Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-30@19:02:19 GMT

تراز تجاری آمریکا تضعیف شد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۶۴۲۴۱

تراز تجاری آمریکا تضعیف شد

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، بر اساس داده‌های جدید ارائه شده از سوی اتاق بازرگانی تهران، هر چند دونالد ترامپ - رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا - در طول ماه‌هایی که از ریاستش در این کشور می‌گذرد، تلاش کرده با برخی اقدامات پر سروصدا تلاش کند که تراز تجاری کشورش را مثبت کند، اما به نظر می‌رسد که نه تنها این اقدامات نتیجه‌ای در بر نداشته که حتی روند منفی این تراز نیز متوقف نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق ارزیابی‌های صورت گرفته، مجموع تجارت ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۸، ۴.۲ تریلیون دلار بوده که از این عدد بیش از ۶۰ درصد مربوط به واردات و کمتر از ۴۰ درصد مربوط به صادرات بوده است.

طبق آمارهای جدید، تجارت آمریکا در این سال با رشدی ۸.۲ درصدی و معادل حدود ۳۱۹ میلیارد دلاری رشد کرده است. در این مدت میزان واردات آمریکا ۲۰۱ میلیارد دلار و صادرات این کشور ۱۱۸ میلیارد دلار افزایش یافته است.

ارزش صادرات کالایی آمریکا در این مدت، ۱.۶۶ تریلیون دلار بوده که در قیاس با سال قبل از آن رشدی حدود هفت درصدی را نشان می‌دهد. همچنین آمریکا در این سال ۵۴.۲ تریلیون دلار واردات داشته که حکایت از افزایش ۸.۶ درصدی این شاخص می‌کند.

در بخش صادرات پنج مقصد مهم صادراتی آمریکا، حدود ۵۰ درصد از مجموع کالاهای صادراتی از این کشور را میزبانی می‌کند. در این بخش کانادا با ۲۹۹ میلیارد دلار، مکزیک با ۲۶۵ میلیارد دلار، چین با ۱۲۰ میلیارد دلار و ژاپن با ۷۵ میلیارد دلار اصلی‌ترین مقاصد کالاهای آمریکایی هستند.

همچنین در طول این مدت، چین با صادرات ۵۴۰ میلیارد دلار، اصلی‌ترین صادرکننده به آمریکاست و پس از آن، مکزیک، کانادا، ژاپن و آلمان قرار دارند و به این ترتیب عملاً ۴۷ درصد از کل واردات آمریکا از چین، مکزیک و کانادا صورت می‌گیرد.

این آمار نشان می‌دهد که تراز تجاری آمریکا همچنان تضعیف شده و کسری تجاری این کشور از حدود ۷۹۵ میلیارد دلار به ۸۷۸ میلیارد دلار رسیده که حاکی از افت ۱۰.۴ درصدی این شاخص در سال گذشته میلادی است.

یکی از اصلی‌ترین عوامل تأثیرگذار در این رشد منفی، تضعیف تراز تجاری آمریکا با چین به رقم بیش از ۴۳ میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که ترامپ با شعارهای پر سروصدای خود از ماه‌ها قبل صحبت از وضع تعرفه وارداتی بر کالاهای چینی کرده تا میزان واردات این کالاها را کاهش دهد.

پس از آن مکزیک نیز با رشد ۸.۶ میلیارد دلاری در تراز تجاری خود با آمریکا تأثیر منفی در عملکرد این کشور داشته است. این در حالی است که ترامپ در ماه‌های گذشته صحبت‌های زیادی از لزوم محدود شدن روابط با مکزیک و کاهش فعالیت این کشور در آمریکا مطرح کرده بود.

در این میان، میزان تجارت ایران و آمریکا در سال گذشته میلادی نشان می‌دهد که تراز تجاری آمریکا با کشور ما مثبت بوده است. با وجود تحریم‌های اقتصادی آمریکا، ایرانی‌ها در طول سال ۲۰۱۸ حدود ۴۴۰ میلیون دلار واردات از آمریکا داشته‌اند که حاکی از رشد بیش از سه برابری این شاخص است. در کنار آن، ایرانی‌ها با رشد ۷.۶ درصدی حدود ۶۷ میلیون دلار صادرات نیز به آمریکا داشته است که به این ترتیب تراز تجاری آمریکا در تعامل با ایران را پنج برابر می‌کند.

آمارها نشان می‌دهند که ایران رتبه صدوپنجم در میان مقاصد صادراتی آمریکا و رتبه ۱۳۶ در مبادی وارداتی آمریکا را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: تراز تجاری مثبت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۴۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی

امیر جمشیدی ناظر گمرکات مازندران از افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات استان از تجارت خارجی خبر داد و گفت: در فروردین ماه امسال، ۴۳۵ هزار و ۲۲۹ تن کالا به ارزش۱۵۵میلیون و ۶۲۴ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شد.

او افزود: ذرت دامی با ارزش ۹۶ میلیون دلار، جو دامی با ارزش ۲۰ میلیون دلار، چربی‌ها و روغن‌های حیوانی و نباتی با ۲۵ میلیون دلار، کک نفتی با ارزش ۳ میلیون دلار و چوب با۳ میلیون دلار مهم‌ترین اقلام عمده وارداتی به گمرکات مازندران در مدت یادشده هستند.

جمشیدی گفت: امارات حدودا ۲۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون دلار، روسیه ۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ دلارمیلیون، ترکیه با ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون دلار، انگلستان با سه هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۹۱ هزار دلار و سنگاپور با ۸ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیون دلار پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به گمرکات مازندران بودند که در مجموع ۴۱۵ هزار تن از وزن و ۱۴۹ میلیون دلار از ارزش کالا‌های وارداتی گمرکات مازندران در فروردین ماه امسال مربوط به این کشور‌ها است.

او افزود:واردات کالا از این پنج کشور ۹۵ درصد از کل وزن و ۹۶درصد از کل ارزش واردات گمرکات مازندران را دربرمی‌گیرد.

جمشیدی با اشاره به واردات کالا‌های اساسی از گمرکات مازندران، گفت: طی این مدت ۴۱۳ هزارتن کالای اساسی شامل ذرت دامی، جو دامی، چربی‌ها وروغن‌های حیوانی و نباتی و خوراک آماده دام به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از طریق کمرکات نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • همراه پرخرج
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست