Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - گچساران - ايرنا- معادن ظرفيت ناشناخته اقتصادي در استان کهگيلويه و بويراحمد است که مي تواند به رونق توليد و ايجاد اشتغال کمک کند.

به گزارش ايرنا، کهگيلويه و بويراحمد در جنوب کشورمان جزو مناطق زاگرس نشين و از نظر معادن در حوزه رسوبي غير فلزي قرار دارد.
هر چند کهگيلويه و بويراحمد از نظر معادن جزو مناطق بسيار غني کشور محسوب نمي شود اما پتانسيل هاي خوبي دراين حوزه وجود دارد که در صورت بهره برداري مناسب مي تواند به صادرات،ايجاد اشتغال، رونق توليد و تحقق شعار سال منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته مسئولان تاکنون 75 فقره پروانه بهره برداري معدني با حجم سرمايه گذاري افزون بر سه هزار و 300 ميليارد ريال در اين استان صادر شده است.
مسئولان مي گويند:اين تعداد واحد معدني با اشتغال 754 نفر و داراي بيش از يک ميليارد و 500 ميليون تن ذخيره معدني هستند.
در حال حاضر 47 واحد معدني در کهگيلويه و بويراحمد فعال هستند که سالانه آن حدود 2 ميليون و 400 هزار تُن محصول توليد مي کنند.
کشف نخستين ذخيره معدني نيترات کشور در بخش ديشموک کهگيلويه و بويراحمد ،ايران را در جمع کشورهاي داراي اين ماده معدني راهبردي قرار داده است.
اقتصاد کشور وابسته به نفت است و بهترين جايگزين براي اين محصول معادن است.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگيلويه و بويراحمد مي گويد:هم اکنون تنها پنج درصد از خاک اين استان براي اکتشاف معادن مطالعه تفصيلي شده است.
دارا فرامرزي اظهار داشت: در سال هاي اخير کهگيلويه و بويراحمد در چهار پهنه با 640کيلومتر براي اکتشاف معادن تعريف شده است و به سازمان زمين شناسي واگذار شده است که مطالعات آن در دست انجام است.
فرامرزي با اشاره به اينکه اکتشاف در چهار مرحله پي جويي، اکتشاف مقدماتي، نيمه تفصيلي، تفصيلي و تکميلي انجام مي شود اضافه کرد: هنوز در مرحله مقدماتي اکتشاف استان هستيم.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگيلويه و بويراحمد تصريح کرد:در سال هاي اخير به دليل کمبود اعتبار اکتشاف معادن به صورت مطلوبي در استان انجام نشده است.
وي ابراز اميدواري کرد: سال جاري که بنام رونق توليد نامگذاري شده بتوان شاهد دگرگوني در اين حوزه بود.
فرامرزي تصريح کرد: در وهله نخست پي جويي و اکتشاف بايد تکميل شود تا بتوان اين ظرفيت ها را به سرمايه گذاران معرفي و صنايع و وابسته ايجاد شود.
وي گفت:مهمترين مشکلات واحدهاي معدني کهگيلويه و بويراحمد بالا بودن هزينه هاي استخراج، فرسودگي تجهيزات و به روز نبودن روش هاي اکتشاف است.
وي عنوان کرد: عمده معادن استان شامل سيمان، مرمريت، آهک، گچ، سنگ لاشه، مارن، شن، ماسه، فسفات، بوکسيت و سلستين است.
فرامرزي بيان کرد: در مرحله پس از اکتشاف و جذب سرمايه گذار مي توان براي ايجاد واحدهاي بزرگ صنعتي و صادرات محصولات توليدي برنامه ريزي کرد.
وي بيان کرد:اتاق بازرگاني به عنوان فعال ترين تشکل بخش خصوصي کهگيلويه و بويراحمد بايد فعاليت بيشتري در زمينه آموزش جامعه هدف انجام دهد.
فرامرزي ابراز داشت:برگزاري تورهاي بازديد در استان هاي ديگر به بازدهي توليد و ارزش افزوده نيز کمک مي کند.
نرخ بيکاري کهگيلويه و بويراحمد در سال 1395، 17.7 درصد بوده که در سال 1396، با 4.4 درصد کاهش به 13.3 درصد رسيد.
کهگيلويه و بويراحمد 720 هزار نفر جمعيت دارد که حدود 44 درصد آنان در روستاها زندگي مي‌کنند.
8143
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۷۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشن روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان گفت: این دانشجویان در جشنواره تدریس برتر و جشنواره اقوام افتخارآفریدند.

سلیمان حسینی نیک افزود: وی ادامه داد: هم اکنون ۷۰۰ دانشجو معلم در دو دانشگاه پردیس کوثر و شهید ایزدپناه در شش رشته تحصیلی و دو مقطع کاردانی و کارشناسی مشغول به تحصیل هستند که در سال تحصیلی پیش رو ۴۰۰ دانشجوی دیگر به آنها افزوده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد
  • معرفی ظرفیت‌های معدنی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • آغاز ساخت پایگاه اورژانس در بویراحمد
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن