Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا در خصوص میزان آمادگی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با متسابقان سایر کشورها طی روز نخست مرحله نیمه‌نهایی و تلاوت‌های اجرا شده، گفت: انتظارم اجراهای قوی‌تر بود، با توجه به اینکه در نوبت صبح روز گذشته، شاهد حضور دانش‌آموزان نوجوان بودیم که تجربه حضور در محافل آن هم در رده‌های بین‌المللی را ندارند و ممکن است به مانند برخی از افراد بزرگسال در صحنه مسابقه دچار استرس و هیجان شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: هنگامی که دیدم حسب قرعه، نخستین شرکت‌کنندگان که باید در جایگاه رشته حفظ و قرائت قرار گیرند، دو نوجوان قرآنی از جمهوری اسلامی ایران است، از اجرای آنها لذت بردم.
سلیمی ادامه داد: از اجرای قاری دانش‌آموز و تلاوتی که ارائه کرد، تسلط بر می‌آمد، اما اجرای دانش‌آموز حافظ همراه با استرس و هیجان بود و حال آن‌که معتقدم باید به مانند مسابقات ورزشی و دیگر بازی‌ها که تعدادی مربی و کمک‌مربی پیش از آغاز مسابقه و برنامه به شرکت‌کننده روحیه می‌دهند و وی را با انگیزه دادن، شاد می‌کنند تا به نوعی شرایط را برای او عادی‌سازی کنند، در مسابقات قرآن نیز این موضوع اعمال شود. این پیشنهادی است که به دوستان و سایر همکاران و اساتید نیز خواهم گفت.
این خادم قرآن اظهار کرد: ما نیازمند بازنگری به منظور ارتقای دو عامل نظم و هماهنگی برای آینده مسابقات هستیم، هر چند همه دست اندرکاران و اعضای ستاد عالی مسابقات و دیگر دوستان که در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه هستند، هفته‌های متوالی برای سپری کردن مراحل اجرایی این مسابقات و فراهم کردن مقدمات آن تلاش ‌کرده‌اند.
وی با اشاره به حضور حدود ۷۰ نفر از داوران که هر کدام از شخصیت‌های قرآنی مطرح در سطح بین‌الملل هستند، تأکید کرد: هماهنگی برپایی مسابقات جز در سایه همدلی، وحدت، محبت و تعامل مبتنی بر همکاری صادقانه نمی‌تواند صورت بگیرد.

توقف و تعویق مسابقات به احترام سیل‌زدگان به دلیل شرایط متسابقان خارجی میسر نشد
مشاور قرآنی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: هماهنگی‌های مربوط به این مسابقه از سال گذشته آغاز شده و دیگر نمی‌توانستیم آن را متوقف کنیم؛ چنان‌که مایل بودیم با توجه به وقوع حادثه در برخی از استان‌ها و مشکلاتی که برای هموطنان عزیز ایجاد شده است، اصلاً این مسابقه را برگزار نکنیم یا آن را به تأخیر و تعویق بیاندازیم، اما در بررسی‌های کارشناسی مشخص شد که با توجه به هماهنگی‌های بین‌المللی انجام شده، آثار زیان‌بارتری همراه خواهد داشت، لذا با توجه به تأکیدات ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه تصمیم بر این شد که به معنای واقعی، در تمامی زمینه‌ها بحث جلوگیری از هرگونه اسراف و ضرورت و صرفه‌جویی مطرح و عملیاتی شود.

وی ادامه داد: البته تدبیر خوبی اندیشه شده که عوامل اجرایی این برنامه و سایر دوستان گروه یک روز از حقوق و مزایای خودشان را برای سیل‌زدگان بزرگوار اختصاص دهند. همچنین غرفه جمع‌آوری کمک به زلزله‌زدگان در مصلای امام خمینی برپا شده است تا آنها را در تمامی لحظات این مسابقات به یاد داشته باشیم. حتی در تبلیغ و فضاسازی هتل یا سطح شهر، می‌توانستیم فضای شهر یا محل برپایی مسابقات را مملو از پوسترها و بنرها کنیم. اما رویکردی که امسال مد نظر همه خدمتگزاران به قرآن قرار گرفته، این است که با رعایت صرفه‌جویی و حداقل هزینه‌ها، بر آثار فرهنگی آن که غیرقابل احصاء و بسیار ارزشمند است، متمرکز شویم.
وی که اثرات مسابقات در سطح بین‌المللی را مثبت ارزیابی کرد، در پاسخ به این سؤال که آیا مسابقات جایگاه واقعی خوب را در جامعه پیدا کرده است، افزود: برخی شاید استنباط کنند تعداد کم شرکت‌کنندگان و حاضران در سالن مسابقات، دلیلی بر این است که مسابقات قرآن در بین مردم جامعه هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است و حال اینکه در کنار تشکر و تقدیر از تمام افرادی که طی این ۴۰ سال برای این مسابقات زحمت کشیدند، معتقدم با توجه به تغییرات اجتماعی و مسائل فرهنگی و... نیازمند این هستیم که بعد از این دوره مسابقات، جلسه هم‌اندیشی و نقد و بررسی و ارزیابی عملکردها را داشته باشیم و در ارتباط با توسعه پیام‌های فرهنگی این کار، بیاندیشیم.
وی ادامه داد: مسابقات قرآن زمانی می‌تواند جایگاه واقعی خود را پیدا کند و نظر امام عصر(عج) را تأمین کند که پس از برگزاری آن در کشور شاهد تغییر در سبک زندگی مردم باشیم. پیام اصلی و کلی مسابقات قرآن، توجه و ترغیب مردم به سبک زندگی قرآنی است که اگر به آن بپردازیم، سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌ها بر همین اساس انجام خواهد شد. همچنین رسانه‌هایی نظیر خبرگزاری ایکنا، رادیو قرآن، رادیو معارف، شبکه قرآن و معارف سیما می‌توانند بیشتر به میدان بیایند تا در کنار دیگر سازمان‌ها و مدیران دست‌اندرکار امور قرآنی و موسسات قرآنی، در باشکوه‌تر شدن مسابقات سهیم باشند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن ایکنا مؤسسات قرآنی مسابقات قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۰۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، این روزها فرهنگسرای نیاوران میزبان نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» است که تا پایان اردیبهشت آثار بیش از ۱۷۰ هنرمند هنرهای قرآنی را بر روی دیوار برده است.

محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در بازدید از این نمایشگاه درباره فعالیت بخش خصوصی در عرصه هنرهای ایرانی و اسلامی، گفت: از نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی که نمایشگاه «روایت باران» به همت آن برگزار شده تشکر می‌کنم و لازم می‌دانم که به این نکته اشاره کنم که خانم کاظمی دولابی همت خود را در این نمایشگاه برای احیا و عرضه آثار هنر اسلامی و هنرهای قرآنی گذاشته و این موضوع بسیار مهمی است.

وی ادامه داد: ماجرای هنر اسلامی ما این است که حتی عنوان آن را هم ایرانی‌ها نام‌گذاری نکردند، قبل از ما غربی‌ها متوجه این گنجینه و این معدن ارزشمند شدند و این قابلیت کم نظیری که ما در هنرمان داشتیم و داریم اتفاقی است که متاسفانه این روزها کمتر در فضای هنری نگارخانه‌ها و نمایشگاه‌های هنری دیده می ‌شود و اینکه به نام قرآن کریم و با پرچم هنرهای قرآنی چنین آثار فاخری به نمایش درآمده، قابل توجه است. از این استقبال چشمگیری که هنرمندان داشتند لذت بردم و خدا را شکر می‌کنم که در شرایطی که بسیاری فکر می‌کنند ماجرای توجه به قرآن در کشور ما کمرنگ شده، اینچنین هنرمندان با جان و دل، با نوآوری و خلاقیت و با تمام وجود خلق اثر می‌کنند.

مدیرکل هنرهای تجسمی تصریح کرد: اینکه بخش خصوصی بدون رویکردهایی که گاهی ممکن است در فضاهای حاکمیتی یا دستگاه‌های عمومی وجود داشته باشد، این‌چنین از درون می‌جوشد و به صورت خودجوش کار می‌کند، افتخار دیگری است و امیدوارم چنین مجموعه‌هایی و چنین تشکل‌هایی توسعه پیدا کنند و فعالیت‌شان در داخل ایران و فراتر از مرزهای ایران هر روز پررنگ‌تر شود.

وی در پاسخ به این پرسش که قطعاً حمایت‌های بخش دولتی می‌تواند در کنار فعالیت‌های بخش خصوصی حامی هنرمندان عرصه قرآنی باشد، توضیح داد: دقیقا همین طور است. طبیعی است که وظیفه حاکمیت است که در این عرصه ورود پیدا کند و اگر ظرفیتی وجود دارد در این حوزه قرار گیرد، مجموعه فرهنگسرای نیاوران نیز برای برگزاری نمایشگاه «روایت باران» زیرساخت را در اختیار گذاشت که این امر می تواند بخشی از این حمایت ها باشد. هر ظرفیت دیگری که در فرهنگسراها، موزه‌ها و نگارخانه‌های وابسته به دستگاه حاکمیتی وجود دارد، حتما باید در فضای کاری خودشان این اولویت را مدنظر قرار دهند و اگر توان و ظرفیتی دارند در این عرصه دریغ نکنند. چرا که وقتی دشمن ما محکم ایستاده تا قرآن را کمرنگ کند یا به قرآن اهانت کند، یا فضایی ایجاد کند که کم‌کم قرآن فراموش شود، حتما ابزار هنر و فضای هنر بهترین مسیر برای یادآوری و نمایش دوباره و احیای قرآن خواهد بود.

خراسانی زاده درباره این مهم که بخشی از حمایت‌های دولت می‌تواند در بخش اقتصاد هنر به ویژه در بخش هنرهای ایرانی و اسلامی باشد، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که رقم خورد کمک به ادامه مسیر برگزاری «حراج باران» بود که چند سال قبل شروع شده بود اما چند سالی دچار وقفه شد. در این راستا چند جلسه داشتیم و گفت‌وگو کردیم و مانعی که در این زمینه وجود داشت، برطرف شد و ما در حال حاضر قول تایید اولیه مجوز برگزاری حراج را داده‌ایم و منتظر هستیم که آثار فراهم و این حراج برگزار شود و بسیار علاقمندیم که چنین حراج‌هایی در کل کشور برگزار شود، چراکه واقعاً هر کدام از کلانشهرهای ما که پیشینه و دیرینه ارزشمندی در حوزه هنرهای اسلامی دارند می‌توانند برای خودشان چنین بازارهایی را چه در عرصه حراج و چه در عرصه هنربازارها اعم از اکسپو و آرت فر داشته باشند که حتماً استقبال می‌کنیم.

کد خبر 6091833

دیگر خبرها

  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد