Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |  فریدون مقدس‌نژاد* :

رانش‌ها و ریزش‌های اخیر بعد از بارندگی‌ها مؤید این واقعیت است که آن‌طور که باید و شاید در پروژه‌ها به آزمایشات ژئوتکنیکی در زمان مطالعات، پرداخته نمی‌شود چرا که می‌توان خیلی از رانش‌ها را از قبل پیش‌بینی و با تمهیداتی با آنها مقابله کرد.

در زمان مطالعه پروژه‌ها باید فرصت و بودجه کافی به مطالعات ژئوتکنیکی داده شود و از مشاوران دارای صلاحیت ژئوتکنیکی در کنار مشاوران راه استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر در مورد مطالعات هیدرولوژی هم مصداق دارد. فقدان مطالعات دقیق میدانی و عدم تعیین پارامترهای صحیح در فرمول‌ها، عامل مهم در این امر است که گاهی با تعداد کم یا زیاد دهانه پل‌ها روبه‌رو هستیم که به‌نظر می‌رسد یکی از دلایل آن حق‌الزحمه کم مشاوران است.

برای انجام تمهیدات لازم به منظور کاهش آسیب‌دیدگی ابنیه فنی و بدنه راه در برابر وقوع بلای طبیعی سیلاب، نکات زیر لازم بوده و پیشنهاد می‌شود:

1- دوره طراحی هر پروژه به مشاوران ابلاغ و مرجعی واحد جهت استعلام میزان بارش‌های منطقه بر اساس اطلاعات ایستگاه‌های هواشناسی در طی این دوره (سیلاب طرح) معرفی و تعیین گردد. لازم به‌ذکر است می‌توان از ضرایبی منطقی به منظور تشدید اطلاعات قدیمی جهت در نظرگیری پدیده‌های مرتبط با climate change استفاده شود. (افزایش ارتفاع کفاب یا داغاب‌های 50 و 100 ساله)

2- اجبار به انجام مطالعات ژئوتکنیک و نظارت مستمر کارفرما در این مرحله از انجام پروژه

3- بازنگری در تعیین اعضا و شرح وظایف شوراهای فنی ادارات راه و شهرسازی و یا سایر دستگاه‌ها در جهت بررسی دقیق اسناد فنی پروژه‌ها با مشارکت افراد متخصص و صاحب‌نظر

4- کسب تضمین‌های لازم از مشاوران به منظور پاسخگو بودن در قبال سهل‌انگاری‌های احتمالی در طراحی‌های صورت گرفته

5- اعمال وحدت رویه در مراحل طراحی و تصویب نقشه‌های فنی هر پروژه در سراسر کشور با هدف ارتقای  کیفیت پروژه‌ها

6- تلاش در جهت حذف فشارهای سیاسی در اولویت‌بندی پروژه‌ها و نیز تنگناهای اقتصادی که موجب کاهش کیفیت پروژه‌های عمرانی می‌شوند (دادن فرصت کافی و بودجه لازم به منظور انجام با کیفیت پروژه‌ها)

* عضو هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سیل راهسازی رانش زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۱۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد سازی در جنوب سیستان و بلوچستان در اولویت کاری منطقه

به گزارش جام جم آنلاین، استاندار در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که در فرمانداری شهرستان چابهار برگزار شد،  با بیان اینکه باید تمام طرح های سطح استان با دقت کافی و انجام مطالعات و پیش‌بینی‌های لازم انجام شوند، گفت: به واسطه پیش بینی‌ها و اقدامات پیشگیرانه‌ای که پیش از وقوع سیلاب اخیر انجام شد، کمترین آسیب جانی را داشته‌ایم.

محمد کرمی افزود: در سیلاب اخیر حجم بسیار بالایی از آب در قسمت سرریز سد کهیر با ارتفاع سه متر به وجود آمد که اکنون حجم ورودی آب بسیار کم شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: ما شاهد محدوده‌ای به وسعت حدود ۳۲۰ کیلومتر منطقه درگیر سیلاب بوده‌ایم و، چون این مناطق به صورت دشت است؛ خسارت‌ها نیز کاهش یافت. 

وی ادامه داد: کار‌های بسیار خوبی دراین مدت در محدوده درگیر سیلاب در جنوب استان انجام شده، اما باید کار‌های باقیمانده نیز با سرعت مضاعف پیگیری و انجام شوند.

کرمی عنوان کرد: دو بالگرد جدید ارتش نیز در حال افزوده شدن به تیم‌های حاضر در منطقه است تا علاوه بر گروه‌های جهادی که در اختیار ستاد اجرایی هستند، با تلاش مضاعف هرچه زودتر از این بحران عبور کنیم.

وی افزود: باید مباحث آبرسانی با سرعت پیگیری شوند و تیم‌های موجود در منطقه نیز با تامین نیروی انسانی و امکانات از سایر استان‌ها تکمیل شوند تا روستا‌های دارای تنش آبی مشکلاتشان کاسته شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: اعتبارات لازم برای افزودن دستگاه‌های راهسازی به راهداری داده شده است و این موضوع به اطلاع فرمانداران منطقه نیز قرار داده شده است.

وی ادامه داد: نکته بسیار حائز اهمیتی که در سیلاب گذشته هم بر آن تاکید شده است؛ آن است که باید از آب‌های حاصل از باران‌های این چنینی استفاده مفیدی و لازم صورت گیرد.

کرمی یادآور شد: ما دو اولویت مهم در امر سدسازی سد کاجو و سد قصر قند را در منطقه دنبال می‌کنیم و با ساخت این سد‌ها بخشی از آب حاصل از باران‌های سیلابی کنترل می‌شوند.

وی افزود: بر همین اساس بخش مطالعاتی سد‌های حوزه جنوب انجام شده و به رئیس جمهور ارائه شده است همچنین در بخش هوتگ‌ها به دنبال استفاده مفید از از آنها برای ذخیره و جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب‌ها هستیم.

وی ادامه داد:  بخشی از راه‌های ما به شدت آسیب دیده و بخشی نیز به علت نبود پل کافی برای گذر آب رودخانه‌ها، تخریب شده است.

کرمی گفت: در منطقه مهرستان نیز به واسطه نبود پل و استفاده از آبنما در طول مسیر راه اصلی، ارتباط دو شهرستان قطع شده بود که می‌توانست با ایجاد یک پل این مشکل به صورت ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: پل‌هایی که احداث شده به واسطه مطالعات ۵۰ سال گذشته و دبی آب ۲۰۰ سال پیش دچار آسیب شده است و بر همین اساس باید تغییرات اساسی در مطالعات صورت گیرد تا کمترین آسیب ایجاد شود.
استاندار سیستان و بلوچستان با اعلان اینکه در بحث برق رسانی و آبرسانی نیز برخی از لوله‌ها در مسیر رودخانه‌ها قرار گرفته‌اند وبه جای آنکه در کنار پل قرار گیرند، عنوان کرد: بخشی از فیبر نوری هم در مسیر آب قرار داده شده در حالی که می‌توانستند با انجام اقدامات فنی نظیر کابل کشی از عمق پنج متری و یا شش متری زمین و بتن‌ریزی خسارت را کاهش دهندوباید به صورت اساسی در این زمینه کار شود.

دیگر خبرها

  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان
  • طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیلزده زرآباد آغاز شد
  • سیلاب، راه ۱۰ روستای بم را مسدود کرد
  • آسیب سیلاب به پل ورودی شهر راور
  • اجرای ۸۰ میلیارد ریال پروژه در منطقه ۵ اصفهان
  • آیا آیفون 15 ضد آب است؟ تست ضد آب بودن آن
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • سد سازی در جنوب سیستان و بلوچستان در اولویت کاری منطقه
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • سدسازی در جنوب سیستان وبلوچستان در اولویت کاری منطقه