Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@05:07:32 GMT

روایتی به وسعت زندگی در زندگی یک پزشک

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۵۳۳۰

روایتی به وسعت زندگی در زندگی یک پزشک

مراجعه به پزشك و مداوا كردن، با توكل هيچ‌گونه منافاتي ندارد، همان‌گونه كه خوردن و آشاميدن جهت رفع گرسنگي و تشنگي با آن هيچ منافاتي ندارد.

پزشك بزرگ‌ترين و مهم‌ترين مسئوليت را در زمينه كمك به بيمار به عهده دارد. چه به لحاظ ارائه كمك مادي يعني؛ ارائه دارو و درمان مفيد و چه به لحاظ ارائه كمك‌هاي روحي و رواني.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مكارم اخلاقي وجه امتياز و شرافت انسان است. ارزش هر انسان، بستگي به انصاف و آراستگي او به سجايا و اخلاق حسنه دارد. آموزه‌هاي اسلامي به رعايت اخلاق توسط پزشكان توجه دارد. از سویی دیگر پايه‌هاي علم پزشكي بر مباني اخلاق استوار است. 

كوشش براي نجات جان انسان‌ها، درمان بيماري‌ها و تسكين آلام دردمندان از ارزش‌هاي اخلاقي در طب اسلامي است.  عالي‌ترين تظاهر عواطف بشري، چون تعهد، علم و تخصص، فداكاري و ايثار، نجات، التيام و آرام‌بخشي، عشق و دل‌سوزي در خدمات پزشكي متبلور است. 

مراعات نكردن جنبه‌هاي اخلاقي و انساني از سوي پزشك هنگام برخورد با بيمار، او را از هدف عالي پزشكي دور مي‌كند. گذشته از اينكه خيرخواهي و كوشش كردن و تقواي الهي از وظايف انساني و اخلاقي است، وظيفه شرعي نيز هست.

حضرت علي(ع) فرموده است: «هر كس كه طبابت مي‌كند بايد تقواي الهي داشته باشد و خيرخواهي نموده و كوشا باشد».

يكي از ضروري‌ترين ويژگي‌هاي پزشك خوب، حس بشردوستانه اوست؛ چراكه راز مراقبت از بيمار در علاقه به وي نهفته است. طبابت به عنوان حرف‌هاي ارزشمند زماني مؤثر خواهد بود كه طبيب، به بيمار در مقام يك انسان توجه ژرفي داشته باشد و اين درك عميق را با حس هم‌دردي و علم و دانش كافي همراه كند. پزشک بی تفاوت نسبت به جامعه خود در واقع رسالت خود را به خوبی انجام نداده است.

همواره پزشکانی هستند که نسبت به مشکلات جامعه خود دغدغه‌مندند، نمونه آن پزشکانی هستند که خدمت در مناطق محروم را به عنوان بخشی از وظیفه پزشکی خود برگزیده‌اند. به بهانه روز دندانپزشک به سراع یک دندانپزشک فداکار رفتیم.

از آغاز یک حرفه تا درک رسالتی انسانی

پریسا غلامی یکی از دندانپزشکانی است که بخشی از روزهای کاری خود را در طول سال به خدمت در مناطق محروم می‌گذرانند.

وی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: علاقه زيادي به فعاليت در حوزه درمان داشتم و همين امر يك انگيزه قوي براي تحصيل در رشته دندانپزشكي مي‌توانست باشد.

این دندانپزشک بیان کرد: در هر كاري الگو بسیار تاثير بسزايي در جهت دهي انتخاب‌هاي فرد دارد و به دلیل اینکه خواهر و برادر بزرگتر من در رشته راديولوژي و پاتولوژي تحصيل مي‌کردند، این امر در انتخاب رشته و انتخاب شغل من بسیار تاثیرگذار بود.

غلامی ادامه داد: از دوران دانشجويي در اردوهاي جهادي شركت مي‌كردم و اکنون نیز که در این حرفه مشغول به فعالیت هستم نیز گاهی در مناطق محروم برای انجام رسالت پزشکی خود انجام وطیفه می‌کنم.

این دندانپزشک بیان کرد: به نظر من در كنار انجام كارهاي درماني جهادي كه غالبا دوره‌اي نیز است، باید پيشگيري از پوسيدگي دندان فرهنگ‌سازي شود.

غلامی با بیان اینکه عدم وجود پوسيدگي بهتر از ترميم دندان و ترميم بهتر از درمان ريشه و درمان ريشه بهتر از كشيدن دندان است، افزود: بهتر است خدمات دندانپزشكي تحت پوشش بيمه درآید و يا حداقل حيطه فعاليت دندانپزشكان خانواده براي ارائه خدمات به كل جمعيت تحت پوششان در مراكز بهداشت افزايش پيدا كند.

وی تصریح کرد: انجام كارهاي دندانپزشكي به صورت جهادي باتوجه به بالا بودن هزينه‌هاي تامين اقلام مصرفي و غيرمصرفي دندانپزشكي بسیار سخت است مخصوصا اگر توسط گروه‌هاي دانشجويي برگزار شود.

این دندانپزشک بیان کرد: بنابراین اختصاص بودجه ثابت براي انجام اين طرح‌ها يقينا خدمت‌رساني و برگزاري اردوها را تسهيل خواهد كرد.

وقتی از او پرسیدم باز هم به این کار ادامه می‌دهی، یادآور شد: حتما به اين‌کار ادامه خواهم داد چراکه به نظر من هر نعمتي زكاتي دارد و وقتي جامعه براي تحصيل علم من هزينه‌هايي را متقبل شده خدمت به مردم مناطق محروم كمترين كاري خواهد بود كه از من برمي‌آید.

او و پزشکانی چون او رسالت خود را به خوبی درک کرده‌اند، رسالتی که به ارزش حیات انسان‌ها و کمک به همنوعان و تلاش هرچه بیشتر برای کاهش آلام آنان است که در دین اسلام بسیار محترم شمرده شده است. به راستی که جانعه به پزشکانی چون او بسیار نیازمند است‌.

گزارش از زهرا حمیدی، خبرنگار ایکنای خراسان‌جنوبی

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان جنوبی اجتماعی دندانپزشک رسالت پزشکی انسانیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۵۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • اظهارات تکان‌دهنده؛ بزرگان ما برای درمان سریع به اروپا می‌روند | چرا دنبال پزشک حزب‌الهی نیستید؟ | فیلم
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • پزشک متخلف در یکی از روستا‌های تالش دستگیر شد
  • پزشک متخلف در یکی از روستاهای تالش دستگیر شد
  • مستند جوانمرد؛ روایتی از زندگی شهید غیرت حمیدرضا الداغی