Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- اگرچه بارش هاي سنگين هفته هاي اخير منجر به وقوع سيل در 24 استان کشور شد، اما 80 درصد اين آسيب ها مربوط به کشاورزي استان هاي گلستان، مازندران، خوزستان و لرستان بود.

به گزارش دوشنبه خبرنگار اقتصادي ايرنا، بارندگي هاي آغازين روزهاي سال 98 در شهرهاي مختلف کشور به ويژه در مناطق شمال، غرب و جنوب غربي ايران سيلاب هايي کم سابقه را بدنبال داشت که تلفات جاني و مالي برجاي گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در موج اول بارش ها، استان هاي گلستان و مازندران درگير پديده سيل شد و در مراحل بعدي، استان هاي واقع در غرب و جنوب غرب کشور به طور عمده فارس، لرستان و خوزستان دچار حادثه شدند.
گزارش ها نشان مي دهد که بيشترين ميزان خسارت ها سيلاب هاي اخير، مربوط به بخش کشاورزي استان هاي گلستان، خوزستان، لرستان و مازندران است که عمده توليداتشان گندم، کلزا، جو، برنج، سبزي و صيفي، مرکبات، سياه ريشه ها، دام، طيور و آبزيان است.
تا پيش از اين، بالاترين خريد گندم به ميزان يک ميليون و 635 هزارتن مربوط استان خوزستان و در رده هاي بعدي فارس و ايلام قرار دارند.
در حالي که خوزستان با توليد بيش از 1.5 ميليون تن گندم و گلستان با بيش از 100 هزارتن دانه کلزا بزرگترين توليد کنندگان کشور در اين زمينه ها به شمار مي روند که استان هاي فارس، کرمان، ايلام، مازندران، چهارمحال و بختياري، خراسان شمالي، سمنان ، کرمانشاه و سيستان و بلوچستان نيز در توليد گندم، کلزا، جو ، آبزيان و توليدات زراعي، باغي، دامي و طيور نقشي مهم دارند.
آخرين برآوردهاي اوليه مديريت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزي ميزان خسارت هاي بخش کشاورزي را در 16 استان کشور 6 هزار و 166 ميليارد تومان عنوان کرده است؛ البته اين درحاليست که برخي مسئولان حوزه کشاورزي براين باورند که هنوز آمار کلي از مجموع خسارت هاي بخش کشاورزي نداريم و همچنان اين موضوع در حال بررسي کارشناسي است.
آمارهاي فعلي نشان مي دهد که 872 هزار هکتار اراضي زراعي معادل 46.3 درصد ، 108 هزار هکتار اراضي باغي معادل 12.2 درصد ، 19 درصد بخش دام ، طيور و آبزيان و 22.5 درصد بخش آب و خاک، امور زيربنايي و تاسيسات و شبکه هاي انتقال آب خسارت جدي ديده اند.
با وجود فروکش کردن آبگرفتگي در شهرهاي مختلف کشور، به علت بارش هاي اخير هنوز احتمال وقوع سيل در برخي نقاط کشور وجود دارد و دستگاه هاي مسوول با مديريت مخازن سدهاي کشور و تخليه روستاها و شهرهاي پايين دست سدها در حال مديريت بحران و به حداقل رساندن خسارات اين پديده هستند.
پيش بيني ها نشان مي دهد که همچنان شهرهاي استان خوزستان در معرض سيلاب قرار دارند تا جايي که به دليل احتمال طغيان رودخانه کرخه در روزهاي اخير و جاري شدن سيل در شوش، اهواز، حميديه، دشت آزادگان و هويزه دستور تخليه 6 شهر و بيش از 174 روستاي پايين دست کرخه صادر شده است.
در حوضه رودخانه دز نيز سيلاب وارد روستاهاي اهواز، شوش و شوشتر شده است.
اقتصام**9186**9189
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۵۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید

به گزارش خبرنگار مهر، علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور طی نامه‌ای سرگشاده به رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نوشت؛

«جهش تولید با مشارکت مردم»

رهبر معظم انقلاب اسلامی

محضر مبارک جناب آقای دکتر عسگری

رئیس محترم کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی

به استحضار می‌رساند؛ همان طور که مطلع هستید بخش کشاورزی نقش بسزایی در امنیت غذایی، اشتغال، قطع وابستگی و حفظ استقلال کشور دارد.

کشاورزی اقتصادی است بسیار طاقت‌فرسا و با درآمد و سود کم نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی کشور مانند خدمات و صنعت و دارای ریسک بالا در برابر حوادث قهری طبیعی چون سیل، سرما، خشکسالی، آفات و بیماری‌ها، تگرگ، طوفان و موارد دیگر و به همین دلیل انگیزه‌ای برای جوانان چه تحصیل کرده چه سایر اقشار برای ورود به این بخش وجود ندارد. افزایش سن بهره‌برداران در بخش کشاورزی خود موید این موضوع است لذا به همین دلیل کشاورزی در تمام دنیا مورد حمایت دولت‌هاست.

بر همین اساس امامین انقلاب در گفتمان‌های خود تاکید بر حمایت از بخش کشاورزی داشته و دارند اما با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، نهاده‌ها، ماشین آلات، قطعات حمل و نقل دستمزدها و سایر موارد مرتبط با کشاورزی تحت تأثیر نرخ ارز پیوسته در حال افزایش بوده و هست چون کشاورزان به جز اندک کود یارانه‌ای که تکاپو نیاز آنها را نمی‌کند و باقی کود مورد نیاز را باید از بازار آزاد تهیه نماید تمام نیازهای خود را با ارز آزاد تهیه می‌کنند و در نرخ گذاری محصولات لحاظ نمی‌شود،

به همین دلیل کشاورزان زحمتکش و تلاشگر که با نرخ سود بالای بانکی و هزینه‌های گزاف تولید می‌کنند نرخ تضمینی گندم علی رغم اینکه در ابتدای فصل زراعی مطابق قانون خرید تضمینی ۱۹.۵۰۰ تومان تعیین گردیده بود ما بعد از گذشت چند ماه علی رغم افزایش نرخ نهاده‌ها به ویژه کود و سم و تورم متأسفانه نرخ به ۱۷.۵۰۰ تقلیل یافت که حضرت عالی هم بارها با ارسال نامه به ریاست محترم جمهوری و مصاحبه در شبکه‌های تلویزیونی و رادیو و مطبوعات و فضای مجازی نرخ ۱۷.۵۰۰ را خلاف قانون دانسته و از دولت خواستید که به قانون تمکین کند و نرخ ۱۹.۵۰۰ را بپذیرد یا در قالب جایزه تحویل کسری را جبران کند.

امروز که به فصل برداشت محصول گندم رسیده‌ایم خدا را شاکریم به دلیل نزولات جوی و تشکر از مسئولان محترم وزارت جهاد کشاورزی به دلیل تأمین نهاده‌های آموزش بهره‌برداران، بذور اصلاح شده، توسعه مکانیزاسیون، مبارزه به موقع با آفات و بیماری‌ها، تأمین سم مورد نیاز و موارد دیگر مرتبط با تولید و تلاش گندم‌کاران کشور را در تأمین گندم نان مردم بی‌نیاز نمودند، انتظار گندم‌کاران بر این است که حضرت عالی به عنوان رئیس کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی از بعد نظارتی به این موضوع ورود پیدا نموده و با اصلاح نرخ گندم که مورد تأیید دو عضو ناظر از طرف شما در شورای قیمت گذاری بوده بارقه‌ای امید در دل گندم‌کاران هم در سال جاری و هم برای سال آینده که امید به خودکفایی ۱۰۰ درصدی در تولید گندم داریم به وجود آمد.

از طرف دیگر تقاضا داریم که برای جلوگیری از ورود دلالان و واسطه‌ها و خروج گندم از چرخه خرید تضمینی ترتیبی اتخاذ شود که مطالبات گندم‌کاران در موعد مقرر پرداخت شود چون از ابتدای فصل برداشت ۷ فروردین ماه تا کنون نزدیک یک ماه بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم تحویل سیلوهای دولتی شده هنوز ریالی بابت بهای گندم پرداخت نشده است که این موضوع موجبات نگرانی را در جامعه گندم‌کاران به وجود آورده و پای دلالان واسطه‌ها را به بازار گندم باز نموده لذا مجدداً تاکید می‌نماید که حضرت عالی و اعضای کمیسیون کشاورزی و سایر نمایندگان محترم مجلس تلاش نمائید تا با اقدامی شایسته و عملی رضایت گندم‌کاران جلب شود؛ انشاالله.

کد خبر 6089590 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید