Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@20:32:52 GMT

جایگاه هنر انقلاب اسلامی مطلوب و رو به رشد است

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۸۹۰۳۹

جایگاه هنر انقلاب اسلامی مطلوب و رو به رشد است

به گزارش ایرنا، در حاشیه مراسم هفته هنر انقلاب اسلامی که برای سومین سال پیاپی در شیراز برگزار می‌شود، جمعی از نویسندگان و شاعران پنجشنبه 22فروردین‌ماه در جمع خبرنگاران جایگاه هنر انقلاب اسلامی را از زوایای گوناگون ارزیابی کردند.

** هدف هنر انقلاب اسلامی نجات بشریت است
نویسنده ادبیات پایداری، محمد محمودی نورآبادی هنر انقلاب اسلامی را حاوی حرفی تازه و نجات بخش برای بشر امروز و فردا دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: در شرایطی که بشر در دنیای امروز در گرداب هنر آمیخته با بداخلاقی، خشونت گرایی، ظلم و تبعیض و اشرافیت غوطه ور است، هنر انقلاب اسلامی دقیقا برای‌ نجات بشریت از همین منجلاب گام برمی‌دارد.
برنده جایزه شهید حبیب غنی پور ادامه داد: هنر انقلاب یعنی ظلم ستیزی، گذشت از خویش، ایثار برای دیگران، اخلاق‌مداری، برابری، عدالت و مساوات و این همان عنصر گم شده هنر برای بشر امروز است.
محمودی نورآبادی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اظهار داشت: گام اول انقلاب اسلامی پر از حوادث تلخ و شیرین بود. هنر انقلاب در گام اول و خاصه در سه دهه نخست این چهل سال، نوپا، ناشی و تازه کار جلوه می کرد؛ اما امروز به پختگی و صلابت رسیده است.

** تلاش برای تعریف هنر انقلاب
همچنین مهدی محسنی نویسنده و مدرس حوزه تفکر انتقادی عنوان کرد: باید برای تعریف هنر انقلاب اسلامی تامل و تلاش بیشتری کرد.
وی با اشاره به نقش هنر در تبیین اندیشه های انقلاب اسلامی افزود: هیچ ایدئولوژی و اندیشه ای بدون پیوند با هنر ماندگار نخواهد شد و این زبان هنر است که می تواند اندیشه ها را به بهترین وجه منتقل کند.
این مدرس حوزه تفکر انتقادی با اشاره به افق والای تمدن سازی گفت: فرهنگ سازی زیر بنای تمدن سازی است. بدون ابزار هنر، فرهنگ سازی بی معناست؛ چرا که هیچ ابزاری ضریب نفوذ و قابلیت گسترش و ماندگاری چون هنر ندارد.
محسنی درباره بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و نقش هنر انقلابی در تحقق آن اظهار داشت: گام دوم و سوم انقلاب بدون هنر هیچگاه محقق نخواهند شد.

** هنر معاصر ایران از انقلاب اسلامی تاثیر گرفته است
دیگر شاعر و نویسنده ارزشی کودک و نوجوان نیز گفت: بی شک هنر معاصر ایران همانند تاریخ معاصرمان از انقلاب اسلامی تاثیرات فراوانی گرفته است.
علی مرادی افزود: این تاثیر هم در فرم محصولات ادبی و هنری قابل ملاحظه و بررسی است، هم در محتوای آن ها.
وی ادامه داد: این تاثیر را می توان در فصل های تازه ای که به واسطه انقلاب اسلامی و هنر انقلاب اسلامی به روی هنر و ادبیات ایران گشوده شده است نیز دنبال کرد.
مرادی درباره وضعیت ادبیات انقلاب اسلامی در استان فارس گفت: در حوزه ادبیات گام های خوبی برداشته شده است؛ اما با توجه به وسعت جغرافیایی و همچنین بسامد بالای ظرفیت های بالقوه ادبی استان ناکافی به نظر می رسد.

صالح شیعاوی شاعر و ترانه سرا، نیز در این گفت و گو به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی گفت:استقبالِ بی نظیر مردم از تئاترها، شب شعرها و محافل آیینی گرفته تا سایر هنرهای انقلاب اسلامی که روز به روز، جایگاهِ ویژه‌ای در بینِ مردم پیدا می‌کند گواه این سخن است که هنر انقلاب درخشان است.
وی با اشاره به گذشت چهل سال از عمر انقلاب اسلامی گفت: با ورودِ انقلاب اسلامی به دهه پنجم عمر خویش و پختگیِ بیش از پیشِ حامیان و رهروان انقلاب در تمام عرصه‌ها، نقشِ هنر نیز برای پیشبرد اهداف این انقلاب شکوهمند، بیشتر می‌شود.
شیعاوی ادامه داد: ما اکنون و همانند سالهای پیش، درگیر جنگ نرم با دشمن هستیم، یکی از ابزارهای مهم و تاثیرگذار برای آگاه‌سازی اقشارِ مختلف جامعه، استفاده از انواع هنر است.
وی افزود: هر شعری که سروده می‌شود، هر سرودی که ساخته می‌شود، هر مقاله‌ای که چاپ می‌شود و هر کارِ دیگری که در این عرصه انجام می‌شود، موشک‌هایی هستند که به نرمی و آرامی بر پیکره دشمن فرود می‌آیند.
بیستم فروردین‌ به مناسبت سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم، شهید سید مرتضی آوینی به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده و سر آغاز هفته ای به همین نام است که تا بیست و ششم فروردین ادامه دارد.
7375 / 1876
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 انقلاب انقلاب اسلامی جامعه سید مرتضی آوینی کودک و نوجوان 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از روش‌های نوین برای به نتیجه رسیدن کارهای فرهنگی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام حسن عارضی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در جمع اعضای شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان درباره شیوه‌های انجام کار‌های فرهنگی اظهار کرد: در فهم دین و مسائل دینی، وجود عقل بسیار ضروری و لازم است و اگر در این فهم، عقل را کنار بزنیم، دچار جمود و خسران خواهیم شد.

وی افزود: در دانشگاه باید به عقلانیت توجه ویژه‌ای داشته باشیم. پیامبر خدا برای انجام کار‌های فرهنگی از بهترین روش‌ها استفاده می‌کرد و به همین دلیل در انجام کار‌های خود اسوه حسنه نام گرفت. در واقع به پیامبر چنین ابلاغ شد که‌ ای رسول تو نشان دهنده راه درست به بندگان خدا هستی که مسیر هدایت را تبیین کردی و به مردم نشان می‌دهی. زمینه تصمیم‌گیری را برای مردمان فراهم کرده، اهل بیت هم زمینه انتخاب و تصمیم‌گیری را برای همگان فراهم می‌کنند؛ اما در کار خود از روش و راهکار محبت، کمک می‌گرفتند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: پس باید در کار و فعالیت‌های فرهنگی همانند پیامبر، دغدغه‌مند و دلسوز باشیم و کار را با ابزار محبت به پیش ببریم، انسان تشنه و بنده محبت بوده و این شیوه محبت‌آمیز به‌ویژه در تربیت نسل جوان بسیار مطلوب و بازخورد ناشی از آن هم بسیار خوب و چشمگیر است.

عارضی با برشمردن ویژگی‌هایی که در انجام امور فرهنگی باید مد نظر داشت، عنوان کرد: برای انجام کار‌های فرهنگی به شکل صحیح و مطلوب، باید سه ویژگی را مد نظر قرار دهیم، تعمیق کار‌های فرهنگی که انجام امور فرهنگی در این بخش باید دارای عمق باشد و از انجام کار به صورت سطحی و ضعیف بپرهیزیم و در واقع کار‌ها را به صورت بلیغ به انجام برسانیم.

وی اضافه کرد: تربیت عالم، تولید علم با جهت دادن به عالم و علم از مهم‌ترین وظایف دانشگاه‌هاست که باید مدنظر قرار گیرند. نکته دوم تداوم کار‌های فرهنگی و ادامه‌دار بودن آنها و نکته سوم تکثیر کار‌های فرهنگی است که در انجام کار‌های فرهنگی باید تشکل ایجاد کرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به نوع ایجاد ارتباط با مخاطبان امور فرهنگی مطرح کرد: در ارتباطات فرهنگی نوع عملکرد، نوع ارتباط با مخاطبان، نوع بیان و صحبت کردن و استفاده از قول همراه با محبت جزء شرایط لازم در انجام کار است. انجام کار‌های فرهنگی باید با روش‌های نوین و به شکل مورد علاقه جوانان و در قالب‌های محبت‌آمیز صورت پذیرد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهرواره هوای نو؛ آماده‌سازی هیئات برای چهل‌واره دوم انقلاب
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • دادستانی انتظامی قضات جوان، مومن و متعهد را به جامعه معرفی می کند 
  • سپردن امور به دست مردم افتخار انقلاب اسلامی است
  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید
  • برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم
  • استفاده از روش‌های نوین برای به نتیجه رسیدن کارهای فرهنگی
  • ارائه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • نیروهای مسلح ایران در اوج اقتدار در منطقه و جهان هستند