Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که مردم در یک سال گذشته به شدت درگیر گرانی و مشکلات معیشتی هستند، برگزاری همایش «رضایتمندی مشتری» آن هم در سالن همایش‌های صدا و سیما، در جهت حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان است یا ریشخندی است که مصرف‌کنندگان گرفتار در مشکلات را نشانه گرفته؟ ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۵ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مردم ایران سال گذشته را در حالی پشت سر گذاشتند که بی‌سابقه‌ترین گرانی‌های چند سال اخیر را تجربه کردند و اتفاقاتی که در نوسان قیمت ارز در اوایل سال 97 رخ داد، برای برخی از تولیدکنندگان دستمایه‌ای شد تا به بهانه‌های مختلف، مصرف‌کنندگان را تحت فشار قرار دهند و در این میان بسیاری از اقلام دیگر هم که یا یارانه‌های دولتی می‌گرفتند و یا تولید و فعالیت‌شان چندان مرتبط با ارز و گرانی دلار نبود، گران شد و بار این گرانی بر دوش مصرف‌کنندگان و مردم ایران سنگینی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرانی و فشاری که طیف وسیعی از کالاها از گوشت و مرغ گرفته تا خودرو و مسکن را درگیر خود کرد.

این گرانی و تضییع بیش از پیش حقوق مردم طی سال گذشته در حالی بود که علاوه بر سازمان دولتی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، انجمنی مردم نهاد «حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان» هم که قرار بود برای چنین روزهایی به کار آید، کاری برای احقاق حقوق مردم نکرد و نتوانست از فشار بر روی مصرف‌کنندگان بکاهد و حقوق آن‌ها را استیفا کند. این در حالی بود که بر اساس قانون، اساسنامه و همچنین آیین‌نامه‌های اجرایی، این انجمن مردم نهاد که بسیاری از اعضای آن از دست‌اندرکاران سازمان‌های صنعت و معدن و تجارت سراسر کشور نیز هستند، می‌بایست با «ایجاد بستر مناسب جهت اجرای سیاست‌ها، برنامه‌ها و مقررات مربوط به حقوق مصرف‌کنندگان، اشاعه فرهنگ رعایت حقوق مصرف کنندگان» و شاید مهمتر از همه «شناسایی و جلوگیری از ایجاد هر گونه تبانی، انحصار و تحمیل شرایط از سوی عرضه کنندگان کالا و خدمات که سبب کاهش عرضه، پایین آمدن کیفیت یا افزایش قیمت»، در جهت استیفاء حقوق مصرف کنندگان فعالیت کند. اما چنین اتفاقی نیفتاد و شاید بهتر باشد هیئت مدیره این انجمن به این سوال پاسخ دهند که در سال گذشته، کدام حمایت را از مردم کردند؟ یا مقابل کدام انحصار، تبانی و تحمیل شرایط از سوی عرضه کنندگان کالا ایستادند؟

با این همه به نظر می‌رسد انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان علی‌رغم ناکارآمدی‌اش در حمایت از حقوق مصرف‌کننده، و در شرایطی که به جرأت می‌توان گفت که در سال 97، حقوق مصرف‌کنندگان به مراتب بیش از سال 96، تضییع و نادیده گرفته شده است، با چشم بستن بر روی این ناکارآمدی‌اش، قصد دارد تا با برگزاری همایشی تحت عنوان «همایش سراسری رضایتمندی مشتری» در مرکز همایش‌های صدا و سیما، تندیس‌هایی را به شرکت‌هایی که این انجمن مدعی برتری آن‌ها در حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و رضایتمندی مشتری است، تقدیم کند. همایشی پرهزینه که برگزاری آن در شرایط کنونی و در حالی که ضعف مفرط این انجمن در انجام تکالیف اصلی‌اش بر هیچ کس پوشیده نیست، بسیار سوال برانگیز خواهد بود و برگزار کنندگان آن باید پیش از برگزاری این همایش به این سوالات پاسخ دهند:

1- در این شرایط اقتصادی که مردم زیر بار گرانی و مشکلات معیشتی گرفتارند، چه توجیهی برای برگزاری این همایش وجود دارد؟

2- انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان بر اساس کدام سامانه نظرسنجی اقدام به معرفی شرکت‌های برتر می‌کند؟ آیا انتخاب شرکت‌های برتر بر اساس خوداظهاری شرکت‌کنندگان در این همایش انجام می‌شود یا مسیر دیگری برای انتخاب شرکت‌های برتر و اهداء تندیس طراحی شده است؟

3- برگزاری این همایش با این شرایط و تردید جدی درباره انتخاب شرکت‌های برتر بدون اتکا به نظرسنجی مردمی جامع با استانداردهای موجود در نظرسنجی‌ها و صد البته اخذ مبالغی از شرکت کنندگان در این همایش، شائبه تندیس فروشی را بیشتر کرده است و از این رو به نظر می‌رسد برای پاسخ به این شائبه، انجمن مذکور، به صراحت عنوان کند که آیا مبلغی از شرکت‌کنندگان در این همایش اخذ می‌شود؟

4- هزینه‌های برگزاری همایشی در این سطح قطعاً هزینه‌های کلانی است و این هزینه‌ها از کجا تامین شده و ایا وزارت صنعت، سازمان دولتی حمایت از حقوق مصرف‌کننده و تولید کننده و مراجع قانونی دیگر، نظارتی بر روی هزینه‌کرد این وجوه وجود دارد؟

5- آیا برگزاری این همایش در شرایط فعلی بیش از آنکه معنای حمایت از حقوق مصرف کننده را به اذهان مردم متبادر کند، بیشتر شبیه به پوزخند به مشکلات مردم نیست؟

لذا با توجه به این موارد و سوالات مشابه دیگر، این انتظار وجود دارد که سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان که پیش از این در اقدامی در خورِ تحسین، برگزاری همایش خود در 9 اسفند (سالروز حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان) را لغو کرده بود، نسبت به برگزاری این همایش نیز موضع قابل قبول برای افکار عمومی اتخاذ کند و اجازه ندهد تا «حمایت از حقوق مصرف کنندگان» لوث شده و دستمایه اهدافی خاص قرار گیرد.

گزارش تسنیم مؤثر واقع شد/ همایش «حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان» فعلاً برگزار نمی‌شود

در پایان هم نباید مرقومه‌ای که آذر ماه 93، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به نامه آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، در ارتباط با برگزاری «همایش ملّی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» نوشتند، فراموش کرد؛ مرقومه‌ای که در آن تاکید شده بود «این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟ توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند.»

انتهای پیام/

R34343/P/S7,77,78/CT7 واژه های کاربردی مرتبط سازمان حمایت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان حمایت سازمان حمایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۶۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرکز پژوهش‌های مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ به دولت در مورد سهمیه‌بندی بنزین پیشنهادی ارائه کرد که بر اساس آن دولت باید از خردادماه سال آینده به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو به ازای هر نفر، ماهانه ۱۵ لیتر سهمیه بنزین اعطا کند که این سهمیه از محل حذف سهمیه خانوارهای دارای سه خودرو و بیشتر تامین می‌شود.

ایلنا نوشت: فریدون عباسی در ارزیابی این پیشنهاد اظهار داشت: بنده کلا نسبت به طرح‌ها نظر مثبتی ندارم. بنزین ماده‌ای است که در خودرو استفاده می‌شود، چرا باید به افراد بنزین داده شود؟ در هیچ جای دنیا مشکلی بنزین ندارند، سوخت در جایگاه‌ها وجود دارد و مردم مصرف می‌کنند، چون هزینه‌ها در کشورهای دیگر واقعی است سوخت هم مثل بقیه کالاها است در کشور ما بیش از حد به این موضوع پرداخته می‌شود، بنزین نباید ابزاری برای بهم زدن آرامش مردم شود.

وی با بیان اینکه تخصیص بنزین به افراد به جای خودرو در راستای اعطای یارانه بیشتر به اقشار کم‌درآمد نیست، افزود: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شاید کسی نمی‌خواهد خودرو داشته باشد یا گواهینامه ندارد و یا ترجیح می‌دهد از وسیله نقلیه عمومی استفاده کند، بنابراین لزومی ندارد سوخت به افراد اختصاص داده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بهتر است به اصلاح نظام حقوق و دستمزد بپردازیم و ارجح‌تر است که ارزش پول ملی را حفظ و تورم را کنترل کنیم و نسبت به افزایش درآمد کسانی که درآمد ثابت دارند و حقوق‌بگیر هستند اقدام کنیم تا میزان حقوق دریافتی این افراد با تورم سازگار باشد نه اینکه هر سال کمتر از میزان تورم افزایش دستمزد داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مشکل کشور در سهمیه‌بندی بنزین نیست، بنزین نباید سهمیه‌بندی شود جز در موارد بحران مثل زمان جنگ آشکار؛ اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و بنزین با کارت سوخت در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ما باید همین شیوه تخصیص بنزین با کارت را درست اجرا کنیم یعنی هر شخصی با کارت شخصی سوخت را دریافت کند، قیمت هم مشخص باشد و اگر کسی بخواهد بنزین بیشتری مصرف کند باتوجه به اینکه کشور امکان تولید بنزین به میزان تقاضا را ندارد بنزین را با نرخ وارداتی دریافت کند.

عباسی خاطرنشان کرد: واردات بنزین ارزبر است بنابراین هر شخصی بخواهد بنزین بیشتری به مصرف برساند باید قیمت وارداتی یعنی هزینه واردات، حمل نقل و هزینه جایگاه باید در این نرخ گنجانده شده و قمیت واقعی را پرداخت کند و کسی هم مصرف کمتری دارد بنزین تولید داخل را با نرخ یارانه‌ای که دولت در نظر گرفته دریافت کند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902069

دیگر خبرها

  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • برگزاری همایش توجیهی و آموزشی زائران حج تمتع در تبریز
  • ۱۲ هزار نفر در آزمون تخصصی حافظان قرآن کریم سراسر کشور شرکت کردند
  • برگزاری آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در مشهد
  • برگزاری آزمون‌ ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم
  • ارائه خدمات جهادی موجب افزایش رضایتمندی مردم می‌شود
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • راهپیمایی بانوان ساوجبلاغی در حمایت از مجریان طرح نور
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا