Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@22:12:24 GMT

رویای تجارت 20 میلیارددلاری باعراق

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۴۶۰۵۱

رویای تجارت 20 میلیارددلاری باعراق

ساعت24 -روز یکشنبه نخست وزیر عراق در فاصله کمتر از دومتری اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهورایران در اتاق بازرگانی نشسته بود و با دقت به سخنان رییس اتاق بازرگانی ایران ، وزیر صنعت معدن و تجارت و وزیر نیروی ایران وهمچنین سخنان معاون اول رییس جمهور ایران گوش می کرد.

او آخرین نفری بود که دربخش نخست  همایش  تجاری ایران وعراق سخن می گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بسیاری از بازرگانان ایرانی را می شد دید که به هردلیل از گوشی های مخصوص ترجمه همزمان استفاده نمی کردند و شاید شماری از انها چیزی از حرفهای نخست وزیر عراق را درهمان لحظه متوجه نشدند. عبدالمهدی  نخست وزیر عراق در سخنانش که با ملاحظات شدید دیپلماتیک تهیه شده بود هرگز روی عدد تجارت بیست میلیارددلاری موردعلاقه مقامهای ایرانی تمرکزنکرد.

مقامهای ایرانی از جمله اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور ایران اما دراین همایش چندین با روی تجارت 20 میلیارددلاری باعراق متمرکز شدند. این آرزوی بزرگ مقامهای ایران است که بتوانند درشرایطی که بازارهای جهانی راه را برای ورود کالاهای ایرانی به دلایل گوناگون ناهموار کرده اند بتوانند از بازار عراق برای دورزدن تحریمهای آمریکایی استفاده کنند. فعالان اقتصادی اما باوردارند که نباید به این رویا ی تجارت 20 میلیارددلاری با عراق زیاد دل بست  سید علی موسوی خلخالی سردبیر دیپلماسی ایرانی و  تحلیلگر ایرانی آگاه به مسایل عراق چند روز پیش از سفر عبدالمهدی به ایران به درستی نوشته بود: "نخست وزیر عراق در راس هیئتی اقتصادی به ایران سفر خواهد کرد و در سفر دو روزه خود در تهران، در نشست اقتصادی مشترک ایران و عراق که در آن تجار دو طرف شرکت دارند نیز حضور خواهد داشت، انتظار هم می رود تفاهم نامه ای تازه ای میان دو طرف امضا شود تا حجم مبادلات دو کشور را بیش از گذشته کند. طرف عراقی تمایل کامل دارد تا مناسباتش را در تمامی سطوح با طرف ایرانی گسترش دهد. سفر موفق روحانی به عراق که به صفر رسیدن هزینه روادید میان دو کشور و صدور تفاهم نامه ای در رابطه با توافق 1975 الجزایر مهمترین دستاوردهای آن بود، ثابت می کند که طرف عراقی به طور جدی به دنبال گسترش روابط با تهران است. اما نمی توان واقعیت ها را نادیده گرفت. فشار امریکایی ها همان طور که روی تمامی کشورهای طرف تجارت با ایران بالاست، روی طرف عراقی نیز بالاست.

عراقی ها اگرچه اراده کافی برای رد تقاضاهای امریکا برای همراهی با تحریم های ایران را دارند و به صراحت در مناسبت های مختلف و از زبان مقاماتشان گفته اند که نمی خواهند با تحریم های یکجانبه امریکا علیه ایران همراه شوند و حتی رهبران فراکسیون های بزرگ مجلس عراق، یعنی سید عمار حکیم، رهبر ائتلاف اصلاح و سازندگی و هادی عامر، رهبر فراکسیون الاعمار، بارها تحریم های امریکا علیه ایران را خطرناک و تهدیدی برای منطقه توصیف کرده اند، اما واقعیت این است که به دنبال دردسر و تنش جدید برای خود نیز نمی گردند. آنها تا جایی می توانند با ایران همراهی کنند که آسیب عملی متوجه خودشان نشود. مثلا در تعاملات مالی عراقی ها مجبورند با طرف ایرانی با ارزی غیر دلار کار کنند. این فشار زمانی بیشتر ملموس می شود که می بینیم حساب های ارزی فروش نفت عراق در بانک های امریکایی است و امریکایی ها روی این حساب ها نظارت کامل دارند. لازم به یادآوری است که دست کم 90 درصد بودجه عراق وابسته به نفت است." با توجه به اینکه تجارت عراق درکل عددبزرگی نیست و هیچ کشوری در شرایط عادی حاضر نیست بخش اصلی تجارت خود را به یک کشور گره بزند باید درباره رویای بیست میلیاردلاری که لابد بخش اصلی آن صادرات ایران به عراق است را با احتیاط درکانون توجه قرار داد.

ناظران آگاه با دیدن ارقام و اعدادی که آرزوی ایران درتجارت با عراق است یاد دورانی می افتند که هوگوچاوز به نمایندگی از کشور ونزوئلا و محمود احمدی نژاد به نمایندگی از ایران درباره سرمایه گذاری های افسانه ای میان دوکشور حرف می زدند و تفاهم نامه امضا می کردند. به یکی از دهها خبری که درآن روزها برزبان مدیران اقتصادی جاری می شد توجه کنید : "محسن شاطرزاده معاون امور اقتصادی و بین‌الملل وزارت صنایع و معادن در نشست مشترک با واحدهای صنعتی و معدنی بخش خصوصی و دولتی، آنان را به سرمایه‌گذاری و فعالیت صادراتی در ونزوئلا فرا خواند.  اظهار داشت: ارزش قراردادهای انتقال دانش فنی و صادرات کالای ایران به ونزوئلا 5/6میلیارد دلار است. وی در ادامه یادآور شد: سومین اجلاس مشترک همکاری‌های دو کشور از جهت عملکرد و نتیجه فعالیت، از جمله فعالترین نشست‌های دو جانبه بود و وزارت صنایع و معادن در اجلاس اخیر وظیفه هماهنگی سایر دستگاه‌های اجرایی و واحدهای تولیدی و صادراتی کشور را بر عهده داشت"

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۶۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق

تین نیوز

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران از تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق خبر داد و این نقشه را به عنوان یکی از بحث های تسهیل تجارت معرفی کرد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، عبدالامیر ربیهاوی مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: عراق شریک دوم تجاری ایران و جزو کشورهای اولویت دار ما در تجارت است؛ در سال های اخیر ما در تجارت با این کشور بر صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر مانند صادرات خدمات فنی و مهندسی تمرکز کرده ا یم.

ربیهاوی افزود: ششمین کمیسیون مشترک ایران و عراق در حال برگزاری است. این کمیسیون مشترک با حضور احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی ایران و وزیر تجارت عراق ۱۶ اردیبهشت کار خود را آغاز کرد؛ در صورت جلسه این کمیسیون بندهای دستگاه های که در این کمیسیون نقش دارند آورده شده است.

وی نقش وزارت صمت در کمیسیون مشترک ایران و عراق را کاربردی دانست و افزود: مهم ترین کمیته این کمیسیون کمیته تجاری و اقتصادی است که مسئولیت آن با سازمان توسعه تجارت ایران، به خصوص دفتر غرب آسیا این سازمان است. در این کمیته از سازمان های تحت پوشش مانند سازمان زمین شناسی، شرکت شهرک های صنعتی و .... بندهای را به عنوان بندهای پیشنهادی قید شده است.

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به مهم ترین بندهای کمیسیون مشترک ایران و عراق بیان کرد: برگزاری سومین کمیته بازرگانی ۱۴۰۳ و پیشنهاد برگزاری کمیته مشترک صنعتی در سال جاری از مهم ترین بندهای پیشنهادی کمیسیون مشترک است؛ گفتنی است این دو بند مورد توافق طرف عراقی نیز قرار گرفته است. درکنار این بندها، موضوعاتی مربوط به کمیته تجاری مانند بحث توافقات اتاق های بازرگانی، پیگیری اختلافات بین تجار، توسعه صادرات و تسهیل در امور تجاری اتاق های بازرگانی در دستور بررسی قرار گرفته است.

 وی ادامه داد: شرکت های خدمات فنی و مهندسی ایرانی که در عراق فعال اند با یکسری مشکلات مواجه هستند تلاش ما رفع و رجوع این مشکلات و تسهیل ورود شرکت های ایرانی در بازار عراق و اخذ ضمانت نامه های بانکی و افتتاح حساب و.... است.

ربیهاوی تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق را به عنوان دیگر توافق های کمیسیون مشترک دو کشور دانست و افزود: نقشه راه همکاری های اقتصادی و تجاری ج. ا ایران و جمهوری عراق به عنوان یکی از بحث های تسهیل تجارت هدف گذاری شده است. هدف بررسی روابط اقتصادی ما با عراق در این کمیسیون است.

به گفته ربیهاوی؛ مقرر شده است عباس علی آبادی وزیر صمت به همراه معاونان خود رضا محتشمی پور( معاون امور معادن)، محمد مهدی برادران (معاون صنایع عمومی)، محمد فولادگر( معاون هماهنگی و محیط کسب و کار ) و مهدی ضیغمی (رئیس سازمان توسعه تجارت ایران) جلسه ای را با وزیر تجارت عراق برگزار کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند