Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@01:55:19 GMT

هنگام برداشت گیاهان بهاری مراقب ریشه و پیاز آن باشیم

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۱۹۵۴

هنگام برداشت گیاهان بهاری مراقب ریشه و پیاز آن باشیم

پیام شریفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال با توجه به تغییرات آب و هوایی و بارش‌هامناسب، وضعیت مراتع به گونه ای است که باید در بهره برداری از این نعمت های الهی نهایت دقت در برداشت اصولی و صحیح انجام شود.
وی اضافه کرد: برخی از مصرف کنندگان و بهره برداران بخاطر عدم آگاهی و کم اطلاعی، نسبت به برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان اقدام می کنند در حالیکه ممکن است گیاه مراحل تکامل خود را طی نکرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شریفی افزود: برداشت گیاهان بهاره باید با توجه به نحوه رویش و تکثیر آن در طبیعت انجام و با استفاده از روش هایی نوین از برداشتی قدیمی و بی رویه خودداری شود.
وی با بیان اینکه استان کردستان منبعی سرشار از گیاهان بهاری است، گفت: تنوع اقلیمی و آب و هوای معتدل کوهستانی زاگرس موجب شده این منطقه زادگاهی برای رویش بیش از 2 هزار گونه گیاه باشد و اکثر مردم این دیار نیازهای غذایی خود را از گیاهان بهاری تامین می کنند.
شریفی با اشاره به اینکه اکثر گیاهان خوراکی بهاره دارای خواص دارویی و حتی صنعتی است، اضافه کرد: مسایل اقتصادی و مادی به عنوان انگیزه ای قوی، برای برداشت بی رویه و تجاری گیاهان بهاره توسط برخی از مهاجران و روستاییان است.
مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: برای حفظ این گیاهان با ارزش بومی، علاوه بر آموزش نحوه برداشت صحیح بهره برداران و جوامع محلی، باید درصدد کشت گیاهان بومی چند منظوره و دارویی، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری برای محصولات مراتع و جنگل ها باشیم.
وی از مردم خواست به طبیعت احترام بیشتری گذاشته و از برداشت بی رویه و غیر اصولی گیاهان در طبیعت خودداری کنند تا رویشگاه های طبیعی استان با خطر انقراض و نابودی مواجه نشوند.
شریفی یادآور شد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخریب، تصرف و تخلف، موارد را با شماره تماس رایگان 1504 امداد جنگل ومرتع استان گزارش کنند.
مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: در حدود 15 تا 20 گونه گیاهی خوراکی شاخص در استان وجود دارد که گونه های شاخص آن شامل کنگر، ریواس، شنگ، غازیاغی، انواع تره و پیاز کوهی مانند پیچک، کنیوال، لوشه، منه و هاز است.
وی اضافه کرد: اداره کل منابع طبیعی کردستان بر اساس طرح‌های مصوب بهره برداری، مجوز رسمی و قانونی برای برداشت کنندگان گیاهان خوراکی صادر می‌کند.
شریفی اظهار داشت: در سال جاری این مجوزها صرفا به تعاونی‌های فراگیر منابع طبیعی که در تمام روستاهای شهرستان ها فعالیت می‌کنند داده می‌شود.
وی یادآور شد: اولویت تنظیم قرارداد و فعالیت، برداشت کنندگان بومی است که می‌توانند تحت نظر تعاونی‌های فراگیر منابع طبیعی به فعالیت و برداشت از عرصه های منابع طبیعی اقدام کنند.
شریفی تاکید کرد: بیشترین برداشت گیاهان خوراکی در شهرستان های مریوان دیواندره سروآباد است.
استان کردستان حدود یک میلیون و 788 هزار هکتار منابع طبیعی شامل 373 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 414 هزار هکتار مرتع دارد که معادل 61 درصد سطح استان را شامل می شود.
9937/9102
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 اداره کل منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان تغییرات آب و هوایی شاخص 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۱۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت

سید مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در مراسم نوزدهمین سالگرد شهادت مهندس ناصر پیروی و یادواره شهدای انفال با بیان اینکه حراست از جنگل خط قرمز این شهید والامقام بود، گفت: شیوه مبارزاتی و برخورد شهید پیروی با قاچاقچیان و سوداگران چوب یک الگوی تمام عیار است.

او شهید پیروی را بسیار مقرراتی، مسئولیت پذیر، جدی و پرتلاش در کار دانست و افزود: شهید ناصر پیروی با فریاد عدالت خواهی، تن قاچاقچیان چوب در گیلان را به لرزه در آورده بود.

شهید راه انفال، صیانت و حافظ منابع طبیعی، شهید ناصر پیروی، متولد سال ۱۳۳۸ در روستای چشناسر منطقه دیلمان شهرستان سیاهکل بود، سال ۱۳۵۹ وارد وزارت جهاد سازندگی شد و پس از طی مدارج تحصیلی دانشگاهی در مقطع کاردانی و پس از آن اخذ مدرک کارشناسی تا سال ۱۳۷۱ در سازمان جهاد سازندگی استان گیلان خدمت کرد و در ابتدای سال ۱۳۷۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شد.

او در سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماسال منصوب و با مدیریت جهادی، ضمن ایجاد وفاق و همدلی بین همکاران و همچنین استفاده مناسب از مشارکت خوب مردم این شهرستان، فعالیت‌های شایان توجهی در خصوص پاسداشت از انفال الهی به انجام رساند و عملکرد درخور تقدیری ارائه داد.

مهندس پیروی در سال ۱۳۸۴ پس از سال‌ها مبارزه قاطع با قاچاقچیان چوب و غارتگران جنگل و جلوگیری از تجاوز آنان به انفال الهی، نهایتا به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های گروهی سودجو، به طرز مظلومانه‌ای به شهادت رسید و به عنوان شهید مبارزه با مفاسد اقتصادی مشهور شد.

بیشتر بخوانید: هجدهمین سالروز شهادت مهندس ناصر پیروی + تصاویر

این شهید گیلانی مدافع انفال در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ در مسیر عزیمت به محل کار ربوده شد. پس از چند روز  جست‌وجو، پیکر بی جان او در منطقه جنگلی هفت دغنان شهرستان صومعه سرا پیدا شد و در نهایت در زادگاهش به خاک سپرده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • فرآیند کشت، برداشت و فرآوری هزاران تن پیاز توسط کشاورزان آمریکایی (فیلم)
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع مناطق گرمسیر
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه