Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد تمیم ابراهیمی، حافظ کل قرآن افغانستان که در چهارمین دوره مسابقات قرآن روشندلان جمهوری اسلامی ایران شرکت کرده است،‌ در گفت‌وگو با ایکنا گفت: حفظ قرآن را از هفت سالگی شروع کردم و با وجود شرایط جنگی حاکم بر کشور، نابینایی و طول دوران تحصیل، حفظ قرآن را طی مدت هفت سال به سختی تمام کردم.

وی که تاکنون در هیچ مسابقه‌ای شرکت نکرده و برای نخستین بار است که به ایران می‌آید تا به رقابت با سایر شرکت‌کنندگان این دوره از مسابقات بپردازد، افزود: مرحله مقدماتی مسابقات که به صورت الکترونیکی برگزار شد،‌ تا حدودی برایم مشکلاتی را به وجود آورد؛ زیرا به تنهایی نمی‌توانستم مراحل آن را انجام دهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمیم ابراهیمی با اشاره به اینکه تاکنون جرأت شرکت در هیچ مسابقه‌ای را نداشته ، تأکید کرد: حفظ قرآن را در مدرسه آموختم و به دلیل این که در طول چند سال، حفظ کل به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود، مدت هفت سال طول کشید که بتوانم کل قرآن را به خاطر بسپارم.

سبک منشاوی

این حافظ قرآن که از سبک قرائت محمدصدیق منشاوی (از قاریان بزرگ جهان) تأثیر گرفته است تا قرآن را حفظ کند، ادامه داد: تعداد مکاتبی که به آموزش قرآن در افغانستان می‌پردازند، بسیار اندک است و من در مدارسی که به شیوه امروزی فعالیت می‌کنند، قرآن را یاد گرفتم.

وی به استادش «عید محمد مؤذن» اشاره کرد و گفت: وی در حفظ قرآن کمک بسیاری به من کرد. در مدارس دروس دیگری نیز به غیر از قرآن تدریس می‌شود، ولی آموزش آنها در مقایسه با قرآن بسیار اندک است و بیشتر اوقات دانش‌آموزان به حفظ قرآن اختصاص دارد.

این حافظ قرآن درباره نحوه حفظ خود توضیح داد: برای اینکه هر آیه را حفظ کنم، آن را ده تا بیست بار تکرار و از نوار ضبط شده استاد منشاوی برای این کار استفاده می‌کردم. این روش در مدرسه به ما آموزش داده شده است.

تمیم ابراهیمی نحوه آموزش حفظ قرآن در طول دوران تحصیلش را دلیل طولانی مدت شدن حفظش برشمرد و افزود: تصمیم من برای حضور در ایران و شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن، باعث تعجب اقوامم شد، زیرا جنگ و اقدامات انتحاری در افغانستان ذهن همه مردم را مشغول کرده است.

جایزه جهان

وی گفت: ارزش حضور در این مسابقات برای من مانند آن است که جایزه جهانی را برده باشم و کسب رتبه و جایزه در این مسابقات به خودی خود برای من به میزان اهمیت حضور در این رقابت‌ها نیست. همین که توانستم در مسابقات شرکت کنم برایم ارزشمند است.

این حافظ افغانستانی با بیان اینکه یادگیری معنی و مفاهیم آیات قرآن بسیار مهم است، افزود: فهمیدن آیات و عمل کردن به آنها بیش از حفظ و قرائت اهمیت دارد. در این باره باید کلاس‌های ترجمه و تفسیر قرآن برگزار شود.

وی گفت: برگزاری چنین کلاس‌هایی در افغانستان بسیار اندک است؛ البته کابل به عنوان پایتخت افغانستان بیش از سایر شهرها شاهد برپایی چنین کلاس‌هایی است.  

تمیم ابراهیمی اظهار کرد: نیروهایی که از کشورهای دیگر و به دلیل جنگ در افغانستان حضور پیدا کرده‌اند، تلاش می‌کنند که مردم این کشور را از راه قرآن که چراغ و روشنایی است دور نگه دارند.

سایه‌افکنی تهاجم غرب

وی افزود: با وجود چنین شرایطی در افغانستان که مطابق با فرهنگ فاسد کشورهای غربی است،‌ فعالان قرآنی هر چه هم تلاش کنند تا به مقابله با این تهاجم بپردازند، کارساز نیستند و تلاش‌شان به جایی نمی‌رسد.

تمیم ابراهیمی همچنین درباره ویژگی‌ها و شاخصه‌های یک فعال قرآنی اظهار کرد: اخلاق، تقوا و دیانت در این افراد که الگوی مسلمانان در جامعه خود هستند، بسیار اثرگذار است و آنان را به پیمودن راه قاری و حافظ قرآنی تشویق می‌کند. همچنین داشتن این شاخصه‌ها در حفظ کلام الله مجید مؤثر است.

وی افزود: در تعاملی که میان شرکت‌کنندگان در مسابقات قرآن برگزار می‌شود،‌ می‌توان از تجارب دیگران استفاده کرد تا با قوت بیشتری در مسابقات بعد حضور یافت.

تمیم ابراهیمی یادگیری هر آموزشی غیر از آموزش قرآن در دوران کودکی را بیهوده برشمرد و گفت: اساس دین ما کلام خدا و سیره رسول اکرم (ص) است و والدین باید به این موضوعات توجه داشته باشند.

وی ادامه داد: برکت زندگی و منزل ما از قرآن است و همیشه خانواده ما شاد و خوشحال هستند؛ به طوری که این موضوع باعث شده است اقوام ما همیشه ما را مثال بزنند و خواهان حال خوش ما در پرتو قرآن باشند.

گفت‌وگو از آزاده غلامی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا بین الملل قرآن ایکنا حفظ کلام الله محمد تمیم ابراهیمی مسابقات ایران افغانستان مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۵۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، این روزها فرهنگسرای نیاوران میزبان نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» است که تا پایان اردیبهشت آثار بیش از ۱۷۰ هنرمند هنرهای قرآنی را بر روی دیوار برده است.

محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در بازدید از این نمایشگاه درباره فعالیت بخش خصوصی در عرصه هنرهای ایرانی و اسلامی، گفت: از نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی که نمایشگاه «روایت باران» به همت آن برگزار شده تشکر می‌کنم و لازم می‌دانم که به این نکته اشاره کنم که خانم کاظمی دولابی همت خود را در این نمایشگاه برای احیا و عرضه آثار هنر اسلامی و هنرهای قرآنی گذاشته و این موضوع بسیار مهمی است.

وی ادامه داد: ماجرای هنر اسلامی ما این است که حتی عنوان آن را هم ایرانی‌ها نام‌گذاری نکردند، قبل از ما غربی‌ها متوجه این گنجینه و این معدن ارزشمند شدند و این قابلیت کم نظیری که ما در هنرمان داشتیم و داریم اتفاقی است که متاسفانه این روزها کمتر در فضای هنری نگارخانه‌ها و نمایشگاه‌های هنری دیده می ‌شود و اینکه به نام قرآن کریم و با پرچم هنرهای قرآنی چنین آثار فاخری به نمایش درآمده، قابل توجه است. از این استقبال چشمگیری که هنرمندان داشتند لذت بردم و خدا را شکر می‌کنم که در شرایطی که بسیاری فکر می‌کنند ماجرای توجه به قرآن در کشور ما کمرنگ شده، اینچنین هنرمندان با جان و دل، با نوآوری و خلاقیت و با تمام وجود خلق اثر می‌کنند.

مدیرکل هنرهای تجسمی تصریح کرد: اینکه بخش خصوصی بدون رویکردهایی که گاهی ممکن است در فضاهای حاکمیتی یا دستگاه‌های عمومی وجود داشته باشد، این‌چنین از درون می‌جوشد و به صورت خودجوش کار می‌کند، افتخار دیگری است و امیدوارم چنین مجموعه‌هایی و چنین تشکل‌هایی توسعه پیدا کنند و فعالیت‌شان در داخل ایران و فراتر از مرزهای ایران هر روز پررنگ‌تر شود.

وی در پاسخ به این پرسش که قطعاً حمایت‌های بخش دولتی می‌تواند در کنار فعالیت‌های بخش خصوصی حامی هنرمندان عرصه قرآنی باشد، توضیح داد: دقیقا همین طور است. طبیعی است که وظیفه حاکمیت است که در این عرصه ورود پیدا کند و اگر ظرفیتی وجود دارد در این حوزه قرار گیرد، مجموعه فرهنگسرای نیاوران نیز برای برگزاری نمایشگاه «روایت باران» زیرساخت را در اختیار گذاشت که این امر می تواند بخشی از این حمایت ها باشد. هر ظرفیت دیگری که در فرهنگسراها، موزه‌ها و نگارخانه‌های وابسته به دستگاه حاکمیتی وجود دارد، حتما باید در فضای کاری خودشان این اولویت را مدنظر قرار دهند و اگر توان و ظرفیتی دارند در این عرصه دریغ نکنند. چرا که وقتی دشمن ما محکم ایستاده تا قرآن را کمرنگ کند یا به قرآن اهانت کند، یا فضایی ایجاد کند که کم‌کم قرآن فراموش شود، حتما ابزار هنر و فضای هنر بهترین مسیر برای یادآوری و نمایش دوباره و احیای قرآن خواهد بود.

خراسانی زاده درباره این مهم که بخشی از حمایت‌های دولت می‌تواند در بخش اقتصاد هنر به ویژه در بخش هنرهای ایرانی و اسلامی باشد، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که رقم خورد کمک به ادامه مسیر برگزاری «حراج باران» بود که چند سال قبل شروع شده بود اما چند سالی دچار وقفه شد. در این راستا چند جلسه داشتیم و گفت‌وگو کردیم و مانعی که در این زمینه وجود داشت، برطرف شد و ما در حال حاضر قول تایید اولیه مجوز برگزاری حراج را داده‌ایم و منتظر هستیم که آثار فراهم و این حراج برگزار شود و بسیار علاقمندیم که چنین حراج‌هایی در کل کشور برگزار شود، چراکه واقعاً هر کدام از کلانشهرهای ما که پیشینه و دیرینه ارزشمندی در حوزه هنرهای اسلامی دارند می‌توانند برای خودشان چنین بازارهایی را چه در عرصه حراج و چه در عرصه هنربازارها اعم از اکسپو و آرت فر داشته باشند که حتماً استقبال می‌کنیم.

کد خبر 6091833

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد