Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@04:09:20 GMT

انتخابات اسرائیل؛ واکاوی دلایل پیشتازی راست افراطی

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۷۵۵۶۴

انتخابات اسرائیل؛ واکاوی دلایل پیشتازی راست افراطی


فرارو- روز سه شنبه انتخابات کِنِست (پارلمان) اسرائیل برگزار شد و نتایج اولیه نشان می‌دهد که حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با تفاوتی اندک از رقیب خود، حزب آبی سفید، به رهبری بنی گانتس، جلو افتاده است.
به گزارش فرارو، اواخر روز سه شنبه هم نتانیاهو و هم گانتس هر دو، ضمن اعلام پیروزی حزب خود، برای تشکیل دولت آینده با دیگر احزاب و گروه‌های سیاسی اسرائیل تماس‌هایی برقرار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پس از شمارش ۹۰ درصد آرا در روز چهارشنبه مشخص شد که حزب نتانیاهو ۳۷ کرسی و حزب ژنرال‌ها - آبی سفید- ۳۶ کرسی کنست را از آن خود کرده‌اند. پارلمان اسرائیل، جمعا ۱۲۰ کرسی دارد.
سه شنبه شب، نتانیاهو در ستاد انتخاباتی حزب لیکود در تل آویو حاضر شد و پیروزی خود را اعلام کرد. ناظران معتقدند که اگر نتانیاهو از آینده سیاسی خود نگران بود، در این مراسم حاضر نمی‌شد. او در میان شعار‌های حامیان حزب لیکود، با بیان اینکه این حزب «موفقیت شگفت‌انگیزی» بدست آورده است، گفت: «امشب، شب پیروزی بزرگ است. من بسیار متاثر شدم از اینکه مردم اسرائیل برای پنجمین بار به من اعتماد کرده‌اند.»
نتانیاهو تاکنون چهار بار نخست‌وزیر اسرائیل بوده و در این امر با دیوید بن گوریون، موسس اسرائیل، برابری می‌کند. اگر برای بار پنجم هم نخست‌وزیر شود، رکورد بن گوریون را خواهد شکست.
به رغم اطمینان نتانیاهو از پیروزی حزب لیکود، گانتس حتی برای تشکیل دولت جدید هم اعلام آمادگی کرده است. گانتس طی یک سخنرانی در ستاد انتخاباتی آبی سفید گفت: «در انتخابات برنده و بازنده وجود دارد. ما برنده هستیم.» گانتس اعلام کرده او نخست‌وزیر «همه» اسرائیلی‌ها خواهد بود. این ژنرال سابق افزود: «ما پیروز شدیم. مردم اسرائیل حرف‌شان را زدند... انتخابات به طور آشکار یک برنده و یک بازنده دارد. نتانیاهو قول داد ۴۰ کرسی بدست آورد و شکست خورد. رئیس‌جمهور می‌تواند تصویر را ببیند و باید از پیروز بخواهد دولت بعدی را تشکیل دهد. هیچ گزینه دیگری وجود ندارد.»
اما در مقابل، نتانیاهو هم با اطمینان اعلام کرد او از امشب به دنبال تشکیل دولت خواهد بود. او گفت: «جناج راستگرا به رهبری لیکود، پیروزی آشکاری بدست آورد. از شهروندان اسرائیل به خاطر اعتمادشان تشکر می‌کنم. از همین امشب به اتفاق شرکای طبیعی‌مان، تشکیل دولت راستگرا را شروع خواهم کرد.»
رسانه‌های بین المللی و اسرائیلی می‌گویند نتانیاهو اندکی از حزب رقیب جلوتر است. شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل نیز اعلام کرده حزب نتانیاهو ۳۷ کرسی پارلمان را از آن خود کرده است. در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس پیش‌بینی کرد که نتانیاهو با ائتلاف با گروه‌های راستگرا و متدین در اسرائیل، جمعا ۶۵ کرسی را بدست خواهد آورد. امری که نتانیاهو را قادر می‌‎سازد تا مجددا ریاست دولت را برعهده بگیرد.
ائتلاف آبی سفید که به ائتلاف ژنرال‌ها معروف است، یگ گروه چپگرا قلمداد می‌شود. در مقابل حزب لیکود به جریان راست افراطی متعلق است. نتایج اولیه نشان داد که مواضع افراطی نتانیاهو، خصوصا در سیاست خارجی، طرفدارانی در اسرائیل دارد. او در تبلیغات انتخاباتی «هدایایی» از جانب آمریکا و روسیه دریافت کرد که خوراک تبلیغات انتخاباتی حزب لیکود را تامین کرد.
در بحبوحه تبلیغات انتخاباتی اسرائیل، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ارتفاعات جولان اشغالی را به عنوان بخشی از قلمرو اسرائیل به رسمیت شناخت. این اقدام به طور گسترده به عنوان هدیه انتخاباتی به نتانیاهو ارزیابی شد.
این در شرایطی است که ترامپ پیش از این در اقدامی بی‌سابقه، بیت المقدس را هم به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را به آنجا منتقل کرد. روسای جمهور قبل از ترامپ همواره از انتقال سفارت خودداری می‌کردند.
علاوه بر این، دقیقا همزمان با انتخابات اسرائیل، کاخ سفید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی وزارت خارجه آمریکا قرار داد. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، این اقدام را هم «هدیه دیگری» به نتانیاهو دانست.
نتانیاهو در ماه‌های اخیر، ضمن بزرگنمایی تهدید ایران در سوریه، ادعا کرد که نقش مهمی در جلوگیری از استقرار نظامی ایران در سوریه ایفا کرده است. هر از چندگاهی نیز گزارش‌هایی درباره هدف قرار دادن نیرو‌های ایرانی در سوریه توسط اسرائیل منتشر می‌شود که در بسیاری از موارد اسرائیل آن‌ها را تکذیب نمی‌کند. هر چند که هنوز ماجرای سوریه تمام نشده است، اما نتانیاهو افکار عمومی اسرائیل را متقاعد کرد که او تضمین‌کننده امنیت اسرائیل در برابر «تجاوزات» ادعایی ایران است.
حزب لیکود به رهبری نتانیاهو در انتخابات اخیر، تاکید ویژه‌ای بر سیاست خارجی دولت راستگرای نتانیاهو کرده است. در این میان، از هدایای انتخاباتی به طور ویژه استفاده تبلیغاتی کرد. هدایایی که به آمریکا محدود نشد، بلکه روسیه هم در هدیه دادن به نتانیاهو کم نگذاشت.
در آستانه انتخابات اسرائیل، نتانیاهو به مسکو سفر کرد که در آنجا از وزارت دفاع روسیه هدیه ویژه‌ای دریافت کرد. روسیه جنازه یک سرباز مفقود اسرائیلی به نام زاخاریا باومل را، که در حمله اسرائیل به لبنان در ۱۹۸۲ مفقود شده بود، به اسرائیل بازگرداند. در مراسم رسمی که با حضور نتانیاهو و مقامات روس در مسکو برگزار شد، بقایای سرباز اسرائیلی به اسرائیل تحویل داده شد. طبق برخی گزارش‌های عربی، روسیه بدون اطلاع دولت سوریه، جنازه سرباز اسرائیلی را از یک گورستان سوری بیرون آورد و به مسکو منتقل کرد و سپس آن را به اسرائیل داد. امری که در تبلیغات انتخاباتی نتانیاهو بی‌تاثیر نبود.
عدم شکست جریان راستگرا در اسرائیل، که مواضع تندی در سیاست خارجی، خصوصا علیه فلسطینی‌ها، دارد، دلایل متعدد داخلی و خارجی دارد. برخی ناظران معتقدند که در درون اسرائیل، به معنای واقعی جریان چپگرا وجود ندارد. بلکه جریانی که اصطلاحا چپگرا نامیده می‌شود، گروهی است که در اصل تفاوت چندانی با راستگرایان ندارد. به عنوان نمونه، ائتلاف ژنرال‌ها در حزب آبی سفید، که چپگرا نامیده می‌شود، در برابر غزه مواضع تندتری از نتانیاهو دارد. شاید موقعیت اسرائیل، در شکل‌گیری ذهنیت سیاسی در اسرائیل بی‌تاثیر نباشد. نتانیاهو، و حزبش، مدام بر این نکته تاکید می‌کنند که اسرائیل با تهدیدات موجودیتی مواجه است و بنابراین باید یک نخست‌وزیر قوی داشته باشد تا بتواند امنیت آن را تامین کند. آنان در این زمینه، معمولا تهدید ایران را مطرح می‌کنند. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد که دولت ترامپ هم مایل است نتانیاهو همچنان در قدرت باقی بماند. چرا که نخست‌وزیر فعلی اسرائیل به شدت از کارزار فشار حداکثری آمریکا بر ایران حمایت می‌کند. به رسمیت شناختن جولان اشغالی به عنوان بخشی از اسرائیل، نشان‌دهنده مقدار حمایت کاخ سفید از نتانیاهو است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: انتخابات اسرائیل بنیامین نتانیاهو حزب لیکود بنی گانتس حزب آبی سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۵۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی

امام جمعه رفسنجان درباره دلیل استعفای خود از امامت جمعه این شهر توضیحاتی ارائه داد.

 به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام اصغر عسکری گفت: بنده ۱۵ آذر سال ۹۸ به عنوان امام جمعه رفسنجان معرفی شدم و بنا را بر این گذاشتم که سه سال بیشتر نمانم؛ لذا چند ماه قبل از پایان دوره سه‌ساله در ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ استعفا دادم.
وی افزود: از طریق روال اداری استعفای خود را به کرمان دادم و کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد؛ لذا در سمیناری که در تهران برگزار شده بود استعفایم را تقدیم آقای حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور کردم.
او اظهار داشت: همان‌جا جلسه‌ای با هم داشتیم و امر کردند که تا آخر ۱۴۰۱ بمانید.
وی افزود: در پایان سال ۱۴۰۱ گفتند ۱۴۰۲ انتخابات مجلس است بمانید تا انتخابات برگزار شود و باز هم اطاعت کردیم؛ لذا در ابتدای امسال استعفای من مورد پذیرش قرار گرفت.
امام جمعه رفسنجان با بیان این‌که بنده به جز دو دولت بنی‌صدر و مرحوم شهید رجایی با همه دولت‌ها کار کردم، ادامه داد: با دو دولت قبلی و فعلی در رفسنجان کار کردم و هر دو دولت کمال صمیمیت و همراهی را با بنده انجام دادند.
عسکری افزود: دلیل استعفای خود را نوشته‌ام و این است که پاسخ عملی مثبتی به اندیشه متعالی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه‌ای مبنی بر جوان‌گرایی و واگذاری مسئولیت‌ها به جوان‌تر‌ها است.
وی گفت: من سال ۱۳۶۴ از طرف امام راحل (ره) امام جمعه کوهبنان شدم و تاکنون ۳۹ سال امام جمعه بودم.
او توضیح داد: هم در جهاد سازندگی و در آموزش و پرورش کار کرده‌ام؛ مردم چه گناهی کرده اند که فردی که ۴۰ سال کار کرده را تحمل کنند؟ گفتیم جوانی سرحال بیاید؛ یکی از مخاطبان حرف آقاخودمان هستیم.
عسکری ادامه داد: قرار بود قضیه محرمانه بماند و امروز آقای محی‌الدینی در مهریز از مردم این شهر خداحافظی و هفته آینده در رفسنجان معارفه شوند، اما قضیه لو رفت.
او گفت: پس از اصرار و پافشاری مردم، بنده پذیرفتم در خدمت شما باشم؛ از لطف و صمیمیت و بنده نوازی مردم رفسنجان تشکر می‌کنم.

دیگر خبرها

  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • واکاوی ۳ ابربحران قابل توجه پیش رویِ نتانیاهو
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • فاشیسم با یک سلاح جدید بازگشته است: نظریه توطئه!
  • یک مقام ارشد اطلاعات ارتش تل آویو: نتانیاهو اسیر مواضع افراطی بن گویر و اسموتریچ است
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • نماد‌های عجیب در انتخابات هند
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • عضو ارشد حماس: آمریکا نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا تصمیمی سیاسی بگیرد که منجر به توافق آتش بس شود/ رژیم صهیونیستی به دلایل سیاسی داخلی هنوز نتوانسته تصمیم لازم برای رسیدن به توافق را اتخاذ کند