Web Analytics Made Easy - Statcounter

اضطراب و استرس جزء جدانشدنی از زندگی امروزی ما هستند. ما به بودنشان عادت کرده ایم، ولی جسم مان خیر. جسم ما با این ۱۰ علایم هشدار دهنده از شدت استرس و اضطراب در وجود مان خبر می‌دهد

علائم استرس و اضطراب شدید
دکتر استوان هوبفول Stevan E. Hobfoll رئیس بخش علوم رفتاری در مرکز پزشکی دانشگاه راش: هر از گاهی استرس گرفتن یکی از واقعیت‌های زندگی مدرن است، ولی اگر استرس مزمن دارید – از هجوم روزانه هورمون‌های استرس به خاطر داشتن یک کار سخت و یا زندگی شخصی آشفته رنج می‌برید – علایمی که ایجاد می‌شود دقیق و نافذ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر هر کدام از نشانه‌های ذیل را تجربه کرده اید، برای خلاصی از استرس و اضطراب، هر روز زمانی را در محیط بیرون سپری کنید، پیاده روی کنید یا به سادگی گوشی خود را خاموش نمایید.

۱. علایم استرس: سردرد آخر هفته

به گفته دکتر تاد شوات Todd Schwedt، مدیر مرکز سردرد دانشگاه واشنگتن؛ مواجهه غیر منتظره با استرس می‌تواند بی درنگ باعث میگرن شود. هر روز به اندازه کافی بخوابید و مطابق برنامه غذا بخورید تا سایر محرک‌های میگرن را به حداقل برسانید.

۲. علایم استرس: گرفتگی شدید عضلات در دوران پریود

یک مطالعه در دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد زنانی که استرس بیشتری دارند به احتمال دو برابر بیشتر از کسانی که استرس کمتری دارند، گرفتگی‌های دردناک دوران پریود را تجربه می‌کنند. محققان عدم تعادل هورمونی ناشی از استرس را مقصر می‌دانند. تحقیقات نشان می‌دهد رفتن به باشگاه با کاهش فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک، می‌تواند گرفتگی عضلات و استرس را کاهش دهد.

۳. علایم استرس: درد فک

به گفته دکتر متیو مسینا Matthew Messina، مشاور مصرف کنندگان انجمن دندان پزشکی آمریکا، درد فک می‌تواند نشانه‌ای از دندان قروچه باشد که معمولا در هنگام خواب رخ می‌دهد و با استرس، بیشتر می‌شود. از پزشکتان درباره محافظ دهان هنگام خواب nighttime mouth guard مشاوره بگیرید، ۷۰ درصد افرادی که از این وسیله استفاده کرده اند کاهش دندان قروچه یا از بین رفتن کامل آن را تجربه نموده اند.

۴. علایم استرس: خواب‌های عجیب و غریب و بریده بریده

زمانی که به خواب می‌روید معمولا دیدن رویا در خواب به شما انرژی مثبت می‌دهند بنابراین وقتی بیدار می‌شوید نسبت به زمانی که به خواب رفته اید، خلق و خوی بهتری دارید. به گفته دکتر روزالیند کارترایت Rosalind Cartwright، استاد بازنشسته روان شناسی در مرکز پزشکی دانشگاه راش، زمانی که استرس دارید، مرتب از خواب می‌پرید و تمام شب تصاویر ناخوشایند به سراغتان می‌آیند و به سختی به خواب می‌روید. برای داشتن یک خواب شبانه خوب و کامل ۷ – ۸ ساعته باید از مصرف الکل و کافئین نزدیک به زمان خواب اجتناب کنید و سعی کنید عصر هر روز زمانی را به پیاده روی، ورزشی که به شدت استرس شما را کاهش می‌دهد، بپردازید.

۵. علایم استرس: خونریزی لثه

با توجه به تجزیه تحلیل ۱۴ مطالعه گذشته در برزیل مشخص شد که افرادی که استرس دارند بیشتر در معرض خطر بیماری‌های پریودنتال یا بیماری پیرادندانی *periodontal (التهاب و خونریزی لثه) هستند. به گفته محققان بالا بودن مزمن سطح هورمون استرس (کورتیزول) می‌تواند سیستم عصبی را مختل کرده و اجازه دهد باکتری‌ها به لثه حمله کنند. به گفته دکتر پرستون میلر Preston Miller، رئیس سابق آکادمی پریودنتولوژی آمریکا، از دهانتان با ورزش و خواب بیشتر که به کاهش استرس کمک می‌کند محافظت نمایید.

*بیماری پریودنتال periodontal: اختلالی است که به علت عفونت و التهاب در لثه و استخوان اطراف دندان‌ها بوجود می‌آید. در مراحل اولیه که ژنژیویت نامیده می‌شود، لثه‌ها متورم و قرمز میشوند و گاهی با خون ریزی همراه هستند. یوسیپویچ توضیح می‌دهد که " استرس مسئول فعال کردن فیبر‌های عصبی است که باعث ایجاد احساس خارش می‌شوند. "
۶. علایم استرس: ایجاد اکنه از ناکجاآباد

به گفته دکتر گیل یوسیپویچ Gil Yosipovitch، استاد بالینی پوست در دانشگاه ویک فارست، استرس التهاب را افزایش می‌دهدکهمنجر به جوش و آکنه در بزرگسالان می‌شود. پوستتان را با یک لوسیون محتوی اسید سالیسیک salicylic acid که باعث پوسته ریزی می‌شود یا محلول ضد باکتری بنزوئیل پراکسید benzoyl peroxide صاف و هموار کنید. حتما از یک مرطوب کننده هم استفاده کنید که پوستتان زیاد خشک نشود. اگر پوستتان در عرض چند هفته به این درمان پاسخ نداد، برای استفاده از دارو‌های قوی‌تر با پزشکتان مشورت نمایید.

۷. علایم استرس: هوس خوردن شکلات و شیرینی

هوس شکلات و شیرینی تان را به گردن هورمون‌های زنانه نیندازید – هورمون استرس مقصر‌تر است. هنگامی که محققان دانشگاه پنسیلوانیا زنان را قبل و بعد از یائسگی مورد بررسی قرار دادند، تنها کاهش اندکی در شیوع هوس خوردن شکلات بعد از دوران یائسگی مشاهده کردند که نمی‌توان به مسئله هورمونی مرتبط دانست. محققان این پژوهش می‌گویند به احتمال زیاد استرس باعث اشتیاق زنان به مصرف شکلات می‌شود.

۸. علایم استرس: خارش پوست

یک مطالعه ژاپنی روی بیش از ۲۰۰۰ نفر دریافته است کسانی که دچار خارش مزمن (خارش پوست در پزشکی به نام پروریتوس pruritis شناخته می‌شود) هستند، نسبت به دیگران به احتمال دو برابر دچار استرس هستند. با این که مشکل خارش‌های آزار دهنده مطمئنا باعث استرس می‌شوند، کارشناسان بیان می‌کنند که احساس اضطراب و تنش نیز باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای مانند درماتیت، اگزما، پسوریازیس و ... می‌شود.

۹. علایم استرس: آلرژی شدیدتر از حد معمول

در یک آزمایش در سال ۲۰۰۸، محققان کالج پزشکی دانشگاه اوهایو نشان دادند که افراد مبتلا به آلرژی، زمانی که در حال انجام یک فعالیت استرس زا بودند نسبت به زمانی که کاری انجام می‌دادند که آن‌ها را متشنج نمی‌کرد، علایم حساسیت بیشتری بروز دادند. به گفته دکتر جانیس کیسولت گلاسر Janice Kiecolt-Glaser، نویسنده مطالعه: هورمون‌های استرس می‌توانند باعث تحریک تولید IgE (یک پروتئین در خون که سبب ایجاد واکنش آلرژیک می‌شود) شوند.

۱۰. علایم استرس: قولنج یا گرفتگی دردناک شکم

اضطراب و استرس می‌تواند باعث درد معده و گرفتگی در شکم به همراه کمر درد، سردرد و بی خوابی شود. یک مطالعه که روی ۱۹۵۳ مرد و زن انجام شده بود نشان داد کسانی که بالاترین سطح استرس را تجربه کرده بودند، سه برابر بیشتر نسبت به همتایان آرام‌تر خود، درد شکم را تجربه می‌کردند. ارتباط دقیق این مساله مشخص نیست، ولی یک نظریه بیان می‌کند که روده‌ها و مغز رشته‌های عصبی مشترک دارند؛ بنابراین زمانی که مغز به استرس واکنش نشان می‌دهد، روده‌ها هم همان سیگنال را دریافت می‌کنند. به خاطر این رابطه، یادگیری مدیریت استرس با کمک یک روان شناس بالینی، مدیتیشن و یا حتی ورزشمی تواند به تسکین درد شکم هم کمک نماید. با این حال اگر به طور مکرر دچار درد و گرفتگی در ناحیه شکم می‌شوید به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص بدهد علت دل درد شما به خاطر حساسیت غذایی است یا عدم تحمل لاکتوز، یا سندرم روده تحریک پذیر یا زخم.   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: استرس اضطراب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۰۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی

فرارو- از توصیف تجربیات اصلی افسردگی تغییرات در انرژی، فعالیت، تفکر و خلق و خو بیش از ده هزار سال می‌گذرد. واژه افسردگی حدود ۳۵۰ سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به چنین پیشینه طولانی‌ای ممکن است شگفت زده شوید اگر بدانید که متخصصان در مورد چیستی افسردگی و هم چنین درباره نحوه تعریف یا علت بروز آن با یکدیگر اجماع نظر ندارند. با این وجود، بسیاری از کارشناسان با این موضوع موافق هستند که افسردگی خانواده بزرگی از بیماری‌ها به علل و سازوکار‌های مختلف است. این امر باعث می‌شود تا  انتخاب بهترین درمان برای هر فرد چالش برانگیز باشد.

افسردگی واکنشی در برابر افسردگی درون زاد

به گزارش فرارو به نقل از کانورسیشن، یک استراتژی آن است که انواع فرعی افسردگی را جستجو کرده و ببینید که آیا ممکن است با انواع مختلف درمان بهتر عمل کنند یا خیر. یک مثال در این باره مقایسه افسردگی واکنشی با افسردگی درون زاد است. افسردگی واکنشی (هم چنین به عنوان افسردگی اجتماعی یا روانی نیز شناخته می‌شود) ناشی از قرار گرفتن در معرض رویداد‌های استرس زای زندگی است. این موارد ممکن است مورد تعرض واقع شدن یا مواجهه با از دست دادن یک عزیز باشد و یک واکنش قابل درک به یک محرک خارجی قلمداد می‌شوند.

در مقابل، افسردگی درون زاد (که به عنوان افسردگی بیولوژیکی یا ژنتیکی نیز قلمداد می‌شود) توسط چیزی در درون ایجاد می‌شود مانند ژن‌ها یا شیمی مغز. بسیاری از افرادی که به صورت بالینی در زمینه سلامت روان کار می‌کنند این نوع از تقسیم بندی را می‌پذیرند. با این وجود، پژوهشگرانی از دانشگاه سیدنی این تقسیم بندی را بیش از اندازه ساده قلمداد کردند. آنان به این موضوع پرداختند که ژن‌ها و رویداد‌های استرس زای زندگی ممکن است به صورت جداگانه در ایجاد افسردگی نقش داشته باشند، اما همزمان با افزایش خطر ابتلا به افسردگی یک فرد با یکدیگر در تعامل هستند. شواهد نشان می‌دهند که در  قرار گرفتن در معرض عوامل استرس زا یک جزء ژنتیکی وجود دارد. برخی از ژن‌ها روی مواردی مانند شخصیت یا کاراکتر تاثیر می‌گذارند. برخی از ژن‌ها بر نحوه تعامل ما با محیط تاثیر می‌گذارند.

در نتیجه، آن تیم تحقیقاتی در دانشگاهی سیدنی تصمیم گرفتند نقش ژن‌ها و عوامل استرس زا را بررسی کنند تا متوجه شوند آیا طبقه بندی افسردگی به عنوان واکنشی یا درون زاد معتبر است یا خیر. افراد مبتلا به افسردگی به پرسش‌هایی درباره قرار گرفتن در معرض رویداد‌های استرس زای زندگی پاسخ دادند. محققان دانشگاه سیدنی DNA نمونه‌های بزاق آن افراد را برای محاسبه مخاطرات ژنتیکی آنان برای اختلالات روانی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. سوال آنان ساده بود این که آیا خطر ژنتیکی برای افسردگی، اختلال دو قطبی، اسکیزوفرنی، اختلال کم توجهی – بیش فعالی* (ADHD)، اضطراب  و روان رنجوری* (Neuroticism) بر قرار گرفتن گزارش شده افراد در معرض رویداد‌های استرس زای زندگی تاثیر می‌گذارد یا خیر.

شاید بپرسید آن محققان چرا برای محاسبه خطر ژنتیکی اختلالات روانی در افرادی که پیش‌تر دچار افسردگی بودند به پژوهش پرداختند و کم و بیش بودن این واریانت در افراد مختلف متفاوت است. حتی افرادی که پیش‌تر به افسردگی دچار بوده اند نیز ممکن است خطر ژنتیکی کمی برای آن داشته باشند.  این افراد ممکن است به دلیل برخی علل دیگر دچار افسردگی شده باشند.

محققان دانشگاه سیدنی خطر ژنتیکی شرایطی به جز افسردگی را به چند دلیل بررسی کردند. نخست آن که واریانت‌های ژنتیکی مرتبط با افسردگی با افسردگی مرتبط با سایر اختلالات روانی همپوشانی دارند. نکته دوم آن که دو فرد مبتلا به افسردگی ممکن است واریانت ژنتیکی کاملا متفاوتی داشته باشند. بنابراین، محققان قصد داشتند شبکه گسترده‌ای برای بررسی طیف وسیع تری از واریانت‌های ژؤنتیکی مرتبط با اختلالات روانی ایجاد کنند.

اگر تقسیم بندی افسردگی به دو دسته واکنشی و درون زاد معتبر باشد انتظار می‌رود افرادی که مولفه ژنتیکی کم تری در افسردگی خود دارند (گروه واکنشی) رویداد‌های استرس زای زندگی را گزارش کنند. هم چنین انتظار می‌رود افرادی که دارای مولفه ژنتیکی بالاتری هستند (گروه درون زاد) رویداد‌های استرس زای کم تری را گزارش کنند.

با این وجود، پس از مطالعه بیش از ۱۴ هزار فرد مبتلا به افسردگی نتیجه کاملا برعکس آن چه انتظار می‌رفت حاصل شد. محققان دریافتند افرادی که در معرض خطر ژنتیکی بالاتری برای افسردگی، اضطراب، اختلال کم توجهی – بیش فعالی یا اسکیزوفرنی قرار دارند می‌گویند که در معرض استرس‌های بیش تری قرار گرفته اند. مواجهه با حمله از طریق سلاح، تجاوز جنسی، سانح رانندگی مشکلات حقوقی و مالی و سوء استفاده و مورد بی توجهی قرار گرفتن در دوران کودکی در افرادی که خطر ژنتیکی بالاتری برای افسردگی، اضطراب، اختلال کم توجهی – بیش فعالی یا اسکیزوفرنی داشتند شایع‌تر بود.

ژن‌ها چگونه نقش ایفا می‌کنند؟

خطر ژنتیکی اختلالات روانی حساسیت افراد را نسبت به محیط تغییر می‌دهد. دو نفر را تصور کنید یکی با خطر ژنتیکی بالا برای افسردگی و دیگری با خطر ژنتیکی پایین برای افسردگی. آن دو نفر شغل شان را از دست می‌دهند. فرد آسیب پذیر از نظر ژنتیکی از دست دادن شغل را به عنوان تهدیدی برای ارزش خود و موقعیت اجتماعی اش تجربه می‌کند. احساس شرم و ناامیدی در او وجود دارد. او از ترس از دست دادن شغل دیگر نمی‌توانند خود را مجبور کنند به دنبال شغل دیگری باشد. برای فرد دیگر از دست دادن شغل کم‌تر با چنین احساسی همراه است. آن دو نفر یک رخداد را به گونه‌ای متفاوت درونی می‌کنند و آن را به شکلی متفاوت به یاد می‌آورند.

خطر ژنتیکی برای اختلالات روانی همچنین ممکن است باعث شود افراد در محیط‌هایی قرار بگیرند که اتفاقات بدی در آن رخ می‌دهد. برای مثال، خطر ژنتیکی بالاتر برای افسردگی ممکن است بر عزت نقس تاثیر بگذارد و فرد را بیش‌تر در معرض روابط ناکارآمد قرار دهد که سپس تبدیل به روابطی بد خواهند شد.

مطالعه محققان برای افسردگی چه معنایی دارد؟

نخست آن که نتیجه مطالعه تایید می‌کند که ژن‌ها و محیط مستقل نیستند. ژن‌ها بر محیط‌هایی که در نهایت در آن زندگی می‌کنیم و بر رخداد‌های پس از آن تاثیر می‌گذارند. ژن‌ها هم چنین بر نحوه واکنش ما به آن رویداد‌ها تاثیر می‌گذارند.

دوم آن که نتیجه مطالعه محققان استرالیایی از تمایز بین افسردگی واکنشی و درون زاد پشتیبانی نمی‌کند. ژن‌ها و محیط‌ها تعامل پیچیده‌ای دارند. در اکثر موارد افسردگی ترکیبی از ژنتیک، بیولوژی و عوامل استرس زا است.

سوم آن که افراد مبتلا به افسردگی که مولفه ژنتیکی قوی تری در افسردگی خود دارند گزارش می‌دهند که زندگی شان با عوامل استرس زای جدی تری نشانه گذاری شده است.  بنابراین، از نظر بالینی افرادی که آسیب پذیری ژنتیکی بالاتری دارند ممکن است از یادگیری تکنیک‌های خاص برای مدیریت استرس خود بهره‌مند شوند. این ممکن است به برخی از افراد کمک کند تا در وهله نخست احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش دهند. هم چنین، ممکن است به برخی از افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا مواجهه مداوم خود را با عوامل استرس زا را کاهش دهند.

اختلال کم توجهی – بیش فعالی یک اختلال عصبی رشدی است که با اختلال عملکرد اجرایی و علائمی همچون نقص در توجه و تمرکز، بی احتیاطی، بیش فعالی و تکانشگری که فراگیر، مخرب و در عین حال برای سن فرد غیرطبیعی هستند مشخص می‌شود.

*روان رنجوری یا روان آزرده گرایی یک تمایل طولانی مدت به یک حالت عاطفی منفی یا اضطراب است. روان رنجوری یک بیماری نیست بلکه یک ویژگی شخصیتی است. افراد مبتلا به روان رنجوری تمایل بیشتری به افسردگی دارند و بیش‌تر از دیگران احساس گناه، حسادت، عصبانیت و اضطراب می‌کنند.

دیگر خبرها

  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • علایم و نشانه‌های مالاریا چیست؟
  • بهترین صندلی در هواپیما برای مسافرانی که از پرواز می‌ترسند
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • حرکات اصلاحی و ورزشی چطور به بهبود مشکلات جسمانی کمک می‌کند؟
  • آنچلوتی: کمی استرس دارم!
  • چند روش ساده برای تقویت مو
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»