Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشته شدن 4 آمریکایی در افغانستان، درگیری‌های شدید در اطراف فرودگاه طرابلس با بیش از 100 کشته و زخمی، اظهارات وزیر خارجه عمان در مورد روند عادی سازی روابط با اسرائیل، ارسال 100 کامیون سلاح به سوریه از سوی آمریکا و تلاش های جدید در انگلیس برای توقف فروش سلاح به ریاض از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، باید به واکنش نتانیاهو به تحریم سپاه توسط آمریکا نیز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، نخست وزیر رژیم صهیونیستی  از تصمیم جدید دولت آمریکا در برابر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکر کرد.

به نوشته وبگاه شبکه خبری «آی -۲۴» به دنبال اعلام رسمی دولت آمریکا در تروریستی شناختن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از این اقدام دولت ترامپ تشکر کرد.

بر این اساس، بنیامین نتانیاهو در پیام خود متعهد به تداوم همکاری با آمریکا علیه ایران شده است.

کشته شدن 4 آمریکایی در افغانستان

ارتش آمریکا طی بیانیه‌ای اعلام کرد که سه نظامی آمریکایی و یک پیمانکار غیرنظامی در انفجار یک بمب در نزدیکی پایگاه هوایی بگرام در افغانستان کشته شدند.

بر اساس این بیانیه، 3 نظامی دیگر نیز در این انفجار مجروح شده و تحت درمان قرار گرفته‌اند.

این انفجار در حالی صورت می‌گیرد که واشنگتن در حال مذاکره با گروه طالبان برای خروج از افغانستان است. واشنگتن تا کنون دو دور مذاکره با طالبان برگزار کرده و انتظار می‌رود که سومین دور مذاکره طی ماه جاری برگزار شود.

چندین رسانه گزارش داده‌اند که طالبان مسئولیت حمله امروز به نظامیان آمریکایی را برعهده گرفته است.

پایگاه هوایی بگرام بزرگترین پایگاه نظامیان آمریکایی در افغانستان بوده که در شرق این کشور قرار دارد.

درگیری‌های شدید در اطراف فرودگاه طرابلس با بیش از 100 کشته و زخمی

وزارت بهداشت دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد که آمار تلفات درگیری‌های اطراف طرابلس افزایش پیدا کرده است.

بر اساس این گزارش؛ تاکنون بر اثر این درگیری‌ها ۲۵ نفر کشته و ۸۰ نفر دیگر زخمی شده اند.

این در حالی است که نیروهای دولت وفاق ملی از تسلط مجدد بر فرودگاه بین المللی طرابلس و آزادسازی آن از دست نیروهای خلیفه حفتر خبر دادند.

همزمان برخی منابع دیگر از ادامه درگیری‌ها در اطراف فرودگاه و در نزدیکی العزیزیه خبر دادند.

خبر دیگر اینکه فرودگاه معیتیقه طرابلس بمباران شد. همچنین دفتر سازمان ملل اخبار مربوط به خروج از طرابلس به سوی تونس را تکذیب کرد.

وزیر خارجه عمان: از مرحله عادی‌سازی روابط با اسرائیل عبور کردیم

«یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان که کشورش میزبان بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در اکتبر سال ۲۰۱۸ بود، مساله عادی سازی روابط با این رژیم را به صراحت تائید کرد.

بن علوی با بیان اینکه «کشورهای عربی بیشتر منابع مالی و برنامه‌های خود را برای دستیابی به سلاح و تجهیزات نظامی و ساختن ارتش هدر داده‌اند»، افزود: «امنیت منطقه مساله مهمتری است».

وی که با شبکه خبری سی‌ان‌ان مصاحبه می‌کرد، اظهار داشت: «مشکل اصلی منطقه، بحران فلسطین و اسرائیل است که حل نشده است».

وزیر خارجه عمان در ادامه خواستار حل این بحران شد و گفت که «جهان عرب باید در صلح و آرامش در کنار اسرائیل زندگی کنند».

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا زمان عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی فرا رسیده است، گفت: «به نظر من، از مرحله عادی سازی روابط عبور کردیم و اسرائیل نیاز دارد که در صلح و امنیت با جهان عرب زندگی کند».

وزیر امور خارجه عمان شنبه گذشته نیز در کنفرانس اقتصادی «داووس» گفته بود که رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه احساس ناامنی می‌کند و کشورهای عربی باید برای رفع این احساس و نگرانی‌ این رژیم تلاش کنند.

ارسال 100 کامیون سلاح به سوریه از سوی آمریکا

در حالی که شبه‌نظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (تحت حمایت آمریکا) سوم فروردین ماه جاری از تسلط بر شهرک «الباغوز» واقع در استان دیرالزور (شرق سوریه) و پایان داعش خبر دادند، اما روند وارد کردن سلاح و تجهیزات به این منطقه توسط ائتلاف موسوم به ضد داعش به رهبری آمریکا همچنان ادامه دارد.

گروه موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» -نزدیک به معارضان- گزارش داد که کامیونهای حامل تجهیزات نظامی و لجستیکی از منطقه کردستان عراق وارد مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک می‌شود.

دیدبان می‌‌گوید که شامگاه گذشته مشاهده کرده است 100 کامیون حامل خودروهای نظامی، جنگ‌افزار و تجهیزات لجستیکی وارد شرق فرات شده است.

به گفته این گروه، برخی از این کامیونها به سمت منطقه «عین العرب» و اطراف آن و برخی دیگر به سمت «تل تمر و الشدادی» در الحسکه حرکت کردند و برخی دیگر نیز به دیرالزور انتقال داده شدند.

دیدبان همچنین تأکید کرد که از زمان اعلام پیروزی در برابر داعش توسط ائتلاف آمریکا تا به امروز بیش از 660 کامیون سلاح و تجهیزات به دست کُردهای تحت حمایت واشنگتن در شرق سوریه رسیده است.

دیدبان شنبه هفته جاری اعلام کرد که ائتلاف آمریکا موسوم به ضد داعش، حدود 60 کامیون حامل جنگ‌افزار، خودروی زرهی و کمکهای نظامی و لجستیکی از کردستان عراق وارد منطقه شرق فرات کرده است.

این گروه تأکید کرد که 10 کانتینر سوخت نیز به همراه 60 کامیون مذکور وارد مناطق تحت تسلط شبه‌نظامیان کُرد تحت‌الحمایه آمریکا شده است.

شبه‌نظامیان کُرد در حالی مدعی ادامه مبارزه برای شکست بقایای داعش هستند که بارها اخبار مربوط به توافق آنان به همراه نظامیان آمریکا با این گروه منتشر شد.

تلاش های جدید در انگلیس برای توقف فروش سلاح به ریاض

سازمان «عفو بین‌الملل» روز دوشنبه اعلام کرد که این هفته به همراه دو سازمان حقوق بشری دیگر، به صدور مجوز صادرات سلاح به عربستان سعودی اعتراض خواهد کرد.

به نوشته پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان عفو بین‌الملل، این سازمان به همراه سازمان «حقوق بشر جهانی» و سازمان «دیده‌بان حقوق بشر» که مقر آن در انگلیس است، تصمیم دارند در دادگاه استیناف لندن علیه صدور مجوز صادرات سلاح از انگلیس به عربستان سعودی (که در ژوئن ۲۰۱۷ در دادگاه عالی انگلیس صادر شد) اعتراض کنند.

سازمان «کمپین ضد تجارت سلاح» در فوریه ۲۰۱۷ در انگلیس به صادرات سلاح از لندن به عربستان سعودی اعتراض کرد اما دادگاه عالی انگلیس در حکمی در ژوئن همان سال اعلام کرد که انگلیس حق صادرات سلاح به عربستان سعودی را دارد.

عفو بین‌الملل همچنین اعلام کرده است که خطر استفاده از سلاح‌های انگلیسی در جنایات جنگی در طی درگیری‌ها وجود دارد.

«لوسی کلاریدچ» مدیر برنامه دادخواست‌های استراتژیک در سازمان عفو بین‌الملل، در این خصوص گفت که مردم یمن تحت کشتار و همچنین گرسنگی شدید به دلیل حملات روزانه ائتلاف سعودی و اماراتی هستند و سلاح و تجهیزات انگلیسی نیز در این ماجرا نقش دارند.

او تأکید کرد: «چند نفر باید بمیرند تا دولت انگلیس متوجه شود که اشتباه می‌کند؟ هنگامی که سلاح‌هایی با قیمت میلیاردها پوند به عربستان سعودی فروخته می‌شود در واقع حکم اعدام مردم یمن امضاء می‌شود».

کلاریدچ با بیان اینکه چندین کشور اروپایی صادرات سلاح به عربستان سعودی را متوقف کرده‌اند، از دولت لندن خواست تا سودآوری به حساب جان مردم را متوقف کند.

طبق اعلام پایگاه عفو بین‌الملل، از زمان آغاز جنگ یمن بیش از ۱۷۶۴۰ نفر کشته و زخمی شده‌اند که بمباران‌های هوایی عامل اغلب آن‌ها بوده است. همچنین در پی بروز بحران غذایی ۱۴ میلیون نفر در خطر گرسنگی قرار دارند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران برجام اروپا آمریکا عربستان سپاه اسرائیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۷۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا

سخنگوی وزارت امور خارجه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

به گزارش سایت وزارت امورخارجه، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آن‌ها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آن‌ها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • سفر احتمالی وزیر خارجه آمریکا به شهرک‌های اطراف غزه
  • فیلم| هفت تیر کشی وزیر امنیت اسرائیل به روی مردم عادی برای جای پارک
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • آمریکا نباید از خط‌قرمزها عبور کند
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله