Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@02:09:23 GMT

بذر امید در دل کشاورزان خوزستانی جوانه زد

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۸۵۱۱۲

بذر امید در دل کشاورزان خوزستانی جوانه زد

کشاورزان خوزستانی که تا سال گذشته به دلیل کمبود آب در فهرست خسارت دیدگان ناشی از خشکسالی قرار داشتند و هنوز خسارت‌های سال ۹۵ را دریافت نکرده‌اند، اما امسال به دلیل سیلاب‌های مخرب در فهرست خسارت دیدگان ناشی از ترسالی قرار دارند.

فاطمه بهرک/

کشاورزان خوزستانی که تا سال گذشته به دلیل کمبود آب در فهرست خسارت دیدگان ناشی از خشکسالی قرار داشتند و هنوز خسارت‌های سال ۹۵ را دریافت نکرده‌اند، اما امسال به دلیل سیلاب‌های مخرب در فهرست خسارت دیدگان ناشی از ترسالی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی اجمالی در خوزستان نشان می‌دهد که عمق خسارت به زمین‌های کشاورزی در این استان بیش از گلستان خودنمایی می‌کند؛ زیرا محصول گندم خوزستان در مرحله برداشت قرار داشت و سیلاب اخیر تمامی دسترنج زارعان را با خود برد.

رودخانه‌های خوزستان که در سال گذشته با بیش از ۶۰ درصد خشکسالی روبه‌رو بودند به دلیل عطش زمین خسارات زیادی به کشاورزان وارد کردند، اما امسال به دلیل بارش باران به‌گونه‌ای دیگر کشاورزان را در تنگنا قرار داده‌اند.

بنا بر آمار منتشره از طرف سازمان جهاد کشاورزی در استان خوزستان ۷۱ هزار هکتار از زمین‌های گندم، جو، ذرت بهاره، کلزا، چغندرقند و صیفی‌جات دچار آبگرفتگی و ۵۵ هزار هکتار دیگر نیز دچار خوابیدگی محصول شدند.

در کشت پاییز گذشته که در ۸۰۰ هزار هکتار از زمین‌های خوزستان انجام شد، قرار بود از نیمه دوم فروردین برداشت آن آغاز شود، تولید بیش از ۳ میلیون تن محصول زراعی پیش‌بینی‌شده بود، اما به دلیل وقوع سیلاب در حوضه‌های دز، کارون و کرخه در حال حاضر تنها تلی از گل‌ولای در اراضی باقی ‌مانده است.

در جریان سیلاب اخیر خوزستان، مسئولان برای نجات شهرها و روستاها، اقدام به شکستن برخی سیل‌بندها کردند که این اقدام خود منجر به زیرآب رفتن بسیاری از زمین‌های کشاورزی منطقه شد.

هرچند که شکسته شدن این سیل‌بندها با ممانعت و اعتراض کشاورزان روبه‌رو بود، زیرا آن‌ها معتقد بودند که دولت هنوز خسارات بخش کشاورزی سیل سال ۹۵ خوزستان از جمله بخش شعیبیه شوشتر که بیشترین خسارت را دید، نداده است.

شایعه سرقت دام‌ها

سیل اخیر تنها کشاورزان را در مضیقه نگذاشته است، بلکه تمامی مردم از کسبه تا دانش‌آموز و کشاورز و دامدار را با خود درگیر کرده است.

متأسفانه در این سیل بسیاری از دامداران منطقه علاوه بر اینکه دام‌های سبک و سنگین خود را از دست دادند جایگاه‌های نگهداری دام‌هایشان تخریب ‌شده است و زمین برای تعلیف دام‌های آن‌ها باقی نمانده است.

نگهداری دام‌ها در دایره بی حصار و از طرفی نبود علوفه برای تعلیف همان دام‌های باقی مانده یکی از مشکلات دیگر و پیش روی آن‌هاست.

فضای مجازی هم که همواره بر پاشنه ناآرامی و سیاه نمایی در این حوادث می‌چرخد این شایعه را دامن می‌زند که عده‌ای از افراد با لباس هلال‌احمر و یا نیروهای امدادی برخی از دام‌ها را با عنوان جابه جایی و نجات از دامداران ربوده‌اند و این موضوع موجب خدشه وارد کردن برخی از دامداران به مسئولان، نیروهای دولتی و امدادی شده است.

هرچند که حسین نیسی‌زاده، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شوشتر سرقت احشام مردم سیل‌زده با لباس هلال‌احمر را تکذیب کرده و گفته است که تاکنون هیچ مورد سرقتی در سطح مناطق سیل‌زده با لباس‌ نهادهای مختلف مشاهده نشده، اما همچنان این شایعه در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود.

خسارت‌های میلیاردی

سیل که تمامی مدیران و ادارات را با خود درگیر کرده است برای ما هم که درصدد گفت‌وگوی اختصاصی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی پیرامون آخرین آمارها هستیم به دلیل مشغله‌های مدیر این سازمان مشکل‌ساز شده است.

خوشبختانه در این راستا روابط عمومی این سازمان مشکل اطلاع‌رسانی را حل کرده و در گزارشی پرسش‌های ما را پاسخ می‌دهد.

بنا بر همین گزارش رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان خسارات وارده به بخش کشاورزی این استان را ۹۴۸ میلیارد تومان برآورد کرده و اظهار کرد: خسارت بخش زراعت استان حدود ۶۶۹۰ میلیارد ریال، تأسیسات و ساختمان حدود ۱۶۹۰ میلیارد ریال، زیر بخش باغی حدود ۱۰۴۰ میلیارد ریال و زیر بخش دام و طیور استان نزدیک به ۶۰ میلیارد ریال است.

کیخسرو چنگلوایی افزود: ۵۵ هزار هکتار از اراضی گندم خوزستان دچار خوابیدگی شد؛ همچنین ۳۰ هزار هکتار از باغات استان و ۱۲۰۰ هکتار از مزارع پرورش ماهی خوزستان نیز از بین رفت.

وی عنوان کرد: تاکنون ۱۰ هزار قطعه مرغ و طیور، ۱۵۰۰ فروند کندوی زنبورعسل، ۲۴۵۰ رأس دام سبک و حدود ۶۰ رأس دام سنگین تلف شدند.

وی با اشاره به جابه جایی احشام اظهار کرد: حجم کار بسیار بالا است و در برخی مناطق دام‌هایی که جابه‌جا شدند محل جدید آن‌ها دوباره دچار آبگرفتگی شد.

وی با اشاره به انتقال و اسکان موقت ۲۲۰ هزار رأس دام در ۱۰ شهرستان این استان، گفت: تاکنون ۴۰۰۰ تن علوفه با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و بنیاد مستضعفان، و ۳۱۰۰ تن سبوس میان دامداران آسیب‌دیده از سیل توزیع‌ شده است.

آغاز پرداخت خسارات

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با قدردانی و همچنین ابراز خوشحالی از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر پرداخت خسارت سیل سال ۹۷ خوزستان، بیان کرد: پرداخت غرامت خسارت‌دیدگان سیل بهمن سال ۹۷ آغاز شده و با دستور مقام معظم رهبری پرداخت خسارت منحصر به بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی نیست و به افرادی که زمین‌های کشاورزی و احشام خود را بیمه نکردند نیز خسارت پرداخت می‌شود.

چنگلوایی با اشاره به طلب کشاورزان از سال‌های گذشته، اظهار کرد: ۴۰ میلیارد تومان برای پرداخت غرامت خسارت‌دیدگان سیل بهمن سال ۹۷ به استان خوزستان پرداخت شد که ۱۰ میلیارد تومان آن به کشاورزان پرداخت شد؛ همچنین براساس دستور مقام معظم رهبری پرداخت خسارت منحصر به بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی نیست و به افرادی که زمین‌های کشاورزی و احشام خود را بیمه نکردند نیز خسارت پرداخت می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سیل شهر اهواز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۵۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغال ملی‌پوش پارادوومیدانی خوزستانی

ایسنا/خوزستان دارنده چندین مدال طلا و نقره پرتاب نیزه پاراالمپیک، بازی های پاراآسیایی و جهانی می گوید در حالی خود را برای جهانی ژاپن و پارالمپیک پاریس آماده می‌کند که همچنان درگیر نداشتن شغل است و فعلا به صورت ثابت فقط ماهانه یک میلیون تومان حقوق از صندوق حمایت از قهرمانان دریافت می‌کند.

امان‌الله پاپی در گفت و گو با ایسنا، درباره آمادگی اش پیش از حضور در مسابقات جهانی ژاپن، اظهارکرد: اکنون در اردوی آمادگی در تهران هستیم و ۲۴ اردیبهشت ماه به ژاپن اعزام خواهیم شد. بعد از بازی های آسیایی هانگژو دچار آسیب دیدگی شدید شدم اما اکنون شرایط خوبی دارم و باید خودم را در شرایط مسابقه بسنجم. مطمئن باشید در جهانی ژاپن نیز به دنبال بهترین مدال هستم.

وی بیان کرد: سطح رقابت های جهانی پیش رو از پارالمپیک پاریس پایین تر نیست و همه رقبای من نیز آماده حاضر می شوند تا پیش از پارالمپیک خودی نشان دهند.

این ملی پوش خوزستانی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا مساله اشتغال شما حل شد؟ عنوان کرد: متاسفانه خیر. از سال ۲۰۱۷ که عضو تیم ملی ام و در مسابقات مختلف موفق به کسب مدال شده ام، تنها درخواست من حل مشکل اشتغالم بوده است اما هنوز مسئولان استان خوزستان نتوانسته اند شرایط اشتغال من را فراهم کنند. حتی در همین زمینه با استاندار خوزستان، مدیرکل ورزش استان و نمایندگان خوزستان صحبت و چندین بار هم به استانداری مراجعه کردم اما مشکل حل نشده است.

وی ادامه داد: واقعا خیلی پیگیر حل مشکل اشتغالم بوده‌ام و اکنون شرایط به صورتی است که حتی دیگر دوست ندارم برای پیگیری این موضوع به اداره کل ورزش خوزستان بروم و البته می‌دانم برای آن ها اهمیتی هم ندارد.

پاپی گفت: من دو رقیب ایرانی دارم که البته اکنون عضو کشورهای دیگر هستند و مطمئنا با بهترین شرایط وارد رقابت ها جهانی می شوند و این در حالی که است که پس از سه سال، من به خاطر مدال پارالمپیک ماهانه یک میلیون تومان از صندوق حمایت از قهرمانان دریافت می کنم و حقوق تیم ملی هم به صورتی است که هر زمان در اردو باشیم حقوق دریافت می‌کنیم. این در حالی است که من روزی یک میلیون تومان بابت ماساژور می‌دهم.

وی بیان کرد: من حتی امکانات خوبی برای تمرین ندارم و این در حالی است که دارنده دو مدال جهانی، دو مدال بازی های پاراآسیایی و یک مدال پارالمپیک هستم. در حال حاضر چون عاشق ورزش هستم با این انگیزه تمرین می کنم و احتمالا پس از پارالمپیک پاریس نیز خداحافظی کنم.

این ملی پوش پارا دو و میدانی با بیان این که فدراسیون از نظر تجهیزات به ما کمک می‌کند، افزود: من نمی گویم مسئولان استان خوزستان به من پول بدهند، فقط می‌خواهم شرایط اشتغال من را مهیا کنند تا حداقل بیمه داشته باشم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توقف مدعیان قهرمانی به سود استقلال/ قعر در دست خوزستانی‌ها!
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغال ملی‌پوش پارادوومیدانی خوزستانی
  • دانش آموز خوزستانی، برگزیده جشنواره افتخار من+فیلم
  • آمادگی تمامی دستگاه ها برای کمک به  کشاورزان  در بارندگی پیش رو
  • هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی