Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@15:36:27 GMT

تحلیلی بر فروش فیلم‌های نوروز 98

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۸۵۳۱۳

تحلیلی بر فروش فیلم‌های نوروز 98

آنتونیا شرکا منتقد سینما در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: دو فیلم «متری شیش و نیم» و «غلامرضا تختی» همراه با فیلم «آشغال‌های دوست داشتنی» که مختص نوروز نبود اما در ایام نوروز اکرانش ادامه داشت فیلم‌های خوبی بودند که اکرانشان در این روزها اتفاق خوبی بوده و از آنجا که افراد بیشتری در روزهای عید فرصت برای رفتن به سینما پیدا می‌کنند دیدن فیلم‌هایی که ارزش هنری و محتوایی دارند می‌تواند اتفاق بسیار خوبی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکا خاطرنشان کرد: فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» با وجود همه انتقادهایی که نسبت به آن وجود دارد فیلم نسبتاً خوب و خوش ساختی است که با روایت درست که داستانش را خوب تعریف می‌کند می‌تواند برای مخاطبان اثری جذاب باشد. شاید نسبت به واقعی بودن قصه‌ای که این فیلم روایت می‌کند شبهه‌هایی وجود داشته باشد و نقدهایی مثل این موضوع که فیلمساز نگاهی یک سویه به شخصیت تختی داشته بر فیلم وارد باشد اما تختی شخصیتی است که نسل امروز باید با آن آشنا بوده و او را بشناسد با وجود اینکه فیلم بهرام توکلی خیلی گل درشت به این شخصیت پرداخته و او را کاملاً بی نقص و به شکلی غلو شده بزرگ نشان داده فیلم «غلامرضا تختی» اثر نسبتاً مناسبی است.

وی افزود: من فیلم‌های «چهار انگشت» و «رحمان 1400» را هنوز ندیده‌ام و درباره این فیلم‌ها نمی‌توانم نظری بدهم اما طبق عادت هر سال انتظار می‌رود که فیلم‌های کمدی در اولویت فیلم‌های اکران نوروزی باشند و معمولاً این فیلم‌ها، آثار پر فروش نوروز هستند که به هر حال جایگاه ویژه‌ای در بین مخاطبان پیدا کرده‌اند. من به هیچ‌وجه مخالف سینمای کمدی نیستم اما سال‌ها است که شاهد فیلم‌های کمدی ضعیفی هستیم که صرفاً برای فروش ساخته شده و از فرمول‌هایی استفاده می‌کنند که در گیشه به نتیجه رسیده و با کمترین خلاقیت ساخته و به هدف خود نیز می‌رسند.

این منتقد تصریح کرد: به عنوان مثال می‌توان به این نکته اشاره کرد که معمولاً در فیلم‌های کمدی فیلمبرداری در خارج از کشور و استفاده از برخی بازیگران تضمین‌کننده فروش بوده و ما شاهد ساخت فیلم‌های بسیاری به این شکل هستیم. وجود فیلم‌های کمدی در سینمای کشور  با وجود اینکه شاید مورد پسند افراد بسیاری نباشد مسأله‌ای گریزناپذیر است و هر سینمایی نیاز به ژانرهای مختلف دارد اما مشکل من در واقع فیلم‌های سخیفی است که سطح سلیقه مخاطبان را به شدت تنزل می‌بخشند.

شرکا در ادامه اظهار داشت: در سینمای ایران ما شاهد فیلم‌های کمدی بسیار خوبی نیز بوده‌ایم که از جمله آن‌ها می‌توان به فیلم سینمایی «اجاره‌نشین‌ها» اشاره کرد که در دوران جنگ ساخته شد و با وجود اینکه یک اثر کمدی است مضامین و محتوای بسیاری دارد که هر مخاطبی وجود یک تفکر در بطن اثر را حس می‌کند و در عین حال از دیدن آن نیز لذت می‌برد. همچنین فیلم سینمایی «ورود آقایان ممنوع» نیز یک کمدی خوب بود که در زمان اکران با استقبال مخاطبان مواجه شد. مطمئناً کمدی یکی از ژانرهای مهم سینما است اما در سینمای ما متأسفانه تنها به ژانری برای فروش از طریق فرمول‌های تکراری تبدیل شده است.

این منتقد درباره شکست فیلم سینمایی «زندانی‌ها» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی در گیشه گفت: فارغ از اینکه سینمای مسعود ده‌نمکی مورد علاقه من نیست و فیلم جدیدش را نیز ندیده‌ام اما با توجه به شکستی که «زندانی‌ها» در گیشه با آن مواجه شده می‌توان به این نتیجه رسید که دیگر فرمول‌های مسعود ده‌نمکی جواب نمی‌دهد و او اگر توانایی دارد باید آن را نشان دهد و به سراغ ایده‌ها و فرمول‌های دیگری برای تصاحب گیشه برود.

وی افزود: مطمئناً فروش هر فیلم باعث خوشحالی است چرا که با فروش بالا اقتصاد سینما دچار رونق خواهد شد، زمانیکه فیلم‌های مسعود ده‌نمکی با فروش بسیار خوبشان گیشه‌های سینما را تصاحب می‌کردند بسیاری از اهالی فرهنگ به خاطر اینکه چنین فیلم‌های ضعیفی با چنین فروشی مواجه می‌شوند ناراحت می‌شدند چرا که ده‌نمکی به موضوعاتی می‌پرداخت که هیچکس اجازه رفتن به سراغ این ایده‌ها را نداشت اما او تنها به واسطه بکر بودن ایده‌ها و موضوع فیلم‌هایش به فروش بسیار خوبی می‌رسید مشخص است که دیگر فرمول تکراری این فیلمساز نتیجه‌بخش نیست.

شرکا در پایان گفت: از اینکه فیلمی چون «متری شیش و نیم» با فروش بسیار خوبی روبرو شده بسیار خوشحالم. فیلم سینمایی «متری شیش و نیم» اثری ارزشمند و قابل تأمل است و برای سعید روستایی در آینده موفقیت‌های بیشتر با فیلم‌های بهتری را آرزو می‌کنم.

خبرنگار: علی ناصری

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد خلاقیت فیلم سینمایی مسعود ده نمکی نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۵۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟

مسعود کریمی خضرا مدیر گروه طنز سیمافیلم درباره سریال های جدید این گروه در تلویزیون به خبرنگار مهر بیان کرد: سریالی داریم که این روزها در حال نگارش است؛ یک درام ورزشی با مایه های طنز که به ورزش هندبال پرداخته و برادران هاشمی این سریال را به صورت مشترک می نویسند.

وی اضافه کرد: هادی عامل هاشمی، هدایت عامل هاشمی و علی عامل هاشمی نویسنده کار هستند که در آن به ایفای نقش هم می پردازند. هنوز درباره ترکیب تیم تولید و کارگردان صحبتی نشده است و جلوتر که برویم درباره آن تصمیم گیری می کنیم.

کریمی خضرا با اشاره به تولید یک سریال نوستالژیک تصریح کرد: سریالی هم داریم که برگرفته از یکی از آثار موفق دهه ۷۰ تلویزیون است. فضای این سریال در دهه ۶۰ می گذرد و قصه این سریال هم در دهه ۶۰ نوشته شده است و به دوران قبل از جنگ، آغاز و پایان جنگ می پردازد. نویسنده این مجموعه مصطفی زندی است و سوژه جذابی دارد که جزییات آن را بعداً بیشتر توضیح می دهیم.

وی درباره سریال «بدل» نیز بیان کرد: به زودی سریال «بدل» به آنتن می رسد که این مجموعه هم سوژه خوبی دارد. علی مسعودی کارگردان این سریال هم به تجربه ثابت کرده است که نزد مردم محبوبیت دارد.

مدیرگروه طنز سیمافیلم درباره اینکه چرا کمدی ها کمتر به آنتن می رسند، بیان کرد: حجم کمدی هایی که به آنتن تلویزیون می رسد تابعی از تایید اداره کل فیلمنامه سازمان است و سیمافیلم فقط ارگان تولید این فیلمنامه ها است. البته سریال هایی هم داریم که با مجوز خود رییس سازمان صداوسیما جلو می رود. هدایت و نظارت این آثار هم با اداره کل فیلمنامه است.

وی اضافه کرد: برای حجم آثار مرتبط با کمدی باید تایید اداره کل فیلمنامه را در نظر گرفت که البته شانه به شانه سیمافیلم فعالیت دارند؛ این اداره کل از حیث متن و سیمافیلم از حیث تولید.

کریمی خضرا در پایان با مثالی درباره آثاری که با مجوز رییس سازمان صداوسیما ساخته می شود، بیان کرد: فصل پیشین «نون.خ» در حال ساخت بود که رییس صداوسیما به پشت صحنه سریال رفت و همان جا اعلام کرد که باید فصل بعدی هم به تولید برسد و این فصل ساخته شد و ما درباره این آثار می گوییم که با مجوز خود رییس سازمان پیش می رود. حالا شاید اینها کمی خارج از عرف اداری باشد اما در نهایت زیر نظر اداره کل فیلمنامه نویسی و سیمافیلم پیش می رود.

کد خبر 6093417 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • رکورد جدید ثبت شد | برقراری بیش از ۲۷۰۰۰ پرواز در ایام نوروز
  • علی ژکان یک نمایش کمدی به صحنه می‌برد
  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • گره اندر گره
  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • ادامه رونق اکران‌های مردمی فیلم‌های سینمایی / فروش سال ۱۴۰۳ از یک میلیارد تومان عبور کرد
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟