Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - حکومت مرکزی عراق سرانجام هفته گذشته مرز سیرانبند در بانه را به رسمیت شناخت که با این اقدام بارقه امید و توسعه در دل مردم این شهرستان جرقه زد، توسعه ای که چراغ اول آن را دولت تدبیر و امید با تصویب ایجاد منطقه ویژه اقتصادی روشن کرده بود.

مدیرکل برنامه ریزی مرزهای عراق اعلام کرد که دولت مرکزی مرز سیرانبند بانه، اقلیم کردستان را به رسمیت شناخته و با تبدیل شدن آن به مرز رسمی برای مبادلات بازرگانی و تردد مسافری موافقت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیش از 25 هکتار زمین به دستگاه های ذیربط برای رسمی شدن مرز سیرانبند بانه اختصاص یافته و از این مرز به عنوان چهارمین دروازه رسمی بین ایران و منطقه اقلیم کردستان عراق نام برده است.
پیش از این دولت مرکزی عراق به بهانه های گوناگون از جمله فراهم نبودن شرایط و زیرساخت ها لازم در مرز سیرانبند برای تردد مسافر از به رسمیت شناختن این مرز اجتناب می کرد.
در زمان حاضر در مرز سیرانبند بانه صادرات کالا انجام شده و روزانه بین 150 تا 200 کامیون حامل کالا به اقلیم کردستان عراق صادر می شود.
شیشه، آهن، مصنوعات پلاستیکی، میوه و سبزیجات، مصالح ساختمانی و پوکه از جمله کالاهایی است که از مرز سیرانبند به اقلیم کردستان عراق صادر می شود.
بطور قطع مسافری شدن این مرز و انجام واردات کالا از عراق به ایران، تاثیر زیادی در گسترش روابط اقتصادی با اقلیم کردستان عراق و خدمت رسانی مطلوب به بازرگانان و تجار دارد.
از آنجا که امکان تردد مسافر از مرز سیرانبند وجود نداشت، با رسمی شدن این مرز، مردم بانه به سهولت می توانند با مردم ساکن در اقلیم کردستان مراوده فرهنگی و خویشاوندی داشته باشند و دیگر نیازی به تردد از مرز «باشماق» و طی کردن مسیری طولانی نیست.
اما موضوعی که رسمی شدن این مرز را به کام بانه ای ها شیرین تر می کند، آغاز بکار منطقه ویژه اقتصادی در این شهرستان است که می تواند توسعه این منطقه را سرعت بیشتری ببخشد.
به رسمیت شناختن مرز سیرانبند، انگیزه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه را بیشتر کرده و موجب رونق و شکوفایی اقتصادی این شهرستان و در نهایت استان کردستان می شود.
سرمایه گذاران منطقه ویژه اقتصادی از این طریق می توانند اقدام به صادرات تولیدات خود کرده و کالا و مواد اولیه مورد نیاز را نیز به راحتی از مرز سیرانبند وارد و نیازهایشان را تامین کنند.
البته دولت نیز قول داده سرمایه گذارانی که در این منطقه حضور یابند و در بخش های مختلف سرمایه گذاری کنند از تسهیلات مناطق محروم مرزی و تبصره 18 برخوردار شوند که این مهم نیز موجب ترغیب هر چه بیشتر سرمایه گذاران خواهد شد.
مصوبه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه در سال 89 در دولت دهم تصویب شد و عملیات اجرایی آن در سال 96 با اعتبار 360 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و شرکت شهرک های استان کردستان آغاز شد که در سه فاز اجرایی می شود که مرحله نخست آن قرار است امسال به بهره برداری برسد.
منطقه ویژه اقتصادی بانه همزمان با منطقه ویژه اقتصادی مریوان در سال 87 در دولت به تصویب رسید که با پیگیرهای انجام شده در سال 92 ایجاد آن نهایی شد.
این منطقه به مساحت 85 هکتار و در 15 کیلومتری غرب بانه و پنج کیلومتری مرز سیرانبند در نزدیکی مرز ایران و عراق واقع شده است.
ذکر این نکته ضروری است که دولت باید با حمایت از بخش خصوصی نسبت به ساماندهی بازارچه سیرانبند و ایجاد زیرساخت های لازم برای تردد مسافر و صادرات کالا و همچنین مراکز اقامتی، احداث جایگاه سوخت، هتل و رستوران در این مرز اقدام کند.
شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری شمال غرب سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.
خبرنگار ایرنا سنندج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد مرز سيرانبند رسمي شدن توسعه كردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۴۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران

فرماندار تیران و کرون گفت: افت فشار و کمبود زیرساخت‌های برق رسانی در این منطقه مانعی پیش روی توسعه اقتصادی بوده که نیازمند پیگیری و تأمین نیاز است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، علی محمدی کیا امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در جلسه با مدیر برق منطقه‌ای استان اصفهان و فعالان بخش صنعت و کشاورزی تیران و کرون در محل فرمانداری این شهرستان اظهارکرد: پس از رفع مشکل کمبود انرژی گاز در بخش کرون با احداث ایستگاه جدید، کمبود برق چالشی جدید پیش روی کشاورزی و صنایع تیران و کرون قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به احداث ۲ شهرک صنعتی جدید و توسعه گلخانه‌های این منطقه تأمین برق به عنوان زیرساخت اصلی مورد توجه بوده و در صورت عدم تأمین آن با مشکل برق رسانی به خانه‌های مسکونی نیز روبرو خواهیم شد.

فرماندار تیران و کرون ادامه داد: قدمت بالای شبکه‌های برق رسانی در این منطقه و همچنین کمبود پست‌های انتقال برق در حال حاضر مشکل برق رسانی ایجاد کرده و برای صدور مجوز فعالیت‌های جدید اقتصادی، تأمین برق مورد نیاز باید بررسی شود.

محمدی کیا با بیان اینکه هزار و ۲۰۰ فقره درخواست مجوز ایجاد فضای گلخانه‌ای و یا شرکت صنعتی روی میز دستگاه‌های خدمات رسان قرار دارد، تصریح کرد: به دلیل کمبود برق پاسخ استعلامات ساکت مانده و تا رفع این مشکل باید منتظر بمانند.

وی یادآورشد: با وجود مواجه با کمبود زیرساخت‌ها اما بدون برنامه‌ریزی بلند مدت قادر به رفع نیازهای توسعه‌ای نخواهیم بود و شرکت برق باید چشم انداز روشن و چندین ساله برای این شهرستان پیش بینی کند.

عدم تعادل هزینه‌ها و درآمد در شرکت برق

نماینده مردم شهرستان‌های نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی در بخشی از این جلسه معضل تأمین برق برای این حوزه انتخابیه را جدی بیان کرد و گفت: همین معضل در نجف آباد و تیران و کرون مانع توسعه اقتصادی شده است.

ابوالفضل ابوترابی با بیان اینکه درآمد زایی در شرکت برق متناسب با هزینه‌ها نیست، تصریح کرد: این عدم برابری ورشکستی مالی این شرکت را نشان می‌دهد اما وزارت نیرو برای تأمین نیاز مردم از سهم خود گذشته و با وجود هزینه‌های بالا، مصارف مردمی را در تنگنا قرار نمی‌دهد.

وی ادامه داد: توسعه زیرساخت‌های شبکه برق رسانی در تیران و کرون به بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و چنین اعتباری در مقطع زمانی یک ساله قابل تأمین نیست.

نماینده مردم شهرستان‌های نجف آباد و تیران و کرون، مشارکت بین سرمایه گذاران و شرکت برف استان اصفهان را فرصتی برای گره گشایی از این مشکل بیان کرد و گفت: صاحبان صنایع و گلخانه داران سهم خود را برای احداث پست جدید بپردازند تا شرکت برق نیز در این همکاری مشترک، معضل پیش رو را بردارد.

احداث ۲ پست جدید در دستور کار شرکت برق منطقه‌ای اصفهان

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان در ادامه این جلسه با بیان اینکه هزینه‌های سنگینی برای احداث نیروگاه و پست‌های برق به این شرکت تحمیل می‌شود، اظهارداشت: احداث دو پست جدید در این منطقه برای پوشش شهرستان‌های نجف آباد و تیران و کرون در برنامه قرار دارد که یک مورد آن امسال روی خط قرار می‌گیرد.

سعید محسنی ادامه داد: پست جدید بعدی انتقال برق نیز سال آینده مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه برای کاهش خاموشی در فصل تابستان به همکاری صنایع و خانواده‌ها نیاز است، تصریح کرد: بدون این همکاری‌ها مشکل خاموشی رفع نشده و افت فشار و خاموشی را خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: در توسعه صنعتی شکی نیست و همه مسائل روشن است اما تأمین هزینه‌های برای شرکت برق زیاد بوده و باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.

کد خبر 748564

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • جشن روز کارگر در بوشهر برگزار شد
  • لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص
  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند
  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران