Web Analytics Made Easy - Statcounter

وابستگی به صنعت نفت و پرداخت یارانه های انرژی، اوج اشتباه کشور است، ایران بالاترین رتبه پرداخت یارانه های انرژی فسیلی را دارد، و تنها در سال ۲۰۱۷، پنج میلیارد دلار، معادل ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی، یارانه انرژی پرداخت کرده است.

توافق پاریس که در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، قرار است در سال 2020 در دنیا به اجرا درآید، در کشور ما نظرات موافق و مخالفی در این رابطه وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اقتصادآنلاین در همین راستا، نظر چند تن از کارشناسان حوزه انرژی را درباره این توافق، محدودیت های احتمالی و مزیت های آن پرسیده است که در ادامه یکی از این گفت و گوها را می خوانیم.

دکتر طباطبایی، رئیس انجمن سوخت های زیستی وزارت علوم، معتقد است این توافق هیچ هزینه ای به ایران تحمیل نمی کند، و به نفع تمامی کشورها است که جدای از نوع تعهداتی که به دنبال دارد، به تفاهم نامه های محیط زیستی بپیوندند.

او با اشاره به گستردگی آلودگی ها در کشور که سالانه جان بسیاری را در ایران می گیرد می گوید: در کشور سالانه 30 هزار نفر دچار مرگ زودرس می شوند در نتیجه تعهدناهه ها برای کاستن از اثرات مرگبار آلودگی های محیط زیستی مناسب است. حتی در آمریکا که رئیس جمهور آن از این توافق رسما خارج شده است، ایالت های مختلف این کشور اعلام کرده اند به این توافق ملحق می شوند و از آن حمایت خواهند کرد.

طباطبایی با اشاره به اینکه تفاهم نامه های محیط زیستی کمکی برای کاهش آلاینده های جهانی است می گوید: این تفاهم نامه ها محرکی برای افزایش سطح سلامت، کاهش مصرف سوخت های فسیلی و حرکت به سمت بهره گیری از منابع پاکی چون انرژی های تجدیدپذیر است.

او در ادامه می گوید: ایران باید سعی کند ماورای این تفاهم نامه ها حرکت کند، نه تنها به دلیل تعهدی که این توافق به همراه می آورد، بلکه به خاطر مردم و منابع ملی کشور خودمان.  

طباطبایی، درباره اقتصاد وابسته به نفت ایران که منجر به ایجاد مخالفت هایی درباره پیوستن به این توافق شده می گوید: وابستگی به صنعت نفت و یارانه های انرژی، اوج اشتباهی است که در کشور صورت  می گیرد، ایران بالاترین رتبه در پرداخت یارانه های انرژی فسیلی را دارد، و تنها در سال 2017، پنج میلیارد دلار که معدل 10 درصد تولید ناخالص ملی است، یارانه انرژی پرداخت کرده است. در واقع به مردم پول می دهیم و حامل های انرژی را رایگان در اختیار آنها می گذاریم، از طرفی رشد صنعت کم است چون مصرف سوخت بالاست، مردم را نمی توان در راستای مصرف  بهینه تشویق کرد زیرا هزینه آب و برق پایین است. یکی از مشکلات به تثبیت قیمت حامل های انرژی برمی گردد که در مجلس هفتم به تصویب رسید و همچنان ادامه دارد.

او درباره نظر مخالفان که مدعی هستند اجرای این توافق باعث تعطیلی نیروگاه های کشور، به دلیل وابستگی  به سوخت های فسیلی می شود ابراز می دارد که این ادعاها فرافکنی است و به دلیل ناتوانی در بهبود راندمان نیروگاه های حرارتی است.تنوع بخشی به سبد انرژی  کشور یک ضرورت جدی  و لازم است و باید استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را در دستور کار قرار دهد. ایران باید تلاش کند تا جایی که امکان دارد نفت را نسوزاند و از خام فروشی پرهیز کند. ادامه وابستگی ما به سوخت های فسیلی کشور را همیشه در ردیف کشورهای در حال توسعهمتوقف می کند.

طباطبایی درباره مصرف سوخت اتومبیل های کشور که همه ساله در حال افزایش نیز هست می گوید، در ایران هر ماشین متوسط بین 7 تا 10 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر مصرف می کند، در حالی که میانگین مصرف سوخت در دنیا 3.5 لیتر است. ایران اگر با همین رشد نرخ مصرف پیش رود، در ده سال آینده اصلا صادراتی وجود نخواهد داشت تا بتوان به درامدهای حاصل از نفت دست یافت.

از طرفی زیرساخت های حمل و نقل عمومی نیز توسعه نیافته است که این عامل نیز منجر به مصرف سوخت بیشتر ماشین های تک سرنشین می شود، در نتیجه پذیرش این تعهدنامه ها و برنامه ریزی کارامد و صحیح در راستای اجرای آن می تواند حرکت در مسیر توسعه بهره وریرا برای کشور سریع تر کند.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000DJ5 برچسب ها: صنعت نفت ، گازگلخانه ای ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صنعت نفت بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۷۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلامت در خصوص وجود تعارض و افزایش روز افزون مقررات مهاجم بر کسب و کارهای ورزشی‌ بویژه باشگاه داران گفت: در حالی که تورم بانک مرکزی بر اساس آمار رسمی بیش از ۵۰ درصد تعیین شده و بسیاری‌ از کارفرمایان و بویژه کارفرمایان دولتی، اجاره بهای اماکن ورزشی خود را با پنجاه درصد افزایش بها همراه کرده اند، از آن طرف نرخ افزایش تعرفه خدمات ورزشی تنها ۲۰ درصد تعیین شده و این امر زمینه افزایش فشار بر باشگاه داران بخش خصوصی را افزایش داده است.

سلامت در ادامه افزود: در صورتی که همگان بر اساس اعلام رسمی بانک مرکزی بر افزایش تورم پنجاه درصدی تاکید دارند، دلیل تاکید متولیان حوزه ورزش بر افزایش ۲۰ درصدی تعرفه که با نظارت سازمان نعزیرات حکومتی نیز همراه است چیست؟

رئیس کمیته باشگاه های فدراسیون ورزش های همگانی اظهار داشت: خروجی نهایی این وضعیت گرانتر شدن خدمات ورزشی باشگاه ها و کسب و کارهای ورزشی است و در حالی که انتظار می رود بخش های دولتی نسبت به کاهش هزینه های ورزش به عنوان عامل مهمی برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر اقدام کنند، هر روزه شاهد تصویب یک مقررات جدید برای گران شدن ورزش هستیم.

سلامت در پایان افزود: موضوع و چالش امروز جامعه باشگاه داران افزایش تعرفه نیست، ما معتقدیم باید هزینه باشگاه داران با محوریت ارایه سوبسیدهایی کاهش یابد، نه اینکه هر روز شاهد تحمیل یک هزینه جدید به این صنعت پیشگام پیشگیری و سلامت باشیم.

کد خبر 6092283

دیگر خبرها

  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • کابینه نتانیاهو هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد/ طبقه متوسط در حال نابودی
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی
  • پتانسیل ایران در استخراج رمزارز از گاز فلر
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم