Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -پیدا شدن باکتری و قارچ در ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) موضوعی نگران کننده ای است که می‌تواند سلامت فضانوردان و حتی خود ایستگاه را به خطر بی‌اندازد.

دانشمندان ناسا دریافته‌اند که ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) که اکنون خانه شش فضانورد است حاوی باکتری‌های بیماری‌زا است. بسیاری از ریزموجودات که روی سطوح وسایل موجود در ایستگاه فضایی پرورش می‌یابند از زیست‌لایه‌های باکتریایی و قارچی هستند که در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند و در حال افزایش این مقاومت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیم ناسا یافته‌های خود را در یک مطالعه جدید موسوم به اولین کاتالوگ جامع از میکروب‌ها در سیستم‌های فضایی بسته در مجله "میکروبیوم" منتشر کرده‌اند. توانایی زیست‌لایه‌ها برای ایجاد خوردگی ناشی از میکروب بر روی زمین نیز می‌تواند موجب تخریب زیرساخت‌های ایستگاه فضایی شود.

این میکروب‌ها از انسان‌ها می‌آیند و شبیه به میکروب‌های موجود در ادارات و بیمارستان‌های روی زمین هستند. آنها عبارتند از پاتوژن‌های فرصت طلب مانند "استافیلوکوس اوریوس"(Staphylococcus aureus) که معمولاً بر روی پوست و در مجرای بینی موجود است و "اینتروباکتر"(Enterobacter) که در دستگاه گوارش انسان یافت می‌شود. اگرچه آنها می‌توانند روی زمین بیماری‌زا باشند، اما مشخص نیست که روی سکونت‌گاه‌های فضایی و افراد داخل آنها چه تأثیری می‌گذارند.

دکتر "کاستوری ونکاتسواران" یکی از محققان آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا و محقق این مطالعه گفت: میکروب‌های مشخصی در فضاهای داخلی در زمین بر روی سلامت انسان تأثیر می‌گذارند. این امر برای فضانوردان در فضای پروازی اهمیت ویژه‌ای دارد زیرا آنها به وسایل پزشکی پیشرفته موجود در زمین دسترسی ندارند. محققان به عنوان بخشی از این تحقیق، هر دو تکنیک سنتی و روش‌های توالی ژنی را برای تجزیه و تحلیل نمونه‌های جمع‌آوری شده از سطح هشت مکان در ایستگاه فضایی از جمله پنجره، توالت (که اخیراً ترکید)، دو گالن آب در بخش خدمه ایالات متحده، جایگاه تمرینات ورزشی، میز ناهار خوری و محل خواب طی سه پرواز در طول ۱۴ ماه به کار گرفتند.

دکتر ونکاتسواران می‌گوید: ایستگاه فضایی بین‌المللی یک سیستم بسته و کاملاً مهر و موم شده است که در معرض میکروگرانش، تشعشع، کربن دی‌اکسید بالا و گردش هوا از طریق فیلترهای HEPA است و به عنوان یک "محیط سخت" محسوب می‌شود و مکانی است که باکتری‌ها تمایل به رشد در آن دارند.

محققان ادعا می‌کنند که این مطالعه می‌تواند به بهبود اقدامات ایمنی برای فضانوردان ناسا، سفرهای فضایی طولانی مدت و یا زندگی در فضا کمک کند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۱۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب

با وجود شباهت به R2D2، ربات محبوب جنگ ستارگان (Star Wars)، این سه سازه هیچ ارتباطی به دنیای خیالی جرج لوکاس یا ربات‌هایی که می‌شناسید، ندارند. این سازه‌ها در رصدخانه پارانال واقع در صحرای آتاکامای شیلی قرار دارند و تلسکوپ‌های کمکی 1.8 متری را جای داده‌اند. تلسکوپ‌های کمکی برای تداخل‌سنجی مورداستفاده قرار می‌گیرند و به کمک ۴ تلسکوپ ۸ متری VLT می‌آیند. جهت تداخل‌سنجی، نور هر تلسکوپ با سیستمی از آینه‌ها در تونل‌های زیرزمینی هدایت می‌شود تا در نقطه کانونی مشترکی به هم برسند.

تداخل‌سنجی، تکنیک خلاقانه‌ای است که در آن، نور گردآوری‌شده از چند تلسکوپ کوچک با هم تداخل داده می‌شود تا تصویر تلسکوپ بسیار بزرگ‌تری که قطر آن با بیشترین فاصله بین تلسکوپ‌های کوچک برابری می‌کند، شبیه‌سازی شود. البته همان‌طور که انتظار دارید، این تکنیک فقط برای اجرام نسبتا پرنور قابل استفاده است، اما تفکیک بسیار بالایی را به ارمغان می‌آورد.

در حال حاضر، ۴ تلسکوپ کمکی (AT) عملیاتی‌اند؛ هرکدام مجهز به انتقال‌دهنده‌ای است که تلسکوپ را در امتداد مسیرهای ازپیش‌تعیین‌شده حرکت می‌دهد و با فراهم آوردن چینش‌های مختلف در ترکیب با تلسکوپ‌های ثابت ۸ متری، تداخل‌سنجی را در ابعاد مختلفی امکان‌پذیر می‌کند، به‌طوری‌که در بهترین حالت تصویری متناظر با تلسکوپ ۲۰۰ متری تهیه می‌شود.

بر فراز این سه تلسکوپ کمکی، ابرهای ماژلانی بزرگ و کوچک را می‌بینید، کهکشان‌های اقماری راه‌شیری که به‌ترتیب ۱۷۰هزار سال‌نوری و ۳۰۰هزار سال‌نوری با ما فاصله دارند. ستارگان شباهنگ و سهیل نیز که به‌ترتیب روشن‌ترین ستارگان شب‌های زمین به شمار می‌روند، در این تصویر دیده می‌ؤوند.

تابش سبزرنگی که بر فراز افق می‌بینید، «هواتاب» نام دارد. جو زمین در طول روز، گرم می‌شود و پس از غروب خورشید و کاهش دما، این انرژی اضافی را به شکل تابش سبزرنگ ضعیفی منتشر می‌کند که هواتاب خوانده می‌شود. با گذشت پاسی از شب، هوا نیز خنک می‌شود و هواتاب، ناپدید می‌شود. صحرای آتاکاما در ارتفاع بیش از ۵۰۰۰ متری از سطح آب‌های آزاد، پشت دیواره رشته‌کوه آند در آمریکای جنوبی (شیلی) واقع شده و یکی از بهترین مناطق رصدی زمین به شمار می‌رود.

اعتبار تصویر و حق چاپ: یوری بلتسکی، رصدخانه کارنگی لاس کامپاناس، پروژه جهان در شب (TWAN). برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

منبع: تصویر روز ناسا

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902786

دیگر خبرها

  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • اطلاعاتی جالب درباره جفت‌گیری عجیب‌ترین موجود جهان!
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!
  • مسائل جامعه ایران ساختاری است و نیاز به تلاش گسترده برای حل آن است
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت