Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@15:14:17 GMT

عربستان-آمریکا و ادامه سریال عشق و نفرت

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۸۰۶۷

عربستان-آمریکا و ادامه سریال عشق و نفرت

    فرارو- یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: «آنچه که مشخص است فعلا دولت ایالات متحده در حال مقاومت در برابر گروه نخبگان است و سعی دارد مانع از لطمه خوردن به رابطه میان آمریکا و عربستان شود. در این میان نباید فراموش کرد که تصمیم در خصوص سیاست خارجی در اختیار دولت ایالات متحده است. یعنی بدون جلب رضایت دولت امکان اینکه جهت‌گیری‌ها را تغییر دهند، وجود ندارد؛ لذا فعلا گروه مخالفان به دنبال تصویب قانون علیه عربستان هستند، ولی همانطور که قانون پایان جنگ یمن احتمالا توسط دولت وتو خواهد شد، آن‌ها با مانع بزرگی مثل دولت مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با اینحال با توجه به اینکه رسانه‌ها هم خیلی علیه عربستان فعالیت می‌کنند، به نظر می‌رسد در نهایت دولت زیر فشار سنگین افکار عمومی، مجبور شود رابط خود با عربستان را با احتیاط بیشتری پیش ببرد.»   بیشتر بخوانید: به عربستان اجازه نمی‌دهیم تبدیل به قدرت هسته‌ای شود
امیر علی ابوالفتح تحلیلگر مسائل ایالات متحده طی گفتگو با فرارو در خصوص بالا گرفتن تنش لفظی میان ریاض و واشنگتن اظهار کرد: «به نظر من بهترین تعبیر برای رابطه میان آمریکا وعربستان «عشق و نفرت» است. رابطه آن‌ها از یک سو به دلیل نیاز ایالات متحده به نفت عربستان و دلار ناشی از فروش آن و از سوی دیگربه دلیل چتر حمایتی که عربستان به واسطه آن نیامند رابطه با ایالات متحده است، بخش عشق و علاقه این رابطه را ایجاد کرده است. اما بخش نفرت این رابطه به دلیل آن است که جامعه نخبگان ایالات متحده که البته تفاوتی هم ندارد که جمهوری خواه باشند یا دموکرات، نگاه مثبتی به عربستان سعودی ندارند. این‌ها عموما افرادی هستند که در دولت مشغول به کار نیستند و در بخش‌های دیگرمثل کنگره و سنا نقش آفرینی می‌کنند.»

وی ادامه داد: «این گروه به شدت احساس ترس ونگرانی نسبت به عربستان دارند. زیرا عرب‌های طی سال‌های اخیر به ویژه در دوره بن سلمان، قدم‌هایی را برداشته اند که به وضوح خواهان افزایش نقش عربستان در معادلات منطقه‌ای بودند. آن‌ها الان سعی دارند راهی را در پیش بگیرند که ایران چهل سال پیش آغاز کرد و ترکیه هم از ۲۰ سال گذشته آن را در پیش گرفت. یعنی سعی دارند خود را از حاشیه نشینی و زیر چتر دیگر کشور‌ها بودن، خارج و برای خودشان نقش‌هایی تعریف کنند. البته در این میان یک سری بی‌تدبیری‌ها وماجراجویی‌هایی که محمد بن سلمان انجام داد، یک مقدار نگرانی‌ها نسبت به این کشور را افزایش داد. به عنوان مثال رویکردی که در قبال قطر در پیش گرفتند یا پایان ندادن به جنگ یمن، ماجرای نخست وزیر لبنان و نهایتا قتل جمال خاشقچی موجب شد نگاه در میان این نخبگان ایالات متحده نسبت به عربستان، رادیکال‌تر شود.»

او تصریح کرد: «لذا الان این گروه در آمریکا نگران هستند که عربستان بنای سرکشی بگذارد و همان راهی را طی کند که صدام رفت. زیرا به هرحال با توجه به منابع مالی که عربستان در اختیار دارد و از نفوذ قابل توجهی در اوپک و جهان عرب برخوردار است، ممکن است مسیری را در پیش بگیرد که مدیریت ایالات متحده در خاورمیانه به چالش کشیده شود. البته این نکته را هم یادآور شوم که اصلا این نگرانی مختص زمان حال نیست و اگر خاطرتان باشد در دوره اوباما هم قانون جاستا به تصویب رسید که هشدار بسیار جدی به عربستان بود؛ بنابراین در یک کلام این گروه در ایالات متحده سعی دارند پیش از این که عربستان دست به ماجراجویی‌هایی بزند، آن را مهار کنند.»   بیشتر بخوانید: عربستان دلار را از معاملات نفتی با آمریکا حذف می‌کند
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: «البته در این میان دولت‌های آمریکا فارغ از اینکه جمهوری خواه باشند یا دموکرات همواره تلاش کردند که یک بالانس میان این گروه در داخل وعربستان ایجاد کنند. یعنی به گونه‌ای عمل کنند که هم از فواید ارتباط با عرب‌ها بهره ببرند وهم خیال این نخبگان داخلی را آسوده کنند. البته دولت‌ها اصلا رویکرد این نخبگان را تائید نمی‌کنند و حتی با آن مخالف هستند، اما با توجه به اینکه این گروه در نهاد‌های مهم و تاثیرگذاری مانند سنا و کنگره حضور دارند، مجبورند که به نوعی به آن‌ها هم توجه داشته باشند. به همین دلیل است که دیدیم آقای پمپئو عنوان کرد که به هیچ عنوان اجازه نخواهند داد عربستان به سمت هسته‌ای شدن پیش برود.»

وی در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال دارد تنش‌های لفظی میان دو کشور وارد فاز عملی شود و مثلا عربستان دلار را از معاملات خود حذف کند، گفت: «آنچه که مشخص است فعلا دولت ایالات متحده در حال مقاومت در برابر همان گروه نخبگان است و سعی دارد مانع از لطمه خوردن به رابطه میان آمریکا و عربستان شود. در این میان نباید فراموش کرد که تصمیم در خصوص سیاست خارجی در اختیار دولت ایالات متحده است. یعنی بدون جلب رضایت دولت امکان اینکه جهت‌گیری‌ها را تغییر دهند، وجود ندارد؛ لذا فعلا گروه مخالفان به دنبال تصویب قانون علیه عربستان هستند، ولی همانطور که قانون پایان جنگ یمن احتمالا توسط دولت وتو خواهد شد، آن‌ها با مانع بزرگی مثل دولت مواجه هستند. اما با اینحال با توجه به اینکه رسانه‌ها هم خیلی علیه عربستان فعالیت می‌کنند، به نظر می‌رسد در نهایت دولت زیر فشار سنگین افکار عمومی، مجبور شود رابط خود با عربستان را با احتیاط بیشتری پیش ببرد.»

او تاکید کرد: «واقعیت این است که پیش بینی آینده رابطه میان عربستان و آمریکا امکان پذیر نیست، اما مشخص است که هر روز که پیش می‌رود، حمایت از عربستان در واشنگتن سخت‌تر می‌شود. زیرا حمایت‌های زیادی که ترامپ از این کشور انجام می‌دهد موجب شده که عربستان بیش از گذشته در سیبل قرار بگیرد و شرایط را دشوارتر کند؛ لذا به نظر می‌رسد که رویکر ملی گرایانه‌ای که در آمریکا حاکم است، نهایتا بر رابطه با عربستان تاثیر بگذارد. زیرا به هرحال عربستان به اندازه اروپا برای آمریکا مهم نیست، اما همین رویکرد ملی گرایانه تاثیر منفی بسیاری بر رابطه میان ایالات متحده و کشور‌های بزرگ اروپا گذاشته است؛ لذا می‌توان تصور کرد که این اتفاق هم برای عربستان رخ دهد.»

ابوالفتح در خصوص اینکه تا چه حد امکان ضربه اقتصادی زدن به ایالات متحده را دارد تاکید کرد: «قطعا عربستان یک کشور دست بسته نیست، اما نباید این نکته را هم فراموش کرد که میزان آسیب‌پذیری عربستان به مراتب بیشتر از ایالات متحده است. حتی اگر خاطرتان باشد ترامپمدتی قبل خیلی راحت وبه صراحت گفت: اگرحمایت ایالات متحده نباشد خیلی از کشور‌های منطقه دو هفته هم دوام نمیاورند یا مثلا لیندسی گراهام که گفت: اگرما نباشیم، سعودی‌ها ظرف یک هفته باید فارسی یاد بگیرند. این‌ها هشدار‌هایی است که آمریکایی‌ها می‌دهند که عربستان مسیر ناسازگاری در پیش نگیرد و تهدید نکند که مثلا ۷۰۰ هزار میلیارد سرمایه خود را از آمریکا خارج کند.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: عربستان آمریکا دونالد ترامپ محمد بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۸۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت صنایع نظامی آمریکا به هزینه اوکراین

یک مقام وزارت دفاع آمریکا اعتراف کرد که ایالات متحده با تخصیص بودجه اضافی برای کمک نظامی به اوکراین، در واقع می‌تواند پایگاه صنایع دفاعی خود را با این هزینه تقویت کند و این واقعیتی است که قبلاً وزارت خارجه روسیه به آن اشاره کرده بود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، بیل لاپلانت، معاون وزیر دفاع آمریکا در زمینه خرید و تامین فنی و لجستیکی در نشستی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در واشنگتن، اعلام کرد که تخصیص بودجه برای ارائه کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین به ایالات متحده اجازه می‌دهد تا پایگاه صنعتی دفاعی خود، از جمله در عرصه افزایش تولید مهمات را به طور قابل توجهی گسترش دهد.

لاپلانت سرعت فشرده بازسازی پایگاه صنایع نظامی ایالات متحده با کمک بودجه اختصاص داده شده برای کمک به اوکراین را مورد توجه قرار داده و افزود: «اکنون کارخانه‌های تولید مهمات در سراسر کشور، به عنوان مثال در تگزاس، بودجه لازم را دارند تا فعالیت خود را گسترش دهند و این در سایه بودجه مضاعفی است که ما توانستیم از کنگره برای اوکراین بدست آوریم.»

به گفته معاون وزیر دفاع آمریکا هم اکنون از 30 هزار تا 40 هزار مهمات 155 میلی متری در ماه تولید می‌کند. او همچنین یادآور شد که لایحه امضا شده توسط جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده برای تخصیص بودجه اضافی برای کمک به کی‌یف، تولیدکنندگان سلاح آمریکایی را قادر می سازد تا به نرخ تولید حدود 100 هزار مهمات در ماه برسند.

شب گذشته جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت ملی گفت که پول اختصاص داده شده توسط کنگره به مبلغ 61 میلیارد دلار برای حمایت از کی‌یف تا پایان سال کافی خواهد بود. 

روز سه شنبه مجلس سنای آمریکا لایحه های مربوط به ارائه کمک به اوکراین و اسرائیل که ماه‌ها موضوع بحث‌های داخلی در ایالات متحده بود، را تصویب کرد. 79 نفر به این پروژه رای داده و 18 نفر مخالف بودند. این اسناد بلافاصله توسط جو بایدن امضا شد. 

پیش از این ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز در خصوص تخصیص کمک‌های جدید برای اوکراین گفته بود، از دید حزب دموکرات، بدین ترتیب ارتش اوکراین حداقل می‌تواند تا انتخاب ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر، بدون تخریب  وجهه جو بایدن مقاومت کند. به گفته او،  جمهوریخواهان نیز منافع خود را در مشارکت بیشتر در درگیری اوکراین دارند. در واقع آنها به نفع صنایع نظامی بزرگ آمریکا لابی می‌کنند، که سهم بزرگی از بودجه اختصاص یافته برای اوکراین به جیب آنها سرازیر خواهد شد.

هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراینتحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیستتحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمریکا بعد از جنگ ویتنام چنین اعتراضانی ندیده است/ ادامه اعتراضات تا توقف کشتار در غزه
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • تقویت صنایع نظامی آمریکا به هزینه اوکراین
  • اکثر آمریکایی‌ها معتقدند حمایت بیش از حد واشنگتن از تل‌آویو هدر دادن دلارهایشان است
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!