Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@20:15:42 GMT

سیل؛ آنچه آورد و آنچه برد

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۰۳۰۳۵

سیل؛ آنچه آورد و آنچه برد

تهران- ایرنا- سیل ویرانگری که از روزهای ابتدایی سال تاکنون گریبان بسیاری از شهرها و روستاهای کشور را گرفته هر چند بسیاری چیزها را با خود برد، ولی تجربه های گرانبهایی به جا گذاشت؛ تجاربی که از دید کاربران فضای مجازی برای ممانعت از ایجاد و مدیریت بحران بسیار به کار می آید.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، موج بارش های سیل آسایی که از ابتدای سال تاکنون بسیاری از شهرها و روستاهای کشور را درگیر کرده، این روزها در استان خوزستان بیشتر جولان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مقاومت مردمی در نقاط مختلف خوزستان به منظور مقابله با امواج سیل و تلاش گروه های مختلف امدادی برای محافظت از خانه و کاشانه مردم و یاری رساندن به آن ها، این روزها نقل محافل رسانه ای و شبکه های مجازی است.
کاربران توییتر این روزها همچنان مساله سیل را در کانون توجه خود دارند و ابعاد مختلف آن را از زاویه هایی متفاوتی می کاوند.
کاربران همچنان با هشتگ هایی چون «#سیل»، «#سیل_خوزستان» و ... در این ارتباط اظهارنظر می کنند.

** نیازهای زیرساختی در نواحی سیل زده
سیل اگر چه شهر، روستا و خانه و زندگی شمار زیادی از هموطنانمان را ویران کرد، ولی آورده هایی هم به همراه داشت؛ آورده هایی که از دید کاربران مورد توجه قرار گرفته است.
برخی با رویکرد کلان، با اشاره به کاستی ها و نواقص موجود، تقویت زیرساخت ها در مواجهه با سیل را مورد توجه قرار دادند.
«طیبه سیاوشی» نماینده مجلس در توییتی نوشت: «نداشتن بودجهٔ مناسب باعث شد تا نقشهٔ خطر سیل در سازمان نقشه‌برداری تهیه نشود؛ با این حال، نقشهٔ مناطق تحت تأثیر سیل و اطلاعات کارشناسی شیب طبیعی زمین جمع‌آوری شد. ضروری ا‌ست دربارهٔ تقویت زیرساخت‌های عملیاتی سازمان نقشه‌برداری و تهیهٔ سند آمایش ملی، تصمیماتی اساسی و فوری اتخاذ شود.»
برخی دیگر از کاربران با اشاره به نبود مدیریت واحد در امدادرسانی سازمان ها و نهادهای مختلف، سازمان های مردم نهاد، کمک های فردی و ... خواستار تدوین پروتکلی از سوی نهادهای مسوول در مورد مدیریت بحران و تعیین فرماندهی واحد برای مدیریت شرایط بحرانی شدند.
تعدادی دیگر با اشاره به تاثیر ساخت و سازهای گسترده در سال های اخیر در بستر و مسیل رودخانه ها، خواستار توجه نهادهای مسوول به مطالعات کارشناسی در این حوزه و توقف صدورجواز برای چنین ساخت و شدند.
تعدادی دیگر از کاربران با اشاره به تبدیل شدن مساله امدادرسانی به موضوع جدل و رقابت منفی میان گروه های مختلف سیاسی، همیاری و اتحاد را لازمه مدیریت کارآمد بحران دانسته اند.

**قضاوت عملکردها در سیل اخیر
در روزهای گذشته بارها انتشار تصاویری از عملکرد برخی امدادگران که اغلب از فرماندهان و نظامیان بودند، در فضای مجازی بحث و نظرهای متفاوتی را برانگیخت. کاربران با انتقاد از امدادرسانی های موردی این افراد چون پر کردن کیسه های خاک یا پل شدن برای مردم برای دسترسی به کمک های رسیده، عملکرد آنها را زیر سوال بردند. از نگاه برخی، وظیفه این فرماندهان، مدیریت امدادرسانی در سطح کلان و ساماندهی امور از جایگاهی راهبردی است، نه درگیر شدن در سطوح خرد امدادرسانی.
در برابر، عده ای دیگر چنین اقداماتی را نشانه خاکی بودن و از جان و دل مایه گذاشتن فرماندهان برای کمک به مردم ارزیابی کردند. از دید این افراد، چنین شیوه های مدیریتی که فرمانده مانند مردم آستین بالا بزند و هر کاری انجام دهد، شیوه امامان است که در جنگ تحمیلی هم به کار گرفته شد و با ایجاد دلگرمی برای مردم و افزایش همدلی، نتایج بزرگ به دنبال آورد.
برخی دیگر اما از رویکردی متفاوت، قضاوت در مورد عملکرد افراد مختلف در مصیبت سیل را به ویژه برای روزنامه نگاران، غیرحرفه ای و به دور از جامعیت و انصاف دانستند.
«حسن نمکدوست» روزنامه نگار در توییتی به این موضوع اشاره کرد و نوشت: «قضاوت کردن آسان نیست، اصلا آسان نیست! براساس یک خبر، عکس یا فیلم نمی‌شود با قطعیت درباره رفتار آدم‌های درگیر در مصیبت بزرگ سیل - سیل‌زده‌ها، مسؤولان، امدادگرها - قضاوت کرد. همه هم چنین کنند وظیفه روزنامه‌نگارهای حرفه‌ای دقت، انصاف، پیگیری و حفظ خونسردی است.»
در این میان، تعدادی از روزنامه نگاران و امدادرسان حاضر در مناطق سیل زده، از نبود مدیریت فرماندهی واحد، به عنوان بزرگترین معضل امدادرسانی کارآمد در خوزستان و لرستان خبر دادند.

** انعکاس اوضاع استان های سیل زده در توییتر
بخش گسترده ای از توییت ها همچنان به شرح وضعیت کنونی استان های سیل زده و در معرض سیل و تلاش نیروهای مردمی برای ایجاد سیل بند و محافظت از شهر در برابر بارش های آتی و شادی های آنان پس از مقابله در برابر سیل حکایت دارد. هشتگ هایی چون «#سیل_بند_انسانی»، «#سیل_دهلاویه» و ... نشانگر محتواهایی در این ارتباط در فضای مجازی است.
تلاش مردم «عین دو» جهت ایجاد و ترمیم سیل بندهای شکسته شده، ایجاد سیل بند در حمیدیه، تلاش مردم دهلاویه برای ایستادگی در برابر سیل با ایجاد سیل بند انسانی و ... مورد توجه است.
برخی دیگر از کاربران کمک های مردمی و سازمانی داخلی و خارجی به سیل زدگان را موضوع توییت های خود قرار داده اند. بیان ملزومات مورد نیاز مردم سیل زده، اعلام حساب های بانکی سازمان های مردم نهاد و راه های ارسال مرسولات امدادی به مناطق سیل زده در توییت ها فراوانی بسیاری دارد.
برخی دیگر با انتشار تصاویری، مدعی بالاآمدن آب فاضلاب در برخی مناطق اهواز شده اند و در مورد احتمال آلودگی آب و شیوع بیماری های عفونی هشدار داده اند.
برخی دیگر لزوم مداومت داشتن جریان کمک به سیل زدگان را گوشزد کرده اند. «شهیندخت مولاوردی» معاون سابق رئیس جمهوری در توییتی لزوم تداوم امدادرسانی و کمک به سیل زدگان را یادآور شد و آورد: «موج دوم کمک به هموطنان سیل زده؛ با کم رنگ شدن اخبار سیل، نیاز به کمک هموطنان سیل زده کم نمی شود. فراموش شان نکنیم.»
برخی دیگر هم از ارسال کمک های خارجی چون محموله های ارسال شده از سوی حشدالشعبی به استان های سیل زده، کمک های رسیده از عمان، کمک های نقدی و غیر نقدی از کشورهای مختلف و ... خبر داده اند و از این کمک های «انسان دوستانه» تقدیر کرده اند.

**هزینه ها و پیامدهای سیل برای کشور
برخی کاربران پیامدهای ثانویه سیل اخیر را مبنای توییت های خود قرار داده اند.
تحمیل هزینه های سنگین بر بودجه و تورم زایی چاپ پول احتمالی برای جبران خسارت ها، از مسایلی است که کاربران مورد توجه قرار می دهند. در توییتی آمده است: «تا قبل از این سیل فراگیر، پیش بینی ها از وجود بیش از صدهزار میلیارد تومان کسری بودجه دولت در سال ٩٨ حکایت داشت. هزینه های ناشی از سیل عمق این کسری را بیشتر می کند و اگر دولت بخواهد با چاپ پول این هزینه ها را پرداخت کند، همه ما امسال با تورم بیشتر در هزینه های سیل سهیم هستیم .»
بسیاری از تخریب زمین های کشاورزی به ویژه زمین هایی که گندم در آن کشت می شود خبر داده اند و نسبت به کمبود گندم و دیگر اقلام کشاورزی در سال آتی اظهار نگرانی کرده اند.

**انتقاد از غرض ورزی های سیاسی در امدادرسانی
با اینکه همدلی و همکاری همه نهادها، شرط نخست امدادرسانی کارآمد به سیل زدگان است، ولی همچنان برخی جریان ها، از این شرایط برای هجمه علیه رقبا و سوء استفاده سیاسی از وضعیت بحرانی بهره می برند.
گروهی همچنان در راستای کمرنگ نشان دادن اقدامات دولت برای کمک رسانی به سیل زدگان تلاش و در این زمینه توییت می کنند. گروهی ضعیف و جهت دار نشان دادن امدادرسانی نیروهای ارتش و سپاه را در دستور کار دارند. گروهی دیگر هم امدادرسانی برخی سازمان های مردم نهاد از جمله «جمعیت امام علی» را زیر سوال می برند. در برابر، جمعی در راستای خنثی سازی هجمه گروه نخست توییت می کنند.
در توییتی می خوانیم: «در حالی که هنوز کار امداد‌رسانی به بسیاری روستاها تموم نشده و خطر سیل وجود داره، یه عده اولیتشان را تخریب وجهه جمعیت امام علی قرار دادند. چرا همیشه تلاش گروهی برای انحصار و بستن فضای مشارکت نهادهای مدنی است حتی در شرایطی مثل سیل‌ سراسری؟»

** بحث و نظر در مورد ورود سیلاب به هورالعظیم
بحث و نظر در فضای مجازی در خصوص ادعای ممانعت شرکت ملی نفت از وارد شدن آب به هورالعظیم همچنان ادامه دارد.
برخی هنوز هم می گویند شرکت ملی نفت از وارد شدن سیلاب به هورالعظیم خودداری می کند و با این کار، شهرها و زمین های کشاورزی را به صورت بی رحمانه در معرض خطر سیل قرار می دهد.
عده ای دیگر از آنچه تلاش صدا و سیمای خوزستان برای «نشان دادن پر آب بودن هور» می خوانند خبر می دهند و با انتقاد از رسانه های رسمی برای عادی جلوه دادن وضعیت در استان های سیل زده، خواستار فعالیت بیشتر خبرنگاران و رسانه های مستقل در این مناطق برای پوشش خبرهای سیل شده اند.
برخی دیگر با انتشار تصاویری از هورالعظیم، از زیر آب رفتن تاسیسات نفتی در این منطقه خبر می دهند و ادعای طرف اول را به کلی تکذیب می کنند.
طیفی اما بحث و نظر غیر کارشناسی در این منطقه را تقبیح می کنند و با این استدلال که گشوده شدن هور و آلوده شدن آب، مخاطرات زیست محیطی گسترده ای به دنبال خواهد داشت، کاربران غیرمتخصص را از اظهار نظر در این خصوص و ایجاد مطالبات غیرمنطقی برحذر می دارند.
پژوهش**9275**9279

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سيل خوزستان توييتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۳۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده رقابت متا با غول‌های هوش مصنوعی

ایتنا - متا، کمپانی مادر فیس‌بوک قصد دارد با به کارگیری هوش مصنوعی به ویژه برای جذاب‌تر کردن اینستاگرام، واتس‌اپ و عینک‌های هوشمند از رقبا پیشی بگیرد. اما این شرکت چگونه قادر به جذب کاربران بیشتر خواهد شد؟
در ماه مارس امسال روزانه به طور متوسط ​​۳.۲۴ میلیارد کاربر از یکی از برنامه‌های گروه متا، از جمله اینستاگرام، واتس‌اپ و غیره در سراسر جهان استفاده کرده‌اند. این شرکت همچنین سود زیادی از تبلیغات کسب می‌کند. ولی آینده تجارت برای این شرکت که مادر فیس‌بوک است، چگونه است و چطور می‌خواهد کاربران بیشتری را به سوی خود جذب کند؟

به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، مارک زاکربرگ، رئيس متا امید زیادی به عینک هوشمندی که با همکاری تولیدکننده عینک Ray-Ban توسعه یافته، بسته است. عینک هوشمندی با دوربین، میکروفون و بلندگو که می‌تواند به سوالاتی که کاربر در مقابل خود دارد، پاسخ دهد. زاکربرگ می‌گوید: «این عینک‌ها وسیله‌ای عالی به عنوان دستیار هوش مصنوعی هستند، زیرا می‌توانند آنچه را که شما می‌بینید و می‌شنوید، ببینند و بشنوند.»

عینک‌های Ray-Ban توسط بخش Reality Labs ساخته شده است که بر روی پلتفرم Metaverse و هدست‌هایی برای نمایش واقعیت مجازی نیز کار می‌کند. با این حال این پروژه تاکنون زیان‌ده بوده است.
  امکانات جدید اپ‌های متا
استفاده از هوش مصنوعی  در زمینه‌های دیگری نیز به طور فزاینده‌ای برای متا اهمیت پیدا می‌کند؛ از هفته گذشته دکمه‌هایی در اپ‌های متا در آمریکا و چند کشور دیگر فعال شدند که دستیار هوش مصنوعی را فعال می‌کنند.

زاکربرگ اشاره می‌کند که رویکرد گروه فیس‌بوک بر ساختن سرویس‌هایی قرار دارد که ابتدا مورد پسند کاربران قرار بگیرد و تنها پس از آن به کسب درآمد بیانجامد، بارها و بارها جواب داده است. او فرصت‌های تجاری را از جمله در ارتباط بین شرکت‌ها و مشتریانشان در پلتفرم‌های متا مانند فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ می‌بیند.

به باور زاکربرگ "دستیارهای هوش مصنوعی" برخلاف چت‌بات‌های امروزی، نه تنها به سؤالات فردی پاسخ می‌دهند، بلکه می‌توانند وظایف پیچیده‌تری را برای کاربران انجام دهند که به اقدامات و تحقیقات فرد در پس‌زمینه نیاز دارد.

    سرمایه‌گذاری هنگفت و نگرانی از ‌آینده
موسس فیس بوک می‌گوید که دستیار داخلی Meta AI باید به "سرویس هوش مصنوعی پیشرو در جهان از نظر کیفیت و استفاده تبدیل شود." زاکربرگ در عین حال هشدار داده است که سرمایه گذاری در این زمینه هنگفت است و ممکن است سال‌ها طول بکشد تا شرکت از آن درآمد کسب کند.

متا سرمایه گذاری بین ۳۵ تا ۴۵ میلیارد دلار برای سال جاری را محاسبه کرده است تا بتواند با آن در بازار هوش مصنوعی رقابت کند. این بیش از تخمینی است که تحلیلگران زده بودند. دو سال و نیم پس از تغییر نام فیس بوک به متا، برای تاکید بر تمرکز بر دنیای مجازی آینده "Metaverse"، به نظر می‌رسد دورنمای این تحولات سرمایه گذاران را دچار نگرانی کرده است. پس از اظهارات جدید زاکربرگ و دورنمای هزینه‌ای سنگین، سهام متا در بازار بورس با کاهش قابل توجهی مواجه شد.
  رقبای جدی
برنامه‌های آینده زاکربرگ در رابطه با هوش مصنوعی همچنین این شرکت را وارد رقابت بزرگ‌تری با توسعه‌دهنده چت جی‌پی‌تی (ChatGPT)، اوپن ای‌آی (OpenAI) و دیگر غول‌های فناوری مانند مایکروسافت، Alphabet گوگل و آمازون می‌کند که همگی می‌خواهند نقشی پیشرو در زمینه هوش مصنوعی ایفا کنند.

اپل، سازنده آیفون در تلاش است تا بازار را با عینک Apple Vision Pro خود تسخیر کند و همچنین می‌خواهد در بازار هوش مصنوعی مانور دهد.

با این وجود تراز مالی متا در کل خوب بوده است. تجارت تبلیغاتی متا در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد افزایش یافت و به۳۶.۴۵ میلیارد دلار رسید. سود این شرکت بیش از دو برابر شده و به ۱۲.۴میلیارد دلار رسیده است. اما بخش Reality Labs و عینک‌های هوشمند زیا‌ن‌ده بوده و ضرری ۳.۸۵ میلیارد دلاری داشته است.

دیگر خبرها

  • فال تاروت برای متولدین ماه‌های مختلف امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اروپا در حال سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز در حمایت از فلسطین است
  • بن گویر، دنده‌های شکسته، بیمارستان و سرنوشت سیاه آریل شارون!
  • عاقبت رؤیافروشی؛ واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به ابراز ندامت اشکان خطیبی
  • آینده رقابت متا با غول‌های هوش مصنوعی
  • لرستان| آمریکایی‌ها به آنچه بیان می‌کنند اعتقاد ندارند
  • آمریکا نسخه‌های حقوق‌بشری را در کشور خودش هم اجرا نمی‌کند
  • این ۶ جمله را تنها از افراد با شخصیت واقعی و صادق می شنوید
  • آنچه در پی صدور مجوز اکتشاف معدن سرچهان رخ می‌دهد
  • ثبت بیش از ۴۳۴ هزار تماس با سامانه ۱۴۱ استان البرز