Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:09:15 GMT

تمام کاشی‌های حمام تاریخی حسین آباد سرقت شده است+فیلم

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۶۱۸۵۵

تمام کاشی‌های حمام تاریخی حسین آباد سرقت شده است+فیلم

‍‍‍‍‍‍

حمام سنتی و تاریخی روستای حسین آباد اردستان، در حال تخریب است، کاشی‌های تاریخی آن به سرقت رفته و اطراف آن برای کشف گنج، کند و کاو شده است.

به گزارش ایسنا، در هجده کیلومتری شهر زواره، روستای تاریخی حسین آباد قرار دارد که از بافت تاریخی آن، چند بارو، آب انبار، عمارت‌های تاریخی و یک حمام باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عمارت‌ها بدون توجه در حال تخریب هستند. این عمارت‌ها متعلق به سازمان میراث فرهنگی نیست و بر اساس گفته‌های اهالی روستا، املاک رها شده خان و خان‌زاده‌های قدیمی روستا به حساب می‌آید. همچنین بخش تاریخی روستا از محدوده طرح هادی روستا خارج بوده و همین عامل، مانع تخصیص بودجه به احیا بافت می‌شود. 

حمام تاریخی روستا، معماری و مهندسی ویژه‌ای دارد. اسفندیار نژاد رمضانی- عضو شورای اسلامی روستا، دورانی که این حمام فعال بوده را به یاد دارد. 

او می گوید: حمام تاریخی حسین آباد با ساختار جالبی، به کمک فناوری گرمایش از کف گرم می‌شده. حرارت ایجاد شده در "تون" یا آتشدان در این حمام بعد از گرم کردن آب در دیگ مسی، از طریق کانال‌هایی به زیر حمام هدایت می‌شده و کف و دیوارهای حمام را گرم می‌کرده. همچنین سراسر حمام کاشی‌کاری بوده که این کاشی‌ها در سال‌های اخیر به سرقت رفته‌اند. گوشه و کنار حمام، همچون دیگر بخش‌های تاریخی این روستا، توسط جستجوگران گنج، حفاری شده است. 

زهرا نژاد رمضانی- رییس شورای روستا نیز، به خبرنگار ایسنا می‌گوید: گه‌گاه، کارشناسان میراث فرهنگی به بافت و حمام تاریخی مراجعه می‌کنند اما محدودیت‌های ساختاری و بروکراسی‌های تعریف شده، علاوه بر فقدان بودجه کافی، مانع از امکان اقدام میراث فرهنگی می‌شود.

او ادامه داد: حمام‌های عمومی در فرهنگ ایرانی، نه تنها فضایی برای بهداشت و نظافت، بلکه کانون‌های اجتماعی و گفت‌وگو محسوب می‌شدند. این در حالی است که این فرهنگ در دهه‌های اخیر، به فراموشی سپرده شده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۱۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 9 پس از آنکه در نیمه دوم سال 1366 تا تیر 1367 که ایران قطعنامه 598 را پذیرفت، متاثر از افزایش تسلیح عراق توسط شوروی، استفاده گسترده از سلاح شیمیایی، کمک‌های اطلاعاتی غرب به ویژه آمریکا به صدام حسین و توسعه جنگ به خلیج فارس در چارچوب جنگ نفتکش‌ها، موقعیت ایران در صحنه نبرد متزلزل شد و ایران در تصمیمی عاقلانه قطعنامه 598 را پذیرفت. کاهش حضور مردم در جبهه‌ها نسبت به سال‌های نخست جنگ نیز شرایط را پیچیده‌تر کرده بود و تصور می‌شد مردم از جنگ خسته شده‌اند. پس از پذیرش قطعنامه از سوی ایران، صدام تصور کرد ایران در آستانه از دست دادن همه جبهه‌هاست و بر حملاتش شدت بخشید. اینجا بود که ملک فهد به صدام حسین با اشاره به روحیه ایرانی‌ها یک توصیه کلیدی کرد که باعث شد صدام حسین نیز چند هفته بعد قطعنامه را بپذیرد. پس از آن نیز حملاتی انجام شد که این بار مردم در جبهه حضور گسترده یافتند و مشخص شد پادشاه عربستان درک درستی از روحیه ایرانی دارد. روایت ظریف را از آن روزها و توصیه‌ای که پادشاه عربستان به صدام کرد، می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • دستگیری سارق محتویات خودرو در خرم آباد
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • این خانه یک سرایدار است، همین قدر زیبا! (+تصاویر)
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک