Web Analytics Made Easy - Statcounter

بزودی هیئتی از دولت افغانستان برای گفت‌وگو به قطر اعزام خواهد شد اما با توجه به پراکندگی آرا و مدیریت ناموفق دولت افغانستان در روند صلح همچنین مداخلات پی در پی آمریکا، مذاکرات صلح این کشور با سرنوشت نامعلومی روبرو است. ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۵ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عمرداودزی» رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان اعلام کرد که دولت این کشور هیئتی را برای گفت‌وگو با طالبان به قطر اعزام خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان اعلام کرد که ترکیب این هیئت تا سه روز آینده و در دور بعدی نشست شورای عالی رهبری صلح مشخص خواهد شد.

«شورای عالی رهبری صلح» اخیرا به ابتکار عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان و با همکاری اشرف غنی  ایجاد شده است تا درباره مسائل مهم مرتبط با روند صلح تصمیم گیری کند.

داودزی تصریح کرد که این هیئت تنها به نمایندگی از دولت افغانستان درباره برخی از مسائل با طالبان تبادل نظر می‌کند و در واقع مسئولیت انجام مذاکرات صلح با این گروه را به عهده نخواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد که برای آغاز مذاکرات رسمی صلح با طالبان هیئت جداگانه و فراگیر تشکیل خواهد شد.

تاکید احزاب سیاسی به تغییر تیم مذاکره کننده صلح دولت افغانستان با طالبان واکنش‌ها به تشکیل تیم مذاکره کننده فراگیر دولت افغانستان برای مذاکره با طالبان

ارگ ریاست جمهوری افغانستان پیش از این تیمی را برای مذاکره با طالبان تشکیل داده بود که از نقش احزاب سیاسی، جوامع مدنی و نمایندگان مردمی در آن چشم پوشی شده بود.

هنوز مشخص نیست که آیا دولت افغانستان در تیم جدیدی که برای مذاکره با طالبان تشکیل می‌دهد به چه پیمانه نقش احزاب سیاسی، جوامع مدنی و نمایندگان مردمی را در نظر گرفته است.

آمادگی ها برای مذاکره با طالبان

اقداماتی نیز در راستای آمادگی برای مذاکره با طالبان از سوی دولت افغانستان صورت گرفته است تا با همکاری احزاب خطوط قرمز مذاکرات صلح و ترکیب مذاکره کننده صلح با طالبان را مشخص شود.

کمیته‌ای به سرپرستی «عبدالرب رسول سیاف» رئیس شورای حراست و ثبات افغانستان، خطوط قرمز در مذاکرات صلح با طالبان را بررسی و تعیین خواهد کرد.

همچنین کمیته دیگری نیز به سرپرستی «سرور دانش» معاون دوم رئیس جمهور افغانستان وظیفه دارد تا مسئولیت و راهکار تیم مذاکره کننده صلح دولت افغانستان با طالبان را تا روزهای آینده مشخص کند.

هنوز مشخص نیست که نتایج کار این کمیته‌ها از سوی احزاب سیاسی بویژه جریان اپوزیسیون دولت پذیرفته خواهد شد و یا خیر؟

انتقادها از عملکرد دولت افغانستان در روند صلح

همزمان با آغاز اقدامات ابتدایی و تلاش‌ها برای آمادگی‌ به منظور آغاز مذاکرات صلح با طالبان از سوی دولت افغانستان انتقادهای نیز وجود دارد که اقدامات شورای عالی را سفارشی عنوان کرده‌ است.

تیم انتخاباتی «صلح و اعتدال» به رهبری «حنیف اتمر» مشاور سابق امنیت ملی افغانستان از رقبای اصلی اشرف غنی وعبدالله در انتخابات ریاست جمهوری این کشور محسوب می‌شود.

این تیم انتخاباتی که حمایت «محقق» معاون دوم ریاست اجرایی و رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، «یونس قانونی» عضو ارشد حزب جمعیت و «عطامحمد نور» رئیس اجرایی این حزب را با خود دارد به اقدامات اخیر دولت افغانستان در روند صلح این کشور اعتراض کرده است.

در بیانیه این شورا آمده که هیچ گونه مشورتی با جریان‌های سیاسی و مردمی درباره برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح صورت نگرفته است، اهداف آن مشخص نیست و اعضای این جرگه نیز به صورت سفارشی از سوی دولت افغانستان تعیین می‌شوند.

تلاش برای حضور طالبان در لویه جرگه؛ تبلیغات انتخاباتی یا آغازی برای مذاکرات بین‌الافغانی گزارش تسنیم| تلاش برای برگزاری «نشست مشورتی صلح»؛ اشرف غنی به دنبال چیست؟

این در حالی است که دولت افغانستان بر روی لویه جرگه مشورتی صلح برای تحت فشار قرار دادن طالبان حساب باز کرده است تا از این طریق بلکه بتواند ابتکار عمل در این روند را به دست گیرد.

اختلافات موجود در روند صلح

در روزهای گذشته بین مقامات افغان و «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا بحث‌های صورت گرفت تا دو طرف درباره زمان برگزاری لویه جرگه و دور ششم مذاکرات صلح با طالبان به جمع بندی برسند.

مقامات افغان اصرار دارند که مذاکرات صلح با طالبان باید پس از برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح صورت گیرد تا هیئت دولت افغانستان در مذاکره احتمالی با طالبان بتواند نظر مردم این کشور را مطرح کند.

اما مقامات آمریکایی تاکید می‌کنند که لویه جرگه مشورتی صلح باید پس از پایان مذاکرات صلح با طالبان برگزار شود تا نتایج مذاکرات صلح و یا توافق احتمالی با طالبان را مورد بررسی قرار دهد.

با این حال، هنوز مشخص نشده است که آیا آمریکا و دولت افغانستان درباره زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات صلح با طالبان به جمع بندی رسیده‌اند و یا خیر؟

همچنین زمزمه‌هایی نیز درباره وجود اختلافات جدی بین آمریکا و دولت افغانستان درباره محل مذاکرات صلح با طالبان نیز وجود دارد زیرا دولت افغانستان مخالف برگزاری مذاکرات صلح در قطر است.

از سوی دیگر، طالبان هنوز به آغاز تلاش‌های جدید دولت افغانستان برای آغاز مذاکرات بین‌الافغانی صلح واکنشی نشان نداده است اما این گروه در گذشته همواره از مذاکره با دولت افغانستان سرباز زده است.

گزارش تسنیم| نگاهی به اختلاف دولت افغانستان و آمریکا درباره مذاکرات صلح با طالبان رویارویی «غنی» و آمریکا در زمین مشاور امنیت ملی افغانستان

قرار است بزودی نشستی نیز بین احزاب سیاسی و طالبان در قطر برگزار شود که دولت افغانستان به این نشست روی خوشی نشان نداده و احتمالا باعث تشدید تنش‌ها بین دولت و احزاب سیاسی این کشور می‌شود.

هنوز هم بین مقامات دولت، احزاب سیاسی و نمایندگان مردمی درباره ترکیب تیم مذاکره کننده صلح اختلافات جدی وجود دارد همچنین درباره ترسیم خطوط قرمز در مذاکرات صلح و اینکه چه مطالباتی باید از طالبان در مذاکرات صلح صورت گیرد نیز هماهنگی وجود ندارد.

مدیریت ناموفق دولت افغانستان در روند صلح و مداخلات پی در پی آمریکا مذاکرات صلح افغانستان را با سرنوشت نامعلومی روبرو کرده است.

انتهای پیام/.

R36461/P36446/S8,87,1413/CT7 واژه های کاربردی مرتبط طالبان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طالبان طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۶۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد

سفیر چین در کابل طی دیداری با معاون اداری نخست‌وزیر حکومت طالبان روابط پکن و کابل را تاریخی و در بهترین حالت خود عنوان کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ژائو شنگ» سفیر چین در کابل در دیدار با «عبدالسلام حنفی» معاون اداری نخست‌وزیر حکومت طالبان روابط پکن و کابل را به عنوان دو کشور دوست و همسایه، تاریخی توصیف کرد و گفت در حال حاضر این روابط در بهترین حالت قرار دارد.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط «ارگ»، سفیر چین افزود: دولت چین خواهان ارتقا و گسترش هر چه بیشتر روابط کابل و پکن در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است.

ژائو شنگ ادامه داد: این کشور به خاطر تحکیم هرچه بیشتر روابط دو کشور در عرصه‌های مختلف، بورسیه‌های تحصیلی در مقاطع و رشته‌های مختلف را به دانشجویان افغان فراهم کرده و نیز دوره‌های آموزشی کوتاه مدت را برای ارتقای ظرفیت افغان‌ها در بخش‌های مختلف به از جمله در زمینه بهداشت و درمان برگزار می‌کند.

وی با اشاره به علاقمندی تاجران و شرکت‌های چینی جهت سرمایه‌گذاری در افغانستان گفت: روابط اقتصادی و تجاری دو کشور در وضعیت مناسب قرار دارد و تاجران و سرمایه‌گذاران چینی مایل‌ هستند در عرصه‌های مختلف در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

آغاز آزمایشی کریدور ریلی بین چین و افغانستانآغاز جلسه مشترک وزرای خارجه پاکستان، چین و افغانستان

این دیپلمات چینی ضمن ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان سیلاب‌های اخیر در افغانستان، از کمک 100 هزار دلاری این کشور از طریق صلیب سرخ چین خبر داد و گفت این کمک به زودی به دسترس مسئولین مربوطه قرار خواهد گرفت.

حنفی نیز در این دیدار با قدردانی از مواضع چین در مجامع بین‌المللی درباره افغانستان، گفت: هیئت حاکمه از سیاست چین واحد و نیز پروژه‌های اقتصادی این کشور مانند «یک کمربند، یک راه» حمایت می‌کند.

وی همچنین تصریح کرد: امارت اسلامی خواستار روابط و تعامل نیک با همه کشورها به ویژه با چین است و به هیچکس اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای همسایه‌، منطقه و فرامنطقه را نمی‌دهد و از سایر کشورها نیز توقع دارد تا بر اساس احترام متقابل با افغانستان رفتار کنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • از سرگیری پروازهای ترکیش ایرلاین به افغانستان
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • پیام حماس به گروه‌های مقاومت درباره مذاکرات
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد