Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- آبشار اصلی اخلمد ، بند اخلمد و غار اخلمد از جاذبه‌های منطقه گردشگری اخلمد است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،  آبشار اخلمد از جمله آبشار‌های استان خراسان رضوی در شمال شرقی کشور محسوب می شود.

این آبشار از دو آبشار بلند کنار هم تشکیل شده‌است که هر کدام بالای ۸۵ متر ارتفاع دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخلمد یکی از گردشگاه‌های طبیعی اطراف مشهد  بشمار می رود که در دره‌ای میان کوه بینالود واقع شده‌است و قدمتی چند هزار ساله دارد ، در ابتدای دره، انواع گل‌ها و گیاهان زیبا و درختان انبوه به همراه باغ‌های فراوان میوه به چشم می‌خورد و پس از طی مسیری آبشار اول که دارای ۲۳ متر ارتفاع است مشاهده شده و با گذر از میان این آبشار و در یک کیلومتری آن، آبشار اصلی اخلمد با ارتفاعی در حدود ۸۵ متر مشاهده می‌شود و آبشار سوم و چهارم نیز در بالای این آبشار‌ها قرار دارد.

آهکی بودن جنس کوه‌های اخلمد سبب پیدایش حفره‌های ژرف مدور در زیر این آبشار شده‌است.

این دره دارای دیواره‌های صخره‌ای با ارتفاع حدود ۷۵–۸۵ متر است که یکی از بزرگ‌ترین مناطق برای ورزش مفرح سنگنوردی در ایران است از دیواره‌های معروف آن می‌توان به (دیواره سفید، الله اکبر، عقاب و …) نام برد.

این دره دارای چندین آبشار است که ۸۵ تای آن‌ها دائمی و چندین آبشار فصلی دارد.

آبشار اصلی اخلمد حدود ۸۵ متر ارتفاع دارد. بند اخلمد و غار اخلمد از دیگر جاذبه‌های این منطقه گردشگری است که هر ساله گروه زیادی از گردشگران مشهد و شهر‌های دیگر را برای دیدار از طبیعت اخلمد و آبشار‌های زیبای آن به این منطقه جذب می‌کنند.

موقعیت جغرافیایی و طبیعی آبشار اخلمد

کلنل چارلز انگلیسی در سفرنامه خود راجع به اخلمد، و موقعیت جغرافیایی و طبیعی آن مطالبی نوشته که به شرح زیر است:

اخلمد در دل کوه‌های بینالود واقع شده است.

کوه بینالود از کوه‌های نامی دنیا و از کوه‌های پربرکت و با اسم و رسم خراسان است. این کوه دنباله سلسله جبال البرز است که بین دو جلگه نیشابور و مشهد واقع و ۳۲۱۱ متر ارتفاع دارد.

به علت ارتفاع زیاد و قلل پربرف این کوه چشمه‌سار‌ها و رودخانه‌های بسیاری در میان دره‌های آن پیوسته می‌جوشد و آبادی‌های داخل این کوه در تمام فصول مملو از آب‌های شیرین و گوارا است؛ لذا زیباترین و دیدنی‌ترین مناظر طبیعی و ییلاقات کم‌نظیر در میان این رشته‌کوه‌ها وجود یافته است.

یکی از زیباترین پدیده‌های آفرینش و دلگشاترین دره‌ها و ییلاقات پرآب و مشهور خراسان که در دل این رشته‌کوه قرارگرفته، دره زیبای اخلومد است.

سپس می‌گوید:

«دهکده اخلمد را کوه‌های بلند و بزرگی در برگرفته و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۳۳۵ متر است؛ و فقط از طریق دره‌ای که از دهنه و کنار سد به اخلمد منتهی می‌شود، قابل دسترسی است و هنوز بقایای دیواری که (نیم میل) پایین دست دهکده به دور آن کشیده شده بوده و دره را قطع می‌کرد، به چشم می‌خورد. نزدیک به یک میل در پایین دهکده در صخره‌ای به ارتفاع ۹ متر در طرف راست دره‌ای که به آن (پلنگ دره) می‌گویند، غار عجیبی وجود دارد و ورودی غار یک سوراخ دایره‌ای است که فقط یک نفر می‌تواند با خزیدن از آن عبور کند. خود غار نزدیک به ۳۶ متر طول و ۹ متر عرض و ۴٫۵ تا ۵٫۴ متر ارتفاع دارد. صخره‌های که این غار را در برگرفته‌اند، یک حالت بلوری دارند و از صخره‌هایی که کوه‌های اطراف را تشکیل می‌دهند بسیار متمایزند. خلاصه اخلمد به خاطر درختان سیبش، شهرت زیادی دارد. من دستور دادم مقداری نهال سیب برای سرکنسول‌گری انگلیس بیاورند.»

اخلمد از روستا‌های بسیار قدیمی بوده و از هزار‌ها سال پیش آثاری مشاهده می‌شود که هر بیننده اندیشمندی یقین به قدمت آن می‌کند. از جمله اینکه در اطراف این آبادی بر سینه کوه بارو‌هایی قطور و برج‌هایی عظیم است که بی‌شک هزار‌ها سال قبل ساخته شده است. این بارو‌ها و حصار‌ها که در جهت شرقی و جنوبی آبادی باقی مانده در حدود (۲ کیلومتر) اکنون تا کف رودخانه و منازل مسکونی فاصله و ارتفاع دارد و چنان می‌نماید در آن وقت که این‌ها ساخته شده کف رودخانه بالا بوده است و الا نمی‌شود تصور کرد که چنین قلعه‌های عظیمی در دامن کوه با آب رودخانه با وضع فعلی ساخته شده باشند.

در مدخل دره اخلمد بندی است که به همت یا در زمان بایسنقر میرزای تیموری فرزند شاهرخ و حاکم توس در نیمه اول سده نهم ساخته شده است. باغات فراوان و میوه‌های آن مخصوصا سیب اخلمد معروف است.

کوه‌های اخلمد هم به دلیل ارتفاع و مسطح بودن و زیبایی فوق‌العاده هر سال سنگ‌نوردان، کوه‌نوردان و مسافران زیادی را به سوی خود جلب می‌کند.

آهکی بودن جنس کوه‌های اخلمد سبب پیدایش حفره‌های ژرف مدور در زیر این آبشار شده است. این دره دارای دیواره‌های صخره‌ای با ارتفاع حدود ۲۰۰-۳۰۰ متر است که یکی از بزرگ‌ترین مناطق برای ورزش مفرح سنگ‌نوردی در ایران است از دیواره‌های معروف آن می‌توان به (دیواره سفید، الله اکبر، عقاب و...) نام برد. این دره دارای چندین آبشار است که ۴ تای آن‌ها دائمی است و چندین آبشار فصلی دارد. آبشار اصلی خلمد حدود ۴۰ متر ارتفاع دارد.

اخلمد به طور کلی (یعنی اخلمد علیا و سفلی و دهنه اخلمد) از نظر باغات و مزارع آبی و دیم و مراتع در خراسان کم‌نظیر است، البته قسمت مهم آن، از مزرعه آبی، و دیم، و باغات موقوفه آستان قدس رضوی و ... است که به آن قسمت «دهنه اخلمد» می‌گویند.

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آبشار دیدنی آبشار اخلمد مناطق گردشگری خراسان چناران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۲۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب پیش از ظهر یکشنبه در نشست با فرماندار شهرستان گرمی با اشاره به ظرفیت مهم دریاچه گیلارلو این شهرستان در راستای جذب گردشگر اظهار کرد: فرمانداری شهرستان باید با همکاری سایر نهادهای دولتی یک جشنواره بزرگ در راستای معرفی این ظرفیت بزرگ برنامه‌ریزی و تدوین کند.

وی با بیان اینکه جشنواره‌ها نقش مهمی در دیده شدن و جذب سرمایه‌گذار برای منطقه دارند، افزود: لازم است که در شهرستان گرمی نیز جشنواره‌هایی برای معرفی ظرفیت‌های منطقه تعریف شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل بیان کرد: همچنین لازم است که از اعتبارات شهرستانی برای آموزش صنایع‌دستی، تولید محتوا برای معرفی ظرفیت‌ها و کاوش محوطه «تپه دیگه‌ور» نیز اعتبار تخصیص پیدا کند تا بتوانیم اقدامات مهمی را در این شهرستان انجام دهیم.

محمدی ادیب خاطرنشان کرد: حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید جز اولویت‌های اول در شهرستان گرمی باشد و اعتبارات ویژه برای این حوزه تخصیص داده شود.

کد خبر 6097075

دیگر خبرها

  • توقف تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • خروش دوباره آبشار فصلی در تنگه تاریخی زرانگوش + فیلم
  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • آبشار لوه این هفته برای دومین بار قربانی گرفت؛ امروز مسافر سبزواری سقوط کرد
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری