Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@16:05:48 GMT

سیل چه نقاطی از شهر کرمان را تهدید می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۱۷۱۰

سیل چه نقاطی از شهر کرمان را تهدید می‌کند؟

دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری کرمان گفت: قسمت جنوب کوه صاحب‌الزمان و شمال سرآسیاب تا خیابان اصلی سرآسیاب در معرض خطر سیلاب قرار دارد.

به گزارش گروه دریافت ایسنا، "محمدرضا عسکری" در تشریح وضعیت شهر کرمان در مقابله با سیل احتمالی گفت: در صورت بارندگی شدید و با در نظرگرفتن شیب تند کوه و آبی که همیشه در اثر بارندگی از بالا دست از محله‌ی سرآسیاب عبور می‌کند، این احتمال وجود دارد که در صورت شدت بارش‌ها، سیلاب ایجاد شده و خطر جانی و مالی شدیدی به مردم وارد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: در گذشته معدن شنی در منطقه‌ی سرآسیاب وجود داشته که این معدن به شکل حوضچه‌ای عمل می کرده و موجب می شده تا آب‌های روان در آن جمع شده و جاری نشوند اما متاسفانه معدن شن پر شده و مردم نیز بدون کسب مجوز به خصوص در زمانی که سرآسیاب روستا تعریف می شده است، روی زمین سست و خاک ونخاله ها به شکل غیراستانداردی خانه ساختند.

عسکری افزود: متاسفانه درحال حاضر در مسیر حرکت سیلاب در منطقه سرآسیاب، به شکل نامطلوبی سازه‌هایی فاقد استحکام ساخته شده اند که اغلب آنها فاقد استاندارد هستند.

دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری کرمان تصریح کرد: هم اکنون قسمت جنوب کوه صاحب‌الزمان و شمال سرآسیاب تا خیابان اصلی سرآسیاب در معرض خطر سیلاب قرار دارند و در صورت بارندگی شدید و با در نظر گرفتن پر شدن چاله، شیب تند کوه و مسیر همیشگی حرکت روان آبها در این منطقه، خطر جانی و مالی شدیدی مردم را تهدید می کند.

وی همچنین شهرک صنعتی را از جمله مناطق در خطر سیلاب ذکر و خاطرنشان کرد: سیلاب دیگری در گذشته وجود داشته که از سمت منطقه ماهان از مسیر ده بالا حرکت می کرده و بخشی از آب آن از قسمت جاده قدیم ماهان به میدان بیرم‌آباد می رسیده و بخش دیگری به سمت میدان تره بار فعلی و منطقه شهرک صنعتی هدایت می شده است که با این وجود این شهرک شدیدا در معرض خطر سیلاب قرار دارد.

عسکری افزود: سیلابی که امکان دارد از سمت ماهان و ده بالا به سمت شهر حرکت کند، به دلیل شیب تند این مسیر، شدت وحجم زیادی دارد و ممکن است به اندازه و حتی بیشتر از سیلاب اخیر شهر شیراز رخ دهد که باید از قبل پیش بینی های لازم را انجام دهیم تا در زمان اتفاق غافلگیر نشویم.

وی در مورد سیلاب شیراز گفت: حوادث غیر مترقبه قابل پیش بینی نیستند و سیلاب شیراز نشان داد که آب می تواند بعد از 35 سال با این شدت و قدرت در مسیر خود مجدد جریان پیدا کرده و به کسی فرصت فرار ندهد، بنابراین راههای مقابله با آن باید از قبل پیش بینی شود چرا که در این حادثه نه مردم و نه مسئولان شهر فکر نمی‌کردند این اتفاق روی دهد.

دبیر ستاد بحران شهرداری تصریح کرد: هر چند کنترل این گونه حوادث دست بشر نیست، اما به طور قطع، وقتی اتفاقی تشدید می شود، افرادی در این میان مقصر هستند.

وی ادامه داد: موضوع قابل تامل این است که ساخت و ساز در مسیر رودخانه، امری اشتباه است و مردمی که در این مسیر ساخت وساز می کنند و مسئولانی که مجوز صادر کرده و یا با این گونه تخلف ها برخورد نمی کنند مقصر اصلی هستند.

عسکری با تاکید بر این که باید بحران را از قبل پیش بینی و مردم را آماده کرد، گفت: چیزی که در حادثه‌ی سیل شیراز مشهود بود، عدم آگاهی مردم در مواجه با سیلاب بود و مسئولان می توانستند از سیستم صوتی آنجا برای هشدار خطر استفاده کنند تا نیروی انتظامی، مردم را به سمت دیگری هدایت کند اما آمادگی این حادثه را نداشتند.

وی ادامه داد: البته این موارد چیزهایی است که الان داریم به آن فکر می‌کنیم ولی قبل از وقوع بحران باید این موارد پیش بینی شده باشد تا اتفاقی که در شیراز افتاد در شهرهای دیگر کشور مثل کرمان رخ ندهد.

دبیرستاد بحران شهرداری کرمان درمورد پیش بینی واقدامات لازم برای جلوگیری از جاری شدن سیلاب در کرمان گفت: شهرداری کرمان قصد دارد تا با ایجاد سیل بند، کانال و خاکریز، آب را از سرمنشاء به سمت دیگری هدایت کند و حجم آن را کاهش دهد تا با قدرت تخریبی وارد شهر نشود.

وی به وجود زمینی وسیع در محدوده‌ پردیسان قائم اشاره و خاطرنشان کرد: جلوی مجموعه پردیسان قائم فضای وسیعی وجود دارد که می توان آب را به آن سمت هدایت کرد.

عسکری ادامه داد: سیلاب از سمت شرق و جنوب شرق نیز وارد کرمان می شود و باید از سمت منطقه کوهپایه نیز سیل بندی ایجاد کنیم تا شهرک های واقع در مسیر، دچار بحران نشوند.

وی افزود: متاسفانه بند مملکت که درگذشته به عنوان سیل بند عمل می کرده از بین رفته و شهرک جنت و محله قمر بنی هاشم نیز در خطر سیل احتمالی قرار دارند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیل منطقه کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۱۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین ظفری در گفتگو با برنامه «پیگیری» گفت: سازمان هواشناسی برای استان‌های غربی و جنوب غربی کشور از امروز تا روز جمعه هشدار سطح نارنجی مبنی بر احتمال وقوع سیلاب را صادر کرده است.

­این مقام مسئول با بیان اینکه بارش‌ها از امروز در استان‌های غربی و جنوب غربی آغاز شده است، افزود: بارش‌ها فردا در ۴ استان (بخش جنوب شرقی استان خوزستان، بخش شرقی و شمالی استان بوشهر و استان‌های کهگیلویه بویراحمد و چهارمحال و بختیاری) متمرکز می‌شود و روز پربارشی را در این استان‌ها خواهیم داشت و بارش در بقیه استان‌ها معمولی است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

­معاون سازمان مدیریت بحران گفت: باتوجه به اینکه به احتمال زیاد عشایر به وسایل ارتباط جمعی دسترسی نداشته باشند، افرادی را به مناطق زندگی عشایر فرستادیم تا هشدار‌های لازم را به آنها بدهند.

­ظفری با اشاره به اینکه احتمال رعدوبرق و بارش تگرگ در مناطق مرتفع وجود دارد، افزود: به عشایر و روستاییان هشدار دادیم که مراقبت‌های لازم را داشته باشند تا به محصولات کشاورزی آسیبی وارد نشود.

­این مقام مسئول گفت: اگر بارش‌ها به قدری زیاد باشد که نیاز به مسدود کردن مسیر‌ها و هدایت اجباری رانندگان باشد، از مردم می‌خواهیم تا با عوامل پلیس راه و راهداری همکاری لازم را داشته باشند.

دیگر خبرها

  • ورود سیلاب به مسیر ارتباطی «گل گل» ملکشاهی
  • برخی راه‌های خراسان جنوبی بر اثر سیلاب مسدود شد
  • آخرین وضعیت بارش‌ها و سیلاب‌ها در اصفهان
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • سیلاب و تگرک محصولات کشاورزی بوشهری‌ها را تهدید می‌کند
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند