Web Analytics Made Easy - Statcounter

گردشگری استان زنجان همچون سایر بخش ها در سال 97 برنامه های مختلفی را برگزار کرد که در راس آنها جشنواره آش ملی و قرار گیری میدان انقلاب در فهرست آثار ملی بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از موج رسا; گردشگری یکی از حوزه های مهم در معرفی جاذبه های تاریخی و فرهنگی هر منطقه ای محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه های مختلفی در طول سال برای معرفی جاذبه ها، آداب، رسوم و فرهنگ استان زنجان از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان برگزار می شود.

این برنامه ها در قالب های ملی، منطقه ای و استانی برگزار و بیشتر این برنامه ها به عنوان جاذبه برای جذب گردشگر محسوب می شود که می توان با برنامه ریزی مناسب، مدت زمان اقامت گردشگر در استان را افزایش داد.

سال 97 نیز سالی پر بار از برنامه های گردشگری برای استان زنجان بود و چندین برنامه فاخر نیز در این زمینه برگزار شد که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی زنجان آمار گردشگران ورودی به زنجان افزایش یافت.

 

*نگاهی به رویداد فرهنگی با طعم غذا در زنجان

زنجان میزبانی مهربان بوده و شهری فرهنگی و مذهبی با مشارکت های اجتماعی بالا است، زنجان از هر فرصتی برای تشکیل اجتماعات بزرگ، شادی‌آفرین و تاثیرگزار استفاده می‌کند.طی سیزدهمین جشنواره آش نیز زنجان میزبان چندین هزار نفر سایر استان ‌ها بود.

در واقع جشنواره آش یکی از شاخص‌های مهم صنایع‌ فرهنگی استان زنجان محسوب می شود و  این جشنواره موجب شد تا اقوام متعدد اصیل ایرانی گردهم آیند.  اقوام با حضور در جشنواره ملی آش ایرانی رسوم و فرهنگ، قابلیت‌ها و توانمندی‌ها و سنت‌های استان خود را به نمایش گذاشتند.

همچنین جشنواره ملی آش ایرانی قدیمی‌ ترین جشنواره در حوزه غذای کشور به ‌شمار می ‌رود و هر ساله از رشد خوبی برخوردار است. سال گذشته نیز با یاری خداوند متعال سیزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی از تاریخ 22 تا 26 مرداد ماه 1397 در مجموعه گردشگری گاوازنگ با مشارکت 22 استان برگزار شد.

در این جشنواره 44 گروه به رقابت پرداختند و هیئت داوران متشکل از محمد ولی مفیدی، سیما شیرازیان و سید مهدی حسینی با در نظر گرفتن عناصری چون اصالت، طعم، بو و مزه، بهداشت، تزئین و سفره آرایی، جا افتادگی و ارائه درست دستور طبخ ، به بررسی آش های بخش مسابقه ملی پرداخته و منتخبین جشنواره به دبیرخانه اعلام شدند.

 

*حضور 31 استان کشور در جشنواره آش ایرانی

" یحیی رحمتی" مدیرکل میراث فرهتنگی زنجان از حضور ۳۱ استان کشور در بخش نمایشگاه صنایع دستی خبر داد و گفت: ۱۶۰ غرفه به ارائه محصولات خود در این نمایشگاه پرداختند. 

وی با اشاره به حضور ۱۰ سیاه چادر در این جشنواره، بیان داشت: هشت گروه موسیقی در این جشنواره به اجرای برنامه پرداختند. 

رحمتی از پخت روزانه ۵۰ هزار پرس غذا در این جشنواره خبر داد و افزود: روزانه بیش از ۱۲۰ هزار نفر از این جشنواره بازدید کردند. 

وی با اشاره به حضور ۱۶۰ تور گردشگری به مقصد جشنواره آش ایرانی، بیان داشت: یکی از شاخص های مهم این جشنواره پوشش مناسب رسانه ای بود

گفتنی است،جشنواره ملی آش ایرانی از سال 1384 به عنوان یکی از رویدادهای مهم فرهنگی در سطح کشور برای ترویج فرهنگ غذایی صحیح و با شعار«غذای ایرانی خوراک جهانی» در سطح ملی در شهر زنجان برگزار می شود.

 این جشنواره تاکنون در 13 دوره برگزار شده و یکی از جشنواره های ثابت فرهنگی در سطح کشور است که مورد استقبال گردشگران مسافران و شرکت کنندگان از استان های مختلف قرار می گیرد.

 

*حضور زنجان در دوازدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته

نمایشگاه گردشگری امسال با تغییرات اجرایی، با هدف معرفی ظرفیت‌ ها و برنامه‌ های نوروزی در محل دائمی نمایشگاه‌ های بین ‌المللی تهران برگزار شد.

دوازدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته برگزار شد و استان زنجان نیز ظرفیت های گردشگری خود را به نمایش گذاشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان در حاشیه برگزاری  دوازدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته اظهار داشت: نمایشگاه های گردشگری نقش بسیار مهمی در معرفی جاذبه های ناشناخته و نو برای مردم دارند.

وی افزود: اینگونه نمایشگاه ها نیز محمل و بستر معرفی جاذبه هاست و امروزه شاخص های اقامتی هم نشان از توزیع عادلانه سفر دارد که این دست نمایشگاه ها نقش پررنگی در توسعه سفر دارد‌.

رحمتی با بیان اینکه در دنیا یکی از راههای توزیع عادلانه ثروت در بین جوامع، گردشگری است،افزود: چراکه از محل مازاد درآمد خانواده ها صورت می گیرد و در نتیجه با توزیع عادلانه گردشگر به صورت همه زمانی و همه مکانی سفر، منتفع شدن جوامع میزبان به وقوع می پیوندد.

این مسئول ادامه داد: هر شهری قطعه ای از پازل گردشگری ایران‌است‌ ، هر شهری قصه خاص خود را دارد که در شهر دیگری قابل تکرار نیست. ما نیز در بحث معرفی مقاصد ما باید بر این قصه ها تاکید کنیم.معمولا شهرهایی که پایه اقتصادی خود را بر گردشگری نهاده اند توزیع ثروت عادلانه تری دارند. 

 

*چهارمین جشنواره غذای اکو در زنجان برگزار شد

چهارمین جشنواره بین‌المللی غذای اکو- جاده ابریشم زنجان از ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت ماه سال ۹۷  میزبان ۱۳ کشور در بود.

آذربایجان، لبنان، سوریه، عراق، فلسطین، چین، افغانستان، تاجیکستان، بحرین، ترکیه و بلغارستان شرکت کنندگان این جشنواره بودند.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان در خصوص هدف برگزاری این جشنواره عنوان کرد: غذا به‌ عنوان یک جاذبه گردشگری ذائقه گردشگران را به مردم محلی نزدیک می‌ کند،  همچنین غذا ریشه در تمدن و باورهای مردم هر منطقه‌ای دارد و در واقع به نوعی احیا سنت‌های دیرین در حوزه‌های مختلف است به ویژه در حوزه جاده ابریشم که امیدواریم بتوانیم این سنت‌ها را احیا کنیم.

نخستین جشنواره غذاهای کشورهای اکو ـ جاده ابریشم در سال ۱۳۹۴ همراه با دهمین جشنواره ملی آش ایرانی در زنجان برگزار شد.

 

* استفاده از تردد سنج الکترونیکی در مقاصدگردشگری استان زنجان

در نوروز 98 برای نخستین بار تردد سنج الکترونیکی در مقاصد و جاذبه های گردشگری استان زنجان مورد استفاده قرار گرفت.

به دستور استاندار زنجان و در راستای خدمات رسانی هر چه بیشتر و بهتر به مسافران نوروزی کمیته بقاع متبرکه و مساجد به کمیته های ده گانه ستاد اجرایی خدمات سفر افزوده شد و یازده کمیته از این پس در ستاد خدمات سفر استان زنجان به فعالیت پرداختند.

 

* میدان انقلاب زنجان در فهرست آثار ملی جای گرفت

میدان انقلاب زنجان با موافقت شورای ثبت سازمان میراث فرهنگی کشوردر فهرست آثار ملی جاودانه شد.

میدان انقلاب یکی از اولین میادین شهر زنجان است که در جریان توسعه شهر در زمان رضا شاه پهلوی ساخته شده است، با احداث این بنا در دوره پهلوی اول تحول مهمی در شهر سازی در زنجان رخ داد.

خوشبختانه در دوره قبل و بعد از انقلاب ، این میدان سیمای سنتی خود را حفظ نمود و آسیب جدی به آن وارد نشد.

لوح ثبتی اثر فرهنگی-تاریخی میدان انقلاب زنجان به شماره 32290 در مورخ دوم بهمن ماه 1397 هجری شمسی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

یحیی رحمتی در خصوص وجه تسمیه میدان انقلاب گفت: نام میدان پیش از انقلاب اسلامی میدان پهلوی بود و پس از انقلاب اسلامی به میدان انقلاب تغییر نام یافت. با این وجود هنوز بسیاری از مردم زنجان میدان انقلاب را "چهار راه" می خوانند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان اظهار کرد: در این دوره با احداث خیابانهای اصلی شهر، زنجان تا حدودی از حالت یک شهر سنتی با معابر باریک و نامنظم خارج شده و شبکه معابر عمومی نسبتا منظمی جایگزین آن شد.

 

*نخستین یادواره شهدای صنایع دستی استان زنجان برگزار می شود

نخستین یادواره شهدای صنایع دستی استان زنجان یازدهم بهمن ماه سالجاری برگزار می شود.

نخستین یادواره شهدای صنایع دستی روز یازدهم بهمن ماه با همکاری سپاه انصارالمهدی استان و بنیاد شهید انقلاب اسلامی برگزار شد.

این مراسم ساعت 9:30 صبح روز پنج شنبه 11 بهمن ماه در سالن اجتماعات حسینیه اعظم زنجان برپا و سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جعفری ، معاونت عملیات اشراف ستاد کل نیروهای مسلح سخنران این برنامه بود.

گفتنی است در این مراسم ، مداح اهل بیت، حاج یوسف شبیری نیز به مداحی پرداختند.

 

*نشست ملی طراحی در صنایع دستی در زنجان برگزار شد

نشست طراحی صنعتی در صنایع دستی از حوزه استان زنجان در دور چهارم فراتر رفته و بعنوان یک نشست ملی با رویکرد طراحی و بسته بندی محصولات شهرها و روستا های جهانی برگزار شد.

سال گذشته تنها به محصولات استان زنجان بسنده نشد و در کنار چاقو، مس و ملیله و چاروق زنجان،  سفال لاله جین همدان، سفال شهررضای اصفهان، نمد چهار محال، حصیربافی گیلان، منبت آباده و سنگ خراسان نیز بعنوان محصولات شهرها و روستاهای جهانی در نشست تخصصی "طراحی در صنایع دستی " حضور داشتند.

این نشست که از اول تا سوم اسفندماه برگزار شد و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در سه رشته گرافیک، طراحی صنعتی و صنایع دستی در حوزه طراحی و بسته بندی صنایع دستی به رقابت پرداختند.

 

*بازدید اعضای ایسکارسا از مراکز گردشگری زنجان

ایسکارسا، کمیته علمی بین‌ المللی آنالیز و مرمت سازه‌‌ های میراث معماری است که در سال ۱۹۹۶ و به ریاست جورجو کروجی تاسیس شد.

در این کمیته، متخصصان رشته‌های مختلف از کشورهای متفاوت جهان، علم و تجربه خود را در رشته‌های مرمت و سازه‌های میراث معماری به اشتراک می‌گذارند.

اعضای این کمیته، پس از تایید از سمت موسسه ایکوموس کشور مربوطه، به کمیته معرفی شده و پس از تایید صلاحیت، به‌عنوان عضو کمیته انتخاب می‌شوند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۵۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»

 مسعود حسنلو که در نشست خبری رویداد «مانوین» در محل مدرسه دارالفنون سخن می‌گفت با تاکید بر ضرورت هویت‌بخشی به صنایع خلاق و بومی کشور گفت: این نشست در مرکز تاریخی دارالفنون برگزار شده است، چرا که اکوسیستم فناوری، نیازمند هویت‌بخشی است که ریشه آن در فرهنگ بومی و ملی و دینی ما نهفته است. 

وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی به حل مسائل مردم و جامعه نزدیک است، ادامه داد: کارکرد فناوری، اصالتا حل مسئله مردم است. فناوری های نرم به سراغ مسائل اجتماعی رفته اند و با توجه به چالش‌هایی که در حوزه هایی نظیر زبان فارسی، وفاق اجتماعی، محیط زیست، سلامت عمومی و عدالت اجتماعی وجود دارد، می‌توانند به حل این مسائل کمک کنند.

حسنلو با تاکید بر اینکه هرچقدر اکوسیستم توسعه فناوری‌های نرم توسعه یابد، مسائل اجتماعی در مسیر حل شدن قرار می‌گیرند، ادامه داد: برگزاری رویداد مانوین در همین راستا برنامه‌ریزی شده است، چرا که ما نیاز داریم فناوری‌ها با رویکرد بومی و هویت‌ساز توسعه یابند و این رویداد در زمینه توسعه جریان‌های فناوری‌های نرم فعال شده است. 

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و فرهنگی، برگزاری نمایشگاه، رونمایی از دستاوردها و برگزاری نشست‌ها را از برنامه‌های جانبی این رویداد ذکر کرد و گفت: اعتقاد من بر این است که صنایع خلاق، رکن اقتصاد خلاق و فرهنگی به شمار می‌رود. 

وی با اشاره به تعریف پروژه‌های پیشران در حوزه‌های فناوری‌های نرم و فرهنگی، گفت: پروژه‌های پیشران پروژه‌هایی هستند که از نظر اقتصادی و صنعتی قادر هستند پروژه‌ها را چند پله جلوتر برانند و ما دو دسته پروژه‌های پیشران و کلان را تعریف کرده‌ایم.

حسنلو ادامه داد: برای این منظور ۱۷ کارگروه ذیل سند این ستاد تشکیل شده که در سه لایه پروژه‌هایی را تعریف کرده‌اند. برخی پروژه‌ها، پروژه‌های کلان ملی بوده که نیاز به اعتبارات و زیرساخت‌های جدی دارند و برخی دیگر نیاز به اعتبارات زیادی ندارند، اما نیازمند تجمیع ظرفیت‌ها و کنسرسیوم‌ها هستند.

دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی ریاست‌جمهوری، دسته سوم پروژه‌ها را پروژه‌هایی دانست که نیاز به زیرساخت‌های قانونی و فیزیکی دارند و ادامه داد: تاکنون سه پروژه کنسرسیوم صادرات اسباب‌بازی، پلتفرم به‌هم‌رسانی آموزشی و آزمایشگاه اثر اجتماعی احصاء شده است، علاوه بر این ۱۰ پروژه دیگر در دستور کار ستاد قرار دارد.

یاسر قرائی، دبیر اجرایی رویداد مانوین هم با بیان اینکه این رویداد همزمان با نمایشگاه اینوتکس در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود، گفت: در این رویداد از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی رونمایی می‌شود.

وی، صنایع خلاق را نقطه‌ای دانست که در زیست بوم فناوری کشور در ارتباط بیشتر با مردم قرار دارد و گفت: در سند ملی توسعه فناوری‌های نرم و فرهنگی که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، هفت راهبرد برای گفتمان‌سازی و مشارکت مردم به منظور توسعه کاربردهای فناوری‌های نرم و فرهنگی پیش‌بینی شده است و برای رسیدن به این راهبردها برنامه‌هایی مانند ایجاد بستر مشارکت مردمی، تسهیل‌گری و حمایت از به‌کارگیری نمادهای ملی در نظر گرفته شد. 

قرائی با بیان اینکه برای دستیابی به این راهبردها، رویداد ملی صنایع خلاق مانوین برنامه‌ریزی شده است، برگزاری این رویداد را در راستای اجرایی‌سازی سند توسعه فناوری‌های نرم و خلاق دانست و اظهار کرد: بخش نمایشگاهی یکی از بخش‌های این رویداد به شمار می‌رود که با ایجاد ۲۸ غرفه شرکت‌ها و هسته‌های خلاق این حوزه آخرین دستاوردهای خود را در حوزه‌های مختلفی چون نوشت افزار، سبک زندگی، مد و پوشاک و غیره عرضه می‌کنند.

دبیر اجرایی رویداد مانوین، «روایت پیشرفت» را از دیگر بخش‌های این رویداد عنوان و خاطرنشان کرد: در این بخش بازدیدکنندگان با روند پیشرفت کشور در حوزه صنایع خلاق آشنا می‌شوند و در بخش رویدادی نیز با برگزاری سه استیج به بررسی موضوعاتی چون ارائه گزارش‌ عملکردها، رونمایی از کتاب‌ها و برندهای جدید، پروژه‌های پیشران و نوآوری‌های اجتماعی پرداخته می‌شود.

وی رونمایی از برخی محصولات و دستاوردها را از دیگر بخش‌های مانوین عنوان کرد و گفت: تاکنون ۱۲ محصول برای رونمایی به ما پیشنهاد شده است که در حال بررسی هستیم، ولی در نهایت شش محصول برای رونمایی انتخاب خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • میدان امام (ره) اصفهان جمعه میزبان همایش بزرگ «پهلوان ایرانی»
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر دژ کرد شهرستان اقلید
  • برگزاری رویداد فرهنگی سازمان همکاری اسلامی و دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • برگزاری 12 ویژه برنامه به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان در منطقه 2
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»