Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@15:56:47 GMT

کلبه استیل؛ آسیب‌رسان به محیط زیست یا اشتغال‌زا

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۵۸۳۵۵

کلبه استیل؛ آسیب‌رسان به محیط زیست یا اشتغال‌زا

آستارا - ایرنا - کلبه شناوری که برای تفریح گردشگران در تالاب استیل آستارا رهاسازی و موجب نگرانی حامیان محیط زیست شده بود، اکنون به‌صورت ثابت در کنار آب مورد استفاده قرار گرفته اما نظرها برای رد یا تایید آن طرح، همچنان متفاوت است.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ در اردیبهشت سال 97 فرماندار وقت آستارا از تدوین طرح کارشناسی شده رهاسازی پنج کلبه شناور یا رستوران در وسط تالاب استیل این شهرستان خبر داد و همان روزها یک کلبه در تالاب خودنمایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این طرح به سرعت نگرانی و اعتراض فعالان و حامیان محیط زیست را مبنی بر آلایندگی فاضلاب و پساب آن و به خطر افتادن حیات آبزیان و پرندگان در پی داشت و نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای اداری شهرستان گفت: تالاب استیل نباید قربانی اجرای برخی طرح های اقتصادی و گردشگری شود.
ولی داداشی افزود: به عنوان نماینده ملت و با استناد به نظر کارشناسان امر، با استقرار کلبه شناور در تالاب استیل مخالف هستم و کارشناسان محیط زیست نیز با کلبه راه اندازی شده در آن، مخالف هستند.
اکنون در فروردین ماه 98، جوانی با همکاری دوستش، کلبه را در مقابل هتل آپارتمانش در حاشیه استیل مستقر کرده است و از آن به عنوان کافه رستوران استفاده می کند.
پژمان شفابخش می گوید: این کار را با نظر و اجازه مسئولان انجام داده ام و هرچند بارندگی های فروردین ماه اجازه استفاده گردشگران از آن را نداد اما برای روزهای آینده امیدوار هستم.
وی افزود: در این کلبه یا کافه رستوران که زمینه اشتغال من و دوستم در آن مهیاست، غذای محلی، چای و قلیان عرضه و به علت حضور خانواده ها از ورود افراد ناهنجار به آن جلوگیری می کنم.
وی در خصوص نگرانی طرفداران محیط زیست از آلایندگی آن اظهار کرد: سرویس بهداشتی کلبه را بسته ام و با لوله کشی از هتل، برای کلبه آب تامین کرده ام، اما از شستشوی ظروف و تخلیه پساب در تالاب خودداری می کنم.
چند گردشگر غیر بومی حاضر در کلبه، تجربه مصرف چای در آن را لذتبخش توصیف کردند و این طرح گردشگری را در صورت نداشتن زیان به طبیعت، مفید دانستند.
اما سید رضا میرنظری از فعالان محیط زیست، وجود کلبه شناور در هر کجای تالاب را به منزله خاری در چشم توصیف می کند و معتقد است با وجود اینکه کلبه، زمینه اشتغال دو نفر و تفریح گردشگران را فراهم کرده، حذف آن از حاشیه تالاب ضروری است.
او می گوید: کلبه، زمینه عرضه قلیان را فراهم کرده و از این نظر نیز برای شهر فرهنگی آستارا نامناسب است و تالاب استیل باید به عنوان یک قطب گردشگری، به صورت طبیعی و بدون دخالت انسان حفظ شود و راه اندازی کلبه و رستوران شناور یا ثابت در آن، بی شک به ضرر محیط زیست تالاب منجر خواهد شد.
محمدرضا روشنی رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستارا نیز کلیت طرح کلبه یا رستوران شناور را زیر سئوال می برد و می گوید: این طرح هرگز مورد تایید سازمان ما نبوده و با شناور بودن آن در وسط یا ثابت ماندن در حاشیه تالاب مخالف هستیم.
به نظر می رسد کلبه یا رستوران ثابت یا شناور، به زیبایی تالاب افزوده و عاملی برای جذب گردشگران به آن شده و حالا که دو جوان نیز از آن برای امرار معاش استفاده می کنند، برچیدن آن، دور از انصاف است.
هم مرز بودن بهره مندی از طبیعت با آلودگی آن، نگاه ها را نسبت به این طرح گردشگری متفاوت کرده و مفید یا مضر بودن کلبه برای استیل، همچنان در هاله ای از ابهام است.
تالاب استیل آستارا با 138 هکتار وسعت در حاشیه جاده آستارا به تالش، زیستگاه پرندگان مهاجر و بومی و محل رشد و نمو توسکاهای زیبا و رویایی است و به عنوان یکی از 15 جاذبه گردشگری آستارا، نظر هر پیاده و سواره را جلب می کند.
استیل عمق زیادی ندارد و با پایین رفتن سطح آب این تالاب در تابستان، خشکی ها و جزیره هایی در آن نمایان می شود و گردشگران تا وسط تالاب قدم می زنند و در فصل های پر بارش با افزایش سطح آب، جزیره های آن ناپدید می شود.
به گفته آرش سیف اللهیان رئیس اداره منابع آب آستارا، آب استیل از نزولات آسمانی و آب های جاری تامین می شود و منبع آبیاری شالیزارهاست. شهرستان گردشگر پذیر بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.
گزارش از عیسی پاشاپور
7124

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي كلبه شناور تالاب استيل آستارا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۸۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چراغ سبز رسانه ملی به کالا‌های آسیب‌رسان سلامت

عبدالعظیم بهفر، سرپرست اداره کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: «قوانین منع تبلیغات کالا‌های آسیب‌رسان به سلامت به مانند «حروف والی» در زبان عربی هستند که نوشته می‌شوند، اما خوانده نمی‌شوند.»

به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: لذا به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالا‌های آسیب‌رسان در رسانه ملی مصوب است و هر ساله کالا‌های آسیب‌رسان و غیر مجاز اعلام می‌شوند، اجرای جدی این قانون در محاق قرار می‌گیرد و شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم.

ادعا‌های غیر واقعی و اغراق در معرفی محصول

بهفر ادامه داد: عدول از این قانون هم به روش‌های مختلف صورت می‌گیرد و ادعا‌های غیر واقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است. گاهی عنوان عوض می‌شود و گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می‌کنند که البته در پس این اقدامات ترس از قانون مشاهده می‌شود.

وی افزود: اما با تساهل و مدارا‌های اخیر، برخی شرکت‌ها و نشان‌های تجاری ـ با چراغ سبز رسانه ملی ـ در چشم قوانین زل می‌زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب‌رسان به سلامت دعوت می‌کنند.

دلیل عجیب صدا و سیما برای تبلیغ کالا‌های آسیب‌رسان به سلامت

وی در همین ارتباط به برگزاری جلسات مشترک با مسئولان رسانه ملی اشاره کرد و گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده‌ایم، مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالا‌های آسیب‌رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت‌ها عنوان می‌کنند که صحت‌سنجی این موضوع کار ارگان‌های بودجه‌ای است.

وی تاکید کرد:، اما آنچه مشخص است اینکه هدف نمی‌تواند توجیه‌گر وسیله باشد. شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان حتما با مولفه غذا‌های مضر مماس است و حتما تغذیه غیرسالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی هستیم

بهفر افزود: یکی از مهم‌ترین ناظران، در کنار ارگان‌های دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می‌کنند.

وی ادامه داد: اما فرد جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشند و دست از مطالبه‌گری به انحا مختلف بر ندارند.

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • چراغ سبز رسانه ملی به کالا‌های آسیب‌رسان سلامت
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟