Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@22:58:05 GMT

سد کرخه در سلامت کامل/ ذخیره فعلی کرخه ۳۴ برابر سد کرج

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۷۴۳۷۳

ساعت24 -مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر اینکه سد کرخه در سلامت کامل است، گفت: تشدید بارندگی‌های اخیر موجب شده تا ۸.۵ میلیارد مترمکعب سیلاب وارد مخزن سد شده و ذخیره فعلی کرخه به بیش از ۶ میلیارد مترمکعب برسد که این رقم حدود ۳۴ برابر سد کرج است.

محمد حاج‌رسولی‌ها در حاشیه بازدید از سد کرخه با تاکید بر این‌که میزان بارندگی‌ها از ابتدای سال آبی تاکنون به ۲۹۰ میلیمتر رسیده است، گفت: سهم جبهه بارشی اخیر کشور (۲۶ اسفندماه تاکنون) از این رقم حدود ۸۵ میلیمتر بوده است که در دو جبهه بارشی ۵۰ میلیمتری و یک جبهه بارشی ۱۵ میلیمتری به وقوع پیوسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: بارندگی مناسب سال آبی جاری موجب شده است که میزان رواناب‌ها در سطح کشور به حدود ۵۰ میلیارد مترمکعب برسد که بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته تا پایان سال آبی جاری حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد دیگر نیز به حجم رواناب‌های کشور اضافه می‌شود و این رقم به ۷۰ میلیارد مترمکعب خواهد رسید. بنابراین رواناب ایجاد شده ۳.۵ برابر سال گذشته است.

حاج‌رسولی‌ها ادامه داد: از میان ۵۰ میلیارد مترمکعب رواناب ایجاد شده، حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب آن در سدها ذخیره شده است و ۳۰ میلیارد مترمکعب آن برای مصرف در بخش‌های مختلف از جمله مصارف زیست محیطی رهاسازی شده و بخشی از آن نیز به صورت سرریز روانه دریا شده است.



آبگیری ۴۰ تالاب مهم کشور در پی بارندگی‌های اخیر

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر این‌که بارندگی‌های اخیر موجب آبگیری ۴۰ مهم ایران شده است، عنوان کرد: از ابتدای سال آبی تاکنون دریاچه ارومیه حدود ۵۰ سانتی‌متر افزایش ارتفاع آب داشته است. در حال حاضر تالاب‌های شادگان و هورالعظیم خوزستان نیز که سال‌ها منشأ گرد و غبار بوده‌اند شرایط مطلوبی پیدا کرده‌اند.

بنا بر اعلام وزارت نیرو، وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که سد کرخه سیلاب ۲۰۰ ساله را مهار کرده است، گفت: این سازه توانسته است سیلاب‌های با دبی متوسط ۵۹۰۰ مترمکعب در ثانیه و یا لحظه‌ای ۸۴۰۰ مترمکعب در ثانیه را به حدود دو تا ۲۵۰۰ مترمکعب در ثانیه تعدیل کند.
 

حاج‌رسولی‌ها خاطرنشان کرد: نباید از این نکته مهم غافل بشویم که اگر این سد وجود نداشت، رهاسازی سه برابر خروجی فروردین‌ماه به پایین دست یک فاجعه بزرگ زیست محیطی را رقم می‌زد ولی خوشبختانه به برکت وجود این سازه بزرگ سه کیلومتری توانسته‌ایم این سیلاب را در مخزن سد کنترل کنیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اضافه کرد: با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود تا پایان فروردین‌ماه و اوایل اردیبهشت شاهد تشدید بارندگی‌ها و وقوع سیلاب در منطقه باشیم، از این رو پایداری سد و ورودی و خروجی به این سازه به طور کامل تحت کنترل است تا بتوانیم سیلاب‌های پیش‌رو را نیز مدیریت کنیم.

وی با تاکید بر این‌که سد کرخه امسال ورودی بی‎ سابقه‌ای را تجربه کرده است، گفت: در طی این مدت ۸.۵ میلیارد مترمکعب سیلاب وارد مخزن سد کرخه شده است که در طول دوره آماری این سازه ورودی این چنینی تاکنون به ثبت نرسیده است ولی با این وجود این میزان آب در زمان بندی‌های مختلف در سد ذخیره و به تدریج تخلیه شده است تا برای سیلاب‌های بعدی آماده و پیک آن تحت کنترل باشد.
 

ذخیره فعلی سد کرخه ۳۴ برابر سد کرج است

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: تشدید بارندگی و وقوع سیلاب در منطقه موجب شده است تا ذخیره فعلی سد کرخه به بیش از ۶ میلیارد مترمکعب برسد که این رقم حدود ۳۴ برابر حجم آب سد کرج است.
 

حاج‌رسولی‌ها در پایان تاکید کرد: در حال حاضر سد کرخه و پایداری آن در سلامت کامل است و بیش از ۱۲۰۰ ابزار دقیق این سد به صورت مستمر قرائت می‌شود که تا این لحظه شاهد هیچ مشکلی نبوده‌ایم.

انسجام سیمره و کرخه به‌منظور کاهش دبی ورودی به رودخانه کرخه

وجود مخزن سد سیمره در یکی از سرشاخه‌های اصلی رودخانه کرخه، کمک بی‌بدیلی در مهار سیلاب جاری در این حوضه آبریز است.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران هم با بیان این مطلب افزود: با توجه به بارش‌های کم‌سابقه اخیر در غرب کشور، سد سیمره در استان ایلام توانست حجم بالایی از سیلاب‌های بالادست حوضه آبریز این سد را کنترل و از ورود سیلاب‌های مخرب به استان‌های لرستان و خوزستان جلوگیری کند.
بهروز مرادی افزود: با دستور وزیر نیرو در ایام ابتدایی سال، با حضور کلیه عوامل اجرایی در محل سد سیمره و بررسی تمامی جوانب امر، موفق به کنترل دبی ۳۰۸۰ مترمکعبی ورودی به این سد شدیم.

وی با اشاره به آورد رودخانه سیمره عنوان کرد: چنانچه حجم آورد آب در سد سیمره مهار نمی‌شد، با ورود آن به پایین‌دست و سد کرخه که آخرین سد پایین‌دست آن به شمار می‌رود، مشکلات و روزهای سختی برای مردم خوزستان در تعطیلات ایام نوروز رقم می‌خورد.

مرادی به ایجاد ظرفیت در مخزن سد سیمره قبل از وقوع سیلاب اشاره و تصریح کرد: با توجه به پیش‌بینی بارش‌های اخیر، در اسفندماه سال گذشته به میزان ۱۰ متر تراز مخزن را پایین آوردیم که با این اقدام، حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت برای مهار سیلاب در مخزن ایجاد شد.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران افزود: در حوضه کرخه می‌توان با اعمال تمهیدات فنی و افزایش تراز مخزن سد سیمره (از تراز فعلی ۷۰۸ تا تراز ۷۱۶) به میزان ۴۰۰ میلیون مترمکعب دیگر ذخیره موقت ایجاد کرد که پس از فروکش کردن سیلاب این حجم متناسب با کاهش ورودی به سد سیمره، در فرصت مناسب تخلیه شود.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۴۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد

دوستی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: ۱۶ روستا و ۱۴ پاسگاه مرزی با جمعیت متأثر ۷ هزار و ۲۰۰ نفر درگیر پیامد‌های سیلاب شدند که در حال حاضر مشکل آب شرب این روستا‌ها به صورت موقت برطرف شده است.

او با بیان اینکه کارشناسان شرکت در حال برآورد خسارات ناشی از سیلاب به صورت دقیق هستند افزود: حدود ۵۰ کیلومتر از خطوط انتقال نیاز به اصلاح خط و تعمیق و تعویض لوله دارند و برآورد خسارت حدود ۵۰ میلیارد تومان است.

بیشتر بخوانید

امدادرسانی هلال احمر بیرجند به ۱۶ نفر متاثر از سیلاب

دوستی ادامه داد: حساس‌ترین خط آسیب دیده، ۸ کیلومتر لوله ۳۰۰ جی آرپی بمرود_ حاجی آباد است که به صورت کامل از بین رفته و ضمن اینکه خطوط انتقال مجتمع آهنگران هم به صورت جدی آسیب دیده است.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • آب شرب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد