Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ممکن است گاهی در اخبار شنیده باشید که فلان دانشگاه کشور در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی با سایر دانشگاه‌های مطرح جهان به رقابت پرداخته و رتبه خوبی را کسب کرده است. در چنین شرایطی اگر با حوزه آموزش عالی آشنایی نداشته باشید، حتما پیش خودتان فکر می‌کنید این رتبه‌بندی‌ها بر چه اساسی و توسط چه افراد یا سازمان‌هایی انجام می‌گیرد؛ اما اگر کمی به اخبار این حوزه علاقمند باشید و درخشش‌های علمی کشور را در سطح جهان پیگیری کنید، قطعا نام این موسسات را شنیده‌اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسکوپوس، ISI، سایمگو،‌ تایمز، لایدن، شانگهای و... از جمله موسساتی هستند که به صورت سالانه و یا دربازه‌های زمانی مشخص، دانشگاه‌های جهان را بر اساس شاخص‌های مشخص خود رتبه‌بندی می کنند. نظام رتبه بندی سایمگو یکی از نظام های رتبه بندی است که فعالیت خود را از سال 2009 آغاز کرده است و هر ساله حدود 5 هزار دانشگاه،‌ موسسه آموزشی و پژوهشی را در سراسر جهان ارزیابی می کند. این رده بندی بر اساس 3 شاخص پژوهش، نوآوری و وبسایت است.

در شاخص پژوهش؛ برون داد، همکاری علمی، تاثیر علمی نرمال شده، کیفیت تولیدات علمی، مدیریت علمی، برتری و مدیریت علمی و استعداد علمی (باسهم 50 درصد) مورد سنجش قرار داده می شود. در شاخص نوآوری دانش خلاقیت و تکنولوژی (با سهم 30 درصد) و در شاخص وبسایت، اندازه وبسایت و لینک به دامنه (باسهم 20 درصد) دانشگاه سنجیده می‌شود. در گزارش زیر به بررسی سهم دانشگاه‌های ایرانی از جدیدترین رتبه‌بندی سایمگو 2019 می‌پردازیم:

10 دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی 2019 سایمگو

در رتبه‌بندی اخیر موسسه سایمگو، 6 هزار و 459 دانشگاه، موسسه یا نهاد در حوزه علمی-آموزشی و آموزش عالی مورد سنجش قرار گرفته‌اند. 10 دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی اخیر سایمگو در جدول زیر آمده است:

همان طور که از جدول فوق مشخص است، آکادمی علوم چین، مرکز ملی تحقیقات فرانسه و وزارت آموزش و پرورش چین در رتبه‌بندی 2019 سایمگو رتبه اول تا سوم را کسب کرده‌اند.

20 دانشگاه برتر کشور در رتبه بندی 2019 سایمگو

143 دانشگاه از ایران توانسته‌اند در جدیدترین رتبه‌بندی موسسه سایمگو مقام کسب کنند. نام 20 دانشگاه برتر کشور در رتبه بندی 2019 سایمگو، در جدول زیر آمده است:

همان طور که از جدول فوق مشخص است، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی رتبه اول تا سوم کشوری را کسب کرده‌اند. جالب اینجاست که در این دوره رتبه بندی سایمگو، بیشتر نام دانشگاه‌های علوم پزشکی به چشم می‌خورد و این امر بیانگر پیشرفت این دانشگاه‌ها است.

26 دانشگاه آزاد اسلامی در لیست برترین‌ها

از میان 143 دانشگاه ایرانی که در رتبه بندی 2019 سایمگو که خوش درخشیدند، نام 26 واحد دانشگاه آزاد اسلامی نیز دیده می‌شود که در جدول زیر آمده است:

براساس رتبه بندی 2019 سایمگو در میان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، واحد خمینی شهر و واحد لاهیجان رتبه اول تا سوم را کسب کرده‌اند. لازم به ذکر است واحد کرمانشاه و رشت به طور مشترک رتبه 58 کشوری و رتبه ششم را در میان واحدهای دانشگاه آزاد کسب کرده‌اند. واحد شیراز و تهران مرکز به طور مشترک رتبه 87 کشوری و رتبه هفدهم را در میان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کسب کرده‌اند.

واحد علوم و تحقیقات از وزارت بهداشت پیشی گرفت

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات رتبه 16 را در میان دانشگاه‌های کشور کسب کرده و هم تراز دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است. این درحالی است که در این لیست دانشگاه شهید بهشتی، رتبه 28 و وزارت بهداشت، رتبه 37 را کسب کرده‌اند و واحد علوم و تحقیقات توانسته است از این دانشگاه‌ها پیشی بگیرد.

براساس رتبه‌بندی جهانی 2019 سایمگو، رتبه جهانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات 668 بوده و با دانشگاه‌‌ بهداشت کوپر آمریکا و موسسه فوتونیک و نانوتکنولوژی ایتالیا یکسان است.

رتبه واحد خمینی شهر با 2 دانشگاه آمریکا برابر است

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر اصفهان رتبه 37 را در میان دانشگاه‌های کشور کسب کرده و هم تراز وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان است.

گفتنی است در این لیست، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی رتبه 40 را کسب کرده و واحد خمینی شهر توانسته است از این دانشگاه پیشی بگیرد.

براساس رتبه‌بندی جهانی 2019 سایمگو، رتبه جهانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر اصفهان با رتبه جهانی 717،‌ با دانشگاه هایی مانند سانتا کلارا و ریچموند آمریکا و دانشگاه مونت آلیسون کانادا در یک سطح قرار دارد.

انتهای پیام/

31 / 31 سایمگو وزارت بهداشت واحد علوم و تحقیقات رتبه بندی 2019

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سایمگو وزارت بهداشت واحد علوم و تحقیقات رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۱۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت

براساس تازه‌ترین رتبه‌بندی آسیایی تایمز، دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای نسبت به سال ۲۰۲۳ در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: بر اساس آخرین آمار اعلامی نظام رتبه بندی جهانی تایمز در خصوص رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی، دانشگاه تبریز با صعود کم سابقه ۲۸ پله ای در بین دانشگاه‌های آسیایی توانست جایگاه ۱۲۱ آسیا را کسب کند.

وی افزود: بر همین اساس، دانشگاه تبریز با صعود ۱۲ پله ای در بین دانشگاه‌های کشور نسبت به سال گذشته، توانست جایگاه دوم دانشگاه‌های جامع کشور را پس از دانشگاه تهران برای سال ۲۰۲۴ کسب نماید.

شیری گفت: همچنین در مقیاس "درهمکرد"، دانشگاه تبریز پس از دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، تهران و صنعتی شیراز در جایگاه ششم کشوری قرار گرفت.

*اعتبار بالای نظام رتبه بندی بین المللی تایمز

شیری با اشاره به اعتبار بالای نظام رتبه بندی تایمز اظهار داشت: نظام رتبه بندی بین المللی تایمز از جمله نظام های رتبه بندی معتبر است که با استفاده از شاخص های آموزش، کیفیت پژوهش، محیط پژوهشی، ارتباط با جامعه و صنعت، و فعالیت ها و همکاری های بین المللی اقدام به رتبه بندی دانشگاه ها می نماید.

دانشگاه تبریز در سال ۲۰۲۴ صعود ۲۰۰ رتبه ای در بین دانشگاه های جهان در نظام رتبه‌بندی بین المللی شانگهای، و نیز صعود ۱۰۰ رتبه ای نظام رتبه‌بندی تایمز (در بین کل دانشگاه های جهان) را نیز تجربه کرده است.

بر اساس این گزارش؛ در لیست ارائه شده  در رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۴ ۷۵ دانشگاه  از جمهوری اسلامی ایران حضور داشته اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • اخذ چهار گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت