Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجواد خاکزاد رستمی (دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران و مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور) پیرامون خسارات سیل ابتدای سال ۹۸ به بخش کشاورزی مازندران، گفت: آب‌گرفتگی‌هایی که به خاطر سیل در زمین‌های زراعی و باغات ایجاد شد، موقت بوده و با زهکش‌ها تخلیه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه میزان تاب‌آوری کلزا و گندم در مقابل آب بالا است. بنابراین نمی‌توان دقیقا میزان خسارات را در حال حاضر مشخص کرد و تنها در زمان برداشت محصولات است که می‌توان فهمید آبگرفتگی اراضی کشاورزی چه تاثیراتی داشته است.

وی اشاره کرد: بیشترین آسیب‌های وارده در کشاورزی به بخش‌های زراعت و باغبانی (درختان سیاه‌ریشه) بوده و از لحاظ مکانی در شرق استان (از سمت قائمشهر به طرف گلوگاه) بوده است. در شهرستان‌هایی همچون سیمرغ (به مرکزیت کیاکلا)، بابلسر و ساری مواردی بوده که خسارت‌های بین ۸۰ الی ۱۰۰ درصد حاصل شده است. برای مثال، در شهرستان‌های سیمرغ و بابلسر خسارت به مزارع توت فرنگی بسیار زیاد (با توجه به کوچک بودن بوته‌های توت فرنگی و حساسیت بالای آنها) بوده و می‌توان گفت که کشت توت فرنگی امسال مازندران به شدت دچار آسیب شده است. گفتنی است استان مازندران رتبه بالایی را در تولید توت فرنگی در ایران دارد که با توجه به خسارات وارد شده، با مشکلاتی جدی مواجه شده است.

خاکزاد رستمی، پیرامون خسارات احتمالی بخش دامپروری توضیح داد: گزارشی از تلف شدن دام و احشام نداشته‌ایم. در صورت بروز هم بسیار محدود است. بیشتر آسیب‌های این حوزه به خاطر آب‌ماندگی در مکان‌ دامپروری‌هاست

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران افزود: سیل موجب شده در برخی حوزه‌ها کار کشاورزان بیشتر شود. برای مثال، برداشت کلزا با کمباین‌های مخصوص انجام نشود. درخصوص شالیزارها نیز؛ قابل ذکر است که ورود بی‌موقع آب به زمین‌ها، آماده‌سازی را برای کشاورزان بسیار سخت کرده، و هزینه‌های گزافی را روی دست شالی‌کارها گذاشته است. در باغات نیز؛ حجم کارهایی که برای خروج آب از باغات باید صورت گیرد، بسیار زیاد است. گل و لایی که (بر اثر چندین روز آب‌ماندگی) در بستر زمین‌ها و روی خاک نشسته، دارای رس بسیار زیادی است و موجب بسته شدن خلل و فرج خاک می‌شوند. در نتیجه، ریشه‌های درختان هوازی بودن خودشان را از دست می‌دهند. 

مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در پایان، اظهار داشت: کشاورزی در تمام دنیا بخشی آسیب‌پذیر است چراکه مدیریت آن تا حد زیادی وابسته به شرایط اقلیمی است. در چنین شرایطی تنها حاکمیت می‌تواند حمایت‌های لازم را صورت دهد چراکه خسارت‌ها در این حوزه آنقدر گسترده است که جبران آن از توان یک کشاورز، تعاونی و اتحادیه خارج است. هنوز مبلغی بابت خسارت به کشاورزان پرداخت نشده است. حرفش است که به ازای هر هکتار باغ یا مزرعه مبلغی قرار است داده شود اما تاکنون پرداختی صورت نگرفته است. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ساری بابلسر گندم کلزا سیل مازندران سیل 98 کشاورزی مازندران سیمرغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان

به گزارش خبرگزاری مهر، امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

فردا سه‌شنبه تا حدودی از شدت بارش‌ها در مناطق ذکر شده کاسته شده و علاوه بر این مناطق در شمال شرق نیز بارش روی می‌دهد. روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخش‌هایی از شرق و جنوب کشور بارش پیش‌بینی شده است.

امروز و فردا در استان‌های ساحلی دریای خزر و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال شرق کشور کاهش دما روی می‌دهد. روز جمعه جو آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور روی می‌دهد. طی دو روز آینده نیز دریای خزر و خلیج‌فارس مواج هستند.

آسیب به محصولات کشاورزی

توصیه:

تسریع در شخم مزارع شالیزاری به کمک روان‌آب‌های سطحی موجود.

دادن کود سرک به مزارع گندم آبی و کلزا قبل از وقوع بارش در استان‌های شمال غربی.

عدم انجام آبیاری مزارع غلات جهت جلوگیری از ورس با توجه به پیش‌بینی وقوع باد شدید.

تسریع در برداشت مزارع غلات و کلزا آماده برداشت در استان‌های جنوبی و چغندرقند در خوزستان.

محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش رگباری به‌ویژه در استان بوشهر.

خودداری از برداشت یونجه، نعنا و گل محمدی در استان فارس.

اجتناب از محلول‌پاشی و سمپاشی در مزارع و باغات با توجه به وقوع بارش‌ها.

آماده‌سازی زمین برای کشت محصولات کشاورزی بهاره (سیب زمینی و چغندرقند بهاره در استان لرستان و ذرت در استان البرز، سبزی و صیفی به خصوص سیب زمینی در مناطق سردسیر استان‌های شمال غربی).

زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها، حفاظت از مزارع صیفی جات.

کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه گلخانه‌ها در هنگام بارش و استحکام آنها در برابر باد شدید.

عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها.

جلوگیری از نفوذ روان‌آب به داخل سالن‌ها.

پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه ورودی و خروجی آب استخرها.

خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.

عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش و باد شدید.

استحکام نهال‌های جوان در برابر باد شدید.

عدم تردد ماشین آلات کشاورزی و کمباین‌های برداشت غلات بر روی مزارع در موقع بارندگی.

کد خبر 6097791 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان