Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@13:58:57 GMT

برنامه وزارتخانه‌های کشاورزی و صنعت چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۶۱۷۷۲

به گزارش فارس، قیمت گوشت قرمز در چند ماه پایانی سال 97 روند افزایشی به خود گرفت، به طوری که قیمت هر کیلوگرم از این محصول از 60  هزار تومان به بیش از 100 هزار تومان افزایش یافت.  

به دنبال این افزایش قیمت، وزارت جهاد کشاورزی و وزات صنعت، معدن و تجارت  برای تامین و توزیع گوشت قرمز اقداماتی را انجام دادند که  از جمله آن می‌توان به واردات این کالا با ارز 4200 تومانی و توزیع آن از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای  اشاره کرد که اتفاقا  این اقدامات هیچ تاثیری در کاهش قیمت گوشت قرمز نداشت، به طوری که  هنوز هم قیمت هر کیلوگرم از این محصول پروتئینی بیش از 100 هزار تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

علیرغم اینکه واردات گوشت قرمز با ارز 4200 تومانی و اقدامات وزارت صنعت برای توزیع گوشت قرمز طی ماه‌های اخیر  نتوانست قیمت این محصول را به  تعادل برساند، روز گذشته رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی و عباس قبادی معاون وزیر صنعت از توقف واردات گوشت تنظیم بازار با ارز 4200 تومانی خبر دادند.

قبادی همچنین اعلام کرد، ایران تولید کننده گوشت قرمز است و حدود 90 درصد نیاز کشور را تولید و فقط 10 درصد آن را وارد می‌کند و تعداد دام تولیدی در کشور زیاد است و وضعیت مراتع برای چرای دام هم مناسب است. 

این اظهارات دبیر ستاد تنظیم بازار در حالی است که پیش از این محمد قبله مدیرکل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارت از کاهش 30 درصدی تولید گوشت قرمز در سال 97 خبر داده بود. 

وی در این رابطه به فارس گفت: برآورد وزارت جهاد کشاورزی از تولید گوشت قرمز تولید سالانه حدود 800 تا 900 هزار تن است در حالی که تولید این محصول در سال 97 نسبت به سال 96، 30 درصد کم شده است. 

با توجه به انتقاداتی که از دولت نسبت به اختصاص ارز دولتی به واردات برخی کالاها و ایجاد رانت برای تعدادی وارد کننده می‌شود، در اینجا این موضوع مطرح نیست که چرا تخصیص ارز دولتی برای واردات گوشت قرمز متوقف شده، بلکه این سوال به صورت کاملا جدی مطرح است که با حذف ارز دولتی از واردات گوشت قرمز وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار چه تمهیداتی را برای به تعادل رساندن قیمت گوشت قرمز اتخاذ کرده‌اند؟ در حالی دو وزارتخانه مذکور حتی با واردات گوشت قرمز با ارز دولتی از به تعادل رساندن قیمت گوشت قرمز در بازار عاجز بودند، آیا با واردات این محصول پروتئینی با ارز نیمایی و با قیمتی بیش از دو برابر ارز دولتی می‌توانند قیمت تعادلی در بازار گوشت قرمز ایجاد کنند؟  

محمدرضا کلامی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت هدف از مصوبه هیات وزیران درباره واردات گوشت قرمز با ارز نیمایی را کمک به افزایش تولید داخلی و حذف رانت و دلالی در نتیجه یکسان سازی نرخ عرضه گوشت قرمز عنوان کرده است، اما راهکار مسئولان مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت به عنوان متولیان تامین و توزیع گوشت قرمز برای تعادل سازی بازار این محصول چیست؟ سوالی که علیرغم تماس‌های مکرر با مسئولان وزارت صنعت  پاسخی برای آن دریافت نشد و فقط به این موضوع  تاکید شد که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان تامین کننده گوشت قرمز باید در این مورد پاسخگو باشد. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۱۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در بخشنامه‌ای موضوع مجاز بودن وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به ثبت سفارش ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از (۵) سال و با تخفیف ۵۰ درصدی در سود بازرگانی، به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به مسافران اربعین حسینی را ابلاغ کرد.

در این ابلاغیه خطاب به وزارت کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی آمده است: هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۲/۹ به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های راه و شهرسازی صنعت معدن و تجارت و کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی و در اجرای بند (ث) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور تصویب کرد:

۱- به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به زائرین و مسافرین اربعین حسینی ثبت سفارش واردات (۲۰۰۰) دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از (۵) سال با تأیید وزارت راه و شهرسازی و تأیید تأمین قطعات و وجود شبکه خدمات پس از فروش توسط وزارت صنعت معدن و تجارت و تطابق با استاندارد کارخانه سازنده در زمان ساخت خودرو مجاز است.

۲- سود بازرگانی هرگونه واردات اتوبوس که با تأیید وزارت کشور جهت جا به جایی مسافرین اربعین حسینی استفاده می‌شود مشمول پنجاه درصد (۵۰) تخفیف است. دستورالعمل نحوه اجرای این بند توسط وزارت کشور و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و ابلاغ می‌شود.

کد خبر 6098075 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت