Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعطای مجوز فعالیت برای قطع درختان کرت دریایی که به صورت غیر کارشناسانه و ناشیانه تنها زمینه فعالیت دلالان و سود سرشار از تجارت چوب، زغال را رقم می زند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  هرمز؛درخت سمر ،کهور پاکستانی یا کرت دریایی نام درختی است که در استان‌های ساحلی جنوب ایران می‌روید؛این درخت گونه‌ای اقاقیا و بومی شبه قاره هند، جنوب ایران، شبه جزیره عربستان و بخش‌هایی از آفریقا می باشد که برخی به آن لقب کهور آمریکایی داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرت دریایی گونه ای است مهاجم که درختان بومی را با خطر جدی مواجه کرده

درخت کهور آمریکایی که در ابتدا برای مقابله با معضل گرد و غبار بجای کاشت درختان بومی در استان های جنوب و  هرمزگان کاشته شده اکنون به خطری جدی برای محیط زیست و باغات تبدیل و گریبان گیر محیط زیست شده است.

در حال حاضر وجود درخت مهاجم به چالش جدی منابع طبیعی در میناب شده چرا که بالغ بر ۴۰ هزار هکتار از اراضی این شهرستان در بخش های مرکزی و بندزرک درگیر گونه مهاجم سمر هستند از این رو منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میناب به منظور جلوگیری از تخریب اکوسیستم طبیعی، کنترل گونه مهاجم سُمر یا کهور آمریکایی در ۵۰۰ هکتار از اراضی میناب در دست انجام دارد.

بهرامی نژاد ،  رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میناب با بیان اینکه این درخت مهاجم تا کنون نخیلات، مزارع و باغات فراوانی را نابود کرده است، گفت: سمر گونه ای سریع الرشد و دارای سه نمونه ریشه است که می تواند تا ۵۰ متر در زمین ریشه بزند اکنون با تکثیر فراوان به سرطانی برای جنگل و درختان بومی تبدیل شده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میناب اظهار داشت:پتانسیل اکولوژیک میناب به هیچ وجه جوابگوی آن نیست که سمر به جنگل تبدیل شود چرا که این گونه آب زیادی مصرف می کند.

وی تنها راه مقابله با تکثیر سمر در میناب را کنترل آن دانست و گفت:در این راستا می بایست بخش خصوصی و سرمایه گذاران محلی ورود کنند.

اعطای مجوز فعالیت برای قطع درختان کرت دریایی که به صورت غیر کارشناسانه و ناشیانه انجام می شود با انتقادات بسیاری روبرو بوده چرا که نحوه برخورد با این گونه مهاجم به هیچ وجه اصولی نبوده و تبعات آن همچنان در محیط زیست پابرجاست.

مجوز قطع درختان کرت دریایی بدون هیچ گونه طرح مدون زمینه فعالیت دلالان و سود سرشار از تجارت چوب، زغال می شود همچنین رها کردن شاخه ها بهمراه غلاف هایی که حاوی دانه قابل رشد هستند منجر به گسترش گونه خواهد شد.

انتخاب زمان برش درختان در فصل بارندکی علاوه بر اینکه موجب تخریب خاک می شود شرایط مناسب برای تکثیر سریع این گونه مهاجم را فراهم می کند این در حالی است که حذف کرت های دریایی نیاز به پاکسازی کامل ریشه، بذر و شاخه های جانبی دارد.

اجرای طرح های وابسته به محیط زیست نیازمند مطالعات دقیق و کارشناسانه دارد که این موضوع در طرح پاکسازی اراضی از کرت های دریایی دیده نشده و تنها زمینه سودهای هنگفت را برای سودجویان رقم زده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۷۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنادر مسافربری غرب هرمزگان

مرتضی سالاری مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان ، با یادآوری اینکه تردد شناورهای تفریحی، مسافری و لندینگ کرافت‌های حامل خودرو و سرنشین به مقصد کیش ممنوع است، افرود: مسافران که از بنادر غرب استان قصد سفر به جزیره کیش دارند، از حضور در اسکله‌های مسیر یادشده خودداری کنند.

وی ادامه داد: مسافران این مسیر دریایی برای اطلاع از تردد شناورها می‌توانند با تلفن گویا ۰۷۶۴۵۷۷ تماس گرفته یا به سامانه پیامکی ۵۰۰۰۴۰۰۱۹۸۳۶۹۲ پیام ارسال کنند.

سالاری توصیه کرد: تمامی مسافران و گردشگران از سفر دریایی با شناورهای غیرمجاز در شرایط نامساعد جوی خودداری کرده و سلامت خود و خانواده را به خطر نیندازند.

گردشگران و مسافران در صورت بروز شرایط اضطرار می‌توانند بدون گرفتن پیش شماره با مرکز جستجو و نجات دریایی هرمزگان (۱۵۵۰) تماس بگیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • خودروهای توقیفی تعیین تکلیف شود
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • ۱۲ طرح با حضور رئیس سازمان زندان‌ها در هرمزگان به بهره‌برداری رسید
  • ۱۲ طرح عمرانی و صنعتی زندان‌های هرمزگان به بهره‌برداری رسید
  • تعطیلی بنادر مسافربری غرب هرمزگان
  • رئیس سازمان زندان‌ها از زندان میناب بازدید کرد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • تلاش برای اقدام به قتل در مدرسه‌ای دیگر در انگلیس
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر