Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@19:58:39 GMT

برنامه های آمایش سرزمین جدی گرفته نشده است

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۴۹۰۸

برنامه های آمایش سرزمین جدی گرفته نشده است

تهران- ایرنا- استاد جامعه شناسی شهری مقابله با بلایای طبیعی را نیازمند برنامه ریزی بلندمدت دانست و گفت: در سطح کلان باید برنامه ریزی های منطقه ای، آمایش سرزمین و طرح های کالبدی مورد توجه قرار گیرد در حالی که هیچ گاه جدی گرفته نشده است.

«پویا علاءالدینی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: برنامه های آمایش سرزمین و طرح های کالبدی هیچ‌گاه به ثمر نرسیده و اجرایی نشده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطرنشان کرد: سیل مانند زلزله نیست؛ قبل از وقوع سیل می توان آن را پیش بینی کرد. سیستم‌های هشداردهنده، هواشناسی و آب سنج‌ها می توانند از طریق وسایل ارتباطی مدرن وقوع سیل را پیش بینی کنند.
استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: مقیاس های طرح های کالبدی و آمایش سرزمین مهم است زیرا میزان دقت آنها را نشان می دهد. اگر بخواهیم آمایش سرزمین اصولی داشته باشیم، نقشه های پهنه بندی سیل باید تهیه شود. اینها دانش جدیدی نیست اما وقتی به آن عمل نشود، به این روز گرفتار می شویم.
علاءالدینی اضافه کرد: رشد جمعیت و گسترش سکونت‌گاه ها و شهرها، سطح زیرکشت برای تامین غذا را افزایش داده و این توسعه ناپایدار، مشکلاتی را در پی داشته است؛ نخست اینکه کاربری اراضی تغییر یافته و این مساله بر شدت سیلاب ها اثرگذار است همچنین جنگل زدایی، تجاوز به حریم رودخانه ها و بستر سیلاب ها نیز وضعیت را در مواجهه با سیل بدتر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است بسیاری از رودخانه ها برای مدت های طولانی خشک باشند و آب در آنها جریان نداشته باشد اما در واقع مسیر آب است. در این مسیرها ساخت و ساز انجام شده و مردم زندگی خود را در مسیر آب بنا کرده اند.
علاءالدینی گفت: از سویی دیگر، به دلیل زمین خواری‌ها و ساخت و سازهای انبوه غیرمجاز و غیراصولی، شن ها و ماسه ها از کف رودخانه ها برداشت شده است و این برداشت ها بر شدت وقوع سیل می افزاید.
استاد دانشگاه تهران با تاکید بر تغییر رویکرد در اقتصاد سیاسی اظهار داشت: زمین خواری‌ها، جنگل خواری‌ها و رودخانه خواری‌ها موجب افزایش خسارات سیل شده، این در حالی است که قانون جامع حدنگار «کاداستر» اجرا نشده است. اکنون زمان مناسبی برای مقابله با فسادهایی از این قبیل است و باید تاب آوری مردم در حوزه های غیررسمی، بومی و هشداری برجسته تر شود.
وی درباره تاثیر سد بر شدت سیل گفت: احداث سدها هرچند جنبه مثبت دارد اما جنبه منفی آن این است که وقتی سد احداث می شود، به این معنا است که منطقه ای خشک شده و آب در یک منطقه دیگر جمع می شود. این روند می تواند امکان سیل را افزایش دهد.
این استاد برنامه ریزی شهری خاطرنشان کرد: سهم عوامل انسانی در وقوع بلایای طبیعی بسیار زیاد است و مقصر اصلی انسان ها هستند که در مقابل طبیعت ایستاده اند در حالی که باید برای رویارویی با طبیعت آمادگی داشته باشند.
علاءالدینی با اشاره به مولفه های سازه‌ای و غیرسازه‌ای پیشگیری از وقوع سیل اظهار داشت: در سطح اجتماع، برای مقابله با بلایای طبیعی باید نهادسازی شود، همه آگاه و آشنا باشند، مانور برگزار شود و اقدامات سازمان یافته جمعی برای مقابله با خسارات تدارک ببینند.
استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: نهادهای مردمی می توانند اقدامات پیشگیرانه انجام دهند همچنین در زمان وقوع حادثه نیز اثرگذار باشند و اقدامات توسعه ای از طریق آنها انجام شود. در چنین شرایطی، هشدار غیررسمی می تواند نجات بخش باشد و این در حالی است که اکنون سیستم کمک‌ها و اقدامات سازمان یافته نیست.
علاء الدینی با تاکید بر افزایش تاب‌آوری اجتماعی مردم سیل‌زده گفت: هر جامعه‌ای باید بتواند به درستی برای خود برنامه ریزی کند تا در صورت وقوع حوادثی از قبیل زلزله، سیل یا رانش زمین زیاد صدمه نبیند، اگر این اتفاقات رخ داد به سرعت بتواند تبعات و آثار سوء آن را کاهش دهد و خود را بازسازی کند همچنین از تجربیات درس بگیرد تا در صورت تکرار حوادث بتواند بهتر مدیریت کند.
وی ادامه داد: جامعه مدنی، رسانه ها، نهادها و دستگاه های متولی باید سعی کنند تاب آوری اجتماعی برای مقابله با اثرات سوء سیل را ارتقا دهند تا در موارد مشابه بعدی آثار آن کاهش یابد.
اجتمام*3229*1834*1883

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آمايش سرزمين شهري سيل 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۴۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب،  حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در همایش عمره دانشجویی در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در جمع دانشجویان عمره گزار با اشاره به کلیدهای اصلی موفقیت در سفر به سرزمین وحی اظهار داشت: برای اینکه سفر خوب و پرباری داشته باشید برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه نزدیک به ۶ میلیون عمره گزار برای این سفر معنوی در صف انتظارهستند، اظهار داشت: لطف خدا شامل حال شما دانشجویان شده است، با نیت خالص به این سفر بروید و در انجام اعمال خود دقت کنید و از فیوضات آن بهره مند شوید.

وی با بیان اینکه اخلاص در سفر عمره از جانب خداوند به طور جداگانه توصیه شده است، کلید موفقیت دیگر سفر به سرزمین وحی را معرفت دانست و خطاب به حاضران گفت: آداب و مناسک عمره را فرا بگیرید و با آگاهی اعمال و مناسک را انجام بدهید. پیامبر بزرگ الهی هم از خداوند طلب راهنمائی در مناسک کرد: أَرِنَا مَنَاسِکَنَا.

وی بر لزوم بازشناسی تاریخ و جغرافیای حج و اماکن مقدس سرزمین وحی تاکید و به دانشجویان توصیه کرد که درباره جنگ‌های پیامبر (ص) در این سرزمین مطالعه کنند و به بازشناسی درس های وقایعی که در عصرحضرت رسول (ص) اتفاق افتاده است، پرداخته و از خود سوال کنیم چقدر در کارهایی که انجام می دهیم به اعمال رسول اکرم (ص) و یاران آن حضرت شبیه است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به واقعه جنگ اُحد ادامه داد: مردم در این جنگ شش گروه شدند، برخی ازآنها در مسیر از پیامبر جدا شدند و پیامبر را همراهی نکردند. گروه دوم تیراندازان مستقر در جبل عینین بودند که به آنان فرمودند در ارتفاعات چه پیروز شدیم چه شکست خوردیم بمانید، اما گروهی از ارتفاعات پایین آمدند و دنبال جمع کردن غنائم بودند. گروه سوم شهدای سرفراز بودند که در نزد خداوند روزی دارند و خشنود شدند. گروه چهارم فراریان از جنگ بودند که حتی پشت سر خود را نگاه نکردند. علاوه براین یک گروه هم منافقین و ششمین گروه جانبازانی بودند که همراه پیامبر در روز بعد در تعقیب دشمن به حمراء الاسد رفتند و به دعوت پیامبرجواب مثبت دادند. با توجه به این شرح حال جایگاه ما در مسائل سیاسی و اجتماعی کجا قرار دارد؟ توجه و تفکر به این موضوعات کلیدهای استفاده کردن از سفر به سرزمین وحی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود از دانشجویان خواست که در این سفر از روحانیون کاروان بهره ببرند و افزود: زائر جایگاه ویژه‌ای نزد خدا دارد. درجمع شما برخی افراد هستند که پدرند یا در آینده پدرخواهند شد، در کنار کعبه برای پدران و فرزندانتان دعا کنید و دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه سجادیه را در مسجدالحرام به طور ویژه بخوانید.

سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیگر سخنران این همایش بود که در باره نقش مهم سفر به اماکن زیارتی در جهان اسلام در یکپارچگی و افزایش ایمان مومنان سخن گفت.

وی افزود: اسلام دینی است که پاسخ نیازهای بشریت برای سعادت را در خود دارد، آنچه که دین اسلام به آن دعوت کرده عبور از ظواهر و رسیدن باطن امور است که در نهایت به تدبیر در امور و رسیدن به راه‌حل درست منتهی خواهد شد.

در این همایش که حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و چند تن از مسئولان ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حضور داشتند اعلام شد که یک کاروان ۱۶۴ نفره از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برای سفر ده روزه در قالب کاروان های عمره گزار فردا چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • ۶۲۲ کاروان از سراسر کشور راهی سرزمین وحی می شوند
  • برگزاری جلسه بررسی طرح آمایش سرزمین شهرستان میاندوآب
  • هشدار مشاور قالیباف در واکنش به گشت ارشاد: «وقوع واقعه برنامه ریزی شده کف خیابان»
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • یمن: با آتش بازی نکنید
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • آیین "سرزمین من" ویژه مدارس شهر کرمان
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی