Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:31:01 GMT

اثر تاریخی بندمیزان شوشتر علاج بخشی اضطراری شد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۶۱۸۴

اثر تاریخی بندمیزان شوشتر علاج بخشی اضطراری شد

اهواز-ایرنا-رییس اداره امور آب شمال خوزستان گفت: اثر تاریخی بندمیزان شوشتر با پوشش های زرهی توسط سازمان آب و برق خوزستان علاج بخشی اضطراری شد.

کیسان رویینیان روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد:سیلاب های فروردین ماه سال جاری باعث شده بود تا این اثر تاریخی به طور کامل زیر آب برود.
وی افزود:این شرایط باعث شده بود که دیواره های برخی دهانه های این اثر در معرض تخریب قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس اداره امور آب شمال خوزستان گفت:با همکاری مدیریت مهندسی عمومی سازمان آب وبرق،شرکت آبیاری کارون بزرگ و اداره امور آب شمال خوزستان ،پوشش های زره فولادی طراحی و با تایید کارشناسان پایگاه سازه های آبی شوشتر بر روی دیواره ها نصب شد.
وی افزود:این اقدام در کمترین زمان ممکن و با پیگیری فرماندار شوشتر انجام شد و با کاهش فشار آب بر روی دیواره ها از تخریب این اثر جلوگیری می کند.
قدمت اثر تاریخی بند میزان مربوط به دوره ساسانیان است و تا امروز پابرجاست.
این بند به همراه 15 اثر تاریخی دیگر شوشتر در نشست سالانه کمیته میراث جهانی یونسکو در 26 ژوئن 2009(پنج تیر 1388) در شهر سویل اسپانیا، با احراز معیارهای 1، 2 و 5 با عنوان نظام آبی تاریخی شوشتر به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره 1315 به ثبت رسید.
این بند(سد)، آب کارون را در هنگام ورود به شهر شوشتر به 2قسمت تقسیم می کند که رودهای گرگر و شطیط را تشکیل می دهند.
به دلیل اینکه آب تقسیم شده در رود شطیط 2برابر حجم آب تقسیم شده به رود گرگر است رود گرگر را دودانگه یا مسرقان و رود شطیط را چهاردانگه می گویند.
مصالح بکار رفته در بند میزان سنگ (تراشیده شده شوشتر) و ساروج هستند.
این بند از چند دهانه تشکیل شده‌ که مهمترین آنها دهانه‌ای است جدا که تنظیم آب 2 شاخه رودخانه را انجام می‌دهد به گونه‌ای که اگر دبی گرگر بیشتر از یک سوم باشد آن را به شاخه شطیط انتقال می‌دهد و برعکس؛ و این خود از شاهکارهای معماری این بند است.
زیر آب رفتن این اثر تاریخی در دهه های اخیر بی سابقه بوده است.
شوشتر با بیش از 100 بنای آبی تاریخی متعلق به دوران های مختلف از شهرهای کهن ایران است. شاهکارهای مهندسی آب در این شهرستان، شوشتر را به عنوان موزه مهندسی آب ایران تبدیل کرده است.
سازه های آبی تاریخی شوشتر مجموعه ای به هم پیوسته از پل ها، بندها، آسیاب ها، آبشارها، کانال ها و تونل های عظیم هدایت آب هستند که در ارتباط با یکدیگر کار می کنند و در دوران هخامنشیان تا ساسانیان برای بهره گیری بیشتر از آب ساخته شده اند و در سفرنامه ژان دیولافوآ باستان شناس نامدار فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگ ترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.
این شهرستان دارای حدود 350 اثر ثبت ملی و 13 سند تاریخی در فهرست میراث فرهنگی است.
شهرستان شوشتر دارای سه بخش مرکزی، میان آب و شعیبیه است که مرکز آن در 89 کیلومتری شمال اهواز قرار دارد.
7159/6064

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي شوشتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۶۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکان اضطراری ۲۳۷ نفر در سیل و آبگرفتگی یک هفته اخیر توسط هلال احمر

رئیس سازمان امدادونجات هلال احمر با اشاره به وقوع سیل و آبگرفتگی در ۲۴ استان، از حضور ۱۰۲۰ امدادگر برای کمک‌رسانی به افراد آسیب‌دیده، خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ محمودی به تشریح خدمات ارائه شده در سیل و آبگرفتگی از ١٢ تا ۱۹ اردیبهشت تا ساعت ۶ پرداخت و گفت: در این مدت زمان، ۲۴ استان (آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، اصفهان، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بوراحمد، لرستان، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد) نیاز به دریافت خدمات امدادی پیدا کردند.

وی با بیان اینکه در این مدت زمان ۱۶۳ مورد عملیات امدادی انجام شده، ادامه داد: امدادگران به ۹۶۶۳ نفر امدادرسانی کردند، ۲۳۷ نفر را اسکان اضطراری دادند، ۲۳۶ نفر را به مناطق امن منتقل کردند و با دستگاه پمپاژ، آب ۲۴۰ واحد مسکونی را تخلیه کردند.

رئیس سازمان امداد و نجات افزود: ۲۸۷ تیم عملیاتی شامل ۱۰۲۰ امدادگر در عملیات سیل و آبگرفتگی شرکت کردند.

محمودی گفت: ۵۸ دستگاه چادر، ۲۰۸۶ تخته پتو، ۸۳۲ تخته موکت، ۴۰۴۷ کیلوگرم نایلون، ۱۲۶۱ بسته غذایی، ۴۸۰۴ قوطی کنسروجات، ۴۸۳۲ کیلوگرم برنج، ۴۲۰ کیلوگرم روغن، ۶۱۵ کیلوگرم حبوبات، ۴۰۴ ست شستشو و ۳۸۲ ست بهداشتی بین افراد متأثر توزیع شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پروژه تأمین آب اضطراری سیستان و بلوچستان الگویی کشوری است
  • استاندار: طرح تامین آب اضطراری سیستان و بلوچستان یک طرح الگو برای کشور
  • فرود اضطراری هواپیمای بدون چرخ در استانبول (فیلم)
  • اسکان اضطراری ۲۳۷ نفر در سیل و آبگرفتگی یک هفته اخیر توسط هلال احمر
  • فرود اضطراری یک هواپیما در بزرگراه (فیلم)
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری نمایشگاه کتاب در مصلی تهران
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری در محل برگزاری نمایشگاه کتاب
  • اجرای ۵۷ عنوان برنامه امدادی ، درمانی و بشردوستانه در فارس
  • ۵۷ عنوان برنامه امدادی درمانی و بشردوستانه در فارس برگزار می‌شود
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله