Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@12:55:11 GMT

قمار خطرناک ترامپ با تروریست جلوه دادن سپاه

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۵۲۷۳۲

ساعت24 -آمریکا که در سال های اخیر برای تضعیف جمهوری اسلامی ایران از ابزارهای مختلفی بهره گرفته، گویی قصد گنجاندن نام سپاه پاسداران را به فهرست سازمان های تروریستی دارد؛ رخدادی که در صورت وقوع برای واشنگتن و متحدان منطقه ای آن پرهزینه خواهد بود.

از زمانی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به کاخ سفید قدم نهاد تا به امروز روابط تهران- واشنگتن هر روز تیره تر شده تا جایی که امیدها برای بهبود مناسبات دست کم در این دولت جمهوریخواه رنگ باخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای گذشته نیز خبری به نقل از سه مقام آمریکایی از خبرگزاری رویترز منتشر شد که از احتمال قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی ایالات متحده حکایت می کرد. البته این نخستین باری نیست که آمریکا سپاه را هدف حملات خود قرار می دهد.
تیرماه سال 96 نیز نمایندگان سنای آمریکا به طرحی رای دادند که بر پایه آن نه فقط نیروی قدس به عنوان شاخه برون مرزی سپاه بلکه کل سپاه پاسداران تحت اتهاماتی همچون حمایت از تروریسم و اقدامات بی ثبات کننده در منطقه در فهرست تحریم ها قرار گیرند. افزون بر آن وزارت خزانه داری این کشور در سال های اخیر همواره به بهانه های مختلف افراد وابسته به سپاه پاسداران را در فهرست تحریمی خود قرار داده است.
اما قرار دادن سپاه به عنوان نیروی رسمی و قانونی جمهوری اسلامی ایران در لیست گروه های تروریستی نه تنها مغایر با قوانین و عرف بین المللی است که سیاست های یکجانبه گرایانه و نامتعارف آمریکای ترامپ را بیش از پیش برجسته می کند؛ سیاستی که مقامات ایران به انحای گوناگون آن را محکوم کرده اند.
پس از انتشار این خبر، «محمدعلی جعفری» فرمانده سپاه پاسداران هشدار داد که در صورت وقوع این رخداد، نیروهای آمریکایی در غرب آسیا دیگر آرامش امروز را نخواهند داشت. او همچنین افزود: اگر آمریکایی ‌ها دست به چنین حماقتی بزنند و امنیت ملی ما را به مخاطره بیندازند، مطابق سیاست‌ های نظام جمهوری اسلامی ایران اقدامات مقابله به مثل را عملیاتی و در دستور کار قرار خواهیم داد.
به دنبال آن نمایندگان در مجلس شورای اسلامی نیز ساکت ننشستند و 255 نماینده با صدور بیانیه ای حمایت خود را از سپاه اعلام کردند. آنها همچنین به آمریکا هشدار دادند که در صورت گنجاندن نام سپاه در لیست سازمان های تروریستی، این اقدام ایالات متحده با اقدام متقابل ایران مواجه خواهد شد.
حال این پرسش مطرح می شود که چرا آمریکا در صدد قرار دادن یک ارگان رسمی ایران در گروه تروریستی است ؟
در سال های اخیر افزایش توان نظامی و موشکی ایران، آمریکا و متحدان منطقه ای این کشور را نگران ساخته است. بنابراین آنها در فرصت های مختلف تلاش کرده اند تا از ساخت و آزمایش موشک های ایران ممانعت کنند. شوهای تکراری مقامات آمریکایی و اسرائیلی برای تاثیرگذاری بر اذهان عمومی جهان و همچنین در تقابل نشان دادن فعالیت های موشکی ایران با قطعنامه 2231 از جمله برنامه های آنها به شمار می رفت.
ترامپ از یک سو به دنبال ایجاد محدودیت در مسیر توسعه توانمندی نظامی ایران است و از سوی دیگر با انعقاد توافقات هنگفت تسلیحاتی با کشورهای منطقه قصد تقویت بنیه نظامی آنها را در رویارویی با تهران دارد. افزون بر حمایت تسلیحاتی، برخی گزارش ها حاکی از آن است که ترامپ با فروش تجهیزات هسته ای به کشورهایی چون عربستان به دنبال هسته ای کردن این رقیب جمهوری اسلامی است.
در کنار عربستان، رژیم صهیونیستی قرار دارد که آمریکا به هر قیمتی که شده از آن حمایت می کند. در همین ارتباط بود که «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان پس از انتشار خبر احتمال قرار دادن سپاه در فهرست گروه های تروریستی در صفحه توئیتر خود نوشت: آنها که منافع نتانیاهو را به منافع کشورشان ترجیح می ‌دهند و همواره توطئه نام‌ گذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی خارجی را دنبال کرده ‌اند، کاملاً از عواقب این سیاست برای نیروهای آمریکا در منطقه آگاه هستند.
ظریف در حالی این اقدام احتمالی آمریکا را به موجب وقوع فاجعه دیگر در منطقه می داند که کارشناسان حوزه بین الملل نسبت به تبعات آن هشدار می دهند. بی تردید نخستین حرکت ایران «اقدام متقابل» خواهد بود که بازیگران جهان از آن به عنوان رفتار و رویه ای معمول بهره می گیرند.
در همین ارتباط «حشمت الله فلاحت پیشه» رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید دارد که در صورت قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی، مجلس ایران نیز اقدامی مشابه انجام خواهد داد. وی در این زمینه تاکید کرد «طرح دو فوریتی را تهیه کرده‌ ایم که به محض رخ دادن این اتفاق نظامیان آمریکا را در کنار داعش در فهرست گروه‌ های تروریستی اعلام می ‌کنیم.»
به باور ناظران در صورت عملیاتی شدن این تصمیم، منطقه خاورمیانه که به تازگی از شر اقدامات خرابکارانه و تروریستی داعش رهایی یافته بار دیگر به ورطه آشوب کشیده خواهد شد و بی تردید دامنه ناامنی ها همان طور که در سال های اخیر نیز مشاهده شد، دامن غرب را خواهد گرفت. از این روست که کارشناسان استاندارد دوگانه آمریکا را در تقابل با تروریسم به چالش می کشند و معتقدند تداوم چنین رفتارهایی می تواند نه تنها برای منطقه که برای تمام جهان خطرآفرین باشد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۲۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟

آیا دولت بایدن برای نجات رژیم صهیونیستی از انزوا و شکست بین‌المللی، عربستان را پیش پای اسرائیل قربانی می‌کند؟

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در حالی که پایتخت‌ها، شهرها و دانشگاه‌های بسیاری از کشورهای جهان شاهد گسترده‌ترین اعتراضات ضد صهیونیستی است، وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای سعودی در ریاض مدعی شد: «روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود. اقدام دوطرفه عربستان و آمریکا در رابطه با پرونده عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است. آمریکا و عربستان سعودی طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند».

فیصل بن‌فرحان وزیر خارجه عربستان هم گفته است: «به مراحل نهائی توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم». این در حالی است که بلینکن با وقاحت گفته است: اسرائیل برنامه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان در حمله به «رفح» در جنوب غزه ندارد.

بلینکن در نشست با وزیران شورای همکاری خلیج‌فارس هم، خواستار سیستم دفاعی یکپارچه در مقابل ایران شد و ادعا کرد: رویارویی ایران با اسرائیل، نیاز به یکپارچگی دفاعی بیشتر را نشان می‌دهد. این حمله، تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع یکپارچه را نشان می‌دهد.

اظهارات بلینکن مبنی بر این که آمریکا و عربستان طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند، در حالی است که تشدید جنایت‌های اسرائیل در ماه‌های اخیر، موجب برانگیختگی گسترده جهانی و همچنین آماده شدن محاکم بین‌المللی برای صدور حکم تعقیب و بازداشت مقامات جنایتکار صهیونیست شده است. در میدان نظامی نیز تحلیلگران، از قطعیت شکست اسرائیل خبر می‌دهند و این علاوه‌بر ضربت راهبردی تحقیرآمیزی بود که اسرائیل از ایران خورد.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد دولت بایدن و نتانیاهو اصرار دارند دولت‌هایی مانند سعودی، اردن و امارات را قربانی کنند تا هر طور که شده اسرائیل را از باتلاقی که در آن دست‌وپا می‌زند، بیرون بکشند.

پیش از این، دیوید هرست، سردبیر وب‌سایت آمریکایی میدل‌ایست‌آی با اشاره به نقش‌آفرینی اردن، هنگام حمله ایران به اسرائیل هشدار داده بود: «در حالی که مردم اردن، شلیک موشک‌های ایرانی به اهداف خود در اسرائیل را تشویق می‌کردند، ارتش اردن آنها را از طرف اسرائیل سرنگون می‌کرد. اسرائیل ممکن است این واقعیت که متحدان واقعی دارد را جشن بگیرد، اما با این کار، مشروعیت دوستان خود را به طرز مُهلکی تضعیف می‌کند».

البته ایران در آن حمله، پایگاه‌های جاسوسی و نظامی اسرائیل از جمله پایگاه نواتیم را که حفاظت‌شده‌ترین پایگاه نظامی دنیا توصیف می‌شود، درهم کوبید و فقط ذلت و خفّت ماجرا برای شاه خائن اردن بماند.

بیگاری کشیدن اخیر از عربستان و واداشتن او به انتحار با باقی‌مانده حیثیت خود نزد ملت‌های مسلمان، در حالی است که میدل‌ایست مانیتور، آبان ۱۴۰۰ با اشاره به «گاو شیرده» توصیف‌شدن سعودی از سوی ترامپ نوشت: «زمانی که ترامپ، عربستان را گاو شیرده توصیف کرد، بن‌سلمان احساس توهین نکرد. او چرا در مقابل توهین‌های مداوم رهبران غربی سکوت می‌کند، اما در لبنان تنش ایجاد می‌کند؟».

دونالد ترامپ سال ۱۳۹۵ در حالی که هنوز رئیس‌جمهور نشده بود، گفته بود: «عربستان برای ما مانند گاوی شیرده است که هر وقت دیگر نتواند دلار و طلا بدهد، دستور ذبح آن را صادر می‌کنیم و این واقعیتی است که همه دوستان و دشمنان آمریکا به ویژه خود مقامات سعودی از آن آگاهند. عربستان، باید سه‌چهارم ثروتش را به آمریکا بابت حمایت‌های ما بپردازد».

او پس از ریاست‌جمهوری هم در جریان نشست خبری مشترک با سران لتونی، لیتوانی و استونی گفته بود: «می‌خواهم از سوریه خارج شویم و به کشورمان بازگردیم، می‌خواهم کشور خود را بازسازی کنم، هفت تریلیون دلار صرف کردیم اما هیچ چیزی نگرفتیم. ما در این مورد خیلی جدی فکر می‌کنیم و به‌زودی در این مورد تصمیم قطعی خواهیم گرفت. من به ریاض گفتم اگر می‌خواهید در این‌جا بمانیم، پس هزینه‌اش را بپردازید». ترامپ، اردیبهشت ۱۳۹۷ هم در دیدار با محمد بن‌سلمان گفت: «عربستان سعودی جزو خریداران بزرگ ما بوده است. [خطاب به بن‌سلمان] یکی از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شما خرید سهام و اقلام مختلف و تولید شغل برای آمریکایی‌ها است. من در ماه می در ریاض بودم. صدها میلیارد دلار به ایالات‌متحده بازگرداندیم. ما این را می‌دانیم و آنها هم می‌دانند». ترامپ سپس با نشان دادن چند لوح درباره خریدهای سعودی گفت: «اینها بعضی از چیزهایی هستند که از ما خریده‌اند. این یکی سه میلیارد دلار است، آن ۵۳۳میلیون دلار و آن یکی ۵۲۵میلیون دلار. این پول‌ها برای شما چیزی نیست؛ بیشتر بخرید این ۸۸۰میلیون دلار، این ۶۴۵میلیون دلار، این یکی ۶میلیارد دلار...».

اما بیش از صد میلیارد خرید نظامی از آمریکا- فقط ظرف یکی دو سال- نتوانست عربستان را به هنگام حمله متجاوزانه به یمن و تلافی‌شدن از سوی انصارالله، از گرداب نجات دهد و مانع از فرود آمدن موشک‌های در مناطق نفتی و نظامی شود. حالا هم به نظر می‌رسد اگر پای عربستان بیش از گذشته به بازی جنایتکارانه اسرائیل و آمریکا سُر بخورد، طرفی که بیش از همه زیان خواهد کرد، دولت سعودی است. مقاومت یمن نشان داده که کمترین ملاحظه‌ای درباره حامیان جنایات رژیم صهیونیستی ندارد.

دیگر خبرها

  • اعترافات تروریستی که برای یازده میلیون آدم می‌کشت!
  • ترور برای بقا
  • اعترافات عضو بازداشت شده گروهک تروریستی انصارالفرقان + فیلم
  • کوتاهی دستگاه‌های خدمات‌رسان مدیریت شهری را ضعیف جلوه می‌دهد
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • تسلیم شدن ۱۰۰ تروریست الشباب سومالی
  • هلاکت ۷۰ عضو گروه تروریستی «الشباب» در سومالی