Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-29@18:10:40 GMT

خواب این دو نئوکان برای دموکرات‌ها و ایران بعد از ۲۰۲۰

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۰۱۷۶۱

خواب این دو نئوکان برای دموکرات‌ها و ایران بعد از ۲۰۲۰

رویداد۲۴  ایسهان ثرور در واشنگتن پست نوشت: روز دوشنبه دولت آمریکا در اقدامی بی‌سابقه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. این نخستین بار است که آمریکا، بخشی از یک حکومت خارجی را در این فهرست قرار می‌دهد. اگرچه از قبل هم آمریکا، حکومت ایران را حامی تروریسم توصیف کرده بود و طیف وسیعی از تحریم‌ها را علیه این کشور وضع کرده بود، کارشناسان نگرانند این اقدام به شعله‌ور شدن ناآرامی در خاورمیانه بینجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 در ادامه این مطلب آمده است: سپاه پاسداران پس از انقلاب اسلامی ایران تاسیس شد.

دشمنان ایران بخصوص آمریکا، اسراییل و شیخ‌نشین‌های حاشیه خلیج‌فارس، سپاه را بازوی اصلی جمهوری اسلامی در خاورمیانه می‌دانند، یعنی چیزی که ترامپ در بیانیه خود از آن با عنوان کمپین جهانی تروریسم نام برد. نیروی قدس که بازوی عملیات خارجی سپاه تلقی می‌شود، در نهان و آشکار از گروه‌های نیابتی خود در لبنان، سوریه و عراق حمایت می‌کند. آمریکا کشته شدن ۲۶۰ سرباز آمریکایی در سال ۱۹۸۳ در لبنان را نیز از چشم همین نهاد می‌بیند.

مقامات دولت ترامپ همواره برای توجیه اقدامات تنبیهی این دولت علیه ایران مانند خروج از برجام، به رفتار تهران در منطقه متوسل می‌شوند. مارک دوبوویتز، رییس بنیاد دفاع از دموکراسی ها، اندیشکده مستقر در واشنگتن که گفتمان ضدایرانی را ترویج می‌کند، در این باره مدعی می‌شود این نهاد نظامی در نهایت خطرناکترین (؟!) گروه تروریستی جهان است.

شورای عالی امنیت ملی ایران در اقدامی تلافی‌جویانه مرکز فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه را به عنوان گروهی تروریستی شناسایی کرده است. ترامپ مدعی است این اقدام بخش مهمی از سیاست فشار بر حکومت ایران تلقی می‌شود و ریسک طرف‌های معامله با سپاه و دولت ایران را بسیار بالا می‌برد. اما شایعه شده که حتی تشکیلات ساخت و ساز خود دونالد ترامپ نیز در ساخت هتلی در آذربایجان، با ایران همکاری کرده است.

هولی داگرز، عضو شورای آتلانتیک می‌گوید راهبرد به اصطلاح فشار حداکثری بر ایران نشان داده توجه چندانی به پیچیدگی‌هایی که متعاقب اتخاذ آن آشکار می‌شوند، نداشته است.

اقدام اخیر کاخ سفید علیه ایران نمایانگر خصومت ایدئولوژیک عمیق با این کشور نیز است. قبلا چنین تصمیمی علیه ارتش‌های کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس یا پاکستان که اتفاقا شبکه‌های نظامی خاصی در حمایت از گروه‌های تروریستی به راه انداخته‌اند، اتخاذ نشده بود. جیکوب هیلبران، سردبیر نشنال اینترست، معتقد است این تصمیم با پافشاری بولتون و پومپیو، دو نومحافظه‌کاری که ترامپ را به راه انداختن جنگ جدیدی در خاورمیانه تحریک می‌کنند، اتخاذ شده است. این اقدام به منظور کاستن از احتمال موفقیت مذاکره میان ایران و آمریکا بخصوص در صورت تصمیم دولت آتی آمریکا برای بازگشتن به برجام انجام شده است.

تریتا پارسی، بنیانگذار شورای ملی ایرانی آمریکاییان، در توییتی اظهار کرده که این اقدام دولت ترامپ، گزینه محتمل دیگری برای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلاف میان ایران و آمریکا را ناکام می‌گذارد. پس از بسته شدن تمام در‌ها و بی‌نتیجه ماندن دیپلماسی، وقوع جنگ اساسا اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. اما آمریکا تاکید دارد که به دنبال جنگ نیست و تنها خواهان تغییر رفتار حکومت ایران است.

یک محقق مقیم لندن، معتقد است که اگر کاخ سفید انتظار داشته باشد که سیاستمداران و نهاد‌های سیاسی همکار با سپاه در عراق و لبنان، فورا به روابط خود با آن پایان بدهند، مطمئنا مأیوس خواهد شد. بسیاری از کسانی که در بغداد و بیروت در سر کار هستند، بیش از چهل سال است که با جمهوری اسلامی همکاری داشته‌اند. این روابط از وضعیت مبهم و پیچیده حاکم بر خاورمیانه حکایت دارد.

ژارت بلانک، یکی از مقامات سابق دولت اوباما در این باره می‌گوید که سپاه اکنون نیز یکی از نهاد‌هایی در جهان است که بیشترین تحریم‌ها علیه آن وضع شده است و اقدام جدید ترامپ، در عمل تغییر چندانی در این وضعیت به وجود نمی‌آورد. در بهترین حالت ممکن است تهران را متقاعد کند که احتیاط بیشتری به خرج دهد و از تشدید تنش خودداری کند. در بدترین حالت نیز بحرانی را شعله‌ور می‌کند که دولت ترامپ به هیچ‌وجه آمادگی کنترل آن را ندارد.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 سپاه پاسداران گروه تروریستی آمریکا کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۱۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین طی نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا ژاپن - ژوئن ۲۰۱۹

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش‌آفرینی تحسین‌برانگیز صداوسیما در انعکاس اقدام حماسی «وعده صادق»
  • چین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد
  • ادعای اقدام علیه املاک دولت ایران؛ باکو قصد مصادره اموال کرده است؟
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟