Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه صبح نو: هفته گذشته سه پروژه شهری در پایتخت به بهره‌برداری رسید. مهم‌ترین این پروژه‌ها افتتاح فاز اول خط‌۶ متروی تهران با سه ایستگاه بود. در این مراسم آقای حسن روحانی، رییس‌جمهوری نیز حضور داشت و سخنانی را درباره پروژه‌های افتتاح‌شده مطرح کرد. البته افتتاح فاز اول خط‌۶ متر‌و آن‌قدر از بابت ناایمن بودن حواشی یافت که رسانه‌ها فرصتی برای بررسی دیگر پروژه‌های بهره‌برداری شده نیافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که حالا می‌توان قضاوت بهتری درباره افتتاح طرح مسکن امید در منطقه‌۱۸ تهران و نیز پروژه کمربند سبز تهران داشت.

در زمانی که هنوز «طرح ملی بازآفرینی» تعریف نشده بود. پروژه بهاران شرقی هم در همان سال‌های شهرداری محمدباقر قالیباف در تهران افتتاح شده بود. پروژه بهاران شرقی که هفته گذشته نامش به مسکن امید تغییر یافت، تا سال‌۹۶ حدود ۴۰‌درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اما پس از آن به‌عنوان یکی از پروژه‌هایی که می‌شد بعد از مدتی به نام خود تغییر هویت داد از سوی مدیریت شهری اصلاح‌طلبان در تهران مورد توجه قرار گرفت. پروژه بهاران شرقی در محلی ساخته شده که اطراف آن بافت‌های فرسوده قرار دارند. زمین این پروژه نیز ۲۳‌هزار و ۳۲۹‌مترمربع وسعت دارد که در قالب ۹‌بلوک ۳۲۴‌واحد مسکونی و ۶۳‌واحد تجاری ساخته شده است. سازمان نوسازی شهرداری تهران نیز مالکیت سند این پروژه را در اختیار دارد که البته در قالب یک قرارداد مشارکتی با بخش خصوصی

۳۵ به ۶۵ درصد ساخته شده است. بر اساس اطلاعات موجود از این پروژه تاریخ شروع به اردیبهشت‌ماه سال‌۹۱ با حجم سرمایه‌گذاری ۳۸‌میلیارد تومان از سوی سازمان و ۶۷‌میلیارد تومان از سوی شریک بازمی‌گردد. اما نکته جالب درباره این طرح آنکه اگرچه تأکید اولیه حجت‌الاسلام روحانی برای اجرای طرح ملی بازآفرینی شهری در محدوده بافت فرسوده شهر‌ها است؛ اما مطابق اطلاعات ارائه شده این پروژه در مجاورت بافت فرسوده اجرایی شده است. این پروژه غیر از واحد‌های مسکونی ۶۳‌واحد تجاری نیز دارد، اما درباره دیگر سرانه‌های مورد نیاز این پروژه تعریفی صورت نگرفته است. این اتفاق یکی از انتقاداتی است که همیشه درباره پروژه جنجالی مسکن مهر مطرح بود است. این پروژه درحالی با تغییر نام به «مسکن امید» به بهره‌برداری رسیده است که در اوایل آغاز به کار آقای محمدعلی نجفی، شهردار اسبق تهران کلنگ تجمیع ۵۰‌پلاک مسکونی در پاییز سال‌۹۶ در محله تختی به زمین خورد و البته از سرنوشت این پروژه خبری در دست نیست. شواهد موجود نیز نشان می‌دهد که مشکلاتی در راه اجرای این پروژه به وجود آمده است. اما از سوی دیگر برخی رسانه‌ها اعلام می‌کنند که شهرداری برای وصول طلب‌های بی‌شمارش از دولت راه‌حل مناسبی را پیدا کرده و آن هم بده بستان با دولت است. افتتاح پروژه‌ای قدیمی و زدن سند شش‌دانگ آن به نام دولت دوازدهم راهکاری است که شهردار تهران پیش پای مسوولان دولتی قرار داده تا شاید بتواند بخشی از مطالبات خود را که به گفته بسیاری از اعضای شورای شهر تهران ماه‌ها است به تعویق افتاده است.
وصول کند.

مسکن، مهر یا امید؟

طرح مسکن مهر در یک دهه اخیر بار‌ها مورد بحث کارشناسان و مسوولان قرار گرفته است، اما حقیقت ماجرا این است که ساکنان این آپارتمان‌ها با توجه به وضعیت کنونی قیمت خانه و مسکن در کشور به آنچه که دارند بسیار راضی هستند. برخی از ساکنان آپارتمان‌های مربوط به مسکن مهر حتی اعلام می‌کنند که حتی رؤیای خانه‌دار شدن هم برای آن‌ها بسیار سخت بوده است. اما در حال حاضر در خانه خود زندگی می‌کنند.


اما مسکن مهر همان طرحی است که آقای عباس آخوندی، وزیر سابق و پرحاشیه راه‌و‌شهرسازی دولت یازدهم و دوازدهم به افتتاح نکردن حتی یک واحد آپارتمان مسکن مهر افتخار کرده بود. این در حالی است که وی در مدت وزارت خود از طرح مسکن اجتماعی  خبر داد که گفته می‌شد تز دکترای وی در دهه‌۷۰ بوده است. با این وجود حتی یک واحد از مسکن اجتماعی هم از سوی وی افتتاح نشد. اما در بهمن ماه سال‌۹۶ دولت طرح مسکن امید را رونمایی کرد. آقای رییس‌جمهوری در معرفی این طرح گفت که برنامه ویژه‌ای برای خانه دار شدن جوانان دارد. حجت‌الاسلام حسن روحانی در این باره گفت: برای اجرای این طرح دولت از پیش بودجه‌ای نیاز ندارد و بانک‌ها باید وارد عمل شوند و زمانی که توسعه‌گر می‌آید زمین در اختیارش قرار می‌گیرد که حدوداً ۲‌برابر خانه‌های فرسوده محله خانه می‌سازد که ۵۰‌درصد آن به مردم همان محل واگذار می‌شود که از هر نظر دقیق، مقاوم و مجهز است و ۵۰‌درصد نیز به توسعه گر تعلق دارد و دولت تنها در تسریع فروش این خانه‌ها اقدام و تضمین خواهد کرد.»، اما کارشناسان مختلفی با طرح مسکن امید نیز مخالفت کردند. آقای محمد سالاری، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران به عنوان یکی از مخالفان این طرح گفته بود: طرح مسکن امید ترجمه مسکن مهر است و ما باید در مقابل این رویکرد آقای روحانی ایستادگی کنیم. وی با بیان اینکه روزی عده‌ای در مقابل مسکن مهر ایستادگی کردند و هر روز از آن به عنوان یک پروژه شکست خورده یاد می‌کردند، گفت: من برای مشاوران رییس‌جمهوری متأسفم که اگر او مشاورانی مناسب داشت، چنین تصمیمی نمی‌گرفت.

منبع: فردا

کلیدواژه: مسکن امید منطقه 18 تهران شهرداری تهران طرح مسکن امید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۲۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند/ آورده ۷۰۰ میلیونی متقاضیان

به گزارش خبرنگار مهر، آرش صیادی مدیرعامل شهر جدید پرند امروز در نشست خبری بازدید از پیشرفت پروژه‌های نهضت ملی مسکن پرند، گفت: پروژه ساخت واحدهای نهضت ملی پرند از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز شده که هم‌اکنون چهار هزار واحد مسکن در قالب یک هزار و ۷۰۰ واحد نهضت ملی، ۷۰۰ واحد مسکن مهر و تعداد باقی مانده از پروژه‌های مشارکتی آماده افتتاح است.

صیادی با بیان اینکه این واحدها آماده تحویل هستند اما به دلیل عدم تأمین زیرساخت‌های آب، برق یا فاضلاب قابل واگذاری نیست، افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال‌جاری نیز ۵ هزار واحد دیگر در این شهر جدید به مرحله افتتاح برسد؛ همچنین طبق مصوبه شورای عالی مسکن هزینه اجرای تأسیسات زیرساختی آب، برق و فاضلاب باید یک سوم توسط وزارت نیرو، یک سوم توسط وزارت راه و شهرسازی و یک سوم از سوی استانداری‌ها تأمین شود. وزارت راه از طریق منابع صندوق ملی مسکن این تأمین مالی را انجام داده است.

وی عنوان کرد: آورده متقاضیان این واحدها حدود ۷۰۰ میلیون تومان بوده که هزینه ساخت هر مترمربع میانگین ۱۰ میلیون تومان است.

این مقام مسؤول ادامه داد: در اسفندماه سال‌گذشته ۳۱ هزار و ۵۰۰ واحد نهضت ملی در دست ساخت بود که با تأکیدات وزیر راه و شهرسازی با توسعه ظرفیت شهر جدید پرند، ۳ هزار واحد دیگر به این رقم اضافه شد که این واحدها در مرحله انتخاب سازنده است.

مدیرعامل شهر جدید پرند تصریح کرد: هم‌اکنون ۸۰۰ واحد برای هنرمندان و خبرنگاران معرفی شده که وزارت ارشاد در حال ساخت و در مرحله بتن‌ریزی قرار دارد.

صیادی ادامه داد: آنچه که در حوزه کاری شرکت پرند است شامل ۳۳ هزار و ۵۰۰ واحد نهضت ملی مسکن و یک هزار و ۴۰۰ واحد برای مسکن مهر و ۶ هزار و ۸۰۰ واحد می‌شود که با حضور مشارکت بخش خصوصی در حال ساخت است؛ باید تا پایان دولت سیزدهم ۱۱ هزار و ۲۰۰ واحد تحویل متقاضیان شود.

معرفی ۱۰ هزار واحد خالی به سازمان امور مالیاتی

وی افزود: سال گذشته در شهر جدید پرند به صورت فشرده ۱۳ هزار واحد مسکونی خالی شناسایی و هم‌اکنون ۱۰ هزار واحد به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات معرفی شده است؛ البته احتمال وجود ۳ هزار واحد دیگر خالی از سکنه در این شهر جدید وجود دارد.

مدیرعامل شهر جدید پرند گفت: بر اساس شاخص‌های مختلف، جمعیت در شهر جدید پرند از ۳۵۰ هزار نفر رد شده است همچنین این شهر جمعیت ۷۸ هزار نفری دانش‌آموزی دارد و با توجه به تحویل و ساخت واحدهای مسکونی جدید جمعیت از مرز ۵۰۰ هزار نفر نیز عبور خواهد کرد.

کد خبر 6092088 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ساخت ۹۵۰۰ واحد مسکونی در ۳ منطقه پایتخت
  • ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی در تهران | این خانه ها در چه متراژ و قیمتی ساخته می شوند؟
  • تامین زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد مسکونی در شمال سیستان و بلوچستان
  • احداث ۱۰۵۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در خوی
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند آماده تحویل
  • قیمت واحدهای مسکونی در منطقه ۱۹ تهران + جدول
  • تحویل نه هزار واحد مسکونی تا پایان سال
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • تحویل ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند/ آورده ۷۰۰ میلیونی متقاضیان