Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره‌نویسی اهدای سلول‌ها بنیادی خون‌ساز و بانک خون بند ناف، با اشاره به فعالیت 16 مرکز پذیره‌نویسی در سراسر کشور تصریح کرد: درمجموع تا بهمن‌ماه سال 1397 بیش از 53 هزار نفر اهداکننده داوطلب بزرگسال عضو این مرکز شدند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، «آرزو صیاد» با اشاره به فعالیت این شبکه ملی، بیان کرد: شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز ایران دی‌ماه 94 بر اساس آیین‌نامه مصوب وزارت بهداشت آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطرنشان کرد: اساس راه‌اندازی این مرکز، ایده برگزیده «امیرعلی حمیدیه» دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی در بخش نوآوری جشنواره ابن‌سینا در سال 1388 بود.
صیاد با بیان اینکه، این شبکه ملی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تأسیس شد تا مرهمی بر آلام بیماران باشد، افزود: وظیفه اصلی شورا ساماندهی، استانداردسازی، توسعه، ارتقای کیفیت، هماهنگی و نظارت واحد بر فعالیت مراکز پذیرنده‌نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز و بانک‌های خون بند ناف است.
به گفته وی، مبتلایان به بیماری‌های خونی صعب‌العلاج، نقص ایمنی، بیماری‌های متابولیک و سرطان‌های مختلف جمعیت قابل‌توجهی از مردمان این کره خاکی را تشکیل می‌دهند و تعداد قابل‌توجهی از این بیماری‌ها فرد را از دوران کودکی درگیر می‌کنند.
دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره‌نویسی اهدای سلول‌ها بنیادی خون‌ساز و بانک خون بند ناف افزود: هنگامی‌که ارگان‌های خون‌ساز همچون مغز استخوان آن‌قدر صدمه ببیند که قابل ترمیم نباشد، پیوند سلول بنیادی خون‌ساز از فرد سالم به بیمار در بیشتر موارد تنها گزینه باقیمانده برای نجات جان بیمار خواهد بود.
وی ادامه داد: پس افراد داوطلب به اهدای سلول‌های بنیادی خون‌ساز با مراجعه به مراکز پذیره‌نویسی و ثبت‌نام می‌توانند قدمی خیرخواهانه برداشته و در کاهش درد این بیماران سهیم شوند. کار بسیار ساده است، بدون درد و هیچ آسیبی. تنها از فرد داوطلب چند سی‌سی خون گرفته می‌شود تا پس از انجام آزمایش HLA مشخص شود توانایی اهدای سلول بنیادی خون‌ساز به چه بیماری را دارد. پس از آن اطلاعات ثبت می‌شود. حال اگر بیمار نیازمندی پیدا شد با فرد تماس گرفته می‌شود تا در صورت رضایت برای اهدا مراجعه کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: برخی از این مراکز پذیره‌نویسی تنها ثبت‌نام را انجام می‌دهند و نمونه خون افراد را دریافت و در نهایت HLA آن‌ها را ثبت می‌کنند؛ اما برخی از آن‌ها در کنار مراکز پیوند قرار دارند. تمام فعالیت‌های مراکز پذیره‌نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز باید زیر نظر این شبکه باشد.
صیاد همچنین عنوان کرد: 16 مرکز پذیره‌نویسی در سراسر کشور در حال فعالیت هستند که 13 مرکز فعال در حوزه سلول‌های بنیادی خون‌ساز از افراد بزرگسال داوطلب و 3 مرکز در حوزه اهدای خون بند ناف را شامل می‌شود.
وی تصریح کرد: درمجموع تا بهمن‌ماه سال گذشته 48 هزار و 426 نفر اهداکننده بزرگسال داوطلب عضو مرکز شدند، البته چهار هزار و 855 عضو بند ناف نیز داشتیم بنابراین درمجموع 53 هزار و 281 فرد داوطلب در مرکز عضو شدند.
صیاد ادامه داد: البته این مرکز برای فعالیت پویاتر خود نیازمند همکاری نهادهای مرتبط است، همچنین خیرین نیز می‌توانند به این مرکز کمک کنند تا در این امر خیر همراه شوند.
علمی ** 1836 ** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سلول هاي بنيادي سلول هاي خونساز معاونت علمي رياست جمهوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۰۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، دکتر روستا افزود: این مقدار مواد غذایی غیرقابل‌مصرف با تشدید نظارت‌های امسال توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی توقیف و جمع‌آوری‌شده بودند.

او گفت: این مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف پس از کشف و جمع‌آوری و طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای دادستانی و با حضور نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط امحا و معدوم شد.

روستا با اشاره به بازدیدهای مکرر توسط بازرسان بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، تصریح کرد: کار نظارت بر مراکز عرضه در طول سال همچنان بادقت لازم انجام می‌شود و از مردم نیز درخواست داریم هنگام خرید به شرایط بهداشتی مواد غذایی توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب هم چنین با اشاره به اجرای بازرسی‌های روزانه از مراکز عرضه مواد غذایی، پروتئینی و خوراکی و غیره در سطح شهرستان، گفت: از عموم مردم خواهشمندیم مایحتاج غذایی خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به برچسب اصالت و سلامت کالا و مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و نیز پروانه ساخت، مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید توجه کنند.

 

دیگر خبرها

  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • معافیت ویژه مازندران در پذیره اجاره موقوفات
  • فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند
  • بهره برداری از مرکز نیکوکاری امام رئوف (ع) شهر سین برخوار
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • بازدید مستمر از مراکز خدمات دامپزشکی شهرستان گناباد
  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز
  • اعلام قطع روابط با اسرائیل از سوی کلمبیا