با ورود معاونت فنی و مهندسی و همکاری منطقه و پلیس در کمترین زمان ممکن پروژه تقدیم مردم شد.

شهردار منطقه ۲۱ تهران معارض اصلی این پروژه را مسائل ترافیکی دانست و افزود: اتمام دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق در این محدوده نیز در برنامه شهرداری منطقه ۲۱ قرار دارد.

به گزارش ایمنا؛ امروز- هشتم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳- آئین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» در قالب یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار با حضور هادی حق‌بین معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، محمدرضا پوریافر شهردار منطقه ۲۱ و سید ابوالفضل موسوی‌پور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد.

کد خبر 748367

دیگر خبرها

  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • بهره‌برداری از تقاطع غیرمسطح تندگویان در مردادماه امسال
  • علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟
  • فرونشست عمیق زمین در تقاطع خیابان کلاهدوز و قاضی طباطبایی مشهد
  • فرونشست عمیق زمین در تقاطع کلاهدوز و قاضی طباطبایی(۷ اردیبهشت ۱۴۰۳)
  • اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد
  • تصویری دیده نشده از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت
  • بارندگی منجر به کندی حرکت در برخی مسیرهای اصلی مشهد شده است
  • میز تحریریه| توضیحات معاون شهرداری قم درباره ترافیک تقاطع میدان سپاه