Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه نسل امروز این هفته درباره حضور سلبریتی‌ها در جامعه بود و کارشناسان درباره آنان گفتند که نمی‌گوییم اظهار نظر نکنند، اما باید تحقیق و تدبر در مورد حرفشان داشته باشند همچنین بهتر است هنرمندان وارد فضا‌های انتخاباتی نشوند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برنامه این هفته نسل امروز، جمعه ۲۳ فروردین با موضوع پدیده شهرت (نگاهی آسیب شناسانه به عملکرد سلبریتی ها) با حضور محمدحسین ایمانی خوشخو معاون اسبق هنری وزارت ارشاد و استاد دانشگاه محمد معتمدی خواننده و گفتگو با حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان با اجرای امیر ابراهیم رسولی روی آنتن شبکه پنج رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این برنامه معتمدی در پاسخ به این سوال که شهرت را در فضای مجازی امروز چطور میبینید؟ اظهارداشت: عنوان برند و سلبریتی دو محصول جامعه مدرن و صنعتی امروز هستند که سرمایه گذار با به شهرت رساندن افراد به عنوان سلبریتی یا برند‌ها در حوزه اقلام تجاری، به دنبال کسب در آمد است.
وی ادامه داد: در همه جای دنیا عده‌ای به عنوان تهیه کننده و یا کمپانی‌ها افرادی را به عنوان ستاره به شهرت می‌رسانند تا روی آن‌ها سرمایه گذاری کنند؛ برند‌ها عموما به دنبال جریان‌های غالب جامعه فارغ از درست یا اشتباه بودن، حرکت می‌کنند، در طرف دیگر نیز سلبریتی‌هایی قرار دارند که خود دارای اندیشه هستند و با اینکه ممکن است طرفداران کمی هم داشته باشند، اما پای آن می‌ایستند.

ایمانی مدرس دانشگاه نیز در ادامه برنامه در خصوص شهرت در فضای مجازی افزود: ما در سابقه و پیشینه هنری مان واژه "استاد" را داشتیم که اساتید طی گذر زمان به جایگاه گروه مرجع جامعه می‌رسیدند و حرف آن‌ها سندیت داشت.
وی با بیان اینکه رسانه‌ها تولیدکنندگان سلبریتی هستند، گفت: مردم هم در این میان جایگاه مصرف کننده را دارند که عمر این سلبریتی‌ها خیلی نیست و زود محو میشوند در حالی که سلبریتی‌ها اگر خودساخته باشند حتی بعد از حضورشان در این دنیا همچنان سلبریتی باقی می‌مانند.
معتمدی در بخش دیگری از برنامه این هفته نسل امروز تصریح کرد: با توجه به اینکه عموم افراد شناخته شده شامل واژه سلبریتی میشوند نباید کلا نگاه منفی به این واژه داشت برای مثال استاد نصیریان در عرصه هنر نمایش بسیار شناخته شده و اصیل است، اما در عین حال باید گفت: در حوزه کاری بنده که موسیقی است شاهد بروز سلبریتی‌های یک روزه هستیم که تهیه کنندگان روی برخی افراد به دلیل تمایزهایشان سرمایه گذاری می‌کنند.
وی افزود: با توجه به وجود دست قدرتمند رسانه‌ای که پشت آن‌ها قرار دارد کمتر از چند ماه در همه جا تصویر آن‌ها دیده میشود تا به مرحله کسب درآمد میرسند، اما پس از مدتی وقتی مخاطب از نزدیک آن‌ها را میبیند متوجه میشود با آنچه از آن‌ها ساخته شده بود تفاوت وجود دارد از این رو مخاطبشان ریزش میکند و همان تهیه کننده هم از ابتدا میداند پروژه کوتاه مدت است.
معتمدی در پاسخ به این سوال که آیا این گول زدن مخاطب نیست، گفت: این همان طراحی بسته و به نوعی گول زدن مخاطب است؛ با توجه به اینکه خاستگاه رسانه غرب است می‌داند چگونه یک فرد قدکوتاه را بلند و یا دروغگو را راستگو جلوه دهد و از تمام فرآیند‌های تصویرسازی استفاده کند.

ایمانی نیز با بیان اینکه باید جایگاه بلند برای اساتید هنرمند قائل باشیم، اظهارداشت: سلبریتی‌ها از فرهنگ غرب و به کمک رسانه ساخته میشوند، ما در داخل کشورخودمان با توجه به غنای فرهنگی اساتید بسیاری داریم، اما کسی که از موضع غیراستادی وارد عرصه سلبریتی شود همان نگاه صنعتی را شامل میشود که یک مدت می‌آید و پس از مدتی هم از میان می‌رود.
وی ادامه داد: در کشور‌های دیگر بخشی از دانشمندان و روشنفکران هم شامل سلبریتی‌ها میشوند؛ سلبریتی‌ها هم میتوانند خوشحالی و هم درد را به مردم منتقل کنند.
معتمدی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه چرا شما حاشیه ایجاد نکردید تا بیشتر دیده شوید، اظهارداشت: میل به دیده شدن لزوما بد نیست و انسان دوست دارد دیده شود، اما اشکال در جایی است که یک سلبریتی برای دیده شدن متوسل به کار‌هایی شود که در راستای اخلاق و فرهنگ آن جامعه نباشد.
وی افزود: شاید امروز سلبریتی‌ها جای خالی رسانه را پر می‌کنند؛ رسانه‌ها باید بپذیرند یکسری اشکالات داشته اند که جامعه به جای اینکه نگاهش به رسانه باشد به سمت سلبریتی‌ها رفته است، در کشور ما توجه به مسائل حاشیه‌ای بیش از جا‌های دیگر است که باید آسیب شناسی شود.
معتمدی در پاسخ به این سوال که آیا در کشور‌های دیگر چهره‌های مشهور وارد حوزه‌های دیگری که تخصص شان نیست میشوند؟ گفت: خیلی از هنرمندان وارد میشوند، اما برای مثال جامعه او را به عنوان یک خواننده میشناسد، آن‌ها در حوزه سیاست هم اظهار نظر میکنند، اما در کشور ما تاثیر اظهارنظر‌های چهره‌های مشهور خیلی زیاد است.
ایمانی در ادامه برنامه در پاسخ به این سوال که هنرمندی که در حوزه تخصصی کار میکند، اما وارد تخصص دیگری میشود نسل امروز به واسطه محبوبیت آن‌ها حرفشان را میپذیرد، اما بعد از ٦ ماه متضرر میشود، تکلیف این نسل امروزی چیست؟ افزود: نکته‌ای که همیشه تاکید و خواهش کردم این بود که هنرمندان وارد فضای انتخاباتی نشوند، چون در صورت رای آوردن ٤ سال است و اگر رای هم نیاورد ضربه را هنرمند خورده است؛ باید از جایگاه یک هنرمند همه استفاده کنند که با حمایت از یک جریان بقیه را محروم کرده است.

معتمدی نیز در ادامه تصریح کرد: بنده در انتخابات ریاست جمهوری اخیر از هیچ کاندیدایی حمایت نکردم ولی اعتقاد دارم اگر کسی حمایت کرده باید پای آن بایستد کمااینکه از رئیس جمهور فعلی به دلایلی که بخش زیادی از آن مشاهداتم در حوزه کاری ام است تشخیص دادم دفاع نکنم، اما اگر کسی حمایت کرده الان هم باید همین کار را انجام دهد و اگر به حمایتش اعتقاد داشت نباید ٦ ماه بعد که به میهمانی افطار دعوت شد بگوید خوشم نمی‌آید و شرکت نمی‌کنم!
وی برهمین اساس یادآورشد: باید هدف کلی و کلان و معیار انتخاب‌ها هم بر اساس اصول باشد نه اینکه با دست نیافتن به منافع فردی یا گروهی از عقاید خود برگردیم.
معتمدی گفت: داشتن آگاهی جامعه را در برابر آسیب‌های اجتماعی واکسینه میکند و متولی آگاهی و آموزش رسانه‌ها هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر نگاهمان به افراد باشد به مشکل برمیخوریم از این رو باید به اهداف و ایده آل‌های جامعه نگاه کرد.

حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان هم که به عنوان میهمان نسل دیروز در برنامه حضور داشت درباره مقوله شهرت و تفاوت آن نسبت به اوایل انقلاب اظهارداشت:اوایل انقلاب شرایط خاص و ویژه‌ای داشت که معتقدم امروز هم هست درواقع همان‌ها که اوایل انقلاب در پی انجام وظایفشان بودند سعی داشتند هرچه بیشتر امکانات، وقت و عمر خود را پای انقلاب بگذارند بدون اینکه نام و نشانی باشد این افراد امروز هم هستند، اما به دلیل نوع کارها، انفجار اطلاعات و فراوانی منابع اطلاعاتی و ارتباطی کمتر میشود آن چهره پنهان باقی بماند البته کسانی که در پی این هستند که شناخته نشوند و کارشان را انجام دهند هنوز هم هستند.
وی افزود:، اما در کنار این شکل‌های دیگری هم وجود دارد یعنی برخی هم از شهرت نان می‌خورند و استفاده می‌کنند که کار پسندیده‌ای نیست.
وی درادامه در خصوص پدیده سلبریتی ه، با بیان اینکه عدل یعنی هرچیز در جای خود باشد، گفت: بعضی از جای خود بیرون می‌آیند اینکه کسانی به عنوان سلبریتی شناخته می‌شوند بهتر است در همان فضا و مسیر خود گام بردارند، اما یک نوع به هم ریختگی که خاص فضای مجازی است و در آن افرادی وارد موضوعاتی میشوند که در حوزه تخصصی شان نیست.
شریعتمداری اظهارداشت: برای مثال فردی هنرپیشه است و درباره برخی مسائل سیاسی و اجتماعی اظهارنظر میکند نمیگوییم اظهارنظر نکند، اما اظهار نظر قطعی میکند که خنده دار است و بعد هم پاسخگو نیست.
وی افزود: اگر بگوید اشتباه کردیم اشکالی ندارد منظور هم این نیست اظهارنظر نکند، اما اظهارنظر منطقی و برخاسته از تحقق و تدبر داشته باشد.
شریعتمداری در پاسخ به این سوال که توصیه تان به نسل امروز در مقابل پدیده شهرت و محبوبیت برخی افراد گفت: بخشی از این ماجرا طبیعی است، هم اقتضای جوانی و هم کسب خبر است، اما لازمه اش این است افراد عنان خود را به دست هر کسی نسپارند وقتی قرار است مسیر یا عنانتان را به دست کسی بسپرید باید مورد وثوق باشد و در عرصه‌ای که اظهارنظر میکند دارای تخصص است.
وی افزود: جوانان باید ظرفیت‌های خود را بشناسند، جوانان نسل امروز ویژگی‌های برجسته‌ای دارند و عده‌ای از جمله برخی سلبریتی‌ها که به دنبال فریب جوانان هستند ویژگی‌های خاص مورد علاقه جوانان را استفاده می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نسل امروز سلبریتی ها در جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۳۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی

فرمانده انتظامی استان اصفهان از اجرای هوشمندانه طرح نور فراجا در فضای مجازی با هدف شناسایی و برخورد قانونی با افراد، گروه‌ها و باندهایی که به صورت سازمان یافته به ترویج و تحریک بدپوششی، بی‌حجابی و بی‌بند و باری در جامعه اقدام می‌کنند، خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان و به نقل از پایگاه خبری پلیس سردار حمید علینقیان‌پور درباره اجرای طرح نور در استان اصفهان اظهار داشت: طرح نور  با هدف حفاظت از حریم عفاف و حجاب و همچنین ارزش‌های اصیل نظام اسلامی و برخورد قانونی با هنجارشکنانی که به حریم و حرمت ارزش‌های ایرانی و اسلامی مردم ایران تعدی می‌کنند،  در 3 حوزه اماکن عمومی، خودروها و فضای مجازی به صورت رسمی از 25 فروردین اجرا شده است.

وی افزود: از همان ابتدای اجرای طرح، رسانه‌های معاند و ضد انقلاب و برخی از رسانه‌ها،  افراد و گروه‌های داخلی هجمه‌های وسیعی را علیه فراجا انجام دادند اما در این میان دولت، دستگاه قضائی، علما و روحانیون، مردم عزیز و نخبگان فهیم با ادراکی قابل ستایش در کنار پلیس قرار گرفتند تا شأن حریم، حرمت و کرامت بانوی ایرانی بیش از پیش حفظ شود و لازم می‌دانم از حمایت‌های همه جانبه و همراهی همگان در اجرای این طرح  تقدیر و تشکر کنم.

فرمانده انتظامی استان اصفهان با بیان اینکه طرح نور براساس قانون و وظایف محوله به فراجا و در راستای پاسخگویی به مطالبه اصلی و به حق مردم و مسئولان برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی در جامعه اجرا شده، گفت: پلیس در هیچ حالتی به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعات هنجاری و ارزشی نیست و در قالب اقدامات ایجابی سعی دارد تا با تذکر، ارشاد، مشاوره و راهنمایی افراد بدپوشش، آنها را نسبت به عواقب عمل خود آگاه کرده و زمینه اصلاح رفتارشان را فراهم آورد.

رادان: "طرح نور" را با همراهی دولت و قوه قضائیه ادامه می‌دهیمشناسایی باندهای فحشا و تجارت جنسی/طرح نور هوشمند می‌شود

 

سردار علینقیان‌پور به اجرای هوشمند طرح نور در فضای مجازی اشاره کرده و متذکر شد: شناسایی و برخورد قانونی با افراد، گروه‌ها و باندهایی که به صورت سازمان یافته در فضای مجازی اقدام به ترویج و تحریک بدپوششی، بی‌حجابی و بی‌بند و باری در جامعه می‌کنند، در دستور کار قرار گرفته و به زودی اخبار آن منتشر خواهد شد

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: بررسی‌های میدانی و مشاهدات عینی روزانه در شهرهای استان نشان دهنده حرکت مطلوب جامعه به سمت حفظ حریم و حرمت زنان و بانوان است اما با این وجود معتقدیم زمانی موضوع عفاف و حجاب در جامعه اسلامی ما بهتر و عملیاتی‌تر خواهد شد که همه نهادهای متولی که  به صورت مستقیم وظیفه انجام اقدامات فرهنگی و ایجابی در حوزه عفاف و حجاب را دارند، عملکرد قابل قبول و در خور توجهی داشته باشند.

سردار علینقیان‌پور در خاتمه خاطر نشان کرد : امیدواریم با همت مسئولان و انجام به موقع وظایف از سوی دستگاه‌های مسئول وضعیت حجاب و عفاف در جامعه و حرمت نهادن به ارزش‌های دینی و اسلامی روز به روز مطلوب‌تر شده و این گونه اقدامات رضایت و خوشنودی پروردگار، شادی قلب حضرت ولی‌عصر(عج)، نائب برحقش حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای عزیز ، خانواده‌های معظم شهدا و ملت شریف و ولایتمدار کشور را فراهم آورد.

 

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • باید برای جهش تولید به رفع موانع پرداخت/ لزوم توجه به موضوع عفاف و حجاب در جامعه
  • حسرت شوت‌زنی که پنالتی از دست داد (عکس)
  • مجوز برگزاری مجمع انتخاباتی دوومیدانی صادر شد
  • طرح تدبر در سوره نور در خراسان جنوبی اجرایی می شود
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه
  • وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد
  • نماز جمعه ‌به هیچ عنوان نباید وارد فضای ‌جناحی و گروهی شود