Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@17:44:37 GMT

کاخ سفید حملاتش علیه تیم رابرت مولر را از سر می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۶۰۳۵۶

کاخ سفید حملاتش علیه تیم رابرت مولر را از سر می‌گیرد

با وجود آن که دونالد ترامپ به دنبال خاتمه یافتن تحقیقات رابرت مولر درباره ارتباط کمپین انتخاباتی‌اش با روسیه ژست پیروزی و تبرئه شدن در تحقیقات را به خود گرفت اما اکنون مشاوران و مقام‌های دولت او اذعان دارند که این اقدام زودهنگام بوده و ترامپ و حامیانش شروع به حمله به مولر و تحقیقاتش در آستانه انتشار نسخه ویرایش شده گزارش نهایی او کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مطمئناً در روزهای آینده که قرار است نسخه ویرایش شده گزارش رابرت مولر بازرس ویژه پرونده تحقیقات ارتباط کمپین انتخاباتی ترامپ با روسیه منتشر شود، مجدداً مقام‌های نزدیک به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تلاش خواهند کرد یافته‌های این تحقیقات را مصادره به مطلوب کنند.

این اتفاق فرصتی را به مردم آمریکا برای نگاهی به جزئیات تحقیقات فراتر از خلاصه چهار صفحه‌ای منتشر شده توسط ویلیام بار دادستان کل آمریکا از این تحقیقات خواهد داد.

با این حال برخی همپیمانان ترامپ از این نگران هستند که رئیس جمهور آمریکا خیلی زود اقدام به اعلام پیروزی کامل خود در این تحقیقات کرده و تلاش دارند کاخ سفید را وادار به دست زدن به حملات پیشگیرانه علیه مولر کنند.

به نظر می‌رسد که ترامپ همین مساله را در ذهنش دارد. ترامپ روز دوشنبه دو روز بعد از حمله به "تیم باب مولر و ۱۳ متنفر از ترامپ و دموکرات خشمگین" در توییتی نوشت: دموکراتها صرف نظر از اینکه چه چیزی را و به چه میزان گرفته باشند یا چند صفحه دیگر از این تحقیقات به دست بیاورند هرگز راضی نخواهند بود.

ترامپ و همپیمانانش با هدف بی اعتبار ساختن آنچه که قرار است منتشر شود، دست به حملاتی علیه تیم رابرت مولر و دموکراتهایی که به دنبال انتشار کامل گزارش نهایی او هستند زده‌اند. رئیس جمهور آمریکا بر خلاف گفته‌اش در روز بعد از انتشار نتایج تحقیقات مولر از سوی ویلیام بار، اعتقادی به اینکه مولر کارش را شرافتمندانه انجام داده، ندارد. به جایش او به جمع همپیمانانش در تلاش برای زیر سوال بردن بازرسان و اعتبار تحقیقات آنها پیوسته است.

رودی جولیانی یکی از وکیل‌های ترامپ به آسوشیتدپرس گفت: شما کاملاً درست می‌گویید و من قرار است دوباره به سراغ آنها بروم. من هرگز قبول نداشتم که آنها کارشان را به نحوی حرفه‌ای انجام داده‌اند. تنها به این خاطر وجود مدارک مستدل دال بر عدم ارتکاب هر گونه خاطر از سوی رئیس جمهور، آنها اجبارا قبول کردند که نتوانسته‌اند چیزی علیه او پیدا کنند در حالی که مطمئناً برای این کار تلاش کرده بودند.

این در حالی است که با وجود آنکه مولر در گزارشش در خصوص اتهام مانع تراشی از سوی ترامپ در راه اجرای عدالت نتیجه نگرفته اما ویلیام بار و راد روزنستاین معاون دادستان کل مدعی شدند که رئیس جمهور این کار را انجام نداده است.

تیم مولر که به زحمت نقل قولی از آن در نامه ویلیام بار ذکر شد، تصریح داشته که رئیس جمهور را تبرئه نکرده است. در عین حال دموکراتها فوراً تقاضا کردند که مولر برای ایراد شهادت اقدام کند و تمام گزارش ۴۰۰ صفحه‌ای خود را منتشر کند.

با این حال این اتفاقات جلوی هم پیمانان رئیس جمهور از اعلام پیروزی را نگرفت. آنها به غلط مدعی شدند مولر ترامپ را تبرئه کرده است. آنها همچنین تحقیقات دموکراتها را یک اقدام حزبی خوانده و برنامه ریزی کرده‌اند تا به رسانه‌ها و افراد و خبرنگارانی که مساله تبانی را مطرح کرده‌اند حمله کنند.

خود رئیس جمهور آمریکا در تجمعی در میشیگان گفت: "کل این قضیه تلاشی برای پاره کردن بافت دموکراسی بزرگ ما است".

به گفته شش مقام کاخ سفید و مشاور خارج از کاخ سفید که نامشان را فاش نکردند با وجود اینکه رئیس جمهور آمریکا شخصاً گلایه‌هایش را مطرح کرده تیم او تلاش داشته از هر گونه اطلاعات در نامه ویلیام بار به نفع خود استفاده کند اما این مقامات و مشاوران اکنون قبول دارند که این تلاش برای گرفتن ژست پیروزی عمداً زود هنگام انجام شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ رابرت مولر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۰۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟

به گزارش خبرآنلاین در حال حاضر انتخابات شخصیت‌محور و حول دو شخصیت کاملا متفاوت می‌چرخد. بایدن، کاندیدای حزب دموکرات شخصیتی است که تجلی و تبلور نظام ایالات متحده در تمامیت آن است. او با توجه به مراحل گوناگونی که در زندگی سیاسی خود داشته، محصول نهایی نظام (Establishment) آمریکا و نخبگان حاکم بر آنهاست.

هرچند که ترامپ یک دوره رئیس‌جمهور آمریکا بوده، اما نسبت به نظام سیاسی و مخصوصا نخبگان حاکم آن نه فقط خودی محسوب نمی‌شود، بلکه تمایلات خاصی بروز داده و می‌دهد که همگی نشانه‌هایی از شک و تردید او درخصوص نهادها و نخبگان حاکم است. نمی‌توان او را ضدنظام خواند؛ ولی به راحتی می‌توان او را بی‌ایمان و بی‌باور به کارآیی مخصوصا جنبه‌های سیاسی نخبگان حاکم دید.

همچنین روشن است که در تحلیل بایدن و ترامپ از نظر روان‌شناختی با دو تیپ شخصیتی روبه‌رو هستیم. البته هر دو قدرت‌طلب و قدرت‌پرست هستند؛ اما شخصیت ترامپ، توده‌گرا، پرخاشگر، ناامن، توطئه‌اندیش و البته توانا در ایجاد ارتباط با مردم و اقشار عادی اجتماعی است.

بایدن، نخبه‌گراست و با اقشار فرادست اجتماعی بهتر می‌تواند ارتباط برقرار کند. او اهل سازماندهی و اجماع‌سازی است. بایدن ایدئولوژیک و با چارچوب‌های شناختی مشخص نسبت به آمریکا و جهان است و در مقابل، ترامپ، اهل معامله و در حوزه مسائل کلان و استراتژیک دیدگاه‌های سیالی دارد.

روشن است که از این بعد، حملات بایدن و ترامپ به شخصیت، هویت و پندار و گفتار یکدیگر در کانون مبارزات انتخاباتی قرار خواهد گرفت .نوع و درجه و شدت حملات به یکدیگر، متفاوت و بی‌تردید حملات از این به بعد بی‌رحمانه‌تر خواهد بود. ترامپ با توجه به مهارت‌های پیشین رسانه‌ای، در پردازش عبارت‌ها و واژگان کوبنده توانایی بیشتری از بایدن دارد. نقدا ترامپ بایدن را با عنوان عامه‌پسند «جو خواب‌آلود» (Sleepy Joe) یاد می‌کند. به سن بالای او و نسیان‌ها و فراموشی‌های متعدد او می‌تازد و بایدن بر کاستی‌ها و کژی‌های رفتاری ترامپ خرده می‌گیرد. واضحا حملات این دو به یکدیگر بسیار شخصی و بسیار بی‌رحمانه خواهد بود.

همچنین روشن است که این انتخابات، حول دو هویت و جهت‌یابی در سیاست داخلی و خارجی آمریکا می‌چرخد که البته بخشی از این نبرد هویتی، کهن و با پیشینه طولانی در حیات سیاسی آمریکاست. تفاوت نگرش بین طرفداران دولت حداقلی که جمهوری‌خواهان هستند و دولت غیرحداقلی که دموکرات‌ها در پی آن هستند، ریشه‌ای گسترده در تاریخ اندیشه و عمل سیاسی آمریکا و فراتر از آن در غرب دارد. کشمکش سوسیال دموکراسی و لیبرال دموکراسی پدیده‌ای فراگیر در کلیت غرب است. بایدن یک سوسیال دموکرات و ترامپ یک لیبرال افراطی مخصوصا در کاهش مالیات‌هاست، فراتر از این زیرساخت اندیشه‌ای، روشن است که آمریکا دوقطبی‌شده و قطب‌بندی‌ها حول مسائلی چون هویت آمریکایی، مهاجرت، تجارت، مذهب، آزادی‌های اجتماعی، مالیات، رابطه با دنیای خارج، تعلیم و تربیت و در یک کلام نگرش آمریکا به خود و به دیگران می‌چرخد.

با دو آمریکا روبه‌رو هستیم؛ ترامپ آمریکای باز از نظر اقتصادی (نه البته در تجارت) و بسته از نظر فرهنگی و اجتماعی را نمایندگی می‌کند و بایدن اقتصاد باز ولی با مقررات و ضابطه‌مند و تا حدودی بسته درباره ایجاد برابری اجتماعی همراه با آزادی‌های گسترده ذهنی را دنبال می‌کند. نژاد و فرهنگ در میان موضوعاتی عمیقا جداکننده هستند.

آنچه ذکر شد، روشنی‌ها به‌طور نسبی و اجمالی بودند. اما هر انتخابات، ازجمله انتخابات آمریکا، مخصوصا در این مقطع زمانی با ابهامات متعددی روبه‌رو است.

جمع‌بندی حدود هفت نظرسنجی آن است که در سطح ملی بایدن ۴۵درصد و ترامپ ۴۴درصد از آرا را در موقعیت کنونی به خود اختصاص داده‌اند. ولی این جلو بودن بایدن ممکن است پایدار نباشد. ابهامات در این میان نقش دارند.

ابهامات داخلی برای هر دو طرف کم نیستند. ابهام در سرنوشت نهایی پرونده‌های حقوقی ترامپ را نمی‌توان دست گرفت. ابهام دیگر ظرفیت مالی و توان پشتیبانی اقتصادی از اردوگاه‌های انتخاباتی است. ترامپ در این حوزه عقب‌تر است و از همه جالب‌تر برای آمریکایی‌ها که البته برای کسانی که در خارج از آمریکا هستند، حساسیت و هیجانی دربرندارد؛ پویایی بحث آزادی سقط جنین است. توضیح آنکه اکثر اعضای دیوان عالی کشور، نگرش دست‌ راستی و محافظه‌کارانه داشته و چندی پیش یکی از رای‌های صادرشده در دهه۷۰ میلادی آن دیوان را که متضمن آزادی سقط جنین بود، لغو کردند.

دموکرات‌ها آزادی سقط جنین را در زمره آزادی‌های طبیعی و مشروع و جمهوری‌خواهان به دلایل مذهبی و فرهنگی با آن مخالفند. این موضوع برای ترامپ دردسرساز شد و در این اواخر اعلام کرد که مساله سقط جنین را باید بر عهده ایالت‌ها گذاشت و در این میان ایالت آریزونا به قانون ممنوعیت مصوبه۱۸۶۰ برگشت و به معنای دقیق کلمه غوغایی در چند روز گذشته در فضاهای رسانه‌ای آمریکا ایجاد کرده که نتایج آن مبهم است.

در بعد خارجی، ابهام‌ها نیز قابل توجه است؛ ولی مهم‌ترین آنها تاثیر بحران غزه بر رای‌دهندگان، مخصوصا دموکرات‌ها است. اغراق نیست، اگر گفته شود که در میان بحران‌های خاورمیانه‌ای هیچ بحرانی مانند غزه در سیاست داخلی آمریکا اثرگذار نبوده و مخصوصا اثرات آن در ایالت‌هایی که به ایالت‌های چرخشی (Swing States) شناخته می‌شوند، جدی است. توضیح آنکه برخی از ایالت‌ها، به‌طور سنتی و پایدار به یک حزب رای داده‌اند و هویت حزبی مشخصی دارند؛ ولی برخی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان با آرای هرچند کم در چرخش هستند. ایالت میشیگان با حدود ۲۰۰هزار آمریکایی عرب‌تبار و مسلمان از زمره آنهاست. بحران غزه ممکن است پیامدهای ناخواسته و نامشخص عمیق‌تری از درگیری آمریکا در خاورمیانه را دربرداشته باشد که آن هم بر ابهام‌ها می‌افزاید. در تاریک و روشنی انتخابات آمریکا، این گزاره جدی می‌شود که سیاست سرنوشت محتومی ندارد و به متغیرهای متعددی بستگی دارد که برخی شناخته‌شده و برخی نامشخص‌ هستند. 21302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899331

دیگر خبرها

  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • گفتگوی تلفنی معاون بایدن با رئیس رژیم صهیونیستی