Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با تاکید بر مدیریت سیلاب دشت‌ها، گفت: سیل‌بند سراسری شمال غرب اهواز به‌طول ۲۶ کیلومتر برای جلوگیری از سیلاب کرخه و دز در حال احداث است.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "فرهاد ایزدجو" با اشاره به ساخت سیل‌بند حفاظتی در غرب اهواز اظهار کرد: ساخت این سیل بند با طراحی سازمان آب و برق خوزستان و با دستور و پیگیری‌های استاندار خوزستان و همکاری چند دستگاه اجرایی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا از سه روز پیش آغاز شده و رو به اتمام است که هر کدام از دستگاه‌ها بخشی از آن را برعهده گرفته و سازمان آب و برق نیز حدود ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ کیلومتر از آن را اجرا کرده است.

ایزدجو افزود: این سیل‌بند به طول ۲۶ کیلومتر و ارتفاع سه متر از شمال غرب اهواز از رودخانه کارون در مقطع ابتدای دغاغله تا پلیس راه اندیمشک و شمال عین ۲ کشیده شده است.

وی با اشاره به جریان سیلاب دشت‌ها به سمت اهواز، اضافه کرد: سیلاب دشت‌های رودخانه‌های دز و کرخه به دلیل طولانی مدت‌تر بودن رهاسازی از سد‌ها نسبت به سال‌های نرمال، با دبی بیشتر از سال‌های نرمال جاری شده است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: معمولا در این فصل، هنگام وقوع سیلاب، دبی رودخانه‌ها پس از تخلیه سیلاب‌های تسکین یافته، به اندازه دبی پایه است، اما در رویداد‌های اخیر به دلیل بارش برف زیاد در بالادست و رطوبت زیاد حوضه‌های آبریز سد‌ها دبی رودخانه کم نشده و به همین دلیل حجم سیلاب دشت‌ها بیشتر شده و به سمت اهواز حرکت کرده است.

ایزدجو با اشاره به برآورد‌هایی که از سیلاب دشت‌ها شده خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد این سیل بند حفاظتی برای سیلابی که به سمت اهواز جاری شده کافی است، اما با پایش شرایط در صورت نیاز می‌توان ارتفاع و استحکام سیل بند را متناسب با شرایط، بیشتر کرد تا مانع ورود سیلاب از شمال غرب به اهواز شود.

وی همچنین با بیان اینکه با اقدامات انجام شده آبگرفتگی‌های محله عین ۲ کاهش می‌یابد، گفت: سیلاب دشت‌ها از طریق کانال سلمان از دو جهت به رودخانه کارون و جنوب هورالعظیم در حوضچه شماره ۵، هدایت می‌شود، این مساله می‌تواند در این بخش از هور که از کانون‌های ریزگرد است و آب کمتری دارد، تاثیرگذار باشد.

این مقام مسئول درباره راهکار‌ها در صورت افزایش حجم سیلاب دشت‌ها نیز اظهار داشت: ارتفاع سیل‌بند و حجم تخلیه آن‌ها باید افزایش یابد که برای بیشتر کردن خروجی امکان برداشت قطعه‌ای از راه آهن که به دلیل ارتفاع زیاد تخلیه آب را کند کرده است وجود دارد، البته این راهکار در صورت لزوم اجرا می‌شود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در ادامه گفت: با توجه به افزایش رهاسازی آب از سمت کشور عراق، پیش بینی می‌شود ارتفاع آب در هورالعظیم بیشتر شود و برخی مناطق نزدیک هور که شیب کمتری دارند با آبگرفتگی مواجه شوند.

وی افزود: در حال حاضر با تمهیداتی که ایجاد شده، وضعیت در دشت آزادگان و رفیع بهتر از پیش بینی هاست، خروجی آب از رفیع زیاد است و ارتفاع آب در انتهای شاخه نیسان فروکش کرده است، تعداد زیادی از مردم که حاضر به تخلیه شهر نشده اند اکنون در اینجا زندگی می‌کنند.

ایزدجو، با تاکید بر ایمن بودن کامل سد‌های استان گفت: سد‌های خوزستان در وضعیت ایمنی و پایداری خوبی هستند و اطمینان می‌دهیم که هیچ خطری متوجه پایین دست نیست.

وی ادامه داد: به رغم اینکه حجم خالی مخازن سد‌ها کمتر از شرایط معمول است که این مساله ریسک رها سازی در زمان‌های پر بارش را بیشتر می‌کند، اما به دلیل مشکلات و آبگرفتگی‌هایی که در پایین دست داریم، برای مدیریت بهتر این مناطق، خروجی‌ها کاهش یافته است.

ایزدجو اضافه کرد: امروز خروجی سد کرخه یک هزار و ۴۰۰ مترمکعب در ثانیه، خروجی سد دز یک هزار و ۳۵۰ مترمکعب درثانیه و خروجی سد گتوند یک هزار و ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه است.

وی با اشاره به پیش بینی بارندگی در ۲۸ و ۲۹ فروردین ماه اظهار داشت: بر اساس پیش بینی‌ها بارندگی‌ها کمتر از متوسط است که این مساله به ایجاد آمادگی در مخازن سد‌ها برای بارش‌های اردیبهشت کمک می‌کند، بنابراین با توجه به اینکه افزایش رهاسازی آب مشکلاتی برای پایین دست بوجود می‌آورد، در تعیین خروجی سد‌ها حداقل‌های مجاز را اعمال می‌کنیم.

ایزدجو تصریح کرد: بارش‌های بهاره تا اردیبهشت ماه می‌تواند غیرمنتظره و همراه با تغییرات شدید باشد، از سوی دیگر هواشناسی امکان پیش بینی دقیق این بارش‌ها را ٣تا ٥ روز قبل از وقوع ندارد، به همین دلیل حجم خالی مخازن باید برای پذیرش این بارش‌ها افزایش یابد.

به گفته وی میزان رهاسازی آب از سد‌ها به سیلاب ورودی و حجمی که در مخزن سد ذخیره شده، بستگی دارد، به این معنی که هر چقدر حجم بیشتری از آب در سد‌ها داشته باشیم امکان مهار سیلاب کمتری را خواهیم داشت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سیل بند سد کرخه آبگرفتگی مخازن سدها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۴۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب جازموریان جان دوباره گرفت

محمدرضا علیمرادی از آبگیری بخش قابل توجهی از تالاب هامون جازموریان خبر داد و اظهار کرد: در پی بارش‌های فرا نرمال جنوب استان سیستان و بلوچستان حدود ۴۰ هزار هکتار از پهنه آبگیر تالاب هامون جازموریان از طریق رودخانه بمپور آبگیری شد.

وی افزود: تالاب جازموریان با ۱۰۸ هزار هکتار مساحت از طریق آورد سالانه رودخانه های هلیل رود استان کرمان و بمپور استان سیستان و بلوچستان آبگیری می‌شود و سالهاست که به عنوان یکی از کانون های اصلی گرد و غبار جنوب شرق کشور شناخته شده است.

مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: خوشبختانه پیرو بارندگی های سیل آسای چند روز اخیر جنوب شرق کشور، پس از دو سال خشکسالی، هم اکنون جان دوباره گرفت.

تالاب زیبای جازموریان یکی از زیباترین تالاب‌های ایران است که به دلیل وسعت و گستردگی زیاد میان ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار گرفته است، این تالاب نقاط بکر و منحصر بفردی دارد که همچنان ناشناخته مانده است.

این تالاب یکی از بکرترین عرصه های طبیعی است که در جنوب کرمان و غرب سیستان و بلوچستان در منطقه ای گرم و خشک با میزان بارش سالانه اندک و شدت تبخیر فراوان واقع شده است.

تالاب هامون جازموریان با گستره حوضه آبریزی حدود ۷۰ هزار کیلومترمربع معادل ۲ برابر دریاچه ارومیه در ۵۶ کیلومتری غرب شهرستان دلگان و پنج کیلومتری روستای چاهکیچی واقع شده که ۴۹ درصد آن در حوزه سیستان و بلوچستان و ۵۱ درصد در حوزه استان کرمان قرار دارد.

نیمه باختری این حوضه به وسعت ۳۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع در کرمان و نیمه خاوری آن به وسعت ۳۴ هزار کیلومتر مربع در سیستان و بلوچستان واقع شده است.

این تالاب تنها حوضه آبریز استان پهناور کرمان محسوب می شود که به جهت قرار گرفتن در منطقه ای کم آب به عنوان یکی از مهمترین منابع آبی استان های کویری کرمان و کم آب سیستان و بلوچستان بشمار می رود و عرصه های مجاور آبادی های این تالاب نیز به ذخیره گاه استراتژیک علوفه دامی تبدیل شده است.

وسعت تالاب جازموریان پیوسته در تغییر بوده و اندک آب های بارشی و جاری ورودی به این حوضه به سوی پست ترین مناطق این فرورفتگی در بخش میانی جریان داشته و با تبخیر آنها جازموریان پهنه ای خشک و کویری با پوششی از املاح آهکی-نمکی، ماسه، سیلت و خاک های رسی خاکستری رنگ مناطق کم رطوبت تبدیل شده است.

این تالاب به عنوان یکی از تالاب‌های فصلی مشترک بین سیستان و بلوچستان و کرمان است که با مساحت سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع بر اثر فرونشست زمین با ساختی جوان در فاصله ۱۵۰ کیلومتری غرب ایرانشهر ایجاد شده‌ است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • قلعه خواجه لرزید
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!
  • وعده صادق خروجی دانشگاه‌ها بود
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | گره کور ترافیکی خروجی فتح باز شد
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛شنبه هشتم اردیبهشت
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • تالاب جازموریان جان دوباره گرفت