Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@14:01:02 GMT

ارجاع به گفتاردرمانی به مراتب بیشتر از قبل شده است

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۶۶۰۶۷

ارجاع به گفتاردرمانی به مراتب بیشتر از قبل شده است

تهران- ایرنا- مسئول کمیته آموزش انجمن علمی گفتاردرمانی ایران گفت: خوشبختانه با توجه به آموزش همگانی و آگاهی هایی که در سطح جامعه به وجود آمده است، اکنون نسبت به گذشته ارجاع به موقع به گفتاردرمانی به مراتب بیشتر شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، زهرا آقارسولی روز سه شنبه در آستانه برگزاری هفدهمین همایش گفتاردرمانی ایران افزود: با توجه به اینکه دسترسی به مراکز گفتاردرمانی برای همه میسر و آسان نیست، تصمیم گرفته شد در این همایش مبحث توانبخشی از راه دور «telerehabilitation» در نظر گرفته شود تا در آینده نزدیک بتوانیم با برنامه ریزی مناسب افراد نیازمند به خدمات گفتاردرمانی را تحت پوشش قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسئول کمیته آموزش انجمن علمی گفتاردرمانی ایران با اشاره به نقش گفتار درمانی در رفع اختلالات ارتباطی گفت: خدمات گفتاردرمانی برای کودکان، بزرگسالان و سالمندانی که به نوعی دارای اختلالات ارتباطی، زبانی، گفتاری و یا بلع هستند، مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با اشاره به هدف از برگزاری این همایش تبادل اطلاعات علمی به روز در زمینه آسیب شناسی، ارزیابی و درمان اختلالات گفتار،زبان و بلع می باشد و از آنجائیکه زبان وابسته به فرهنگ است، تاکید برارائه پژوهش هایی است که برروی زبان های بومی موجود در کشور انجام شده است.
وی با اشاره به برگزاری هفدهمین همایش گفتاردرمانی ایران گفت: شرکت در این همایش برای آسیب شناسان گفتار زبان بسیار حائز اهمیت است و از آنجایی که رویکرد این همایش مبتنی بر «درمان تیمی و تعاملات بین رشته ایی» است پنل هایی با حضور متخصصین دیگر رشته های توانبخشی برگزار می شود.
آقارسولی با اشاره به اینکه این همایش از 11 الی 13 اردیبهشت ماه سال جاری در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: رشته گفتار درمانی در سال 1352 تاسیس و در حال حاضر در 12 دانشگاه دانشجوی کارشناسی، در 5 دانشگاه دانشجوی کارشناسی ارشد و در سه دانشگاه دانشجوی دوره دکترا آموزش داده می شود.
مسئول کمیته آموزش انجمن علمی گفتاردرمانی ایران عنوان کرد: شناسایی به هنگام اختلالات ارتباطی، زبانی، گفتاری و بلع در کودکان می تواند ازبروز مشکلات بعدی در زمینه های رفتاری، تحصیلی، شغلی و اجتماعی پیشگیری و در بزرگسالان و سالمندان سبب بهبود کیفیت زندگی آنها شود. بنابراین ارجاع به موقع فرد دارای اختلال به مراکز گفتاردرمانی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
اجتمام*9022*1193

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي گفتار درماني ارجاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۶۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آنها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهرها عملیاتی شد.در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آنها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آنها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیازهای مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود
  • همایش آموزش متمرکز زائران حج تمتع در خرم آباد
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • همایش آموزش متمرکز حج به زائران مازندران
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی