Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@18:27:13 GMT

نخستین بخش مسکن امید پایتخت چطور به ثمر نشست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۰۶۸۵۲

نخستین بخش مسکن امید پایتخت چطور به ثمر نشست؟

تهران- ایرنا- هفته گذشته باحضور رئیس جمهوری، نخستین بخش طرح مسکن امید شهر تهران در قالب برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار بهره برداری شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا در قالب این طرح پروژه موسوم به «بهاران شرقی» در قالب 9 بلوک با 324 واحد مسکونی و 63 واحد تجاری در مجاورت بافت های فرسوده منطقه 18 پایتخت افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


منطقه 18 در جنوب غرب پایتخت واقع شده که دارای بافت فرسوده قابل توجهی است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا می گوید که این واحدها که هفته گذشته افتتاح شد به عنوان پشتیبان نوسازی محله های مناطق 17 و 18 شهر تهران باهدف ارتقای کیفیت زندگی ساکنان محلات بافت فرسوده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

**طرح بازآفرینی ملی
اردیبهشت ماه سال 97 در نشست هیات وزیران راهکارهای اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار با هدف احیا، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری مورد بررسی قرار گرفت.
نتیجه بررسی طرح مذکور هم این شد که تمامی وزارتخانه‌ها، مؤسسات و شرکت‌های دولتی مکلف شدند نسبت به واگذاری رایگان زمین های در اختیار خود در محدوده‌ها و محلات دارای بافت فرسوده و ناکارآمد شهری به وزارت راه و شهرسازی اقدام کنند.
این برنامه شامل طرح‌های بازآفرینی شهری پایدار در محدوده زمین های دارای مالکیت خصوصی و نیز زمین های دولتی است؛ دولت برای تسهیل در فرآیند بازآفرینی شهری پایدار، دستگاه های عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار را موظف کرده حداقل 30 درصد از اعتبارات بودجه های سنواتی مربوط به فعالیت‌های خود در شهرها را به برنامه اجرایی بازآفرینی محدوده‌ها و محلات هدف، اختصاص دهند.

**پایتخت و معضلی کهنه
آمارها می گویند نیمی از مساحت شهر تهران یعنی عددی در حدود سه هزار و 280 هکتار را بافت فرسوده تشکیل می دهد که 15 درصد جمعیت پایتخت را در خود جای داده است.
این مساله به خودی خود تهدیدی بالقوه و نگرانی جدی برای پایتخت به شمار می رود.
واحدهای مسکونی واقع در محدوده بافت فرسوده تهران علاوه بر آنکه برای مدیران شهری مشکل ساز شده اند خود ساکنان را هم به دردسر انداخته اند زیرا خدمات رسانی، ارتقای سرانه بهداشتی و ایمنی و نیز کاهش معضلات اجتماعی در این محدوده با وجود بافت قدیمی این مناطق سخت و دشوار است و نارضایتی مردم را نیز به دنبال دارد.
سال های زیادی مدیران دولتی و شهری از ضرورت توجه به این موضوع و انجام اقدام عملی در این راستا سخن گفته اند اما طی این سال ها اتفاق چشمگیری در این حوزه نیفتاده است.
حتی بسیاری از شهرسازان و متخصصان این حوزه از نوسازی بافت فرسوده طی سال های گذشته نیز انتقاد کرده اند و گفته اند حتی در برخی مکان هایی که نوسازی اتفاق افتاده استانداردها و شاخص های آن بخوبی رعایت نشده و همین امر موجب شکل گیری بافت ناکارآمد شهری نیز شده است.
باوجود آنکه در دوره های قبلی مدیریت شهری تهران بسته های تشویقی در زمینه نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شد اما شواهد نشان می دهد این اقدامات نیز آنگونه که باید موثر نبود و نشان داد حلقه های این زنجیر کامل نیست و این موضوع نیازمند نگاه علمی تر و اجتماعی تر است.
حال با الگوی جدید بازآفرینی شهری که در قالب آن نوسازی بافت فرسوده با مشارکت بخش دولتی و خصوصی و نیز واگذاری زمین از سوی دولت یا دیگر شرکت ها و موسسات غیردولتی همراه می شود، گام های تازه ای برداشته شده است.
براساس این الگو که مورد تاکید شخص حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری نیز قرار دارد با راه اندازی چند پروژه بزرگ، بخشی از زمین های شهرداری و دیگر بخش های دولتی برای ساخت و ساز به سرمایه گذار واگذار می شود.

**مختصات مسکن امید در تهران
بر این اساس شهرداری تهران در سال 1397 در اجرای برنامه ملی بازآفرینی، زمینه نوسازی چهار هزار و 110 پلاک را در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهر تهران فراهم و امکان ساخت 14 هزار و 400 واحد را در این بافت ها فراهم کرد.
همچنین براساس اعلام شهرداری تهران سال گذشته در اجرای طرح مسکن امید 11 زمین به مساحت 22 هکتار از طرف شهردای تهران برای ساخت مسکن پشتیبان و جایگزین در زمین های متعلق به شهرداری در مجاورت محله های فرسوده و ناکارآمد مهیا شد که با تبدیل این زمین ها به پروژه های مسکن امید امکان احداث چهار هزار و 500 واحد در این اراضی فراهم خواهد شد.

**همراهی مدیریت شهری
«کاوه حاجی علی اکبری» مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این زمینه به خبرنگار ایرنا توضیح داد: در قالب برنامه ملی بازآفرینی که آیین نامه اجرایی آن خرداد ماه سال گذشته به تأیید هیأت وزیران رسید، دستگاه های دولتی و شهرداری به دلیل فشردگی و تراکم بالای بافت فرسوده ملزم به در اختیار گذاشتن زمین های مجاور بافت فرسوده برای ساخت مسکن با مشارکت بخش خصوصی به عنوان جایگزین و پشتیبان بافت فرسوده شدند.
وی افزود: این تصمیم به منظور ایجاد یکسری مسکن پشتیبان پروژه های بافت فرسوده که نیازمند تملک است اتخاذ شد.
علی اکبری به مصوبه سال 86 شورای اسلامی شهر تهران نیز اشاره و بیان کرد: در قالب این مصوبه نیز مقرر شد با تهاتر املاک طرح خانه به خانه و پروژه نوسازان اجرا شود و پس از آنکه مشاهده شد اهداف این مصوبه با برنامه بازآفرینی منطبق است این پروژه که از حدود 2 سال گذشته متوقف بود فعال شد.
وی با اشاره به افتتاح نخستین پروژه مسکن امید در راستای برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار در شهر ته ران گفت: این پروژه در قالب 9 بلوک با تعداد 324 واحد مسکونی و 63 واحد تجاری در مجاورت بافت های فرسوده منطقه 18 به بهره برداری رسید که 110 واحد از این پروژه متعلق به شهرداری تهران است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران یادآور شد: این واحدها به عنوان پشتیبان نوسازی محله های مناطق 17 و 18 شهر تهران برای ارتقای کیفیت زندگی ساکنان محلات بافت فرسوده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
به گفته علی اکبری این پروژه شهریور سال 96 حدود 40 درصد پیشرفت داشت و حدود 60 درصد از پیشرفت پروژه در 18 ماه گذشته صورت گرفته است.
دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران یادآور شد: سال گذشته مقرر شد 11 پروژه به ظرفیت چهار هزار و 500 واحد مسکونی در زمین های متعلق به شهرداری در مناطق 11، 15، 16، 17، 18 و 19 احداث شود که در همین زمینه قرارداد مشارکت در ساخت 750 واحد مسکونی در قالب چهار پروژه سال گذشته به امضا رسید.
وی تاکید کرد: درحال شناسایی و مذاکره با توسعه گران برای بقیه پروژه ها نیز هستیم.
این مسئول اظهارامیدواری کرد که با توسعه اجرای این طرح از میزان بافت فرسوده کاسته و بهسازی و بازآفرینی واحدها به شکل مناسب اجرایی شود.
تهرام/9353/3001/ 1008

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي شهري بافت فرسوده مسكن اميد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۶۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد

رئیس شورای شهر بوشهر از تکمیل بیش از ۹۵ درصد از زیرساخت‌های عمرانی در بافت تاریخی بوشهر خبر داد و گفت: در سال جاری طرح‌های کف‌سازی بافت تاریخی بوشهر به اتمام می‌رسد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، وحید نیک روش صبح امروز در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونان شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در بوشهر با تشریح جایگاه حماسه‌آفرینی این شهر با داشتن سرداران و شهدایی چون رئیس علی دلواری، نادر مهدوی، ماهینی و دیگر رزمندگان اظهار داشت: بوشهر با تمدن 5 هزار ساله دارای ظرفیت‌های مهمی است که نیاز به توجه ویژه دارد.

وی با بیان اینکه این استان پیشرفت‌های قابل توجهی بعد از انقلاب داشته است گفت: نگاه شورای شهر به جبران عقب‌افتادگی است و همواره به دنبال توسعه و پیشرفت است.

رئیس شورای شهر بوشهر بافت تاریخی بوشهر را یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری دانست و اضافه کرد: بافت تاریخی بوشهر دارای 38 هکتار مساحت است و در آن بیش از 90 اثر تاریخی به ثبت ملی رسیده و دارای ساختمان‌های منحصر به فردی است که می‌تواند باعث رونق گردشگری شود.

نیک روش از استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر خبر داد و بیان کرد: فرآیند اداری استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در وزارت کشور روند خود را طی می‌کند.

وی از تکمیل بیش از 95 درصد از زیرساخت‌های عمرانی در  بافت تاریخی بوشهر خبر داد و گفت: در سال جاری طرح‌های کف‌سازی بافت تاریخی بوشهر به اتمام می‌رسد.

رئیس شورای شهر بوشهر توسعه شبکه فاضلاب در همه نقاط شهر بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: شبکه‌گذاری فاضلاب محلات جنوبی بوشهر آغاز شده و امیدواریم اعتبارات آن زودتر تأمین شود.

نیک روش به  محدودیت‌های ایجاد شده برای ساکنان در حریم نیروگاه اتمی پرداخت و گفت: این نیروگاه باعث افتخار است اما برای مردمی که در حریم آن است مشکلاتی را به وجود آورده است و در حوزه شهرسازی مشکلات عمده در این مناطق وجود دارد.

وی یکی از مشکلات شهر بوشهر را نبود خروجی دوم عنوان و تأکید کرد: بوشهر شبه جزیره‌ای است و در عرصه پدافند غیرعامل آن دچار مشکل است؛ باید برای خروجی دوم آن طراحی و برنامه‌ریزی و اجرایی شود.

  بافت تاریخی بوشهر نیاز به بازآفرینی دارد

شهردار بوشهر نیز بازآفرینی شهری را  یکی از رویکردها و راه‌یافته در موضوع شهری دانست و با بیان اینکه دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است گفت:  تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضاها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

حسین حیدری افزود: اگر با منطق بازآفرینی به این فضاها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر منجر نمی‌رسد اظهار داشت: مردم بهره‌بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

شهردار بوشهر مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری را عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی‌مدخل در کشور دانست و اضافه کرد: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

حیدری با بیان اینکه این ناهماهنگی به اعتماد مردم آسیب می‌زند و آنها را نگران می‌کند خاطرنشان کرد: این مهم باعث عدم همراهی و مشارکت مردم و در نتیجه به پاشنه آشیل طرح‌های بازآفرینی شهری تبدیل و سبب آسیب به جلب مشارکت مردم می‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر بوشهر بافت‌های فرسوده حدود 300 هکتار است گفت: مساحت بافت تاریخی بوشهر تقریباً 38 هکتار است و باید با نگاه بازآفرینی به این مجموعه‌ها نگاه کرد.

مردم می‌توانند به عنوان تسهیل‌گران به مسئولان کمک کنند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری بوشهر هم با بیان اینکه علوم نظری و عملی در حوزه شهرسازی باید به‌روزرسانی شوند، گفت: شوراها و شهرداری‌ها مسئله محور حرکت کنند.

محمد هادی رستمیان با اشاره به نقش مهم توسعه زیرساخت‌ها اضافه کرد: شهر ما در یک ساختار نظام‌مند می‌تواند رشد و تعالی پیدا کند و در این راستا به زیرساخت لازم برای ادامه حیات نیاز دارد و دائماً در پیشرفت است.

وی بازآفرینی با نگاه به هویت گذشته بدون حذف آن و ایجاد هویت و تمدن جدید را بسیار مهم و حساس عنوان کرد و گفت: توجه به بافت‌های ناکارآمد و فرسوده شهر و سکونتگاه‌های غیررسمی و یا الحاقی به شهر، یک نگرش بسیار هوشمندانه را می‌طلبد.

معاون عمرانی استاندار بوشهر با تأکید بر اینکه علوم نظری و عملی در حوزه شهرسازی باید بروزرسانی شوند خاطرنشان کرد: شوراها در شهرداری‌ها در کار خود استمرار داشته و مسئله محور حرکت کنند و شرایط اقلیمی و بومی هر منطقه تطابق‌پذیری داشته باشند.

رستمیان نقش مردم در توسعه شهرها و تسهیل‌گری را مهم دانست و  افزود: نقش مردم نباید نادیده گرفته شود و از آن غافل شد، به ویژه ساکنان آن بافت چون با گوشت و پوست خود فضا را احساس کردند می‌توانند به عنوان تسهیل‌گران به مسئولان در این امر کمک کنند.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • پرداخت تسهیلات وام مسکن را پیگیری کنید
  • پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • بازدید وزیر کشور از پروژه‌های سازمان نوسازی شهر تهران
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده