Web Analytics Made Easy - Statcounter

در اولین واکنش رئیس‌جمهوری روسیه، وی تصمیم همتای آمریکایی خود در زمینه به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان اشغالی را محکوم کرد. رئیس‌جمهوری ترکیه نیز در این کنفرانس خبری مشترک اظهار کرد، کشورش قصد دارد به تلاش‌ها در مقابله با تروریسم در سوریه براساس تفاهم با روسیه ادامه دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در کنفرانس خبری مشترک با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در مسکو اظهار کرد: درباره به رسمیت شناختن جولان از سوی دونالد ترامپ به عنوان بخشی از اراضی اسرائیل باید بگویم آنها موضع روسیه را می‌دانند و این را وزارت خارجه روسیه توضیح داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوتین تاکید کرد: این تصمیم با قطعنامه‌های شورای امنیت در این زمینه تناقض دارد. این اولین واکنش رسمی پوتین درباره تصمیم ترامپ است.

رئیس جمهوری روسیه همچنین تاکید کرد: روسیه و ترکیه به تلاش‌های مشترک برای برقراری صلح در سوریه ادامه می‌دهند.

وی افزود، با اردوغان به بررسی فروش اس ۴۰۰ نیز پرداخته است.

پوتین خاطرنشان کرد، مسکو و آنکارا نتوانستند طبق توافق سوچی مرکز پیگیری اوضاع در ادلب را تشکیل دهند اما امیدوار است مشکلات حل شوند.

وی ادامه داد: مشکل ادلب دشوار است و درست است که ما نتوانستیم به اجرای معیارهای مورد توافق در سوچی بپردازیم اما به نظر من حل این مشکل ممکن است.

پوتین گفت: حل مشکل ادلب این شرط ممکن است که شرایط برای تلاش سیاسی در سوریه فراهم شود و حل آن از طریق تلاش مشترک روسیه و ترکیه ممکن است.

وی به عدم پذیرش تقسیم سوریه به مناطق تحت نفوذ اشاره کرد و گفت، روسیه و ترکیه به حاکمیت سوریه و استقلال و تمامیت ارضی آن متعهد هستند.

رئیس‌جمهوری روسیه تاکید کرد: مسکو و آنکارا در قالب سه گانه آستانه یعنی با مشارکت ایران ادامه خواهند داد و الان بعد از عقب راندن تروریست‌ها بازگرداندن اوضاع به شرایط ثابت و برقراری ثبات بسیار مهم است و ما حمایت‌های لازم را از شروع فعالیت کمیته قانون اساسی سوریه با هماهنگی دولت و مخالفان و سازمان ملل خواهیم داشت.

وی به تلاش‌های انسان دوستانه بعد از جنگ و بازسازی منازل سوری‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس و تاسیسات آب و برق اشاره کرد و خواستار مشارکت جامعه جهانی گسترده در این پروسه شد.

دو رئیس‌جمهوری همچنین تاکید کردند، هر دو کشور به گشت زنی‌های مشترک در استان ادلب ادامه می‌دهند.

رئیس‌جمهوری ترکیه نیز در این کنفرانس خبری مشترک اظهار کرد، کشورش قصد دارد به تلاش‌ها در مقابله با تروریسم در سوریه براساس تفاهم با روسیه ادامه دهد.

رجب طیب اردوغان بعد از دیدار با ولادیمیر پوتین در مسکو گفت: ترکیه در مبارزه با سازمان‌های تروریستی در سوریه براساس توافق و تفاهم با روسیه گام برمی‌دارد.

وی اشاره کرد، ادلب منطقه‌ای بسیار حساس برای ترکیه است و تا امروز تمام گام‌های لازم را برداشته‌ایم و به برداشتن گام‌های دیگر نیز ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهوری ترکیه خاطرنشان کرد: ترکیه دو سازمان کرد که در شمال سوریه فعال هستند یعنی یگان‌های مدافع خلق کرد و حزب اتحاد دموکراتیک سوریه را تشیکلاتی تروریستی می‌داند که امنیت ترکیه و منطقه را تهدید می‌کنند و تهدید آنها کمتر از تهدید داعش تروریست نیست.

اردوغان افزود: تصورم می‌کنم باید همانند نابودی داعش این گروه‌ها نیز ریشه کن شوند.

وی در عین حال تاکید کرد: حل بحران سوریه باید دیپلماتیک باشد و طرفین روسیه و ترکیه توافق نظر دارند که نمی‌توان بحران سوریه را به جز از راه‌های سیاسی به گونه‌ای دیگر حل کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پوتين رجب طیب اردوغان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۷۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم

ضیافت شام پر زرق و برق جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با خبرنگاران و سیاستمداران و کمدین‌های سرشناس شنبه شب در حالی برگزار شد که مخالفان جنگ غزه در بیرون سالن شعار می‌دادند.

به گزارش یورونیوز، در حالی که بسیاری از میهمانان در میان شعار‌های «شرم بر شما» و «فلسطین را آزاد کنید»، خود را به محل رویداد رساندند، جو بایدن از در دیگری به مراسم رسید و در طول سخنرانی‌اش هیچ اشاره‌ای به جنگ اسرائیل با حماس نکرد.

روز شنبه ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) معترضان در بیرون محل برگزاری مراسم در هتل هیلتون واشنگتن تجمع کرده بودند و تصاویر ۱۲۵ خبرنگار کشته شده در جنگ غزه را در بیرون ساختمان به نمایش گذاشتند.

معترضان یک پرچم بزرگ فلسطین را نیز از پنجره‌ای بر روی نمای بیرونی هتل به نمایش درآوردند.

اما شرکت‌کنندگان در ضیافت سالانه رئیس جمهوری نیز حرفی از جنگ غزه نزدند. بایدن نیز از این فرصت تنها برای شوخی و هشداردهی در مورد مبارزه دونالد ترامپ برای بازپس‌گیری منصب ریاست جمهوری استفاده کرد.

او در بخشی از سخنانش با اشاره به رئیس جمهوری پیشین آمریکا، او را «دون چُرتی» نامید و گفت: «بله، سن هم مطرح است. من آدم بالغی هستم که دارم با یک بچه شش ساله رقابت می‌کنم.»

«چرتی» لفظی است که دونالد ترامپ برای خود بایدن به کار می‌برد.

بایدن ۸۱ ساله افزود: «معاون من در واقع از من حمایت می‌کند، اما مایک پنس، معاون پیشین ترامپ، ازتأیید او برای نامزدی در انتخابات خودداری کرده است.»

وی در سخنرانی ده دقیقه‌ای‌اش، با اشاره به خطر روی کار آمدن دوباره ترامپ ۷۷ ساله، بخش مهمی از اظهارات غیرشوخی‌اش را به «تهدید جدی علیه دموکراسی» اختصاص داد. او با یادآوری پرونده اتهامی ترامپ در پیوند با پرداخت حق‌السکوت به استورمی دنیلز، هنرپیشه پورن، گفت: «دونالد اخیرا روز‌های سختی را پشت سر گذاشته است که می‌شود اسمش را گذاشت طوفانی.»

«استورمی» در زبان انگلیسی به معنی «طوفانی» است.

دونالد ترامپ که بر خلاف سنت رایج، هیچ گاه در طول حضورش در کاخ سفید این مراسم شرکت نمی‌کرد، در ضیافت شنبه شب نیز حضور نداشت.

در این مراسم، یکی از معدود موارد اشاره به جنگ غزه از سوی کلی اودانل، رئیس انجمن خبرنگاران مطرح شد که به طور گذرا کشته شدن حدود صد خبرنگار در جنگ ۶ ماهه اسرائیل علیه حماس در غزه را یادآوری کرد. اودانل در شبی که تا حد زیادی به روزنامه‌نگاری اختصاص داشت، از خبرنگارانی که در سرتاسر جهان بازداشت شده‌اند، از جمله ایوان گرشکویچ در روسیه و آستین تایس که گمان می‌رود در سوریه بازداشت شده باشد، یاد کرد. خانواده‌های هر دو خبرنگار مانند ضیافت‌های قبلی در این مراسم حضور داشتند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات در بیرون هتل هیلتون گفتند که هدف آن‌ها جلب توجه به تعداد بالای روزنامه‌نگاران فلسطینی و سایر روزنامه‌نگاران عرب است که از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. بیش از ده‌ها روزنامه‌نگار در غزه هفته گذشته نامه‌ای نوشتند و از همکاران خود در واشنگتن خواستند که این ضیافت شام را به طور کامل تحریم کنند.

در آن نامه آمده بود: «تلفاتی که صرفا به خاطر انجام وظایف خبرنگاری به ما تحمیل می‌شود، سرسام‌آور است. ما در معرض بازداشت، بازجویی و شکنجه توسط ارتش اسرائیل هستیم، همه این‌ها به دلیل "جنایت" صداقت روزنامه‌نگاری است.»

دیگر خبرها

  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • آمریکا: پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده
  • اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است